Ukrainan konflikti/sota

Taisi olla Su-30SM pommituslennolla, se pudotettiin 25.12.2023. Muistan että jokin toinen hävittäjä oli "suojaamassa". Yleinen oletus oli että pudotus tapahtui jossain Odessan seudulla tai vähintään Mustanmeren läntisellä alueella ja pudotus olisi tehty jollain kauas yltävällä järjestelmällä (ehkä FrankenSAM?).

Ei tietysti mahdotonta, etteikö olisi ollut jotain muutakin.

-

Hävittäjistä puheenollen, tällaista huhua liikkeellä: ryssän oma S-400 olisi ampunut vahingossa heidän omaa Su-35S hävittäjää Azovinmeren yllä. Hävittäjä olisi selvinnyt Melitopolin lentokentälle mutta vaurioituneena. Vaurioiden määrästä tai laadusta ei ole tietoa mutta Melitopol on mm. HIMARS-rakettien kantamalla joten tuskin olisi laskeutunut ko. kentälle vapaaehtoisesti, jos koneella olisi selvinnyt kauemmas.

JOS tämä pitäisi paikkansa niin onpa taas omalaatuista touhua: sotaa on käyty kohta kaksi vuotta ja oma IT ampuu omia hävittäjiä edelleen. Eikö omien koneiden tunnistus toimi vai täriseekö IT-miehillä kädet näin pahasti? Ylempää "ärähdetty" että pitäisi olla tarkempana, kun ohjuksia ja droneja on päässyt torjunnasta läpi?

Friendly fire RUS/RUS (red on red) reported.

Russian S-400 reportedly hit Russian Su-35S over the Azov Sea. The damaged fighter managed to land in Melitopol airfield.


Juurihan se Krimin ja Melitopol-Mauriopol akselin ilmatorjunnan johto laitettiin storm-z komppanioihin hyökkäämään. Eli olivat saaneet sovittua miten lennetään ja milloin ei. Valitettavasti Ukraina hyödynsi tuota ja pisti niin Sevastopolia kuin Feodosian seutua matalaksi. Nyt sitten on uudet heput johdossa ja tulenjohtotutkat kuumana 24/7. Ainoa vain että kun se ilmatilannekuva puuttuu niin ammutaan kaikkea mikä suhisee.

Länsimaisessa järjestelmässä ilmatilanvalvonta ohjaa niin koneet kuin IT-patterit ampumaan maaleja. Idän ihmemaassa patterit valvoo itsenäisesti ja ampuu itsenäisesti, kohteet erotellaan IFF:ällä mutta ryssän versio on vähän virhealtis.. Tai se normal katastrof eli ei toimi tänään kun on rikki. Ammutaan kuitenkin kun kremlistä tuli käsky.
 
GC1J-o3WEAA75at
 
Kiitti vatusti sulttaanille.



Iso-Britannia lupasi joulukuussa siirtävänsä kaksi kuninkaallisten merivoimien miinanraivaaja-alusta Ukrainan merivoimien käyttöön Mustallemerelle.

Turkki ei kuitenkaan aio päästää aluksia Bosporinsalmen läpi, Turkin presidentinkanslian viestintäosasto kertoi tiistaina.

Viestin mukaan Turkki oli kertonut liittolaisilleen, ettei miinanraivaajia päästetä salmen läpi niin kauan kuin sota jatkuu.
 
Tästä kohtia jokaisen ymmärrettäväksi

- Länsimainen tapa on laskea hintoja. Jos ryssällä on ohjus, niin päässä kuuluu blyat ja se ampuu sen jos mieli tekee
- Ryssällä on ihan avoin mandaatti harjoitella Ukrainan pommittamista kivikaudelle. Ei siitä ole seurannut heille mitään. Shahedeja sinne tänne, ja välillä täysi salvo
- Tämä tulee jatkumaan, kunnes saavat kunnolla turpaansa.
+ Mitä enemmän saavat lopulta Ukrainaa haltuunsa, sen lähempää voivat roiskia pommia ihan mihin vaan Eurooppaan.

