Ukrainan konflikti/sota

Se siirtolaisuus ei tule loppumaan, vaikka siihen Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle rakennettaisiin 10 metriä korkea betonimuuri.

Yhdysvaltalaiset firmat tarvitsevat halpoja työntekijöitä eli "manual labor" tekemään ns. paskaduuneja linjastoille tehtaisiin ja ulkotiloille jne. Ja sitä duunia riittää. Muutenhan tämä sirkus olisi loppunut jo aikoja sitten. Kansa ei tykkää meiningistä, mutta firmat ja iso raha kyllä. Mitä teette? Haukutte niitä jotka haluavat paremman elämän? Kysymys on loppupeleissä ahneudesta. Miksi iso raha ei halua maksaa parempia palkkoja? Kyseessä on hyvin samankaltainen asia kuin EU:ssa.

Siitä en tiedä, minkälaisia demografisia ja muita pitkäjänteisiä vaikutuksia asialla on. Ehkä sadan vuoden kuluttua eurooppalaisperäiset valkoiset ovat vähemmistö Yhdysvalloissa. Se prosentti nimittäin vähenee vuosi vuodelta.

Siitä paremmasta elämästä. Monet muuttavat tai haluaisivat muuttaa Amerikkaan sen perässä, sehän ei ole uutta kenellekään. Kun tämä Ukrainan sota alkoi, toivoin kovasti että Ukraina voittaisi, niin kuin tsetseenit nöyryyttivät ryssän ensimmäisellä kierroksella, tällä kertaa vain pysyvämmin, koska Ukraina on niin paljon väkirikkaampi kansa, paljon raskaammin aseistettu, ja sillä oli sentään toivoa lännen tuesta. Kuitenkin vielä enemmän kuin Ukrainan voittoa ja Venäjän tappiota toivoin että tämä verenhimoinen hyökkäys opettaisi ihmisille lännessä millainen ihminen on se kuuluisa "tavallinen venäläinen". Se ei ole Putin joka raiskaa ja murhaa Ukrainassa ja haluaa sotaa ja valloituksia ja Venäjän suuruutta, ja kuolemaa kaikille muille paitsi itselleen, se on tavallinen venäläinen. Ei venäläinen mies, vaan pelkästään venäläinen. Se tavallinen venäläinen nainen soittelee sieltä kotoa miehelle että muista käyttää kumia kun raiskaat hoholeita, ja jos voit ryöstää jostain vaikka läppärin meidän tytön koulua varten niin anna palaa. Aivan samaa sakkia sukupuoleen katsomatta.

Toivoin myös, että jos ihmisten silmät aukeavat venäläisten suhteen, ehkä ne voivat aueta muidenkin suhteen, ennen kuin on myöhäistä. Ei ne venäläiset ole ainoita maailmassa jotka pystyy muuttamaan kullan paskaksi ja jalokivet torakoiksi. Se kuuluisa "resurssikirous" ja niin edelleen. Eivätkä venäläiset ole ainoita jotka avoimesti vihaavat länttä ja eurooppalaisia ihmisiä, samalla kun katkerasti kadehtivat kaikkea sitä hyvää minkä eurooppalaiset ovat itselleen rakentaneet, ja syyttävät omasta itseaiheutetusta kurjuudestaan eurooppalaisten rasismia ja "fobioita". Ei mikään taivaallinen mielikuvitusisukki ole kironnut Venäjän maaperää niin että joka sinne asettuu asumaan muuttuu maagisesti verenhimoiseksi moraalittomaksi imperialistiksi. Ei siinä maassa mitään vikaa ole. Vika on venäläisissä ihmisissä. Jos otat ne pois sieltä ja siirrät toiseen maahan, vaikka Islantiin tai esim. Ukrainaan, venäläisyys seuraa mukana ja muuttaa sen maan sellaiseksi kuin Venäjä on. Sama pätee moneen muuhunkin kansaan. Jos joskus sadan vuoden kuluttua "eurooppalaisperäiset" ihmiset ovat vähemmistö Yhdysvalloissa, ei silloin enää Yhdysvaltoihin muuteta paremman elämän perässä, koska ne uudet tulijat ovat muuttaneet Yhdysvallat samanlaiseksi paikaksi kuin kotimaansa, aivan kuin venäläiset tekevät kaikkialla minne pääsevät suurin joukoin. Sille paremmalle elämälle voi sanoa hyvästit.

