Ukrainan konflikti/sota

Lainaan tuosta twiitistä tekstin ja kuvat alle:

It follows a "fresh russian commentary" in connection with the recent shooting down of various russian fighter jets like the SU-34 or others. To be highlighted:

"We will not name the exact number of planes shot down in recent days, but we are not talking about one or two aircraft. What is most tragic is that our experienced fighter pilots are irretrievably lost. Alas, the command is trying to hush up the fact that the pilots are reluctant to go on missions and there are even attempts at sabotage."...

"We don't quite understand how the crests began to shoot down so many of our birds, but the pilots are not in a good mood."...


Katso liite: 94473

Katso liite: 94475


-

Kuulostaa tosiaan siltä että Ukrainan väittämissä pudotuksissa olisi perää, jos näitä kirjoituksia on uskominen.

Toki eivät vahvista tarkkaa määrää, mutta puhuvat vaikeasti korvattavien lentäjien menetyksistä sekä toisten lentäjien kieltäytymisestä tehtävien suorittamisesta. Lisäksi nimeämätön lentäjä sanoo että "rintamalta tulee huonoja uutisia joka päivä" minkä voi tulkita kertovan hävittäjien pudotuksista, kun lentäjä juttelee tällaista.

Tällaista ei mielestäni kuultaisi, jos riskit eivät olisi tiedossa ja alasampumisen todennäköisyys enemmän kuin nolla.

Tässä kuvaa Mariupolin alueelta, nähtävästi perjantailta. SU-34 palaa pellolla.
 
Örkkieversti on saanut komean hautakiven, mutta miksi siinä on liekehtivä vaunu? Penkki ja pöytäkin. Tuossa on mukava istuskella ja muistella komentajaa suolakurkkua ja votkaa nauttien. o_O


Katso liite: 94476
Onhan tuossa vähän eroa. Ehtikö tuo eversti tuhota yhtään ukrainalaista vaunua? IMG_2757.jpeg
En ole mikään natsi mutta onhan se mielenkiintoista miten sotilaita muistetaan ihan heidän tekojensa perustella…
 
No jaa. Oisko niin, että ryssän everstin tai majurin näkökulmasta ne btr:t ja mosurien varusteet ja aseet on jo maksettu, eikä jalkaväellä ole oikeastaan mitään arvoa. Tai siis eläviä pitää ruokkia, huoltaa ja ehkä maksaa päivärahojakin. Tappioluettelolla osoitetaan, että höökitty on ja koitettu kasvattaa rodinaa, mutta minkäs teet, kun annettu aines on niin hiton heikkolahjaista.
Jotain tämmöistä se varmaan on, ja hyvää votkulia kuluu hilpeässä tunnelmassa päivästä toiseen komentopaikalla. Toivokaamme että mosuria riittää Venäjän maalla eikä Ukrainan Himars porukka toisaalta löydä tuota komentopaikkaa.
 
Heti kättelyssä todettava että en tiedä, kuinka luotettava tämä kuvaaja on.

Se tuli vastaan alempana lainatussa Jay in Kyiv -nimisen twitter-tilin viestissä (kyseinen tili on laadultaan vaihteleva, mutta selvästi ja innokkaasti Ukrainan puolella - mistä syystä toisinaan sisällön vaihtelevuus).

Lähdin etsimään, mistä kuva on otettu. Se löytyi Tochnyi nimisen twitter-tilin / Youtube-kanavan tuoreesta live-lähetyksestä, mutta minulla ei ollut aikaa kuunnella sitä. Etsin vain kuvan lähdettä.

Tochnyi on tuttu nimenä, twitter-tilin kuvaus: Tochnyi is a collective project which aims to accurately report and discuss news and information relating to the Russian Federation’s illegal war in Ukraine.

Heidän tilinsä sekä muutaman heidän ryhmäänsä kuuluvan twitter-tilit kuuluvat minun seuraamiini tileihin, mutta en osaa sanoa tarkemmin, miten hyviä tai laadukkaita heidän tutkimuksensa ovat. Mielenkiintoisia kyllä ovat.

