Ukrainan konflikti/sota

Veikkaisin Aeroprakt 22 foxbat ultrakevyt kaksipaikkainen lentokone muutettuna droneksi. Niitä tehtiin Ukrainassa zenäjän hyökkäykseen saakka.
Edit, range pitäisi kasvattaa 2000 kilometriin, jotta Oleynan kentälle ulottuisi terveiset.
Katso liite: 96043
Foxbatin tankki 90 litraa, toinen tankki kyytiin, niin ollaan jo lähellä 2000 kilometriä. Tyhjäpaino vähän yli 300 kg, maksimi lentoonlähtö paino noin 650 kg.
 
Viimeksi muokattu:
Päivän luvut:
420212809_769109822068765_4537626607270161521_n.jpg
 
Päivän luvut:
420212809_769109822068765_4537626607270161521_n.jpg

On yritetty puskea aivan tosissaan.

Niitä eilen esiintyneitä videoita, joissa oli 25 tai jopa yli 30 IFV:ä, katsellessa tuli mietittyä, että miksi mukana ei ole yhtään paksua vaunua? Joko maa on jossain liian pehmeä T-sarjalaisille, mutta kantaa vielä BMP:t ja ällitällit tai sitten niitä säästellään johonkin muualle. Yksi vaihtoehto on kunnostusten hidastuminen kun varastosta tulee koko ajan heikompia aihioita. Myös pyöräajoneuvoja näkyi eilen suhteessa vähemmän kuin vaikkapa pari kuukautta sitten. Mene ja tiedä, mutta ohuet yksinään vaikka niitä olisi 50 kpl ovat aika aneemisia jos vastassa olisi vaikka edes kaksi Ukrainan T-64:sta, yksikin tekee murhaavaa jälkeä tuollaista junaa vastaan kun apuna on muutakin tulivoimaa.
 
Mikä ihme tuossa rajassa voi olla epäselvää? Miksei meksikon rajaa haluta tilkitä? Tämä lienee samaa pöljyyttä kuin meillä missä jotain ”hädänalaisia” käytetään keppihevosena siirtolaisten haalimiseen.
Miten Ukrainan kansanmurha liittyy mitenkään mexicoon? On pelottavaa, että zyzzän propagandalla tehty öyhkäys saa tipan vertaa myötätuntoa. Jos raja pantaisiin kiinni niin moscow mike keksisi uuden syyn estää Ukrainan apu.
 
Miten Ukrainan kansanmurha liittyy mitenkään mexicoon? On pelottavaa, että zyzzän propagandalla tehty öyhkäys saa tipan vertaa myötätuntoa. Jos raja pantaisiin kiinni niin moscow mike keksisi uuden syyn estää Ukrainan apu.

Voi olla. Mutta silti hämmästyttää millainen konkelo tuosta on saatu aikaan. Mielestäni kannattaisi demokraattien katsoa tämä kortti.

Sekin ihmetyttää mikä tässä on zyssän öyhkäystä? Ei ihan aukene nyt.
 
Russia has rebuilt its military after suffering enormous losses during its invasion of Ukraine, according to a U.S. State Department official.

Part of its success comes from China’s support, along with that from North Korea and Iran.“We’ve really seen the [People’s Republic of China] start to help to rebuild Russia’s defense industrial base, essentially backfilling the trade from European partners” that lapsed when Russia invaded, the official said.



------------------

Yhdysvaltojen Deputy Secretary of State Kurt Campbell kertoi turvallisuuskonferenssissa, että huolimatta +300.000 miehen tappioista Ukrainan sodan aikana venäjä on kyennyt korvaamaan tappioita ja palauttamaan armeijansa iskukyvyn pitkälti kiinan tuen avulla. Talous- ja teknologiasaartoa kierretään pekingin avulla ja sotatalouteen siirtyminen näkyy rintamalla. Huolimatta ukrainan aiheuttamista kovista tappioista kalusto- ja miehistövahvuus säilyvät edelleen täysin riittävinä sodan käymiseen.

Tatarigamilla on eriävä näkemys ryssän tappioiden korvaamisesta. Korvaava kalusto on huonompaa ja osittain olemassa vain paperilla.