Toivoin, että Ukrainan sota opettaisi ihmisille niin sanotussa lännessä, että rajoja on puolustettava voimalla ja myös väkivallalla tarvittaessa, koska muuten kaikki se hyvä mihin täällä on totuttu menetetään, mahdollisesti pysyvästi. Mutta niitä rajoja on puolustettava ei vain rynkyt ja tankit mukanaan tulevia ryssiä vastaan, vaan kaikkia sellaisia vieraita vastaan jotka pyrkivät tänne suurin joukoin ja joko haluttomina tai kyvyttöminä elämään eurooppalaiseen tapaan. Kun katson keskusteluja melkeinpä missä tahansa, en usko että tämä toiveeni toteutuu. Lännessä ei olla vieläkään opittu. Jos Ukraina nyt onnistuu voittamaan, ja Ukrainan pakolaiset Puolasta ja muualta pääsevät palaamaan kotiin ja jatkamaan elämäänsä vapaana, on surullisen mahdollista, että seuraavat miljoonat pakolaiset noilla seuduilla eivät olekaan ukrainalaisia naisia ja lapsia pakenemassa venäläisiä sotarikollisia, vaan ne pakolaiset ovat ruotsalaisia ja suomalaisia, hollantilaisia ja ranskalaisia, jotka pakenevat omista kaaokseen vajonneista kotimaistaan niihin jäljellä oleviin Euroopan maihin joissa eurooppalaiset yhä hallitsevat enemmistönä.

Tässä kontekstissa ymmärrän enemmän kuin hyvin näitä "MAGA-hörhöjä" joita huolestuttaa massiivinen maahanmuuttajatulva USA:n rajojen yli enemmän kuin sota jossakin valtameren toisella puolella olevassa maassa. Totta kai on selvää, että Putin ja kaikki muutkin lännen viholliset yrittävät käyttää hyväksi tällaisia poliittisia erimielisyyksiä ja kriisejä. Entä sitten? Pitäisikö kaikesta poliittisesta erimielisyydestä ja demokraattisista monipuoluejärjestelmistä luopua "vastakkainasettelun" ja "yhtenäisyyden" hajoittamisen välttämiseksi, ja julistaa äärivasemmiston näkemykset ainoiksi oikeiksi poliittisiksi kannoiksi tästä ikuisuuteen? Siis sen saman äärivasemmiston jonka Neuvostoliitto ja sen ideologiset kannattajat pitkälti kouluttivat ja rahoittivat? Saman äärivasemmiston jolle NATO ja asevelvollisuus ja läntinen asevarustautuminen oli vielä vuonna 2021 mitä hirvittävin kirosana? Saman äärivasemmiston joka on Putinin kanssa täysin samaa mieltä siitä että etelästä täytyy saada mahdollisimman paljon maahanmuuttajia siirrettyä Eurooppaan? Meillä kun on sellainen pikku ongelma että Venäjä suorastaan pakottaa noita maahanmuuttajia esim. Suomen ja Puolan rajan yli, ja yhtäkkiä meidän poliittinen johtomme ei haluakaan heitä, vaikka vuosikymmenet olemme kuulleet saman poliittisen eliitin vakuuttelua siitä, että maahanmuutto ja erityisesti Lähi-idästä ja Afrikasta on valtava voimavara ja resurssi, suorastaan lottovoitto jota ilman emme selviä. Nyt Venäjä tarjoaa meille tätä lottovoittoa ilmaiseksi, mutta yhtäkkiä se ei enää kelpaakaan? Voisiko olla että meitä on ehkä vähäsen juksattu, aivan kuten meitä juksattiin Venäjän ystävällisyyden ja taatun demokratiakehityksen suhteen?

