Ukrainan konflikti/sota

Kun katsoo näitä neljää hyökkäysoptioita niin tulee mieleen viideskin:

Hieman pohjoisempana on miehittämätön ja linnoittamaton Ukrainan ja Venäjän raja. Sitä vaan ei saa ylittää koska punainen viiva. Täältä kautta kun koukkaisi etelän suuntaan Ukrainan puolelle...

Tuskin päähyökkäystä tehdään noin kaukaa mutta voisi alkaa kuulua huopatossujen suhinaa kun mennään edes pienellä joukolla Venäläisten pohjoisimpien linjojen selustaan ja katkotaan huoltoyhteyksiä.
Fwvvd2aWwAYw5WG.jpg
 
En ole mitään täyttä raporttia nähnyt mutta Perpetuan mukaan yksi pahimmista öistä ryssän terrori-iskujen muodossa. Risteileviä ja mopedeita vino pino useammassa aallossa. Ryssä ruvennut ovelaksi, ilmeisesti mopedit saattaa pyöriä isolla ympyrällä pitkään ja muutakin temppuja ilmatorjunnan hämäämiseksi ja esille saamiseksi. Ketjussa erilaisia havaintoja.

 
Kova on ryssillä kipu Kiovaa kohtaan ja ohjuksia sekä drooneja menee keskimäärin joka toinen yö, mutta onneksi siellä on Euroopan kovin ilmapuolustus vastassa ja ainakin Kiovan osalta viime yönäkin kaikki on torjuttu. Nähtäväksi jää miten muissa kaupungeissa kävi kun aivan yhtä vahvaa puolustusta ei ole muualla.

Tilanne on käsittämätön. Ryssä tekee ohjusiskuja Kyiviin, johon sillä ei ole koskaan ollut edes vaatimuksia. Ja ohjuksia moneen otteeseen myös läntiseen Ukrainaan, johon ei myöskään ole esitetty vaatimuksia.

Kaikki ne vaatimukset ovat tietysti aiheettomia, oikeudettomia ja vääriä, tietysti, mutta kun tilanne on tämä, eikö nyt SAATANAN VITTU länsi voisi oikeutta iskuja ihan yhtä syvälle ryssän puolelle kuin mitä ryssä pommittaa Ukrainaa?

Aloitetaan vaikka kaikista sotilaslentokentistä, ilmassa olevista koneista riippumatta siitä, mistä ilmatilasta ne ohjuksia lähettävät, ja sotilaskäytössä olevista satamista.

SAATANA kuinka kädetöntä touhua!
 
Eilisiltainen kommentti / lista minne Ukraina iskenyt päivän aikana. Hitaampikin huomaa että viime päivinä nimenomaan Zaporizzian suunnan iskujen tahti on kiihtynyt, moninkertaistunut aiemmasta. Osasyy on luonnollisesti Myrskyvarjo, isketään paikkoihin jonne aiemmin ei ole ollut pääsyä muuta kuin satunnaisilla droneiskuilla. Tuskinpa noita kovin montaa viikossa kuitenkaan ammutaan, suurin osa tämän listan iskuista lienee HIMARS:a ja tykistöä.

Alkuviikkona sateita/ukkosta, sen puolesta ei mitään höökiä odotettavissa lähipäivinä.

Today, AU forces struck with artillery, rockets and drones at:
- Mariupol,
- Wołnovaha,
- Tokmak,
- Berdyansk,
- Polohy,
- Melitopol,
- Vasilivka,
- Nikolska,
- Yuriivka,
- Andriivka,
- Blimak,
- Uzruf,
- Novopetrivka
- Komish-Zorya
- Old Crimea near Mariupol,
- New Kachowka,
- around Skadovsk,
- Aleshki,
- Burchak,
- Prolific.

Attacks also occurred at many points of contact between the troops. In addition, the RUS in recent days have been complaining that the AU has been setting fire to forests and crops in the contact zone of the troops - all this probably to reduce the number of mines and places where the troops are hiding. Generally, it's happening.

 
Muistan kuulleeni tuosta ensimmäisen kerran ainakin kesällä 2022, ehkä jo aikaisemmin.

Oletko pitänyt kirjaa, miltä muilta kentiltä Venäjän A-50U koneet operoivat? Valko-Venäjällä oli yksi kone, se jota vastaan tehtiin dronehyökkäys, minkä jälkeen kone lensi kauko-itään korjattavaksi.

Nuita koneita hostaavat vain Ivanovo ja Taganrog. Jos koneeseen tulee vikaa niin korjataan näissä jommassa kummassa. Vierailuja tekevät sitten muilla kentillä, mutta eivät yleensä ole pysyvästi näissä. Pari poikkeusta toki on; Saki Krimillä ja Machulishchi valkovenäjällä.

Ivanovo, 57.05755° N, 40.99432° E
Katso liite: S2L2A-1533486139974743-timelapse.mp4

Taganrog (kts edellinen viesti)

Saki (Viimeisin havaintoni kaupallisissa 8.12.2022 - alla Sentinel-kuva 2021)
2021-06-23-00 00_2021-06-23-23 59_Sentinel-2_L2A_True_color.jpg

Machulishchi valkovenäjällä (kts uutisartikkeli).
 
From 00:00 a.m. to 05:00 a.m. on May 29, 2023, Russian occupiers attacked military facilities and critical infrastructure facilities of Ukraine with cruise missiles and attack drones.
This time, the enemy fired up to 40 X-101/X-555 air-based cruise missiles from nine Tu-95ms strategic aircraft from the Caspian Sea area.
From the north and south, the enemy attacked with Iranian unmanned aerial vehicles "Shahed-136/131". About 35 strike drones in total.
During the night, air defense worked in the areas of responsibility of all air commands of the Air Force: "Center", "East", "South" and "West".
67 air targets were destroyed by the forces and means of air commands, in cooperation with the air defense of other components of the Defense Forces of Ukraine:
– 37 Kh-101/Kh-555 cruise missiles;
- 29 "Shahed-136/131" attack UAVs;
– 1 reconnaissance UAV of operational-tactical level.
 
