Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Tämä on keskustelu palsta. En näe miksi pitäisi rajoittaa keskustelua.
Jos haluaa pelkkää tietoa niin uutissivustot lienevät siihen parempia ja jos haluaa näistä uutisista keskustelua niin siihen foorumi sopii paremmin. Käytän itse molempia :)
 
Venäläiset koomikot keksineet taas ihan uusia sketsejä :ROFLMAO:

Rakkaat suomalaiset, ensin kielsitte meitä ylittämästä rajaa autoilla ja nyt polkupyörillä, hän sanoo.

– Ette jätä meille muuta vaihtoehtoa.


Tässä vaiheessa ruudulla näkyvään grafiikkaan ilmestyy panssarivaunu, jonka kyydissä on venäläinen maatuska.

 
Viimeksi muokattu:
Tämä on ihan käsittämätöntä keskustelua. Tämä turvapaikanhakijoiden väkisin tunkeminen rajan yli alkaa olla jo sotatoimi ja silti täällä saatana pähkäillään että täyttyykö oikeudelliset asiat. Pulinat pois ja raja kiinni. TÄYSIN eri asia olisi, jos sieltä olisi tulossa oikeasti apua tarvitsevia naisia ja lapsia.

Niinpä.
Mutta myös kaikkein tärkeimmästä asiasta eli vihapuheen mahdollisesta lisääntymisestä täytyy nyt olla erityisen huolissaan.
Onko Supo ym tarkkana? 😜
 
Olli Pusa:

Itäraja menee kiinni?

Iltalehden tietojen mukaan hallitus valmistautuu kokoontumaan istuntoon, jossa päätettäisiin itärajan sulkemisesta. Koko raja laitettaisiin kiinni eikä turvapaikkahakemuksia otettaisi vastaan koko rajalla.

Linja on sellainen, että valtaosa suomalaisista sen hyväksyy. Viivyttelylle on ollut omat syynsä. Yksi syy on se, että hallitus odottaa oikeuskanslerin kannanottoa siihen, että turvapaikan hakeminen itärajalla lopetetaan ja sitä voisi hakea vain Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Oikeuskansleri on itse asiassa erittäin haastavassa paikassa. Jos hän julistaa, että itärajaa ei voi kokonaan sulkea, Venäjän hybridihyökkäys Suomeen jatkuu koko ajan kiihtyen. Netissä matkoja Moskovasta Suomeen myydään nyt kuulemma 2500 eurolla. Oikeuskansleri kampittaisi Suomen puolustustaistelun ja huuto olisi sen mukaista.

Jos oikeuskansleri hyväksyy rajan sulkemisen ja turvapaikkahakemusten lopettamisen itärajalla, Venäjän hyökkäys vaikeutuu. Se varmaan edelleen tunkee tulijoita rajalle ja yrittää muiluttaa Suomeen myös maastorajan yli. Rajalle jumiin pakkaseen jääneitä Moskovasta lipun Suomeen ostaneita säälitellään ja syytetään suomalaisia. Mutta jos Suomen viranomaisten kantti ja linja pitää, Venäjän hyökkäys pysähtyy, kuten se pysähtyi Puolan, Liettuan ja Latvian rajoilla. Siellä jatkuu vieläkin eräänlainen asemasotavaihe.

Mikäli oikeuskansleri tekee tuollaisen päätöksen, on varmaa, että Venäjä-henkisissä piireissä alkaa valtava huuto. Entisen kommunistisen lakimiesjärjestö DEMLA:n aktiiveissa huuto puetaan ihmisoikeusasiaksi ja syytettäisiin oikeuskansleria ihmisoikeuksien polkemisesta kun se estää Venäjää tuomasta ihmisiä rajalle Suomeen tunkemista varten.

Mikäli oikeuskansleri tuohon tulkintaan päätyy, se saa varmaan hyväksynnän ylivoimaiselta osalta suomalaisia. Se vastaa heidän oikeustajuaan. Tässä tuleekin esiin mielenkiintoinen piirre siitä, miten paljon vaikutusvaltaa lainsäädännössä omanneet DEMLA-laiset ovat toimineet. He ovat muiluttaneet mm. ihmisoikeuksien varjolla Suomen lainsäädäntöön kohtia, jotka lamauttavat Suomen kykyä puolustautua. Kenenköhän intressiä silloin on ajettu? Ne ovat voineet olla DEMLA-laisten oikeustajun mukaisia, mutta eivät suomalaisten enemmistön. Mutta neukkuaikana ja Halosen aikana DEMLA:n valta oli suuri.

