Ukrainan konflikti/sota

Myroshnykov kommentoi Avdiivkaa. Jonkin verran merkkejä että ryssä saattaisi yrittää uutta puskua viimeisen viikon-pari stabililoitumisen jälkeen. Tämän sanoi selvemmin joku toinen twiittaaja.

Tatarigami puolestaan eri rintamia koskevassa kirjoituksessaan arvelee, että ryssän potentiaali Avdiivkassa on alkanut ehtymään. Mutta Ukrainan huolto on vaikeutunut ryssän lämpökamera FPV dronejen takia. Ennakoi Ukrainalle kovaa talvea mutta ei usko ryssän pystyvän merkittäviin etenemiin missään.

---
Avdiyivka

Fighting continues near Stepovoy and on its eastern outskirts.

Somewhere the enemy slightly advanced, somewhere he was stopped, somewhere he did not get a foothold and retreated.

In general, LBZ remains dynamic.

But it is obvious that the enemy needs fresh forces, because in frontal attacks the fire
to attack quickly ends.

The occupiers were able to advance slightly near the AKHZ and the treatment plants, mainly in the area of the ponds. The plant itself is under our full control.

In the direction of Severny, the enemy continues both frontal attacks and maneuvers on the flanks. The same on Pervomaiskyi.

But there are no successes, or they are minimal.

As you can see, the occupiers did not have an easy walk.

The enemy has gained a foothold in Promtka on the southern outskirts of Avdiyivka, periodically making unsuccessful forays towards the private sector.

Currently, the occupier is drawing additional forces from Novoselivka Druga and Yasinovata, in order to organize a new wave of powerful assaults after some time

There are no changes in other areas.


 
Onko nuo jotain ryssän kätyreitä vai toimiiko tuolla ihan fiilispohjalta lakkoilu vai mikä tuossa on?
Talousasiat. Jotka ei liity sotaan, vaan sattuu samaan aikaan. Ukrainalaiset ajaa vielä halvemmalla kuin Puolalaiset rekkoja ja vie töitä ja rahaa Puolasta. Koska EU säännökset. Vaikka kuinka Ukraina on sodassa ja hädässä, niin silti se ei anna oikeutta polkea muiden maiden taloutta.
 
Onko nuo jotain ryssän kätyreitä vai toimiiko tuolla ihan fiilispohjalta lakkoilu vai mikä tuossa on?
Siinä on nuo kuljetusalan kilpailuintressit ja rajasäännöt Ukrainan kanssa pohjimmaisena taustalla kuten herra Vääpeli kommentoi yllä. Rajanylityspaikkojen blokkaaminenhan alkoi ennen kun Puolaan saatiin edes hallitus vaalien jälkeen. Mutta että protestien annettiin jatkua niin pitkään, siinä oli toki myös sisäpoliittisia syitä kuten Morawieckin huoli omasta ja nationalistisen "laki ja oikeus" puolueen kannatuksesta. Sitä helposti päätyy tukemaan oman maan kilpailuetua vaikka naapurissa käydäänkin sotaa.

Ei se kieltämättä mikään erityinen kannatustemppu olisikaan ollut, että heti tuoreen, pääministeripuolueeltaan hieman EU-kriittisen hallituksen voimin olisi lähdetty pamputtamaan oman maan työmiehiä jotka kokevat EU-säännökset epäreiluiksi. Eikä varmasti ole sattumaa, että rajat saatiin auki samana päivänä kun Morawiecki nautti epäluottamuksen ja Tusk nousi pääministeriksi.
 
Päivän luvut:
409979597_702814108698337_2875842258539482957_n.jpg
 
Kotiäidit uhka Putlerille ?


Venäjä on tyrannia missä Putin ja kumppanit eliminoivat pienetkin riskit heti ja välittömästi.

Vihaiset kotiäidit ovat teoriassa todellinen riski Putinille mutta käytännössä ne eivät sitä kuitenkaan ole ja syy siihen on tässä...

Liike näyttää Gelmanin mukaan olevan urbaanin keskiluokan aktivismia.

– Suurin osa mobilisoiduista tulee köyhistä oloista. He eivät käytä aktiivisesti internetiä, eivätkä he ole järin tietoisia poliittisesta ilmapiiristä. Se voi sulkea ulos merkittävän osan niistä, joita asia koskee.


Tuossa tulee hyvin esiin myös se miksi siellä rintamalla on hyvin vähän urbaania keskiluokkaa ja tulee jatkossakin olemaan :ROFLMAO:

Totaalinen köyhyys tarkoittaa Venäjän kaltaisissa maissa muutakin kun rahan puutetta ja nälkää. Se tarkoittaa myös lukutaidottomuutta ja alttiutta sille aivan järjettömälle propagandalle mitä PUTIN TV suoltaa aamusta iltaan ja illasta aamuun. Tästä johtuen pohjasakka ei liikehdi edes silloin kun sitä potkitaan päähän. Silovikit tietävät kyllä tasan ja tarkkaan mistä naruista kannattaa nykiä ja mistä ei kannata nykiä.
 
