Ukrainan konflikti/sota

Tämä ei voi pitää paikkaansa. Ei saisi pitää paikkaansa.
Neljä (4) pilottia? Jos yksikin tippuu, niinkuin tuollaisessa sodassa globaalin vastustajan "A-luokan" hävittäjiä vastaan joka tapauksessa välillä käy, niin käytännössä parvi olisi jo rampautettu.

Neljä pilottia ei pysty edes kouluttamaan muita, koska olisi ilmavalvontatehtävissä täysin ylikuormitettu.

Eikö niistä kokeilulentäjistä puhuttu jo vähintään vuosi sitten, ja että olisivat edenneet hurjaa vauhtia? Ja Ukraina esitteli omaa alustavaa simulaattorikehitystään jo kaksi vuotta sitten. Kyllä sellaisellakin oppii parvena operoimista, torjuntatapaa, radion käyttöä ja järjestelmiä, vaikka ei LtCol Eagle olisikaan kaikessa pitämässä kädestä kiinni. Ja jos on, ja miksi ei olisi, niin kahta kauheammin.

Lisäksi arvo oli, että kurssi kestää 3-9kk. Ja on mennyt 9kk jolloin toukokuussa ehkä valmistuisivat?
Sen vielä ymmärrän jotenkin, että poliittisesta päätöksestä kestää reilusti yli vuosi siihen että koneita on rassattu kuntoon ja haalittu varaosia ja huoltokykyä toimitettavaksi. Mutta sitäkin varten on aikaa ollut!
12 siinä luki, 4 ensimmäistä on kuukauden muita edellä.

Vähän silti, luvattuja koneita on 64 tai niitä main, 12 ukkoa saa lentää nonstoppina siis..
 
Monesti on mainittu tuosta lkp:stä. Ihmetellyt olen tuota, että ensin työnnetään se lähes eläkelläis ryhmä tuleen ja hamutaan sitten keski-ikäisiä mukaan. 18V --> vajaa 30V ei pysty käyttämään, eivät ole sotaan koulutettuja. Miksipä ei nyt viimeistään (johan tuota on jo parivuotta tapeltu) pistetä "teini lkp" pystyyn, eivät mene rintamalle vaan koulutukseen, sieltä haetaan oppia ja taitoja selviytyä sodassa (eihän siinä haittais, vaikka länsimaiset kouluttajatkin olisi paikalla...). Tuollainen koulutus voisi olla camp henkisesti jossain vieressä olevassa valtiossa, rajan pinnassa.
 
Päivän luvut:

417452545_744219147891166_3435056305182434615_n.jpg
 
Monesti on mainittu tuosta lkp:stä. Ihmetellyt olen tuota, että ensin työnnetään se lähes eläkelläis ryhmä tuleen ja hamutaan sitten keski-ikäisiä mukaan. 18V --> vajaa 30V ei pysty käyttämään, eivät ole sotaan koulutettuja.
Ukrainassa oli asevelvollisuus vuoteen 2013 ja on ollut jälleen vuodesta 2014 lähtien. Ei siellä vakinaisia lukuun ottamatta kukaan sen peruskoulutetumpi ole ollut. Ehkä nuoremmilla edes karvan nykyaikaisempi, kun on ollut sotaa jo kymmenen vuotta. Sodan aikana on koulutettu reserviä ja lähetetty rintamalle, mutta ei nuoria.
 
Ihan kaikki ei ole mennyttä, tämän mukaan yhdellä Su-24M/MR yksiköllä on enemmän hävittäjiä käytössä kuin ennen hyökkäystä. Ero johtuu varastoista aktivoiduista koneista.

Interview with longtime 7 BrTA (UkrAF's lone Su-24M/MR unit) CO Col Yevhen Bulatsyk.

He says that the unit currently has more serviceable aircraft than it did at the outbreak of the full-scale war, owing to airframes being returned to service from storage.

He also says that all of the unit's crews are now qualified for at least some combat ops in day/night VMC/IMC.

Lack of qualified crews for the Su-24 fleet was obvious when looking at 2022 losses.


 
Viimeksi muokattu:
Uusi ukrainalainen dokumenttielokuva jossa on noita kaapattuja venäläissotilaiden puheluita esitettiin Berliinin filmijuhlissa.

 
Ilmeisesti minä kuulun noihin ylioptimistisiin? Miten arvioit itse ukrainan armeijan miesmäärää?
Vaikka tietäisin yksikön tarkkuudella, en laittaisi.

Vihje: Kun loppuvuodesta asevoimien komentaja vaati lisää käsipareja, arveltiin ukrainalaisten kokonaistappioiden olevan jo yli 100 000. Se on jokseenkin sama määrä kuin vapaaehtoisena rekrytoitiin kymmenessä päivässä helmi-maaliskuussa 2022. Rintamasuuntia on monta, ja luonteisessa osassa maata on pidetty aluejoukkoja koko ajan, ja myös Kiovan ja Harkovan suunnilla on jatkuvasti pidettävä vahvoja aluejoukkoja uusien operaatioiden varalta.

Loppuvuodesta Zelenskyin sisäpiiristä jo sanottiin, että vaikka länsi antaisi kaikki aseensa, puuttuu käsiä käyttämään niitä. Tilanne on tiedossa.
 
Kappas sotaa kritisoiva Murz väitetysti tappanut itsensä. Tietenkin voi olla kalsareissa novitsokkia tai avonainen ikkuna, who knows.

JOS tuo pitää paikkansa että Murz on kylmennyt niin voisi olettaa "avustetun itsemurhan" - toki ei se perinteinenkään ole toki mahdotonta.