Toinen hallituksen päätöksentekoa ilmeisesti viivyttänyt seikka lienee ollut käytännön järjestelyt. Kun raja-asemat lyödään kiinni, on odotettavissa, että Venäjä yrittää järjestää tulijoiden rynnäkön läpi aseman rakenteiden. Useita päiviä on raja-asemilla ollut käynnissä rakennustoimet, joissa rajavartiolaitos ja puolustusvoimat ovat vahvistaneet rajan rakenteita tuollaisten rynnäkköjen varalta. Pahinta uskottavuudelle olisi, jos rajan puolustus murrettaisiin tuollaisella rynnäköllä. Siksi huolellinen valmistautuminen on välttämätöntä. Toki ihmisten varsin ärtynyt kritiikki viivyttelyistä on ollut ehkä tarpeen paineen pitämiseksi yllä.

Pian siis nähdään, mitä oikeuskansleri ja hallitus linjaa ja miten Venäjän hyökkäys Suomeen etenee. Mikäli raja laitetaan kiinni, Venäjä tunkee raja-asemille ja maastorajalle tulijoita. jotka jäävät sinne jumiin. Suomen ei heitä kuulu ottaa vastaan, koska silloin Suomi julistaisi olevansa vastuussa heistä. Heistä vastuussa on yksinomaan Venäjä - kuten oli 1939 lähettäessään "esineellistettyjä" ihmisiä Suomeen tuhoamaan. Silloin heidät jouduttiin torjumaan ampumalla, nyt toivottavasti riittävät toisenlaiset keinot.

Jos Venäjän hyökkäys etenee tuohon vaiheeseen, on selvää että tulijoita kuolee pakkaseen raja-alueilla. Venäjän tappamien ihmisten joukossa se on mitätön ripaus, mutta raja-alueen sudet ja ahmat siitä hyötyvät. Nyt nähdään kaikessa rumuudessaan, millainen naapurimme on. Kuten presidentti Niinistö jo aikaisemmin totesi: naamiot ovat pudonneet, näkyy vain sodan julmat kasvot. Onneksi meillä on kykyä selviytyä tällaisesta.

 

Vartiuksen raja-aseman päällikkö: Osa tulijoista paleltunut, jouduttu pelastamaan Suomeen​


Pian haastattelussa Jouko Kinnunen
Pian Iltalehden suorassa lähetyksessä haastateltavana Vartiuksen raja-aseman päällikkö, kapteeni Jouko Kinnunen.

Kinnusen mukaan kahdeksan henkilöä on Suomen puolella, kahdeksan on Suomen ja Venäjän rajan välillä.

Kolme henkilöä oli sen verran huonossa kunnossa paleltuneena, että heidät otettiin Suomeen. Osa tulijoista on ollut erityisen kylmissään. Vartiuksessa on tänään ollut pakkasta reilut 10 astetta.

 
Niin kumpaakohan sieltä on odotettavissa? Suljetaanko itäraja vai "suljetaanko" se? Nythän kaikesta huolimatta raja ei ole miltään osin kiinni vaan käsittääkseni turvapaikkaa voi hakea edelleen joka ainoalta rajanylityspaikalta tai vain ylittämällä maastoraja haluamaltaan kohdalta. Käytännössä raja on nyt suljettu tietyiltä osin siltä lailliselta liikenteeltä joka ei sinänsä ongelma ole alun perin edes ollut. Toki sen verran syvässä ajatus että ryssiin ei ole luottamista niin rajan olisi voinut tuuppia kiinni jo lähemmäs parivuotta sitten.
Se "SULJETAAN FANFAARIEN SOIDESSA". Samalla asyl-taikasana tai kurja olemus kuitenkin toimii kuten ennenkin. Ei oikein johtajuutta puhku tämä meidän valtioneuvosto nytten.
 
Se "SULJETAAN FANFAARIEN SOIDESSA". Samalla asyl-taikasana tai kurja olemus kuitenkin toimii kuten ennenkin. Ei oikein johtajuutta puhku tämä meidän valtioneuvosto nytten.
Siinä on kohta Persuilla tarinoitavaa kun raja on kiinni lailliselta maahantulolta mutta auki laittomalta siirtolaisuudelta :D Toki eihän se Persujen vika ole että näin on kun sillä mennään mihin lainsäädäntö taipuu ja uskallus riittää. Ei siellä hallituksessa perussuomalaiset yksin ole. Mediaa ja informaatio ilmatilaa hallitsee tällä hetkellä sosialistinen ja humaaninen ajattelu joten vetoapua (pikemminkin päinvastoin) ei ole median suunnalta odotettavissa. Sanokaa mun sanoneen, tilanne enemminkin huononee kuin paranee vielä pitkään. Täällä on vallalla toiveajattelu venäjän suuntaan ja mitään ei ole opittu.