Ukrainan sota oikeasti on yksi vapaan Euroopan historian kohtalonhetkistä, niin uskon. En siksi, että Ukrainan kaatuessa kuvittelisin 10 miljoonan pysäyttämättömän superryssän kaahaavan 6000 Armatan kyydissä suoraan Berliiniin parissa viikossa. Vaan siksi, että meillä tuskin on enää montakaan tilaisuutta avata silmämme ja havahtua todellisuuteen jossa elämme. Maailma on sellaisessa tilassa, että Eurooppa erityisesti mutta koko länsi yleisesti on monella tavalla uhattuna, ja suurin uhka on oma kyvyttömyytemme ja haluttomuutemme nähdä ja tunnustaa näitä uhkia. Jos niitä ei tunnusteta tämän sodan aikana, jos niihin ei varauduta, jos niitä ei torjuta nyt, en suoraan sanoen usko että niitä koskaan torjutaan ja Euroopan ja lännen taru on lopussa. Ehkä sadan vuoden kuluttua Puolan ja Ukrainan sotilaat joutuvat taistelemaan saksalaisia ja ranskalaisia ISIS-miehiä vastaan, aivan kuten puolalaiset ratsumiehet kerran häätivät ottomaanit Wienistä 1683. Jos niin käy, se on aivan meidän omaa syytämme, aivan kuin on omaa syytämme ettei meillä ole riittäviä asevarastoja Ukrainan tukemiseksi tänään, tai useimmilla Euroopan mailla minkäänlaisia koulutettuja reservejä joilla puolustautua. Ja Puolassa puhutaan jo ydinaseista. Ei vapinasta Venäjän ydinaseiden edessä, vaan omien ydinaseiden hankkimisesta liittolaisten epäluotettavuuden takia. Fiksua porukkaa siellä Puolassa. Pitäisiköhän vähitellen oppia jotain heiltä, vai jatketaanko sokeaa ideologista optimismia, kaikki on hyvin, kukaan ei halua meille pahaa eikä uhkaa meitä mitenkään. Paitsi korkeintaan äärioikeisto meillä ja muualla, MAGA-hörhöt ja sellaiset. Eihän maailma sentään ihan 100 % täydellinen voi olla.

Näiden MAGA-hörhöjen jutut ovat usein varsin päättömiä, esim. mitä tulee Putinin fanitukseen. Ovatko ne enemmän päättömiä kuin ydinvoimaa, NATOa ja asevelvollisuutta vastustavan suomalaisen poliitikon näkemykset vuonna 2021, se on sitten toinen kysymys. Ihmiset nyt yleisesti ottaen ovat aika inhimillisiä, mikä tarkoittaa typerien virheiden tekemistä tunnepohjaisista syistä. Jos olisin amerikkalainen äänestäjä, en haluaisi äänestää Trumpia. Mutta ei ne muutkaan vaihtoehdot mitenkään upeita ole. Kun kotikaupunkisi kadut täyttyvät vierasmaalaisista, ja oman lapsen turvallisuus alkaa huolettaa entistä enemmän, ei ole ihme jos ihmisen tunteet ohjaavat hänet miettimään enemmän sitä oman maan rajaa kuin kaukaisen Ukrainan avustamista. Eikä Suomi ole yhtään sen lähempänä kuin Ukrainakaan. Vaikka ollaan NATOssa, on ehdottoman tärkeää pitää huolta omasta asevoimasta, koska se on ainoa johon oikeasti voidaan luottaa kaikissa tilanteissa. Oma ydinase olisi se lopullinen turvallisuuden lähde.
 
Päivän luvut:
417470444_748566550789759_417954693276384680_n.jpg
 
Duuman jäsenen mukaan Venäjän armeijassa on tullut tavaksi siirtää erikoiskoulutuksen saaneita miehiä jalkaväkeen tykinruuaksi. Armeijan mukaan tällainen toiminta ei ole ylhäältä päin ohjattua vaan kyse on paikallisten komentajien ylilyönneistä.

A State Duma deputy spoke about the fight against one “vicious practice” in the Special Military Operation zone​

State Duma deputy Maxim Ivanov said in his Telegram channel that the current practice in the Special Military Operation zone of transferring military specialists to the infantry is vicious and has no basis.

He clarified that at the end of last year he became familiar with reports about “plugging gaps” in the assault detachments by signalmen, artillerymen and other specialists.

