Ukrainan konflikti/sota

Mutta kun täällä on niin moni korostanut G20 -neuvotteluiden suurta merkitystä. Että siellä tehdään Münchenin 1938 tapainen maailman jako etupiireihin. Kyllä se edellyttäisi sitä, että Putin poistuu kokouspaikkakunnalta paksu nippu erilaisia sopimuksia kourassaan. Jos jokainen neuvottelualoite kosahtaa tuolla tavoin, niin eihän sieltä mitään maailmaa jakavia sopimuksia sitten ole tulossa.

Eli tiivistetysti: Jos ei synny sopimuksia, niin ei tule uutta Münchenia. Siinä tapauksessa tilanne jatkuu ennallaan ja Venäjä hirttää itse itsensä hitaasti kuoliaaksi.
 
Jokainen suomalainen venäläisten kanssa neuvotellut tietää, mitä se veivaaminen ja se ikiaikainen viime hetken muuttaminen on: rasittavaa. Mutta se kyllä oikeasti kuuluu kulttuuriin. Syyria-aspekti on silti kovaa peliä Bostonissa, ei siinä mitään.

Venäläiset osaavat neuvotella :D Oletan kuitenkin, että Syyrian kohdalla Venäjällä ei ole mitään tarvetta päästä sopuun, niin kauan kun Bašar al-Assad kykenee roikkumaan vallan kahvassa edes yhdellä sormella ja siinä asiassa Venäjä auttaa minkä kykenee. Se on muuten jännä juttu että ne ainoat rauhalliset kolkat koko maassa ovat ne alueet missä sijaitsee Venäjän tukikohdat...

syria.jpg


Ukrainassa Venäjä haluaisi päästä sopuun, mutta vain siinä tapauksessa että Venäjä saa kaiken mitä haluaa ja muut ei saa mitään...ei ainakaan Ukraina.
 
Ei taida tulla tästäkään G20 kokouksesta Putinin riemuvoittoa. Jenkit antoivat jo rukkaset Syyrian tapauksessa.

http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2299494

Rintamalla on ollut pari päivää hiljaisempaa , Ukrainalla ei ole ollut tappioita.

Merkelin ja Hollanden piti alunperin tavata yhdessä Putin , aiheena Ukraina.
Suunnitelmia muutettiin ja he tapasivat Putinin erikseen.
Hollanden mukaan lähiaikoina olisi tarkoitus järjestää Saksan , Ranskan , Ukrainan ja Venäjän johtajien kokous. ( Normandian nelikko )
Saapa nähdä tuleeko mitään uutta.

Ukrainan viisumivapaus-prosessi EU:n kanssa ( jota jotkut EU-maat ovat jarruttaneet ) on tänään EU parlamentissä käsiteltävänä.



http://world.lb.ua/news/2016/09/04/344343_merkel_olland_proveli_vstrechi.html
http://112.ua/glavnye-novosti/ollan...oy-chetverki-v-blizhayshie-nedeli-336259.html
http://112.ua/politika/v-evroparlamente-segodnya-obsudyat-bezvizovyy-rezhim-dlya-ukrainy-336260.html
 
The Kremlin's Wolves in Ukraine...


Mad Max ja Stalin samassa paketissa :D
 
Viimeksi muokattu:
Onko tämmöinen pyörinyt täällä jo?
Paikka on tuossa. Horlivka on tuosta jonkin verran kaakkoon. Ukrainalaisten asemiin tuossa ilmeisesti tulee.
Tuubissa kiistelevät siitä milloin on kuvattu. Jotkut väittävät vuotta 2014 lokakuu, joku taas väittää olleensa ampuneessa tykistössä joku tappi ja tarjoaa elokuuta tälle vuodelle. Ota näistä selvä, kaikkee disinfoo levitetään.
http://wikimapia.org/m/#lat=48.374012&lon=37.871515&z=17&l=0&m=b

Lähteen mukaan tänä kesänä olisi tapahtunut...ei sataprossanen varmuus.. modernisoivat kuulemma Ukrainassa ja Syyriassa Venäjän armeijaa. Paljon tuli nähtyä kuvia, joissa melkoisesti Ukrainan hallinnon kalustoa tuhottu..videon lisäksi osa varastohallissa, mm useita palaneita MLTB.
 
Eli tiivistetysti: Jos ei synny sopimuksia, niin ei tule uutta Münchenia. Siinä tapauksessa tilanne jatkuu ennallaan ja Venäjä hirttää itse itsensä hitaasti kuoliaaksi.