Nyt tuolla palelee siirtolaisia ja kaikki pääsevät tänne. Ei rajat mitään kiinni ole. Paskapuhetta. Aivan sama vaikka kaikki rajanylityspaikat suljettaisiin ellei asenne muutu siinä samalla. Ja sehän ei muutu.
 

Kymmeniä siirtolaisia on tulossa kohti Sallaa, kertoo venäläishotellin työntekijä​

Moni Suomeen suuntaava siirtolainen on matkalla Sallan raja-asemalle majoittunut Murmanskin alueella Kantalahdessa eli Kandalakšassa.

Yhdestä Kantalahden hotellista kerrotaan Ylelle puhelimitse, että siellä oli majoittunut joitakin kymmeniä ihmisiä, suunnilleen 40–50.

Nämä ostavat nyt polkupyöriä ja suuntaavat Suomen rajalle, jonne on Kantalahdesta vielä 180 kilometrin matka. Pyörillä he eivät sinne asti aja, vaan heidät viedään autoilla.

Kaikki on organisoitua, Kantalahdesta kerrotaan. Vastaanottovirkailija ei kuitenkaan sano, mikä taho kyytejä järjestää.

Toisen hotellin vastaanotosta kerrottiin, että heilläkin on majoittunut Suomeen pyrkiviä ihmisiä mutta nämä olivat jo kaikki lähteneet. Ylipäätään siirtolaisia oli kaupungilla nähty paljon kahtena päivänä peräkkäin.

Yle ei ole vointu vahvistaa kerrottuja tietoja muista lähteistä. Sallan rajan yli tuli puolenpäivän aikaan parikymmentä turvapaikanhakijaa.

Heikki Heiskanen, Venäjän-kirjeenvaihtaja

Yle
Mitenkähän luotettavia nämä esim. Kantalahden hotellin vastaanotossa olevat henkilöt ovat, tai taksi-suharit. On monta päivää tullut ilmoituksia erilaisista asioista.
Saattaa olla, että pitää jutut kutinsa, mutta luulisi FSB:n filttihattujen katkaisevan siivet tällaisilta jutuilta.
Kolme ilmoitusta oikein ja sitten seuraavat ratkaisevat päin helvettiä, esim. mihin on menossa 640 huivi-hessun karavaani.
Ihmettelin vaan tätä "tietojen" imaisuvalmiutta, mikä Suomessa on.
Sama toiseen suuntaan.
Kuvia vartio-asemista, maastoista Suomen suunnasta otettuna.
Tarkkoja tietoja ajoreiteistä.
Ollaan niin totuttu tähän rauhan aikaan, mutta ei enää.
On ainakin vähän noi Defconit noussut.
 
Tämä on ihan käsittämätöntä keskustelua. Tämä turvapaikanhakijoiden väkisin tunkeminen rajan yli alkaa olla jo sotatoimi ja silti täällä saatana pähkäillään että täyttyykö oikeudelliset asiat. Pulinat pois ja raja kiinni. TÄYSIN eri asia olisi, jos sieltä olisi tulossa oikeasti apua tarvitsevia naisia ja lapsia.

Miten se olisi eri asia? Ennen pitkää voi muuten ollakin tulossa myös noita parempia turvapaikanhakijoita, jos naapurin sisäinen tilanne kärjistyy...

Kyse on kantokyvystämme ja tulevaisuudestamme. Jossakin menee se raja, montako ulkomaalaista maahan voidaan päästää. Olivat sitten miehiä tai naisia, valkoisia tai mustia, lapsia tai vanhuksia... Suuri määrä maahantulijoita muuttaa pysyvästi kansakunnan rakenteen. Sitä pahemmin tietysti, mitä heikommin koulutettua ja sivistynyttä väkeä ovat, mutta ei se onnea ja auvoa olisi, vaikka olisivat mobilisaatiota pakenevia venäläisiä yliopistokoulutettuja nuoria aikuisia.
 
