Ukrainan konflikti/sota

Tässä vuosipäivänä kävin läpi omia viestihistorioita tämän sodan alusta, sekä suurista tapahtumista.

Omat havainnot;

Ekoina päivinä oli satoja viestejä eri viestimissä ja tämä jatkui muutamia kuukausia, mutta sittemmin on tullut vähemmän seurattua ja oltua aktiivi - silti olen kuitenkin omasta piiristä eniten selvillä mitä oikeasti tapahtuu, kiitos suurelta osin tälle foorumille.

Oli silti hauska löytää omat ja ystävien reaktiot Moskvan upotukseen, Harkovan offensiiviin, Suomen historialliseen apupakettiin, koko NATO keskusteluun jne.

Mutta nyt loppuu OT,

Mitä huomasin oli se, että Kherson vapautettiin 11.11. Siitä on vain muutama kuukausi. Ja välillä 11.5. - 11.11. ryssä ei ole saanut yhtään merkittävää voittoa. Joo, okei, Mariopol, mutta se oli viivytys taistelu päivästä 1. Severydonetsk, ja se oli ihan hallittu vetäytyminen.

Ennen antamaani (11.5.) päivää Ukraina oli jo saavuttanut voiton Kiovan, Sumyn, Harkovan ja Mykolaivin taisteluissa.


Sen päivän jälkeen Ukraina on voittanut Harkovan (oblastin) taistelun, johon kuului myös Iziumin taistelu, Khersonin taistelun sekä Käärmesaaren taistelun. Jos vähän katsotaan sini-keltaisilla laseilla niin koko 11.5. - 11.11. oli käytännössä voittokulkua.

Talven takia ollaan jämähdetty asemastaan Bakhmutissa. Ensimmäiset viesti, joissa sanottiin, että Bakhmut on vaarassa sortua ovat jostain 10.10. lähtien. Ja sama jatkuu edelleen, 5+kk myöhemmin. Ryssä on saavuttanut muutaman sata metriä siellä ja täällä mutta se on siinä.


Mutta kaikki tuo antaisi uskoa siihen, että kun maa kovettuu ja erityisesti saadaan tuo länsi-panssari prikaati kuntoon, niin sillä mennään todella syvälle ja todella kovaa. Mahdollisesti ilman huoltoa (lubrikaatiota) jos niikseen tulee.


Sota on vasta alussa ja jos lasketaan menetetyn / saadut neliökilometriä ensimmäisten viikkojen jälkeen, niin täähän menee ihan saatanan hyvin tällä hetkellä
 
Kaikki apumme Ukrainalle, jonka euromääräinen arvo on nyt n. 750 MEUR, on laskettu korvaavan KYVYN hankintahinnan mukaan.
Eli jos ollaan toimitettu Paseja tai 152 mm kanuunoita, niin tilalle ei välttämättä hankita uusia Paseja tai tykkejä.
Kyky voidaan korvata ihan muilla keinoilla (euromääräisesti samalla summalla).
Tässähän se ero tulee. Onneksi meillä on fiksu ja voisin sanoa vaatimattomasti maailman mittakaavassa aivan ihan ok hyvin toimiva järjestelmä. Ryssälässä tämä kyky onneksi tarkottaa vain rahaa ilman mitään tarkoitusta. Mitä enemmän ne laittaa rahaa asevoimiin, sitä enemmän varustamot, satamat ja telakat hyötyvät. (Suomeenkin kytköksiä) Ja shoigukillaki paremmin varaa ylläpitää sitä dachaansa.

Mutta luulis nyt saatana puppelin itekki tajuavan sen ku varmasti tietää omistavansa jonkin verran omaisuutta yli oman palkkansa. Sekasin tai sairas se on. Tai varmaan molemmat.
Ei vissiin ole vielä kerrottu että on alettu rintamalle taas uutta kalustoa kärräämään ku alko nuo vähän uudemmat bemarit käymään vähiin.
Eikä kuiten ole löytyny ketään kertomaan että huomenna tulee vuosi siitä kolmen päivän natsientapporeissun suunnitellusta päättymispäivästä.  Meddullaki alkanu ulostulojen perusteella viikonloput ja pikkulauantait liukenemaan ympäri kalenteria ja päätä.
Enemmän ja enemmän tuntuu että putteli on joku istutettu asiamies jonka tehtävä on tuhota Venäjän asevoimien "kyvykkyys", tyhjentää venäjä tuosta nähdystä empatiakyvyttömästä aineksesta, ja aiheuttaa aivovuoto länsimaihin. Ei voi kukaan olla noin vitun tyhmä oikeasti.. Se on tuhonnu rysyiltä kaiken taloudesta puhumattakaan.


Anteeksi pitkä sylki ja muutamat rumat sanat. Vapaaviikonloppu koiran kans... Sen vielä mainitten että hieno ja asiallinen meininki tällä palstalla, jatkakaa.
 
Enemmän ja enemmän tuntuu että putteli on joku istutettu asiamies jonka tehtävä on tuhota Venäjän asevoimien "kyvykkyys", tyhjentää venäjä tuosta nähdystä empatiakyvyttömästä aineksesta, ja aiheuttaa aivovuoto länsimaihin. Ei voi kukaan olla noin vitun tyhmä oikeasti.. Se on tuhonnu rysyiltä kaiken taloudesta puhumattakaan.





 
Noihin joukkoihin kun sais myyrän solutettua yllyttämään niitä toisiaan vastaan.
Nuohan nimenomaan on perustettu ajamaan yksittäisten oligarkkien asiaa, ei niitä tarvitse erikseen patistaa tekemään asiaa jota varten ne ovat olemassa. Tuollapäin selvitellään talousasioita vähän järeämmillä keinoilla, eli riittää kun ulkopuolelta pidetään vaan liekkiä kattilan alla ja nuo kyllä kiehuvat yli ihan itsekseen. Ei talouspakotteet mitenkään yhdessä yössä tuo tulosta, mutta tuollaiset uutiset ovat varma merkki siitä että jotain siellä tapahtuu ja pinnan alla kuplii.
 
Omasta intistäni alkaa olla neljännesvuosisata, mutta sodankäynti ei varmaan koskaan ole muuttunut niin paljon kuin viimeisen vuoden aikana.

Toivottavasti PV:lle on nyt jatkuvassa tilauksessa ja toimituksessa military-luokan droneja, ja riittävä määrä varusmiehiä saa jatkuvaa koulutusta ja harjoittelua. Niiden merkitystä ei voi korostaa.
 
64 prosenttia Suomessa asuvista venäläisistä ja venäjää puhuvista vastustaa sotaa. 18 prosenttia kannattaa. Loput eivät kerro näkemystään. Toimivat aika lailla samoin kuin Venäjällä asuvat venäläiset. Välttelevät aihetta ja teeskentelevät ettei sotaa ole olemassakaan.

 
Kaikki nuo mellakkapoliisit ovat pois jostakin muualta. Jos edes jossakin ryssässä palaa vapauden kaipuu, nyt olisi hyvä aika ryhtyä toimiin jossakin muualla. En osaa edes kuvitella, kuinka hidasta ryssimistä poliisijoukkojen siirto patsasta katselmoimasta ja kukittajien kiinniottamisesta olisi jonnekin, missä niitä joukkoja todella tarvittaisiin. Tuhannen taalan paikka, mutta sen käyttäjiä ei taida löytyä.
 
Back
Top