PS: Jos joku osaa upottaa Threaderappilla yhdistetyn twitter-ketjun, vinkatkaa minulle kuinka se tehdään.
 
wikistä:

Due to increased demand due to the Russian invasion of Ukraine, Diehl Defence is increasing production of IRIS-T systems and missiles. It plans to produce three to four systems in 2024 and at least eight in 2025, with missile production planned to grow to around 400 to 500 per year starting in 2024
Uskomattoman pieniä määriä, siis 3-4 koko tänä vuonna o_O
Siis nuo tehdään ilmeisesti ihan käsityönä alusta loppuun?
 
Tukea ei ole luvassa niin kauan kuin päätäntävalta on maga-repuilla.

Ja jos Trump voittaa, on syytä odottaa jo käynnissä olevan tuen vähenemiseen Trumpin bestiksen Orbanin pelikirjan mukaisesti. Ainakin pakotteiden purkua tullaan vaatimaan.

Bidenilla oli ikkuna voittaa sota, mutta hän päätti jättää sen hyödyntämättä.

Suoraan sanottuna vituttaa tällä hetkellä kun Austin ja Blinken vaativat kovaan ääneen lisää tukea Ukrainalla ja puhelevat tiukkoja sananparsia, ja juuri mitään ei omassa maassaan tapahdu.
 
Everstiluutnantti evp. Olli Dahl kommentoi.



– Eivät ne panssarivaunut täysin finaalissa ole.

– Modernin kaluston määrä vähenee kuitenkin suhteessa enemmän kuin sitä ehditään tuottamaan.

Pääosa Venäjän panssarikalustosta on vanhempaa kalustoa, jota on kunnostettu ja modernisoitu jonkin verran.

– Eivät ne silti uuden kaluston tasoista ole, vaan laatu huononee koko ajan.

Dahl kuvaa venäläisten panssarikalustoa keski-ikäiseksi.

– Neuvostoaikaista kalustoa, jota on hieman rukattu.


SUURET tappiot kuvaavat kuitenkin Dahlin mukaan itse kaluston tason lisäksi myös kalustoa käyttävän henkilöstön tasoa.

– Rauhanaikana koulutetusta henkilöstöstä on menetetty jo niin paljon, että toiminnan kannalta tärkeiden keskeisten alijohtajien ja miehistön taso näkyy lopputuloksessa.

Tämä on näkynyt hänen mukaansa esimerkiksi siinä, että miinoja ei ole osattu raivata.

– Ukrainalla on ollut helppoa, kun venäläisjoukot on lyöty hajalle tykistötulella.

– Sen jälkeen yksittäisten panssarivaunujen tuhoaminen panssarintorjuntaohjuksin sekä itsemurhadronejen avulla on ollut helppoa.
 
Mikä ihme tuossa rajassa voi olla epäselvää? Miksei meksikon rajaa haluta tilkitä? Tämä lienee samaa pöljyyttä kuin meillä missä jotain ”hädänalaisia” käytetään keppihevosena siirtolaisten haalimiseen.

Tämä vouhkaus rajasta nyt on vain vaaleja varten. Muutenhan asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Toki on muutamia pahimpia höyrypäitä joille Ukrainan tukeminen on osa WEFn juonta viedä resurssit USAn rajavalvonnalta. Mutta nämä MTG:n tapaiset kylähullut ovat onneksi sentään hyvin pieni vähemmistö.
 
Alkaa nuo ryssälään lentävien droonien määrät olemaan sellaisia, että jos ja kun jossain vaiheessa IT:n torjunta nukahtaa kunnolla tai ohjusten kulutusta ei pystytä korvaamaan niin syntyy valtavaa vahinkoa. Ja tällä hetkellä Venäjän pitäisi lisätä torjuntaa kaukana selustassa (+700 km etäisyydellä) aivan kriittisten kohteiden läheisyydessä ja niitäkin on satoja, samaan aikaan nuo keskimatkan droonit 100-500 km tulevat tällaisina kymmenien parvina ja lähempänä linjaa satoja kappaleita päivässä etenkin kun se Ukrainan oma versio Lancetista valmistunee näinä viikkoina.

Lisäksi IT-järjestelmiä menetetään etulinjan lähellä muutaman viikkovauhtia mikä ylittää uusien valmistuskapasiteetin.