Eiköhän se ryssä ole jo itsensä hirttänyt pari vuotta sitten.
Kouristelee vain kuolinkorinoissaan.
Varuillaan toki pitää olla!
 
Mitäköhän sille lentokentälle jossa jossain vaiheessa pitkään tappelivat kuuluu nykyään?
Muistan jotain kuvia, joissa aika pskana oli.
 
@rebane1 :n kuva Luhanskista on lohduton - samalla tapaa lohduttomalta näyttää tilanne Donetskissakin, jos siis ajatellaan, että lapsissa on tulevaisuus (yhteenvetoa ja laajennusta muutamiin viesteihini foorumilla/twitterissä):

"Kansantasavallan” kadonneet lapset

Lapsissa on tulevaisuus, tavataan sanoa – millainen tulevaisuus on ”yhteiskunnalla”, joka menettää tulevat sukupolvensa tai merkittävimmän osan niistä? En usko, että tälle ajatukselle on pantu kovinkaan suurta painoarvoa ”kansantasavaltalaisessa” todellisuudessa, se on venäläisen nationalismin ja imperialismin jatke ja samalla se on paluu neuvostoaikaan, jossa eletään toteuttamiskelvottomien ”kuvitelmien aikaa”.

Donetskin lapset ja nuoret aloittivat uuden lukuvuoden syyskuun 1. päivä, he saivat aloittaa kouluvuoden rauhallisissa merkeissä – syyskuun alkaessa aseet vaikenivat muutamaksi päiväksi Ukrainan itärintamalla. Viikonlopun koittaessa aseita on kaivettu jälleen esille ”naftaliinista” ja tulitaukorikkomusten määrä kasvaa hiljalleen kohti entisiä lukemia.

Mutta millaisissa merkeissä kouluvuosi Donetskissa alkoi?

Jo ennen kouluvuoden alkua alkoi tulla tietoa siitä, kuinka oppilaita on jälleen aiempaa vähemmän aloittamassa opintonsa. Useammissakin ammatillisissa oppilaitoksissa oppilaita on vähemmän kuin henkilökuntaan kuuluvia, eräässä tällaisessa oppilaitoksessa oppilaita on reilut 30 ja henkilökuntaan kuuluvia yli 60. Niinpä on pohdittu sitä, että joudutaanko yhdistämään oppilaitoksia, jotta yhteen oppilaitokseen saataisi enemmän kuin pari luokallista oppilaita. Asioita pyöritelleet tuntuivat tosin unohtaneen sen, että edelleen, oppilaitosten yhdistämisten jälkeen, henkilökuntaa on reilusti enemmän kuin oppilaita. Kohdistuuko seuraava ”irtisanomisten aalto” opettajiin ja koulujen muuhun henkilökuntaan vai koettaako tässä tapauksessa Donetskin ”kansantasavallan” johto pitää opettajansa tyytyväisinä pitämällä heidät töissä ja maksamalla heille palkkaa olemattomasta työstä? Voi olla, että tulevina kuukausina alueella näiden ”olemattomien” töiden tekijöiden määrä lisääntyy lisääntymistään.

Sama kehityskulku on havaittu myös peruskouluissa, useissa kouluissa koulutiensä aloitti olennaisesti vähemmän oppilaita mitä sen keväällä päätti. Kesän aikana moni vanhempi on tehnyt päätöksensä ja jättänyt Donetskin – kenties lopullisesti – taakseen, sillä niin moni keväällä vuosiluokkansa päättänyt lapsi jätti ilmaantumatta syksyllä kouluun aloittaakseen uuden lukuvuoden. Trendi on selkeä, sodan aikana lasten määrä Donetskissa on vähentynyt vähentymistään. Taustalla on hyvin usein vanhempien tietoinen valinta, vanhemmilla itsellään ei välttämättä ole kovinkaan kummoista tulevaisuutta siellä, minne muuttavat – lähtijöitä on, niin länteen kuin itäänkin (Venäjälle) – mutta he ajattelevat lastensa tulevaisuutta, sillä se on verrattomasti parempi siellä, minne he muuttavat verrattuna tämän hetken Donetskiin – tai laajemmin ”kansantasavaltoihin”.

