Ukrainan konflikti/sota

Toivoisin/haluaisin nähdä Hägglundin sanoissa jonkinlaista protestia toimille, joita on "tehty" asian ratkaisemiseksi. Jos halua ja tahtoa hoitaa asiaa ei ole, ei taida olla muita vaihtoehtoja, kuin hyväksyä tosiasiat. Sinivalkoisten lasien läpi asiaa voisi verrata molotov-ribbentrop sopimukseen, tällä kertaa vaan sopijoina trumpetti ja putte.
 
Mitkä ovat vaihtoehdot?

1. Ukraina valtaa alueensa takaisin. Millä lihaksilla? Ukrainan asevoimat eivät siihen pysty.

2. Länsimaat antavat Ukrainalle runsaasti aseita ja neuvonantajia (lue käytännössä johtajia), upseereita ja aliupseereita tulee jokaiseen pataljoonaan ja taistelujoukoissa joka komppaniaan. Taistelut kiihtyvät ja Ukraina voi ehkä vallata jotain alueita takaisin. Miljardeja palaa hurjaa vauhtia, kouluttajat kuolevat rintamalla ja jäävät vangeiksi. Länsimailla on nopeasti käsissään uusi noidankattila, joka syö miehiä ja rahaa vielä helvetin paljon isommassa mittakaavassa kuin Irakissa ja Afganistanissa. Tilanne voi myös eskaloitua ja kolmannen maailmansodan alkuerät otetaan Ukrainassa, epäselväksi jää mitkä ovat ne elintärkeät edut joita Ukrainassa muka puolustetaan?

3. Jatketaan nykyistä nujaamista maailman tappiin asti.

4. Tunnustetaan tosiasiat ja niellään katkera kalkki.

Itkeskely valtioiden suvereniteetistä on tietyssä mielessä jälkijättöistä. Kosovoon piti väenvängällä ja sodan voimin luoda elinkelvoton monikulttuurinen paskastan. Silloin mietin, että albaanit voisivat elää Albaniassa, jos sen oma kulttuuri on niin helvetin rakas. Ei piti luoda "Kosovo" niminen paskastan. Mietin silloin, että Venäjä ja Kiina eivät jutusta tykänneet yhtään ja maksaisivat myöhemmin potut pottuina. Yllätys, yllätys suurvallat eivät koskaan hyökkää mihinkään ja ne vain ihmisoikeuksia ja rauhaa turvaavat. Venäjällä on Krimin niemimaa ja EU:lla on Kosovo. Krimillä on varmasti jotain arvoa sotilastukikohtana - eräänlaisena uppoamattomana lentotukialuksena Mustalla merellä. Kosovolla taas ei tee mitään ja EU voi jatkaa rahan pumppaamista tuohon elinkelvottomaan valtioon maailman tappiin asti.
 
Minä olin ekana tällä apajalla :D. Selvä havainto saaliista, koukku varovaisesti veteen, syötti sopiva, ja mitä sitten tapahtuu, jätkät tulee puskasta rymistellen paikalle ja trolli ui karkuun.
Voi minun päiviäni :rolleyes:

Oli siinä @Vonka'kin sohimassa. Saiko joku pyrstöstä kiinni, en ole ihan varma...
 
Periaatteet ja sopimukset ovat kuitenkin "sitovia". Jos näitä yhdessä ja erikseen sovittuja asioita ei noudateta ja muut vain vieressä katselevat ja voivottelevat, miten kansainvälisiin sopimuksiin ylipäätänsäkään pitäisi uskoa tai edes sellaisia sopia. Tämän lisäksi on "munaton" yk, joka ei kykene päättäämään edes missä tuolissa kunkin maan edustajat istuvat. Miten moinen organisaatio voi yleensäkin toimia? Kaikilla isoimilla härvääjillä on kuitenkin veto oikeus turvallisuusneuvostossa. Pitäisi varmaan miettiä sääntöjä uudelleen. Asiahan on sama, kuin rikolliselle annettaisiin veto oikeus tuomion langettamiseen ja täytäntöönpanoon. Kukaan tuskin toivoo sotaa tms. , mutta rajat pitää laittaa tai sitten se on menoa. Mitä seuraavaksi tapahtuu kansakunnan,kansalaisten, yleisen edun tai jonkin muun vastaavan nimissä. Tämä kritiikki koskee yhtälailla kaikkia osapuolia mukaanlukien usa ja venäjä.
 
Russia trying to undermine morale of Ukrainian soldiers and destabilize situation in Ukraine

Recently, the Russian special services have stepped up activities aimed at undermining the morale of Ukrainian troops in Donetsk and Luhansk regions. This activity matches with the plan of Russian Federation on special measures to destabilize the situation in Ukraine.

The personnel of the Armed Forces of Ukraine and other military units that fulfill tasks in the area of anti-terrorist operation receive numbers of short messages on their cell phones with appeals not to fulfill their military tasks. Family members of the military personnel also receive similar SMS messages.

But the manipulation technique the Russian government tested on its own population will not work in Ukraine. Ukrainian Armed Forces carry on protecting their country with dignity, remembering thousands of native citizens and brothers in arms who died restraining the Russian aggressors.



http://www.mil.gov.ua/en/news/2016/...oldiers-and-destabilize-situation-in-ukraine/

 
Hys hys, älä nyt heti säikäytä sitä pois. Leikitään sillä ensiksi :D
Kyllä, oikeinkirjoitus mättää, sorry siitä, suomenkieli ei ole mun äidinkieli. Olen tällä tulokas koska en löytänyt sitä palsta aikaisemmin. Olen kuitenkin seurannut tiiviisti Ukr tapahtumia melkein Maidanin alusta lähtien, kaikkiin tapahtumiin on kaivettu todelliset syyt ja selvitetty niiden taustat/tarkoitus/seuraus perin pohjin. Olen ollut aktiivinen ihan samanhenkisen virolaisten foorumilla "militaar.net" Sääli että löysin tämän vasta nyt, olisin kyllä halunnut jakaa paljon mielenkiintoisia lähteitä myös teidän kanssa, sis niitä mitä meillä selvitettiin...(mutta, ei se kriisi vielä ohi ole). Ilo on kuitenkin todeta, että täälläkin ollaan hyvin tietoisia, haetaan infoa monesta eri lähteestä. Seuratessaan vuosia Suomen valtamedia, on ollut epäilys, ettei kovin monella ei oikein ole oikea tietoa, tai se ei ole riittävä.

