Ukrainan konflikti/sota

Hyvää jouluaattoa niin kaikille kirjoittajille kuin lukijoillekin.

Olosuhteet Ukrainassa ovat vaikeat ja näin jouluna moni joutuu viettämään sen poissa rakkaimpiensa luota, epäinhimillisissä oloissa, puolustaen maataan ja heidän tulevaisuuttaan.

Toista se on meillä, jotka voimme rauhasssa kirjoitella palstalle mielipiteitämme ja besserwisseröidä asioista, joista meillä ei todennäköisesti ole paljoakaan omakohtaista kokemusta tai muutakaan kompetenssia.

Tämä mielessä pyydän, arvon palstaveljet ja - siskot, hetkeksi luomaan ajatuksen Ukrainan urhealle kamppailulle ja mikäli sinulla on mahdollisuus, lahjoittamaan rahalahja Ukrainan puolustajille, kiitos!

Hyviä lahjoituskohteita löydät esimerkiksi naapuriketjusta:


Hyvää Joulua, Slava Ukraini!

Слава Україні!
 
Venäläinen ja ukrainalainen toimittaja keskustelevat. Ovat sitä mieltä, että Putlerin propaganda, joka päälle 10 vuotta rummutti ukrainalaisten olevan natseja, sai venäläiset hulluiksi ja kannattamaan kaikkia diktaattorinsa toimia.

Suomalaisten natsitus alkanut myös - 10 vuotta ja sit mennään...
 
Suomalaisten natsitus alkanut myös - 10 vuotta ja sit mennään...
Pöh. Johan Bäckman on natsittanut Suomea Venäjän mediassa jo toistakymmentä vuotta. Ainakin IS (eli varmaan Paananen) on varoittanut tästä toistuvasti, mutta kukaan ei ole reagoinut.
 
Kun lukee näin jouluna ihan ryssälähteistä Zolkin Volymyrin kanavaan asti ja taisteluvideoita katsoen näkee että tämä sota tullaan voittamaan vain käytännön toimilla.

Uskomattomia lampaita!

Sen pitää Euroopankin ymmärtää...toivottavasti herätään ja hyviä signaaleja on siihen suuntaan paljon ollut kaikesta huolimatta.

Paljon on kiinni Jenkkien suunnasta joka nähdään jo onneksi alkuvuodesta. Työlästä mutta kannattaa mennä ihan alkulähteille jos infoähky ahdistaa...toki rysyjen alkulähde onkin erittäin raskasta selattavaa 🤔

 
Periaatteessa F16 ja AIM-120 voisi olla kyseessä näissä pudotuksissa mutta se ongelma tässä on tutkavaroitin. Koneet on ammuttu alas kaukaa, tästä asiasta ei ole epäilystäkään. Näin ollen tunnetut järjestelmät kuten Patriot tai AIM-120 laukaisee taatusti ryssän suhistimissa tutkavaroituksen. Noin pitkillä matkoilla pahvimpikin pilotti saa sen puikon väisteltyä joten nyt ei haise normi Patriotille. Eikä kyllä AIM-120:sellekkään.

Kuvaan istuu siis lähinnä datalinkillä ohjattu puikko joka käynnistää oman hakupäänsä vasta terminaalivaiheessa. Näin kohde ei ehdi saada varoitusta vaikka puikko tulee kaukaa. Kuvaan istuu siis lähinnä S-300 franken IT tai sitten Meteor ja F16 hyvin modernilla tutkalla.

Täällä saa ja tuleekin haukkua ryssää tyhmäksi mutta ei ryssän pilotitkaan niin typeriä ole että eivät osaa väistää tutkahälytyksen antavaa ohjuslukitusta. AIM-120 on nähty käytössä ryssän proxyjen osalta eli kyllä sen on siellä EW-kirjastossa mukana. Ainoa ei taistelussa nähty pitkänmatkan puikko on Meteor. Vakioliitopommireitti selittää ne ekat kolme SU-34:losta mutta nyt nämä viimeise(t) menee jo väkisin kategoriaan jotain uutta on ilmassa.
 
Back
Top