Kuvasta ei käy selväksi esim. ovatko euro-varannot syötyjä vai kutistuivatko ne koska ne ovat jäädytettyinä ulkomailla. Lisäksi kuvassa on laskettu koko hyvinvointivaraston summa eri aikoina mutta ei ole kerrottu arviota esim. kultavarantojen osuudesta eri aikoina (toki se on pääteltävissä kuvaajasta, karkeasti).

Laitetaan joka tapauksessa tännekin jakoon, koska mahdollisesti mielenkiintoista:

1709497307332.png

Kuvassa: EUR = euro, GBP = Iso-Britannian punta, USD = Yhdysvaltain dollari, CNY = Kiinan yuan, Gold = kulta, JPY = Japanin yen

MUOKKAUS: kuvaajassa on outoa ainakin se että oikeassa reunassa kerrotaan että Kiinan yuan ja kultavarannot olisivat yhtä suuret eli 32,04 miljardia dollaria mutta kuvaajaa katsomalla näyttää siltä että näin ei olisi. Lisäksi tammikuun 2024 kohdalla lukee summana 55,99 miljardia kun taas 32,04 + 32,04 = 64,08 miljardia eli selvästi enemmän.

OLETAN että kultavarantojen koon pitäisi olla vähemmän kuin Kiinan yuan, kenties 55,99 - 32,04 = 23,95 miljardia (tai lähellä tätä).

Kenties kommentoivat asiaa live-lähetyksessä mutta en tosiaan ehtinyt kuuntelemaan sitä.

-

Kuvan lähde:

Russian war chest is in trouble - Ukraine News - Tochnyi Weekly 03.03​



(kuvakaappaus live-lähetyksen ajanhetkeltä -51:50, en osaa sanoa, miten kauan live-lähetys on katsottavissa sen päättymisen jälkeen)

-

Jay in Kyiv kommentti:

At the current burn rate of $4.4 billion/month, Russia's National Wealth Fund will be gone in 12 months.

If the US can get off its ass and fund Ukraine now, Putin will NOT win this war.



-

HUOM: ilmeisesti Jay in Kyiv on päätynyt "4,4 miljardia dollaria per kuukausi" tulokseen näin:

(144,13 - 55,99) / 20 = 4,407

Jouduin etsimään, millä kuukausien määrällä saadaan vastaukseksi 4,4.

Kuvasta ei käy ilmi, onko näiden numeroiden väli 18, 19 vai 20 kuukautta. Oletan että 55,99 oli tilanne vuodenvaihteessa mutta milloin varanto oli 144,13 kokoinen?

Alamäki on toki ollut jyrkkä tällä aikavälillä mutta katsoisin silti mieluummin mitä tapahtui kalenterivuonna 2023: vuodenvaihteessa eli heti vuoden 2023 alussa tyhjensivät 37 miljardia, mutta vuoden aikana potti kutistui 88,9 --> (55,99 + 20 = 75,99) eli 88,9 - 75,99 = 12,91 miljardia dollaria.

Vuodenvaihteessa eli heti vuoden 2024 alussa tyhjensivät 20 miljardia dollaria, mikä on suuri summa mutta selvästi vähemmän kuin aikaisempi 37 miljardia.

ELI voisiko kuvitella että yhden kalenterivuoden aikana varannot kutistuvat tuollaisen noin 13 miljardia dollaria (kenties helpompi ja konservatiivisempi ajatella 1 miljardi per kuukausi?) JA tämän lisäksi tyhjentävät aina vuodenvaihteessa jonkinlaisen summan? Viimeksi kyseinen summa oli 20 miljardia, mutta sitä ennen se oli 37 miljardia eli 1,85-kertaa enemmän. Tarkoittaako tämä sitä että seuraavana vuodenvaihteena eli heti vuoden 2025 alussa tyhjennetään 20 / 1,85 = 10,81 miljardia? Hah, tuskinpa vain, talouden ennustaminen ei ole näin helppoa ja "loogista".