Hän meni paljastamaan ryssän kokonaistappiot Avdiivkan taisteluiden osalta pari päivää sitten ja sai siitä kovasti kritiikkiä. Ei siis suurien numeroiden takia vaan niiden julkisuuteen kertomisen takia.

Uhh some painful doomposting from rus volunteer Murz, he found out the numbers of irreversible losses in Avdiivka and it's not making him happy. And he really seems to like Syrsky.

Keep in mind that he is risking his ass by voicing this information, so it must be really getting to him.


1708498788796.png

1708498805652.png


-

Taitaa pitää paikkansa, ainakin Strelkov kommentoinut asiaa:

So the Avdiivka casualty thread finally costs his life.

His close friend, Igor Strelkov, is totally legit to be horrified.


1708498963383.png

 
Viitaten edellisiin keskusteluihin. Tiivistäen tilanne: Venäjä on kyennyt ilmatuen ja pohjoiskorealaisen (miljoona kranua) konttitavaran ja tappioista piittaamattomuuden avulla saamaan kyläpahasen vaaleja varten.

Jos vaalien jälkeen Putinin tekee lkp:n, Ukrainan on tehtävä samoin.
 
Kanada on toki vain yksi maa muiden joukossa ja ovat antaneet paljon kalustoa Ukrainalle, mistä kiitos.

Silti tämä tykistön laukausten uustuotannon kapasiteetin kasvattaminen on asia jonka olisi kuvitellut näkevänsä. Tässä vastahankaisuutta perustellaan kuvitelmalla että investointi ei kannata koska niin suurelle kapasiteetille ei ole kysyntää - näin siis siitä huolimatta että suuri eteläinen naapuri Yhdysvallat on antanut vakuutuksia että kysyntää on ja tulee olemaan (toki ilman konkreettisia tilauksia nämä ovat pelkkiä puheita).

Minun arvioni on että sota Ukrainassa säikäyttää hyvin monet valtiot tutkimaan varastojensa tilannetta ja ostamaan suuret määrät täydennystä, mukaanlukien tykistön laukauksia. Vaikka uustuotannon kapasiteettia kasvatetaan parhaillaan monen maan toimesta, en usko että se riittää paikkaamaan kysyntää lyhyellä aikavälillä (vaikka Ukrainan sotaa ei olisikaan). Arvaan siis että kysyntää riittää ainakin seuraavaksi 10 vuodeksi, pelkästään varastojen täyttämisen ja kasvattamisen takia. Hyvin moni maa halunnee muutaman miljoonaa laukausta varastoihinsa, ihan vain kaiken varalta.

Two years into the War in Ukraine, and the Trudeau government has still done essentially nothing to increase production of 155mm artillery ammunition

In fall 2022, IMT Defence & GD-OTS-C submitted proposals to the government for investments they need in order to start mass producing the new M795 155mm round rather than the older M107. But "sources say federal officials are skeptical and believe there won't be enough long-term demand to justify ramping up production of the M795", so they have not accepted the $400 million investment proposals.

The United States has provided the Trudeau government assurances that the demand is there (perhaps hinting that they would buy the ammunition), but they haven't budged. Both IMT Defence & GD-OTS-C are subsidiaries of US companies, and IMT is already producing shell bodies for the Department of Defense on subcontract from their parent in Ohio.


https://cbc.ca/news/politics/ukraine-munitions-canada-artillery-1.7118004

 
Viimeksi muokattu:
Ketju johon on lainattu GUR:n Budanovin WSJ-haastattelusta pätkiä (artikkeli julkaistu 21.2.2024):

"As a result, Budanov said, Russia will struggle to achieve its main strategic goal of seizing all the eastern Donetsk and Luhansk regions this year. 'They don’t have the strength,' Budanov said."

"Western officials and analysts see Budanov’s reading as the optimal scenario for Ukraine this year. If Ukraine can fight a smart defensive battle, wearing down Russian strength while rebuilding its own forces...it could launch another counteroffensive against a weakened opponent in 2025."

"There is one wild card: whether additional U.S. support, blocked by Republicans in Congress, will come through.

'Will they be prepared to provide us with supplies for the full year while we are preparing or not?' Budanov said. 'It’s an interesting question.'"



-

https://www.wsj.com/world/ukraines-...o-keep-up-the-fight-c6a5b2c5?mod=hp_lead_pos7

Ukraine’s Military Spy Chief Says Russia Will Struggle to Keep Up the Fight​

Lt. Gen. Kyrylo Budanov says Russians ’don’t have the strength’ to achieve goal of seizing two eastern regions this year​

By
James Marson
Follow

Updated Feb. 21, 2024 12:16 am ET

KYIV, Ukraine—Russia’s capture of the east Ukrainian city of Avdiivka is the clearest sign yet of a shift in the war’s momentum as it approaches its third year.

In an interview Thursday, with Ukraine’s withdrawal already under way, Lt. Gen. Kyrylo Budanov, Ukraine’s military-intelligence chief, acknowledged the tough situation for Ukraine’s outnumbered and outgunned forces. But Russia also has problems, he said.

(loput maksumuurin takana)
 
Ryssän operaatiohan tämä Puolan selkkauskin varmasti on. Osint tekee hyvää työtä

Suomen kieli suojelee meitä paljolta. Suojellaan memyös sitä

Median pitäisi olla tuolla kuvaamassa ja haastattelemassa jokaista, siis ihan jokaista. Sinnikkäästi vain juttelemaan ja kuvaamaan. Jäisi GRU:n kollaboraattorit samantien nauhalle. En toki epäile, etteikö Puolan tiedustelu tiedä keitä tuolla hilluu, polttavatpahan naamansa ja osa syyllistyy rikoksiin jääden kiinni ennemmin tai myöhemmin.
 
Back
Top