Se "SULJETAAN FANFAARIEN SOIDESSA". Samalla asyl-taikasana tai kurja olemus kuitenkin toimii kuten ennenkin. Ei oikein johtajuutta puhku tämä meidän valtioneuvosto nytten.
Tässä odotellessa saatiin Pekka Haavisto taustajoukkoineen rajan sulkemisen taakse. Nyt todetaan vielä Venäjä turvalliseksi maaksi ja pysäytetään oikeasti kaikki rajan tuolle puolen tai pakotetaan takaisin. Venäjän puolen rajavyöhykkeellä on tilaa.
 
Paljon tuntuu nyt julkisesti heitetyn oikeuskanslerin varaan.
kauas on jääneet Rytin ajat jolloin poliitikko teki ja vastasi tekemisistään. Puhuttiin suurista valtiomiehistä. Kuka on kuullut viimeisen 20 vuoden aikana puhuttavan valtiomiehistä muuta kuin jonkun presidentin hautajaisissa? Ei kukaan koska niitä ei ole. Meillä on ammattipoliitikkojen armeija vallassa joiden päätehtävä on säilyttää asemansa. Silloin on helvetin paljon enemmän merkitystä sillä miltä asiat näyttävät kuin mitä ne todellisuudessa ovat ja tämä vaikuttaa päätöksentekoon siten, että ikävät asiat ja päätökset lyödään virkamiehille jotka tekevät ratkaisut virkavastuulla ja koska nämäkin haluavat suojella omaa työpaikkaansa ja persettään niin lakia mahdollisimman paljon ylitulkiten jotta eivät tee virhettä. Sitten homma pallotellaan monen viranhaltijan kautta ja lopulta kukaan ei ole vastuussa päätöksestä jota ei lopulta oikein edes tarvitse tehdä. Sitten jos päätös auttaa luomaan positiivista julksuuskuvaa ja on helppo eli päätöstä ei oikein kukaan halua riitauttaa niin niitä tekevät poliitikot mielellään.
 
Tässä odotellessa saatiin Pekka Haavisto taustajoukkoineen rajan sulkemisen taakse. Nyt todetaan vielä Venäjä turvalliseksi maaksi ja pysäytetään oikeasti kaikki rajan tuolle puolen tai pakotetaan takaisin. Venäjän puolen rajavyöhykkeellä on tilaa.
Kun löytyisikin poliittinen vastuu siitä, että julkisesti ilmoitetaan, että Suomi katsoo Venäjän turvalliseksi maaksi ja näkee, että turvapaikkaa pitää hakea ensimmäisestä turvallisesta maasta johon saapuu niin hommahan taputeltaisiin sillä. Käytännössä kaikille tulijoille voisi lyödä palautusleiman persauksiin ja kielteisen päätöksen. Ei haastatteluja ei raskasta prosessia. Sormenjäljet ja kuvat ja ei kun takaisin.
 
Olli Pusa:

Itäraja menee kiinni?

Iltalehden tietojen mukaan hallitus valmistautuu kokoontumaan istuntoon, jossa päätettäisiin itärajan sulkemisesta. Koko raja laitettaisiin kiinni eikä turvapaikkahakemuksia otettaisi vastaan koko rajalla.

Linja on sellainen, että valtaosa suomalaisista sen hyväksyy. Viivyttelylle on ollut omat syynsä. Yksi syy on se, että hallitus odottaa oikeuskanslerin kannanottoa siihen, että turvapaikan hakeminen itärajalla lopetetaan ja sitä voisi hakea vain Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Oikeuskansleri on itse asiassa erittäin haastavassa paikassa. Jos hän julistaa, että itärajaa ei voi kokonaan sulkea, Venäjän hybridihyökkäys Suomeen jatkuu koko ajan kiihtyen. Netissä matkoja Moskovasta Suomeen myydään nyt kuulemma 2500 eurolla. Oikeuskansleri kampittaisi Suomen puolustustaistelun ja huuto olisi sen mukaista.

Jos oikeuskansleri hyväksyy rajan sulkemisen ja turvapaikkahakemusten lopettamisen itärajalla, Venäjän hyökkäys vaikeutuu. Se varmaan edelleen tunkee tulijoita rajalle ja yrittää muiluttaa Suomeen myös maastorajan yli. Rajalle jumiin pakkaseen jääneitä Moskovasta lipun Suomeen ostaneita säälitellään ja syytetään suomalaisia. Mutta jos Suomen viranomaisten kantti ja linja pitää, Venäjän hyökkäys pysähtyy, kuten se pysähtyi Puolan, Liettuan ja Latvian rajoilla. Siellä jatkuu vieläkin eräänlainen asemasotavaihe.