Silti voidaan pohtia, kutistuuko varanto vuoden 2024 loppuun mennessä näin: 55,99 - 12,91 = 43,08

JOS tyhjentäisivät seuraavana vuodenvaihteena saman summan kuin viimeksi eli 20 miljardia, silloin summa kutistuisi näin:

43,08 - 20 = 23,08

JA JOS taas seuraavan kalenterivuoden eli 2025 kutistuminen olisi sama 12,91 niin silloin vuoden 2025 lopussa olisi jäljellä:

23,08 - 12,91 = 10,17

Tällä logiikalla nämä varannot riittäisivät siis vuoden 2025 loppuun asti, mutta vuodenvaihteessa tehtävä "tyhjennys" mahdollisesti tyhjentäisi kassan kokonaan.

MUTTA kuten sanottua, tämä on vain numeroiden pyörittämistä. Todellisuus on yleensä tarua ihmeellisempi.
 
Viimeksi muokattu:
Ryssät alkaneet käyttää enemmän rypäleitä 🤬. Ukrainalle pitäs saada vastaavaa kykyä!

⬇️Suomennos
Paskiainen alkoi käyttää aktiivisesti RBK-500 rypälepommia

Aikaisemmin niiden käyttötapaukset olivat yksittäisiä, mutta viime aikoina vauhti on lisääntynyt, etenkin Robotynsky-suunnassa (video).

Osuu soiron päälle kaikki, tuolla on hyvin ikävä olla avohaudoissa tai oksa/risukaton alla 😬
 
Miten tuosta videosta voi edes päätellä yhtään mitään, kun koko video keskittyy tuohon yhteen tiettyyn kohtaan, eihän meillä ole mitään hajua.
Vaatii melkoista mielikuvitusta kääntää tuo jotenkin toimivaksi taktiikaksi vaikka kuvan ulkopuolelta löytyisi mitä. Liki kaikissa videoissa on sama kaava, ukot pihalle avomaastosta ja tilastoon pvä tappioihin.

Edes se teoria puolustajan tasan paljastamisesta ei oikein toimi kun tuossa on jo edellinen BTR hylättynä.
Puhdasta ryssimistä parhaimmillaan, ylhäältä tulee käsky hyökätä ja se toteutetaan vailla mitään onnistumisen mahdollisuuksia koska käskyä pitää totella. Itse asiassa ainut vähääkään looginen selitys olisi juuri tuo ja homma tehdään vaunu kerrallaan ihan sen takia että niitä riittää samaan tapaan uhrattavaksi ensi vko/kk:kin, jotta käsky saadaan täytettyä silloinkin :poop: Tämähän on niin perinteistä ryssälää kuin olla ja voi.
 
Kuten aikaisemmin sanoin niin Donetskista kohti Avdiivkaa oli ryssille suht helppoa tehdä höökiä isollakin joukolla kerralla koska Ukraina ei voi ampua kaupunkiin tykeillä siiviliuhrien vuoksi.

Mutta heti kun ryhmitystasa on kaupungin ulkopuolella niin sama ei pädekään ja droonit löytävät ryssien ryhmityksen, jolloin alkaa tulla tykistön kranaatteja, toki liian harvassa vielä koska ammuksista on pulaa, mutta kuitenkin ja tällöin isomman osaston kokoaminen on erittäin vaikeaa.

Silloin vaihtoehdoksi jää vain yrittää eteenpäin pistomaisesti 2-3 ryhmää kerrallaan, jonka saa kasaan varttitunnissa radiopuhelimella hyökkäystä varten. Sen lopputulos on sitten tuo 95 % tappiot heti tulikosketuksen jälkeen.

Siksi lentokoneiden pommitusten vähentäminen ja Tšekin löytämät tykinammukset pysäyttävät tuon rynnimisen muutaman viikon sisällä, sitten punnitaan laittaako ryssä noihin saavuttamiinsa asemiin tuhatkunta ukkoa päivässä droonien ja tykkien ruuaksi vai joutuuko palaamaan takaisin lähtöasemiinsa.