BTW: en ole trolli, itsekin metsästän niitä, meille se on ollut arki jo vuodesta 2010
 
Haaga odottaa Putleria.
The Prosecutor of the Hague Tribunal called the situation in Crimea, the armed conflict between Ukraine and Russia
WORLD NEWS

November 15 2016 15:30


The Prosecutor of the International criminal court (ICC) in the Hague, Fatou Bensouda, has equated the situation in Crimea, the armed conflict between Russia and Ukraine. This is stated in the accompanying activity report according to preliminary investigation, published on November 14 on the website of the court.

“According to sources, the situation on the territory of Crimea and Sevastopol, equivalent to the international armed conflict between Ukraine and the Russian Federation,” the report says. “The international armed conflict began no later than 26 February (2014) when the Russian Federation has mobilized the personnel of their armed forces to gain control over parts of Ukraine without the consent of the government of Ukraine”, – the document says.

The Prosecutor noted that the definition of “international armed conflict” can be applied to the situation after 18 March 2014, when Crimea became part of Russia: “law of international armed conflict applies after March 18, 2014 to the extent where the situation in Crimea and Sevastopol would be tantamount to a continuing state of occupation,” reads a paragraph 158 of document.

The document States that for the purposes of the Rome Statute – the international Treaty establishing the international criminal court, is “armed conflict can be international in nature, if one or more countries partially or completely occupied the territory of another state, regardless of, whether the occupation is accompanied by armed resistance.”

It is noted that the adoption of the control of Crimea by Russia “overall, there have been no fire fight”. “Russian military personnel were used to establish control over the territory, including Ukrainian military bases and government buildings, and in mid-March the government of Ukraine started the withdrawal of military units and units located on the Crimean bases, the main territory of the country,” the report says.

In addition, in the Hague indicated that the application of Russian legislation in the Crimea the Crimean Tatars and other Muslims of the Peninsula “was subjected to harassment or bullying, including a number of measures such as a ban on entry into the territory [of Crimea], house searches, and restrictions on freedom of speech, Assembly and of Association”.

It was decided to continue gathering evidence on this issue next year.

Fatou Bensouda – the first African woman, who work at the Hague Tribunal. She graduated from the University in Nigeria, worked as a lawyer in the courts of the Gambia, studied in Malta. Then became attorney General and Minister of justice of the Gambia. Bensouda international career started at the International Tribunal on genocide in Rwanda in 2002. In 2004 she was elected Deputy Prosecutor of the ICC, and in 2012, following the resignation of Argentinian lawyer Luis Moreno Ocampo has replaced him in the post of Prosecutor.

The international criminal court (Hague Tribunal) is the first permanent international criminal justice, which is responsible for the prosecution of persons responsible for genocide, war crimes, crimes against humanity. Established on the basis of the Rome Statute, adopted in 1998. Officially began its work on 1 July 2002.

The Verkhovna Rada in February 2015, recognized the jurisdiction of the International court to file a claim to Russia, the Prosecutor General’s office gathered for the ICC materials, which cover the period from February 20, 2014 – the day that was recognized by the authorities of Ukraine the day of the beginning of “Russian aggression”.
 
Kyllä, oikeinkirjoitus mättää, sorry siitä, suomenkieli ei ole mun äidinkieli. Olen tällä tulokas koska en löytänyt sitä palsta aikaisemmin. Olen kuitenkin seurannut tiiviisti Ukr tapahtumia melkein Maidanin alusta lähtien, kaikkiin tapahtumiin on kaivettu todelliset syyt ja selvitetty niiden taustat/tarkoitus/seuraus perin pohjin. Olen ollut aktiivinen ihan samanhenkisen virolaisten foorumilla "militaar.net" Sääli että löysin tämän vasta nyt, olisin kyllä halunnut jakaa paljon mielenkiintoisia lähteitä myös teidän kanssa, sis niitä mitä meillä selvitettiin...(mutta, ei se kriisi vielä ohi ole). Ilo on kuitenkin todeta, että täälläkin ollaan hyvin tietoisia, haetaan infoa monesta eri lähteestä. Seuratessaan vuosia Suomen valtamedia, on ollut epäilys, ettei kovin monella ei oikein ole oikea tietoa, tai se ei ole riittävä.

BTW: en ole trolli, itsekin metsästän niitä, meille se on ollut arki jo vuodesta 2010
Hauska tutustua. Antoisia keskusteluhetkiä.
Nythän voitkin tehdä näyttävän sisääntulon foorumille antamalla kattavan analyysin eestiläisten mielipiteestä Ukrainan kriisiin ja venäläisten tekemiin valloituksiin. Entä miten Viron venäjänkielinen väestö asiaan suhtautuu?

Ymmärsin, että olet siis virolainen? Hyvinhän sinä suomea puhut, kun käytät itse termiä "virolaisten". Eikös Eesti ole suomeksi Viro, ja äkkinäinen voisi luulla, että syntyperäinen käyttäisi vaistomaisesti termiä "eestiläisten". Näin ainakin koulussa opettiin.
 
Back
Top