Onkohan Ukraina jollain tasolla epävirallisesti vähintäänkin motivoimassa Syyriassa näihin operaatioihin. Ainakin Ukrainalle hyvänmielen uutisia nämä. Ja eikös Ukraina jossain vaiheessa ollut jonkun huhun mukaan suunnitellut iskuja myös muualla toimivia Venäjän joukkoja vastaan.

 
"Jännittäviä" nämä ryssän yölliset pommitukset. Tästähän on vahvaa näyttöä, että niin kauan kuin siviilien ilmapommituksia on tehty, ei niillä ole ratkaistu yhtään mitään. Lontoota pommitettiin, Dresdeniä pommitettiin, Berliiniä jne. jne. pommitettiin, mutta huolimatta suurista ihmisuhrimääristä, pommitukset eivät katkaisseet vihollisen moraalista selkärankaa ja ne vain kasvattivat siviiliväestön resilienssiä. Tämähän on selkeästi nähtävissä myös Ukrainassa, uhma vain kasvaa. Pommituksilla ei nopeuteta sodan loppua. Prkl, tarvitaan maavoimien todellinen jyrä. Slava Ukraini!
 
Kyllä tuo puttelin touhu on ihan samaa kuin juuri uuden kortin saaneella teinillä kaveriporukassa. Alla iskän RS-Skoda ja kiihdytys loppuu vasta siihen kallioleikkauksen seinään.

Niin kauan kuin ryssän MoD pystyy kaivamaan musikkaa itsemurha-aaltoon niin niitä hyökkäyksiä jatketaan. Lopputulos on sotilaallinen tyhjiö ryssälässä jonka täyttää Ukrainan aseistamat venäläiset. Apajille tulenee myös Kiina ja proxyjen kautta Turkkia, Irania jne. Lopusta sitten tappelee paikalliset sotalordit eli puttelin paremmin varustautuneet pajarit. Tätä ennen Ukrainan sota loppuu siihen että Ukraina on tappanut koko örkkiarmeijan sijoilleen ja saanut aikaan ryssien massapaon Krimiltä. Tästä viimeisestähän jo oli Ukrainan kommentti että Krimin siltaa pidetään pystyssä että ryssät pääsevät pakoon. Länsimaisittain ymmärrettävä järjen valo on Kremlissä sammunut toistaiseksi. USA, UK ja Ranska odottivat kärsivällisesti että se valo olisi syttynyt mutta ei nyt ole jäljellä enää muuta kuin ryssien massatappaminen. Storm Shadow tuli, F16 on aidosti valmistelussa ja USA:n suunnalta on mainittu jo pariin kertaan alemman virkamiehistön osalta sana "cluster munitions". Länsimaissa nuo kehittyneet rypäleammukset on jossain vain ihan vähän biologisten, myrkkykaasujen ja ydinaseiden alapuolella. Himars ja M270 oikea maine on M26 kärjen peruja, parilla kasetilla oikeasti sammuu elämä neliökilometrin alueella. M26 klusterikärjen osalta sen olemassaolo ei ole päättynyt, sen saa GLSDB:n rakettiin kiinni siipineen.

Ei, kyllä se tilanne on nyt niin että joko ryssät ottaa sen lusikan kauniisti käteensä ja lusikoi keittämänsä soppan nopsaan tai sitten muut pistää pelin poikki tappamalla ryssät pois tieltä. Jälkimmäisessa saa sitten jännätä pysähtyykö laskuri siihen ½milj vai mennäänkö miten pitkälle.

Hyvä yhteenveto.

Sivuhuomiona myös vatnikkifoorumilla esiintyvä lamaantuneisuus ja melkein täydellinen hiljaisuus.

On taidettu tajuta, että homma on mennyt perseelleen, kun vuoteen ei ole ainuttakaan hyvää uutista tullut "3 päivän operaatiosta"
saati mitään voiton juhlaa. Nyt viikon ajan rysyt postaileet lähinnä jenkkien kaupunkien roskaisuudesta... :LOL:
 
"Jännittäviä" nämä ryssän yölliset pommitukset. Tästähän on vahvaa näyttöä, että niin kauan kuin siviilien ilmapommituksia on tehty, ei niillä ole ratkaistu yhtään mitään. Lontoota pommitettiin, Dresdeniä pommitettiin, Berliiniä jne. jne. pommitettiin, mutta huolimatta suurista ihmisuhrimääristä, pommitukset eivät katkaisseet vihollisen moraalista selkärankaa ja ne vain kasvattivat siviiliväestön resilienssiä. Tämähän on selkeästi nähtävissä myös Ukrainassa, uhma vain kasvaa. Pommituksilla ei nopeuteta sodan loppua. Prkl, tarvitaan maavoimien todellinen jyrä. Slava Ukraini!

Uskoisin että näillä pommituksilla on kaksi tarkoitusta:

1) Kulutetaan Ukrainan IT-ohjusvarastoja eikä edes itsekään uskota että saataisiin mitään isoa aikaiseksi.
2) Pakotetaan Ukraina pitämään vahva IT isojen kaupunkien suojana

Näillä kummallakin sitten toivotaan että saadaan rysyjen ilmavoimille tilaa toimia kun Ukrainan päähyökkäys alkaa.
 
Back
Top