“I contacted the Russian Ministry of Defense. The department told me that such transitions are not provided. The cases described in my appeal are excesses on the ground,” Ivanov noted.

He added that in the response, representatives of the Ministry of Defense indicated that they were taking comprehensive measures to eliminate such “excesses,” as well as to identify and eliminate the causes of their occurrence and prevent similar violations in the future.
https://www.mk.ru/politics/2024/02/...e-s-odnoy-porochnoy-praktikoy-v-zone-svo.html
 
Näistä tuli mieleen, että parisen viikkoa sitten katselin erään ruotsalaisen videon, jossa käytiin katsomassa CV90 -vaunujen valmistusta tehtaalla. Firman pomo muistaakseni siinä selitti, että jos esim. Ukraina panee NYT tilauksen vetämään x määrästä vaunuja, voidaan lopputuote toimittaa tällä menolla ja tuotantokapasiteetilla joskus 2030 tienoilla. Eri asia sitten tosin ne lahjoituksena annetut vaunut. Mutta kuvastanee sitä, miten hidasta tehdasuuden kaluston valmistaminen on.
Ja nimenomaan tähän kilpistyy tuotannon kasvatuskin, eli pitää pystyä katsomaan hifistelyn yli ja optimoimaan tuote sille tasolle että sitä saadaan massoissa etulinjaan. Se mikä tässä huolettaa on se että ryssä osaa tämän pelin: karsitaan kaikki turha pois koska ei yritetäkkään olla ylpeitä tuotteesta. Se on vain paskaa paskalle armeijalle ja tässä pelissä paskan määrä dominoi.

Jokin nopeasti automaattilinjoilla leikattava ja hitsattava runko, voimansiirto vakiota siviilipuolen sarjatuotannosta, lopuksi katolle jokin parempi konetykki. Valmistus tuhansissa. Vain kevyt ylläpitohuolto, puhkiammutun kierrätys sulaton kautta etulinjaan. Näillä kun vyöryt 500-1000kpl erillä ryssän kertakäyttömobikkien kimppuun niin saat tulostakin. Huolehtii lähinnä että miinasuojaus on kunnossa, telat alla ja muuten suojaa sirpaleilta.
 
Tässäpä yksi erikoisuus, jota on vaikea selittää ryssän Shahed-136/131 / Geran-2 dronejen käytössä. Asiaa joutuu pohjustamaan muutamalla kuvalla, tässä tammikuun ensimmäinen puolisko:

Katso liite: 93417

Eli uudenvuoden rajumpaa käyttöä seurasi yhden viikon jakso, jolloin droneja käytettiin mutta selvästi vähemmän.

Sitä puolestaan seurasi käytännössä yhden viikon tauko.

-

Tässä tammikuun jälkimmäinen puolisko:

Katso liite: 93418

Vuoden kolmannen viikon aikana käyttö on edelleen "satunnaista" ja määrät hyvin vaihtelevia, mutta neljännelä viikolla vakiinnutaan siihen että droneja käytetään taas joka päivä, tosin määrät pysyvät hyvin vaihtelevina.

-

Tässä helmikuun ensimmäinen puolisko:

Katso liite: 93419

Tästä nähdään että tammikuun lopussa alkanut trendi "edes muutama drone jokaisena päivänä" jatkui kahdeksan päivän ajan ja sitä seurasi kolmen päivän tauko.

Tätä taukoa puolestaan seurasi seitsemän päivän aktiivinen jakso, jolloin droneja käytettiin jokaisena päivänä. Määrät olivat edelleen vaihtelevia mutta kokonaisuutena niitä käytettin selvästi enemmän kuin tammikuun lopun / helmikuun alun "jakson" aikana.

-

Tässä helmikuun jälkimmäinen puolisko, joka on tietysti vielä kesken:

Katso liite: 93420

Tästä nähdään että edellistä "jaksoa" seurasi neljän päivän hiljaisuus, jonka jälkeen droneja on taas käytetty "edes vähän mutta jokaisena päivänä".

Taas määrät ovat hyvin vaihtelevia.