Tuskin Ukrainan droonien määräkään on laskussa ja niiden EW sietokyky on jo nyt sitä luokkaa, että venäläisten torjunta onnistuu vain alas ampumalla, pääsääntöisesti.

 
Päivän laskelmaa, lähtökohtana lilliputtelin näkemys työvoimapulasta ryssänmaalla (https://tass.ru/ekonomika/20445159)

2022 tilastojen mukaan ryssälässä ikäluokka on noin miljoonamiestä 20-50v laumassa. Karkea luku mutta lienee riittävän tarkka suhteessa ryssän tilastojen luotettavuuteen. Joten potenttiaalisia kiloörkkejä on se 30 000kö. Näistä on tähän mennessä prosessoitu se 500kö eläkkeelle 2023 tilastojen mukaan. Tonen 500kö on halvemmalla lomalla puupalttoossa. Armeijassa rintamalla 1000kö ja toinen mokoma armeijassa tukitoimissa. Logistiikassa kolmas miljoona siviilejä.

Aletaan puhua 4-5milj määrästä. 5/30 = 17% työikäisestä miesväistöstä. Keskimääräinen elinikä huomioiden tuosta 30milj populaatiosta hyvä jos puolet on käyttökelpoisessa kunnossa mihinkään. Tuo 17% onkin yhtäkkiä yli 30%. Väite että kyllä sitä musikkaa riittää ei ihan niin pidäkkään paikkaansa.
 
Hyvä Elina. Enää ei Suomi Moskovaa nöyristele eikä kumartele.



– Ukraina tarvitsee apua lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä. Tarvitaan myös pitkän aikavälin sitoumuksia.

Suomi kertoi keskiviikkona myös uudesta tukipaketista Ukrainalle. Se on järjestyksessään 23. tukipaketti. 188 miljoonan euron arvoiseen tukeen kuuluu muun muassa ilmapuolustusta ja raskasta aseistusta.

Lisäksi Suomi ja Ukraina allekirjoittivat sopimuksen kahdenvälisestä turvallisuusyhteistyöstä ja pitkäaikaisesta tuesta. Suomi lupaa tukea Ukrainaa niin puolustusmateriaalilla kuin laajemminkin.

– Me yritämme johtaa esimerkillä ja rohkaista ystäviämme toimimaan samalla tavalla, koska katsomme Ukrainan taistelevan oman ja meidän kaikkien vapauden puolesta, Valtonen toteaa.

Valtosen mukaan Ukrainan tukemiseen kannattaa käyttää varoja mieluummin nyt kuin myöhemmin. Sotatilanteen kärjistyessä tukeminen muuttuu entistä kalliimmaksi.

– Näyttää siltä, että Venäjä luo valitettavasti pitkäkestoisen strategisen uhan euroatlanttiselle alueelle ja siksi tämä uhka ei katoa itsestään, jos vain jätämme sen huomiotta. Tämä uhka on nähtävissä Ukrainassa.

– Vapaudelle ei voi laittaa hintalappua.
 
Suoraan sanottuna vituttaa tällä hetkellä kun Austin ja Blinken vaativat kovaan ääneen lisää tukea Ukrainalla ja puhelevat tiukkoja sananparsia, ja juuri mitään ei omassa maassaan tapahdu.
Pakkohan niiden on puhua, mutta ei niillä ole mitään valtaa noihin avustuspaketteihin.

Ei tähän ole kuin kaksi ratkaisua:
1. Joku republikaaneista vaatii puheenjohtajan luottamusäänestystä -> Mike lähtee ja joku muu tilalle. Uusi pj tuo paketin äänestykseen ja se toki menisi läpi
2. Vielä yksi tai kaksi republikaania lopettaa ja silloin kongressin enemmistöjohtan paikka tulee demokraateille -> sama lopputulos kuin kohdassa 1.

Miksi tätä ei tapahdu ? Vaatii hitosti munaa joltain republikaanilta tehdä jompi kumpi noista liikkeistä. Se on poliittinen itsemurha.

Varmaan sen takia tuo ei ole vielä ainakaan tapahtunut. Kaikki nuo Miken selittelyt on tuubaa ja sen tehtävä on vain viivyttää. Maga-puoli on nopeampi ja fiksumpi ja sen takia tämä 8 kk viivytys on ollut mahdollista. Ukrainan kannalta tämä kaikki on ikävää.
 
Back
Top