Yksi vaihtoehto on, että ryssät vielä kokeilevat jossain muualla mikäli reservejä on saatu koottua esimerkiksi Bahmutin sektorilla.

Ukrainalle taas ryssien keventynyt ilmatoiminta ja erityisesti A-50:sten puuttuminen antaa mahdollisuuden järjestellä IT:ä uusiin paikkoihin ja jatkaa yllätysten tekemistä sekä käyttää omia lentokoneitaan pommituksiin pienemmällä riskillä.
 
Kuten aikaisemmin sanoin niin Donetskista kohti Avdiivkaa oli ryssille suht helppoa tehdä höökiä isollakin joukolla kerralla koska Ukraina ei voi ampua kaupunkiin tykeillä siiviliuhrien vuoksi.

Mutta heti kun ryhmitystasa on kaupungin ulkopuolella niin sama ei pädekään ja droonit löytävät ryssien ryhmityksen, jolloin alkaa tulla tykistön kranaatteja, toki liian harvassa vielä koska ammuksista on pulaa, mutta kuitenkin ja tällöin isomman osaston kokoaminen on erittäin vaikeaa.

Silloin vaihtoehdoksi jää vain yrittää eteenpäin pistomaisesti 2-3 ryhmää kerrallaan, jonka saa kasaan varttitunnissa radiopuhelimella hyökkäystä varten. Sen lopputulos on sitten tuo 95 % tappiot heti tulikosketuksen jälkeen.

Siksi lentokoneiden pommitusten vähentäminen ja Tšekin löytämät tykinammukset pysäyttävät tuon rynnimisen muutaman viikon sisällä, sitten punnitaan laittaako ryssä noihin saavuttamiinsa asemiin tuhatkunta ukkoa päivässä droonien ja tykkien ruuaksi vai joutuuko palaamaan takaisin lähtöasemiinsa.

Yksi vaihtoehto on, että ryssät vielä kokeilevat jossain muualla mikäli reservejä on saatu koottua esimerkiksi Bahmutin sektorilla.

Ukrainalle taas ryssien keventynyt ilmatoiminta ja erityisesti A-50:sten puuttuminen antaa mahdollisuuden järjestellä IT:ä uusiin paikkoihin ja jatkaa yllätysten tekemistä sekä käyttää omia lentokoneitaan pommituksiin pienemmällä riskillä.

Ne on nyt Avdiivkan jälkeen edenneet alueella 3-5 km. 15 päivässä, ja vaikka taistelut ovat olleet rankempia ja tulivoimaa on käytetty paikallisesti ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin sodan aikana. Ei ole helppoa ryssälläkään.

Bahmutin suunnalla on mm. arktinen 200. prikaati, yrittävät ja etenevät hitaasti. Chasiv Yaria on pommitettu KABeilla.

Pohjoisempana ryssällä on vielä paljon joukkoja joiden kunto on arvoitus. Ainakaan ne eivät ole viime aikoina juuri sotineet. Siellä on ainakin 1. kaartin panssariarmeija ja runsaasti VDV:tä. Luulen, että seuraava offensiivi alkaa siellä, tavoitteena Kupyansk ja Oskil joki. edit: pommittivat toissapäivänä Kupyanskin sillan poikki.

1709505323924.png
 
4 kuukauden ikäinen Timofey nukkui äitinsä kanssa sängyssään: Venäjä tappoi vauvan ja hänen äitinsä Odessassa. KUVA
Uutiset Censor.NET Kuvaraportti
Anna Gaidarzhin ja hänen 4 kuukauden ikäisen poikansa Timofeyn ruumis vedettiin ulos yhdeksänkerroksisen rakennuksen raunioista Odessassa, johon venäläinen drooni osui.
Lapsen isä Sergei ja vanhempi sisko olivat toisessa huoneessa hyökkäyksen aikana. He onnistuivat selviytymään, Censor.NET raportoi viitaten Faktoihin. Lähde: https://censor.net/ru/n3476556
1709506180728.jpeg
1709506259159.jpeg
Isä ja toinen lapsi selvisi..
 
Back
Top