Ukrainan konflikti/sota

Viron tiedustelun pessimistinen arvio: Venäjä voi jatkaa ohjusiskujaan vielä 9 kuukautta​

Venäjä voi jatkaa massiivisia ohjusiskujaan Ukrainassa ehkä jopa yhdeksän kuukautta, selviää Viron saamista tiedustelutiedoista. Asiasta kertoo tiedustelupäällikkö, eversti Margo Grosberg Viron yleisradion ERR:n mukaan.

"Meidän optimistisin arviomme on, että [iskut] jatkuvat ainakin kolme-neljä kuukautta tai kevääseen asti, ja jos ollaan vähän pessimistisempiä, niin ainakin kuudesta yhdeksään kuukautta", Grosberg sanoi.

Viime päivinä Venäjä on toteuttanut laajoja ohjusiskuja ympäri Ukrainaa. Grosbergin mukaan tällaiset iskut ovat yleistyneet, mutta Venäjän taktiikka on sama.

Hyökkäys alkaa yön pimeinä tunteina iranilaisilla lennokeilla Ukrainan ilmapuolustuksen paikantamiseksi, minkä jälkeen Venäjä pyrkii iskemään Ukrainan kriittiseen infrastruktuuriin.

Grosbergin mukaan Venäjä on käyttänyt noin puolet tai kaksi kolmasosaa tarkkuusammuksista, jotka sillä oli ennen sotaa. Venäjä on kuitenkin pystynyt koko sodan ajan jatkamaan ohjustuotantoaan.

"Se osoittaa, että Venäjälle virtaa yhä jonkinlaista korkeaa teknologiaa", hän sanoo. On kuitenkin mahdollista, että Venäjä sai haalittua sitä tarpeeksi jo ennen sotaa.

"Mutta se tarkoittaa, että tarkkuusammuksia voidaan valmistaa ja luultavasti vielä hyvin pitkään."

Essi Sutinen, toimittaja
 

Virolaiset lähettää saunoja Ukrainaan. Aksentista luulin kaveria aluksi suomalaiseksi
edit: Ero on kyllä Ukrainan ja venäjän välillä valtava. Toiset saavat liikkuvia pesulasaunoja, toiset krematorioita pyörien päällä.
Sauna tai krematorio, lopputulos rysylle sama.

 
Jos kiinnostelee seurata näiden kaikkien päivän aikana tulleiden clippien (sekä ryssän moukarointeja että UA) geolokatointia ja siinä samassa tilanteen kehittymistä kartalla niin suosittelen seuraavaa:
www.uacontrolmap.com
Tuolta näkee ensinnäkin erittäin tarkasti eri yksiköiden sijainteja OSINT-tietoihin perustuen ja päivityksiä tulee koko ajan eri tapahtuminen paikoista yms. Tarpeeksi kun zoomailee karttaa lähelle niin voi tarkastella sinisiä ja punaisia tapahtumapaikkoja (UA - RUS), näkyy samalla myös päivämäärä milloin, mitä tapahtui ja twitterlinkki yms.

Lisäksi saa avattu yhteenvedon parin viimeisen päivän tapahtumista: https://docs.google.com/spreadsheet...HolxqUO_aBrqN4HubgqGI7dWU/edit#gid=1319550306
Tietenkin linkit kaikkiin. Päivittyy koko ajan ja viimeistään yöllä. Samoin twitteriin tulee päiväraportti illalla/yöllä: UAControlMap

edit: esim. tänään tuolla linkki UA vastatykistötutkan tuhoamisesta (Lancet, telegram), josta ei missään twitterissä kiertänyt vielä mitään. Ikävää jos ryssä on alkanut saada tutka-asioista hajua, eilen oli myös Ukrainan S300 -tuhoaminen.
 
Viimeksi muokattu:
ChatGPT ei tiedä mitään sodasta kun sen tiedot päättyy 2021, joten esitin sille kysymyksen: kuvitellaan, että Putin hyökkäisi Ukrainaan. Miksi se niin tekisi ja mitä siitä seuraisi? ChatGPT olis merkittävästi Putinia parempi pressa, mutta myös päihittäisi monia Euroopan vässyköitä.

OT: ChatGPT muuten puhuu pirun hyvää suomeakin. Siis oikeasti tuottaa pelottavan hyvää tekstiä suomeksi.
 
En ainakaan huomannut, että tätä olisi vielä ollut.
UKRAINAN asevoimien komentaja Valeri Zaluznyi sai taannoin perinnön Yhdysvalloissa asuneelta ukrainalais-yhdysvaltalaiselta Hryhorii Stepanetsilta, kertovat muun muassa The New York Times sekä Ukrainska Pravda.

Miljoonan dollarin arvoinen perintö löysi tiensä nopeasti tärkeään käyttöön, sillä komentaja lahjoitti rahat suoraan armeijalle.


Ei voi muuta kun hattua nostaa. :salut:
 
Back
Top