Viimeksi muokattu:
Lännessä ei tunnuta tajuavan sitä, että Venäjällä on supervoima länteen verrattuna: Venäjällä on kyky kärsiä ja odottaa eli käydä pitkää sotaa.

Samaan aikaan kun länsi kärsii ”sotaväsymyksestä”, Venäjä värvää uusia sotilaita ja vahvistaa sotateollisuuttaan. Venäjä jaksaa myös odottaa mahdollista vallanvaihtoa Yhdysvalloissa ja eurooppalaisten hallitusten kääntymistä entistä Venäjä-mielisemmiksi.

Samalla Venäjä rakentaa itselleen tukiverkostoa maailman autoritäärisistä maista. Ja kun sopiva hetki koittaa, voi Venäjä aloittaa suurhyökkäyksen Ukrainaan.


 
Harmillista tosiaan, että Euroopan ihmisoikeusaktivistit tuntuvat olevan huolissaan lähinnä siitä, kuinka hyvin Afrikasta ja Lähi-idästä tulevat "pakolaiset" pääsevät ylittämään rajat Eurooppaan. Diktatuurin käymä häikäilemätön hyökkäyssota ja kansanmurha Ukrainassa ei ole lainkaan niin kiinnostava juttu, että se innostaisi kaikkia tukemaan Ukrainaa entistä vahvemmin.

Sinänsä mikään ei ole muuttunut: Venäjällä on mahdollisuus voittaa, mikäli lännessä ei enää jakseta tukea Ukrainaa. Ja sitten onkin vain ajan kysymys, milloin Putler hyökkää jonkin toisen rajanaapurinsa kimppuun. Ei Venäjä oikeastaan edes tarvitse erityisen laadukasta kalustoa tai hyvin koulutettua armeijaa, mikäli sen vain annetaan rauhassa jyrätä pienemmät naapurinsa pelkällä massalla. Iskukyky on varmasti heikompi kuin parhaina neuvostoaikoina, mutta täydellinen piittaamattomuus omista tappioista ei ole muuttunut mihinkään.
 

Vahvuus siinä vajaa 600.000? Yllättävän vähän kun jatkosodan lkp vahvuus oli 475.000 ukkoa
...ja yllättävän vähän, kun ensimmäisessä maailmansodassa Ranskalla oli sodan päättyessä 11.11.1918 aseissa 8 817 000 taistelijaa. Ukrainan sodan taistelijamäärien vertailu esimerkiksi 80 vuoden takaisiin sotiin on varsin hedelmätöntä. Sota, tekniikka ja yhteiskunnat ovat muuttuneet eikä oikea mittari sodankäyntikyvylle ole pelkkä sotilaiden määrä.

Jatkosodan lkp-vahvuus droneille oli 0 kappaletta, yllättävän vähän, kun jatkosodan lkp-vahvuus oli 475 000 ukkoa...
 
...Keinoja on monia: maalta voitaisiin jäädyttää lisää EU-varoja tai estää esimerkiksi ensi vuonna koittava EU-puheenjohtajuuskausi. Laitettaisiin kova kovaa vastaan, eikä enää hyssyteltäisi.
Hänen mukaansa EU-maiden on kysyttävä itseltään, kuinka kauan annamme sen jatkua, että ”sama henkilö vuosi toisensa jälkeen jarruttaa isoja päätöksiä ja halveksuu EU:n yhteisiä arvoja”.
– Tälläkin hetkellä Orban pitää koko EU:n Ukraina-politiikkaa panttivankinaan. Kaava tulee toistumaan vuodesta toiseen, mutta aihe vaihtuu, Sarvamaa jatkaa....

 
...Keinoja on monia: maalta voitaisiin jäädyttää lisää EU-varoja tai estää esimerkiksi ensi vuonna koittava EU-puheenjohtajuuskausi. Laitettaisiin kova kovaa vastaan, eikä enää hyssyteltäisi.
Hänen mukaansa EU-maiden on kysyttävä itseltään, kuinka kauan annamme sen jatkua, että ”sama henkilö vuosi toisensa jälkeen jarruttaa isoja päätöksiä ja halveksuu EU:n yhteisiä arvoja”.
– Tälläkin hetkellä Orban pitää koko EU:n Ukraina-politiikkaa panttivankinaan. Kaava tulee toistumaan vuodesta toiseen, mutta aihe vaihtuu, Sarvamaa jatkaa....

Sarvamaa on yksi harvoista Suomen EU-mepeistä, joka oikeasti ymmärtää EU:n päätöksenteon ja pystyy siihen vaikuttamaan omalta osaltaan.
 
