Ukrainan konflikti/sota

HansGruber.jpeg

Hans Gruber 🤣
 
Vaikkapa tästä, kyllä siitä löytyy tuutin täydeltä uutisia. Luen tämän itse niin, että toimitus sisältää myös rypäleammuksia, eihän viholliselle kaikkea kerrota. Jos siellä on sitten unitary kärkiä muutamia mukana niin kyllä se ryssillekin valkenee jossain vaiheessa.


Tässä on hyviä mietteitä mitä noilla voisi saada aikaan. Tuollainen M39A1 jööti pudottaa 950 tytärammusta kilometri kertaa kilometri alueelle, siinä saattaa vähän ryssien ilmatorjuntapatteri ottaa siipeensä.

Jaa, juuri noiden torjuntaan tuo s400 on kehitetty, ei minkään mopodronejen. Kohta nähdään torjuuko se niitä vain paperilla…
 
Ukrainian forces chipped away another part of the Russian trench network, south of Robotyne, and reaching the outskirts of Novoprokopivka.

Additionally, the Ukrainian army widened the control near Verbove, reaching at least the perimeter of the village. This also paraphrases that the primary Surovikin line in this sector has been clearly breached.

While those tactical advances are interesting, more importantly are the strikes in the Russian-occupied areas such as Crimea, Melitopol and Tokmak. They continue to shape the operations, degrading the Russian capabilities and logistics on a strategic level.


Linkki
 
Ei oo rysy aiemmin roudaillut näin vaurioutunutta kalustoa, alkaakohan varastot kunnostettavista olemaan tyhjiä...?
Voi hyvinkin olla näin. Meni sitten korjattavaksi tai varaosiksi, niin tämä on todella hyvä merkki. Toisaalta, tässä nähdään miksi on todella tärkeä pyrkiä tuhoamaan myös hylätty kalusto, eikä ajatella sitä pelkästään ammusten tai dronejen haaskauksena.
 
Sofonov istui tuomiota murhan yrityksestä, ryöstöstä ja varkaudesta, kun hänet värvättiin rintamalle. Pietarin vankilassa mies tapasi rikoskumppaninsa Maksim Botškarevin, joka tunnetaan paikallisena häirikkönä Derevjannojessa Äänisjärven rannalla. Botškarev oli tuomittu varkauksista, autokaappauksista, raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista.

Humalaiset miehet tunkeutuivat elokuussa kylän taloihin ja tappoivat muun muassa Derevjannojessa asuvan Irina Žamoidinan veljen ja 71-vuotiaan isän. Veljen 9- ja 12-vuotiaat lapset pääsivät pakenemaan ikkunan kautta.

Rikolliset sytyttivät talon tuleen ja siirtyivät kadulla seuraavaan kotiin, jossa he murhasivat kaikki asukkaat, kolme miestä ja yhden naisen. Heidänkin kotinsa miehet sytyttivät liekkeihin veriteon jälkeen.


 

Ukrainan sotilastiedustelun apulaisjohtaja, kenraalimajuri Vadim Skibitskyi on antanut harvinaisen haastattelun Eesti Päevalehdelle.

Skibitskyin arvion mukaan Venäjä kykenee jatkamaan nykyistä sotaansa ehkä vuoden tai kahden verran.

– Miksi? Ensinnäkään Venäjä ei saavuttanut ensisijaista strategista tavoitettaan eli Ukrainan täydellistä miehittämistä. Sen jälkeen, kun alkuperäinen suunnitelma epäonnistui, tavoitteena oli koko Dneprin vasemman rannan [Koillis-, Itä-, Kaakkois- ja Etelä-Ukrainan] valtaaminen.

- Toinen huomio on, että yksi Venäjän ongelmista on tuotannon varastointi, jotta heillä olisi mahdollista jatkaa nykyaikaisin asein täysimittaista sotaa Ukrainaa vastaan. Erityisesti panssarivaunuin. Esimerkiksi Armata – missä ne ovat? Eivät missään!
 
Eikö F16 suurin vaikutus ole kuitenkin se, että toimivat aselavetteina, joista useita kehittyneitä ohjuksia jne voidaan laukaista kaukaa linjojen takaa? Lisää siis Ukrainan kaukovaikutuskykyä merkittävästi.

Luultavasti ryssän ilmapuolustus on kuitenkin sillä tasolla että omia hävittäjiä ei kannata vähään aikaan mennä uhraamaan. Tosin jos nykymeno IT ja tutkajärjestelmien tuhoamisessa jatkuu, niin tämä voi muuttua! :)
No Ukraina on hyvin korkealta tasolta kertonut jo ainakin kahdesti että venäjän mustanmeren laivaston alukset lähtevät pohjaan tämän sodan aikana. Sitä tässä pohtinut että millä ne mahtavat sen toteuttaa?
 
Back
Top