Mutta kenties vieläkin selkeämmin tämä trendi on havaittavissa päiväkodeissa. Vielä vuosi sitten ryhmään kuin ryhmään oli edes yksittäisiä lapsia, mutta entäpä nyt? Tietojeni mukaan useissa päiväkodeissa tilanne on se, että syksyn koittaessa, lomakauden päätyttyä, päiväkoteihin ei tullut ainoatakaan uutta lasta. Ei yhtään! Osassa taustalla liene perhesyyt, kotona olevat vanhemmat eivät syystä tai toisesta johtuen halua viedä lapsiaan päiväkoteihin, mutta kokonaisuus huomioiden, tämäkin kertoo siitä, että lapset ”katoavat” Donetskista.

Kuinka elinkelpoinen on yhteiskunta, joka menettää tulevaisuutensa (lapset) ja osaajansa? Ennustettavuus ei ole kovinkaan hyvä. Ukrainan itäisillä miehitetyillä alueilla elävät, joutuvat ikävä kyllä elämään tällä hetkellä todellisessa ”koelaboratoriossa”. Siellä se ns. yhteiskunta ja yhteisö rapautuu, talous ei kehity – ennemminkin sen merkittäviä osia on ryöstetty itään, hallinto on rikollisissa käsissä, joka tuntuu elävän todellisuuden sijaan epämääräistä ”rinnakkaistodellisuutta”, josta eräänä merkkinä voidaan pitää suomalaisen Janus Putkosen nimittämistä Donetskin ”kansantasavallan” valtiollisen yleisradioyhtiön johtajaksi. Luottamuksenosoitukseksi Donetskin ”kansantasavallan” päämies Zaharchenko lahjoitti Janus Putkoselle Makarov-pistoolin. (1)



* * *



Suomessa Donetskin ”kansantasavallan” ja Novorossijan merkittävimpänä äänitorvena toimii dosentti Johan Bäckman. Taannoin hän kirjoitti blogissaan ”Donbassin yliopistot kutsuvat suomalaisia” kansainvälisen yhteistyön aloittamisesta, opastipa hän suomalaisia opiskelijoita hakeutumaan sikäläisiin yliopistoihin saamaan laadukasta oppia. (2)


B%C3%A4ckman6.jpg


(Kuvankaappaus Johan Bäckmanin blogista).

Tässä kohdin on toki syytä nostaa esille se tosiseikka, jonka dosentti Bäckman jätti mainitsematta, eli syksyllä 2014 Donetskin kansallinen yliopisto (DonNU) evakuoitiin Donetskista länteen, hallinnon siirtyessä Vinnytsjaan ja henkilökunnasta huomattava osa muutti evakuoidun yliopiston matkassa. Halukkaat jäivät Donetskiin – heitä oli selkeä vähemmistö, joten on syytä suhtautua kriittisesti Bäckmanin mainontaan ”laadukkaasta opetustarjonnasta”. Muista laitoksista esim. University of Educational Managment (УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ) siirtyi Bila Tserkvaan, Kiovan alueelle.

Yhtä lailla on syytä huomioida sekin, että tällä hetkellä ne Donetskin yliopiston diplomit, jotka saadaan miehitettyjen alueiden oppilaitoksista eivät ole kovinkaan korkeassa kurssissa Ukrainassa, mutta ne eivät ole sitä myöskään Venäjällä. Kuvaavaa on se, että jos joku joutuu syystä tai toisesta edelleen asioimaan Donetskissa toimivan yksikön kanssa, pyytämään vaikkapa kopioita vanhoista dokumenteista, ensisijainen toive on se, että yhteenkään dokumenttiin ei tule ”DNR-leimaa”, vaan että ne leimataan Ukrainan aikaisilla leimoilla, niillä joilla alkuperäinenkin dokumentti on leimattu. Tämäkin pieni detalji kertonee jotain luottamuksen puutteesta ”kansantasavaltoja” ja niiden toimintaa kohtaan.

Mutta jos joku syystä tai toisesta päättää lähteä opiskelemaan ”kansantasavaltoihin”, on hänen syytä muistaa seuraavat seikat Ukrainaan liittyen – Ulkoasiainministeriö Ukrainaa koskevat matkustustiedotteet:

”Poikkeava turvallisuustaso: Donetska oblast: Vältä kaikkea matkustamista, Luhanska oblast: Vältä kaikkea matkustamista, Avtonomna Respublika Krym: Vältä kaikkea matkustamista”.

Ja erityisesti seuraava, jos aikomuksena on kaikesta huolimatta matkustaa Ukrainassa ATO-alueelle/miehitetyille alueille Itä-Ukrainaan:

Ukr4.jpg

(kuvankaappaus formin.finland.fi)



Turvallista kouluvuotta lapsille Donetskissa ja muualla ”kansantasavalloissa”!