Jonain päivänä ryssältä loppuu resurssit. Mutta sitä odotellessa aika monen ystävän koti ja elämä on mennyttä. Ja mitä kaikkea hukkuva vie mukanaan... Eskalaatio tuli jo. Ilmapuolustuksen lisääminen on hyvää tarkoittavaa näpertelyä


 
Seuraan satunnaisesti yhtä ukrainalaista tubettajaa. Tällä kertaa tuli sitä kautta tietoa että USAssa olisi tavoitteena 19. tammikuuta mennessä muokata laki joka sallisi venäläisten sijoitusten käytön Ukrainan tukemiseen. Olen niin laiska että en ole yrittänyt muista lähteistä verrata tätä.

Sekalaisia mietteitä tästä:
- Olisi tosi hyvä konsepti käydä sotaa vastustajan eikä omilla rahoilla
- USAssa eivät voi olla huomaamatta että makea kakku tuosta venäläisten rahoista ohjautuisi heidän teollisuudelleen koska Ukraina voisi nyt ostaa aseistusta kerjäämisen sijaan
- Mutta poliitikot ovat epäluotettavia joten vielä ei voi iloita
- Ihmetyttää miksi vasta nyt tätä puuhataan. Voisiko osaselitys olla että kohtapuoliin tulee tilanne jossa "länsimaat" eivät tunnusta venäjän johtoa lailliseksi vaalivilpin vuoksi, se helpottaisi mahdollista oikeudenkäyntiä
 
Kyllä vihaksi pisti YLE:n radiouutiset iltapäivällä kun ykkösuutinen oli että Belgorodissa on kuollut yksi siviili ja Ukrainan droneja on tiputeltu, kaupunki kärsii lisäksi tykistötulesta😡 Ei sanaakaan ryssän suurimmasta ohjushyökkäyksestä sodan aikana Ukrainan kaupunkeihin ja siviilien kärsimyksistä! Joka seuraa ko uutisia voi helposti uskoa että Ukraina se nyt on paha poika.
 


Aiheutettuja tappioita voi verrata siihen, mitä irakin + 1 miljoonaa sotilasta ja +5000 panssaria saivat aiheutettua koalition joukoille kuudenkertaisessa ajassa talvella 1991.
Koalition tappioluvut on otettu wikin artikkelista, ovat hyvin lähellä oikeita, mutta voi olla että koalitio menetti kuorma-autoja tai heittimiä vihollisen toiminnan seurauksena, mitä ei ole wikissä listattu.

Joka tapauksessa droneilla aiheutetut tappiot ovat suuremmat 🫡

1704222834887.png
 
Saa nähdä alkaako Belgorodissa kapina sillä ostoskeskukset suljetaan kahdeksi päiväksi Ukrainan iskujen takia.

In Belgorod they decided to close shopping centers​

Belgorod authorities agreed with the management of large shopping centers to suspend operations for the next two days. The mayor of the city, Valentin Demidov, announced this in his Telegram channel .

On January 3 and 4, the RIO shopping center, Mega Grinn shopping center and City Mall Belgorodsky MTRK will not operate.

“We consider this measure necessary. It’s better for everyone to stay at home now if possible,” the mayor said. He added that the authorities prioritize the safety and lives of citizens.

On January 2, the Ukrainian Armed Forces attempted to attack Belgorod. A rocket siren sounded in the city three times , and the air defense system was activated . The Ministry of Defense reported that it was possible to shoot down a total of 17 Alder MLRS missiles.

On December 30, the Ukrainian Armed Forces launched a missile attack using cluster munitions on the central districts of Belgorod. Russian President Vladimir Putin, at a meeting with military personnel on January 1, called the incident a planned terrorist attack.
https://lenta.ru/news/2024/01/02/v-belgorode-reshili-zakryt-torgovye-tsentry/
 
Jotenkin outoa on, ettei sotilaita jotka kuolevat taisteluissa ei lasketa uhreiksi.

Edit: Väärä viestiketju.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä on todella omituinen jatkumo, mutta nostetaan tänne kun ilmeisesti paikallinen pomo on tuommoista höpissyt. Ryssähän pyrki alun alkaenkin Kiovaan Chernihivin kautta, mutta sehän meni vähemmän hohdokkaasti. Mikään yritys tuolta tuntuisi hullulta, mutta käsky on toki aina käsky... 🤷‍♂️

Toivottavasti toteuttavat tämän. I love the smell of burning orc in the morning..
 
Back
Top