Liiallinen optimismi on yhtä lailla ryssän pussiin pelaamista kuin Lännen tappion toitottaminenkin. Ryssän typeryydelle, alkeellisuudelle ja kohtapian romahtavalle yhteiskunnalle nauraminen saattaa antaa syyn jatkaa ruususenunta ja välttää tekemästä ainoita oikeita päätöksiä tässä tilanteessa eli massiiivisia valtiotason investointeja sotateknologian kehittämiseen sekä sotateollisen kapasiteetin merkittävään nostamiseen.
 
Minusta nyt marras-joulukuussa Venäjän toiminnassa on havaittavissa suurta hermostuneisuutta:
  • Avdiikan hyökkäystä painetaan päälle suorastaan maanisella tavalla välittämättä mistään henkilöstö- tai kalustotappiosta. Tsaarille selvästi halutaan saavuttaa voitto hinnalla millä tahansa.
  • Samaan aikaan kaikki länsimediat tuuttaavat samaa uutista, miten lännen tuki on loppumassa ja Venäjä saattaa voittaa. Median mukaan Venäjän sotateollisuus pyörii täysillä, kun länsi on luopumassa Ukrainan tuesta ja aseet ovat lännestä loppu. Tämä ei tietenkään ole todellisuus, mm. Saksa juuri ilmoitti ensi vuoden mittavasta tuesta Ukrainalle ja juuri alamme nähdä, miten läntinen sotateollisuus alkaa puskea mm. 155 mm kranaattia liukuhihnalta. Tämä median samanaikainen pessimismi on varmasti saanut käyttövoimaa Venäjän infovaikuttamisesta.
  • Venäjän lakeijat, erityisesti Orban, on komennettu nuoleskelemaan USA:n republikaaneja
  • Venäjän taloudessa alkaa yhä konkreettisemmin näkyä pakotteiden ja sodan vaikutus. Venäjän keskuspankki on vielä pystynyt tukemaan ruplaa, mutta ilmeisesti sen osalta aletaan olla äärirajoilla.
  • Venäjän sisäinen logistiikka alkaa olla veitsenterällä. Muutenkin kuormitetut rautatieyhteydet alkavat kärsiä länsimaisten varaosien puutteesta samalla kun Venäjän alueella partisaanit iskevät yhä tiiviimmin rautatiekohteisiin. Lentoliikenteessä häiriöt ovat kasvaneet tasaisesti ja nyt aletaan lähestyä ensimmäistä kunnon isoa katastrofia.
  • Kotirintaman tukea tai kulissia siitä pystytään vielä pitämään yllä sorrolla ja propagandalla, mutta rakoilua on nähtävissä esimerkiksi mobikkien äitien / tyttöystävien / rakastajattarien liikehdinnässä.
Yhteenvetona oma tulkintani on, että Venäjä alkaa lähestyä sotatoimien osalta kuilun reunaa ja tämä tunnistetaan Kremlissä, mutta ainoana keinona on löydetty ainoastaan vahvempi uho. Nyt alkaa olla kullanarvoinen hetki aiheuttaa Venäjälle vieläkin pahemmat oltavat. Esimerkiksi Venäjän rintaman pettäminen jollain rintamalohkolla voi johtaa todella mielenkiintoisiin tuloksiin. Erityisesti tsaari pitää saada nolattua ennen maaliskuun vaaleja, sitä ennen kunnon rökäletappio Venäjälle olisi loistava uutinen.
 
Lännessä ei tunnuta tajuavan sitä, että Venäjällä on supervoima länteen verrattuna: Venäjällä on kyky kärsiä ja odottaa eli käydä pitkää sotaa.

Samaan aikaan kun länsi kärsii ”sotaväsymyksestä”, Venäjä värvää uusia sotilaita ja vahvistaa sotateollisuuttaan. Venäjä jaksaa myös odottaa mahdollista vallanvaihtoa Yhdysvalloissa ja eurooppalaisten hallitusten kääntymistä entistä Venäjä-mielisemmiksi.

Samalla Venäjä rakentaa itselleen tukiverkostoa maailman autoritäärisistä maista. Ja kun sopiva hetki koittaa, voi Venäjä aloittaa suurhyökkäyksen Ukrainaan.


Ihmettelen tätä myyttistä puttelin suurhyökkäystä. Eli mistä siihen kaivetaan koulutus ja kalusto? Ainoa joka sen kaluston voisi järjestää on Kiina mutta vahva epäilys että Kiinalla olisi tuollaiseen keikuutukseen intressiä millään tasolla. Kiinan suurin etu on ryssän hidas kituminen Ukrainassa ja tuo vaatii rintaman nykytilanteen säilymisen.

Onnistunut suurhyökkäys vaatii nykytilanteeseen moninkertaisen määrän panssarikalustoa ja ilmaherruuden. Kumpaankaan ei ryssä kykene. Erityisesti ilmavoimat on ryssällä tilanteessa että tappioidensietokyky alkaa olla nolla.
 
Back
Top