Marko


1. http://kohudosentti.blogspot.fi/sea...-max=2017-01-01T00:00:00-08:00&max-results=15
2. http://kohudosentti.blogspot.fi/2016/08/donbassin-yliopistot-kutsuvat.html
3. http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=341699&nodeid=17354&contentlan=1&culture=fi
".

Tulevaisuus ei ole kovinkaan valoisa näissä "kansantasavalloissa" höpiseepä eräät tahot mitä lystäävät.

vlad
 
Tulevaisuus ei ole kovinkaan valoisa näissä "kansantasavalloissa" höpiseepä eräät tahot mitä lystäävät.

vlad

Eiköhän tuolta länsimieliset lähetä lapsiaan länteen päin ja mielestäni tulisi tukea heidän koulutustaan johonkin muuhun kuin Putinin neuvostofantasioihin.
(Tuolla olisi niitä aivan oikeita pakolaisia omasta mielestäni, ei mitään discoläpsyttäjiä.)
 
Mitäköhän sille lentokentälle jossa jossain vaiheessa pitkään tappelivat kuuluu nykyään?
Muistan jotain kuvia, joissa aika pskana oli.

Se on nykyään venäläisten hallussa ja niillä on sellainen systeemi, että kerran hajalla aina hajalla...


Tuolta se näyttää vuosikymmenienkin kuluttua, jos kasvillisuutta ei lasketa mukaan :D
 
Mitäköhän sille lentokentälle jossa jossain vaiheessa pitkään tappelivat kuuluu nykyään?
Muistan jotain kuvia, joissa aika pskana oli.

Tarkoittanet Donetskin kupeessa olevaan Sergei Prokofjevin mukaan nimettyä kv. lentoasemaa, jonka hallinnasta käytiin rajuja taisteluita syksystä 2014* tammikuuhun 2015 - jolloin lentokenttää puolustaneet "kyborgit" lopulta hävisivät taistelun lentoasemasta. Toisaalta vaikka separatistit Venäjän voimakkaalla tuella voittivat taistelun, voitto tuskin täytti heidän tavoitetta - kenttä on edelleen (tarvittaessa) Ukrainan joukkojen tulen alla, kenttää ei voida käyttää eli ei voida ottaa käyttöön mitään "humanitaarista ilmasiltaa" Donetskin alueen huoltamiseksi. Kentän lennonjohtotorni on tuhoutunut, uusi terminaali on sodan tuhoama (ylimmät kerrokset räjäytetty osin alempien päälle), eikä vanhakaan terminaali häävissä kunnossa ole.

Jos saat käsiisi uuden Sotilasaikakauslehden (elokuu/2016), siinä on kattava artikkeli kentän taistelusta. Artikkelissa on myös pohdittu poliittisia ja ideologisia aspekteja - syitä miksi miehiä uhrattiin turhaakin (jos asiaa tarkastellaan sotilaallisesti). Toisaalta symbolisesti uhraus oli hyvinkin merkittävä ja tältä kantilta katsoen sotilaallinen tappio oli kyborgien synnyttämän tarinan kautta kansakunnalle voitto: http://bunews.com.ua/opinion/item/b...ied-the-kremlin-and-inspired-an-entire-nation

Kenttää puolustaneista joukoista on kirjoitettu lukuisia artikkeleja, jokunen kirjakin on kirjoitettu ainakin ukrainaksi/venäjäksi - tiedä vaikka kohta löytyisi englanninnoksiakin, suomennoksia tuskin koskaan nähdään.

Lyhyesti voidaan vastaus kiteyttää: lentokenttää ei voida käyttää, jotta edes kiitoratoja voitaisi käyttää, olisi saatava huomattava turvavyöhyke alueen ympärille (noin 20-25 km), enkä usko, että sellainen onnistuu ilman huomattavaa sotilaallista operaatiota.

vlad

*: kentän alueella oli käyty erinäisiä yhteenottoja jo toukokuusta 2014 alkaen, mutta raskaammat sotatoimet (ja kyborgien) tarina alkoi laajemmin loppukesän/syksyn taisteluiden myötä.
 
Ja mieti että 2012 oli Donetskin stadionilla jalkapallon UEFA Euro 2012-matseja ja tuon lentokentän kautta tuli paljon kisaturisteja ja pelaajia.
 
Back
Top