Edelliset kaksi "jaksoa" olivat kestoltaan kahdeksan päivää ja seitsemän päivää. Jaksojen välinen hiljaisuus puolestaan oli kestoltaan kolme päivää ja neljä päivää.

-

Ensimmäisen "jakson" eli 27.1.2024 - 3.2.2024 (kahdeksan päivää) aikana ryssä laukaisi 117 kpl näitä droneja. Keskiarvo 117 / 8 = 14,625

Toisen "jakson" eli 7.2.2024 - 13.2.2024 (seitsemän päivää) aikana ryssä laukaisi 169 kpl näitä droneja. Keskiarvo 169 / 7 = 24,143

Kolmannen "jakson" eli 18.2.2024 - 23.2.2024 (kuusi päivää) aikana ryssän on laukaissut tähän mennessä 101 kpl näitä droneja. Keskiarvo 101 / 6 = 16,833

-

Tammikuun aikana ryssä laukaisi näitä droneja 362 kpl (tosin näistä 100 kpl 1.1.2024 eli kuukauden kaikki muut päivät 262 kpl) ja helmikuun saldo on toistaiseksi 312 kpl.

JOS meno jatkuisi samanlaisena kuukauden loppuun asti, kokonaismäärä voisi olla kenties 29 / 23 x 312 = 393,391 eli 390-400 kpl.

-

Vaikea sanoa, mikä selittäisi tätä dronejen käytön viimeaikaista trendiä eli laukaistaan niitä noin viikon ajan joka päivä (määrät vaihtelevia) ja sitten on kolmen tai neljän päivän tauko, jolloin ei laukaista yhtäkään. Tätä lyhyttä taukoa puolestaan seuraa taas noin viikon aktiivinen jakso.

Kenties droneja käytetään ns. kädestä suuhun eli sitä mukaa kun niitä valmistuu, jolloin muutaman päivän tauko auttaa keräämään aavistuksen suuremman määrän varastoon? Teoriassa mitä suurempi määrä droneja laukaistaan yhden päivän aikana, sitä suurempi määrä pääsee torjunnasta läpi - tosin tästä ei voi olla ehdottoman varma.

Kenties "noin yhden viikon" aktiivista jaksoa seuraava muutaman päivän hiljaisuus johtuu vahinkojen arvioinnista? Yritetään selvittää, isketäänkö samoihin kohteisiin uudestaan vai hyökätäänkö uusiin kohteisiin? Usein on kuullut että ryssän BDA (battle damage assesment) kyvyt ovat olleet heikot, johtuen mm. hyvin rajallisista satelliittitiedustelun kyvyistä. Ilmeisesti lisäksi OSINT ja HUMINT eivät tuota tarpeeksi luotettavaa / hyvää dataa tätä käyttöä varten, varsinkin kun kohteet sijaitsevat syvällä etulinjan takana?

Mahdoton sanoa, mutta tuossa on ollut nähtävissä mielenkiintoinen "vakiintunut jaksonmukaisuus", joka kiinnitti huomion. Toki on mahdollista että tämä trendi päättyy ja korvautuu toisella.

Kiinnitin aikaisemmin huomiota outoon "trendiin" Shahed-136/131 / Geran-2 dronejen käytössä: oli nähtävissä noin viikon kestänyt aktiivinen käyttö ja sitä seurasi muutaman päivän tauko.

-

Kun kirjoitin viestin, "kolmas jakso" oli parhaillaan menossa. Nyt 29.2.2024 ei laukaistu yhtäkään dronea joten tämä on ensimmäinen "taukopäivä" kolmannen jakson aikana. Yhtäjaksoista dronejen käyttöä nähtiin ennen tätä 11 päivää eli selvästi pidempään kuin kaksi aikaisempaa "jaksoa".

Tässä "kolmannen jakson" numerot:

1709193542415.png

-

Ensimmäisen "jakson" eli 27.1.2024 - 3.2.2024 (kahdeksan päivää) aikana ryssä laukaisi 117 kpl näitä droneja. Keskiarvo 117 / 8 = 14,625

Toisen "jakson" eli 7.2.2024 - 13.2.2024 (seitsemän päivää) aikana ryssä laukaisi 169 kpl näitä droneja. Keskiarvo 169 / 7 = 24,143

Kolmannen "jakson" eli 18.2.2024 - 28.2.2024 (yksitoista päivää) aikana ryssän on laukaissut tähän mennessä 168 kpl näitä droneja. Keskiarvo 168 / 11 = 15,272727

-

Toki ei voida tietää, jääkö 29.2.2024 ainoaksi "taukopäiväksi" vai nähdäänkö aikaisempien kaltainen kolmen tai neljän päivän tauko.

Kuten nähdään, ei tästä oikein voi sanoa että "on muodostunut trendi" koska vastaavanlaista epätahtista käyttöä on nähty aikaisemminkin. On ollut hiljaisempia viikkoja ja niitä on seurannut kiivaampi käytön tahti.

Nyt helmikuun viimeisenä päivänä voidaan myös todeta koko kuukauden saldo: Ukrainan ilmoitusten perusteella ryssä käytti 379 kpl Shahed-136/131 / Geran-2 droneja joista torjuttiin 292 kpl. Vastaavasti tammikuussa 2024 näitä käytettiin 362 kpl, joista torjuttiin 292 kpl - tosin 1.1.2024 näitä käytettiin 100 kpl joista torjuttiin 96 kpl.

Tämäkään ei välttämättä kerro paljoa: aikaisemminkin on nähty "hiljaisempia kuukausia" joita on sitten seurannut "kiivaamman tahdin" kuukausi tai pari. Silti mielenkiintoista, koska väitetysti 1.1.2024 jälkeen ryssän Yelabugan dronetehtaan pitäisi kyetä toimimaan omillaan ilman Iranin apua. Toisaalta Iran on jatkanut rahtilentoja ja merirahtia Kaspianmerellä joten jotain sieltä tuodaan jatkuvasti. Tiettyjen arvioiden mukaan dronejen osien toimitukset eivät olisi (välttämättä) päättyneet.

Ukraina arvioi ryssän oman tehtaan kapasiteetiksi 300-350 kpl per kuukausi, joten sinänsä dronejen käyttö on toistaiseksi ollut tuossa kokoluokassa. Mielenkiintoista seurata, millaiseksi se muotoutuu tulevien kuukausien aikana eli pysyykö samalla noin 350-400 kpl tasolla. Toki kaksi kuukautta on lyhyt aika ja pieni määrä dataa, ei kannata vetää liian rajuja johtopäätöksiä tästä.

Tässä Ukrainan ilmoitusten summat aikavälille 11/2022 - 02/2024:

1709194614222.png


Kuten nähdään, vaihtelua on ollut paljon mutta joulukuu 2024 on selvä ennätys. Lisäksi tulee muistaa että 1.1.2024 käyttivät 100 kpl droneja, joten tämä "lipsahti" tammikuun numeroon vaikka onkin lähellä joulukuuta.
 
Viimeksi muokattu:
Taas on Jaria kiusattu.. pelkkää urheilua mikä ei liity sotaan tai politiikkaan mitä johdettiin Suomesta (ryssän rahoilla) ja pelaaminen ryssän liigassa suorastaan pelasti suomalaisen kiekon.. kuulostaa ryssemmältä mitä ryssät itse.

Ei osaa paskiainen ees hävetä..

 
venäläiset tehneet jo sitä mitä @LastInFirstOut kirjoitti tuossa edellä.
"Venäläisten on kerrottu pyörittävän Sri Lankassa rekisteröimättömiä yökerhoja, baareja ja ravintoloita. Lisäksi venäläisten on kerrottu perustaneen vesiurheilu- ja autonvuokrauspalveluita tarjoavia yrityksiä."

 
Hienoa jos totta. Paras kalusto kun ammutaan jamaan, että ei ole enää koneita laittaa ilmaan, niin siinä avautuu pikkuhiljaa paikkoja Ukrainalle. No kyllähän ryssällä romua riittää, mutta ei ne sitten pärjää F-16 lautalle.

Toivottavasti menee lentäjät samalla, kun Mordorissa lienee vaikeampaa löytää uusia osaajia kuin lentävää kalustoa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top