Mikäli oikeuskansleri tekee tuollaisen päätöksen, on varmaa, että Venäjä-henkisissä piireissä alkaa valtava huuto. Entisen kommunistisen lakimiesjärjestö DEMLA:n aktiiveissa huuto puetaan ihmisoikeusasiaksi ja syytettäisiin oikeuskansleria ihmisoikeuksien polkemisesta kun se estää Venäjää tuomasta ihmisiä rajalle Suomeen tunkemista varten.

Mikäli oikeuskansleri tuohon tulkintaan päätyy, se saa varmaan hyväksynnän ylivoimaiselta osalta suomalaisia. Se vastaa heidän oikeustajuaan. Tässä tuleekin esiin mielenkiintoinen piirre siitä, miten paljon vaikutusvaltaa lainsäädännössä omanneet DEMLA-laiset ovat toimineet. He ovat muiluttaneet mm. ihmisoikeuksien varjolla Suomen lainsäädäntöön kohtia, jotka lamauttavat Suomen kykyä puolustautua. Kenenköhän intressiä silloin on ajettu? Ne ovat voineet olla DEMLA-laisten oikeustajun mukaisia, mutta eivät suomalaisten enemmistön. Mutta neukkuaikana ja Halosen aikana DEMLA:n valta oli suuri.

Toinen hallituksen päätöksentekoa ilmeisesti viivyttänyt seikka lienee ollut käytännön järjestelyt. Kun raja-asemat lyödään kiinni, on odotettavissa, että Venäjä yrittää järjestää tulijoiden rynnäkön läpi aseman rakenteiden. Useita päiviä on raja-asemilla ollut käynnissä rakennustoimet, joissa rajavartiolaitos ja puolustusvoimat ovat vahvistaneet rajan rakenteita tuollaisten rynnäkköjen varalta. Pahinta uskottavuudelle olisi, jos rajan puolustus murrettaisiin tuollaisella rynnäköllä. Siksi huolellinen valmistautuminen on välttämätöntä. Toki ihmisten varsin ärtynyt kritiikki viivyttelyistä on ollut ehkä tarpeen paineen pitämiseksi yllä.

Pian siis nähdään, mitä oikeuskansleri ja hallitus linjaa ja miten Venäjän hyökkäys Suomeen etenee. Mikäli raja laitetaan kiinni, Venäjä tunkee raja-asemille ja maastorajalle tulijoita. jotka jäävät sinne jumiin. Suomen ei heitä kuulu ottaa vastaan, koska silloin Suomi julistaisi olevansa vastuussa heistä. Heistä vastuussa on yksinomaan Venäjä - kuten oli 1939 lähettäessään "esineellistettyjä" ihmisiä Suomeen tuhoamaan. Silloin heidät jouduttiin torjumaan ampumalla, nyt toivottavasti riittävät toisenlaiset keinot.

Jos Venäjän hyökkäys etenee tuohon vaiheeseen, on selvää että tulijoita kuolee pakkaseen raja-alueilla. Venäjän tappamien ihmisten joukossa se on mitätön ripaus, mutta raja-alueen sudet ja ahmat siitä hyötyvät. Nyt nähdään kaikessa rumuudessaan, millainen naapurimme on. Kuten presidentti Niinistö jo aikaisemmin totesi: naamiot ovat pudonneet, näkyy vain sodan julmat kasvot. Onneksi meillä on kykyä selviytyä tällaisesta.


Ihan hyvältä tämä nyt näyttää vaikka viimeksi jouduin kyllä pettymään.

Odotin jo silloin paljon voimakkaampia toimenpiteitä kun mikään muu ei tässä tilanteessa toimi. Mutta jos rajat suljetaan nyt ja "turvapaikan" hakemisesta tehdään käytännössä mahdotonta, niin vielä ei ole liian myöhäistä.

Ehkä tässä on viivytelty myös siksi että on valmisteltu toimenpiteitä millä rajat myös pidetään kiinni kun nehän eivät pysy kiinni pelkillä juhlapuheilla ja Orpon korulauseilla :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
Tässä odotellessa saatiin Pekka Haavisto taustajoukkoineen rajan sulkemisen taakse. Nyt todetaan vielä Venäjä turvalliseksi maaksi ja pysäytetään oikeasti kaikki rajan tuolle puolen tai pakotetaan takaisin. Venäjän puolen rajavyöhykkeellä on tilaa.
Haavisto taustajoukkoineen saatiin sen yhden asian taakse, joka ei auta yhtään. Pysäyttämistä ja pakottamista ei ole aloitettu eikä arvatenkaan myöskään aloiteta. Se pitää paikkansa, että Venäjällä on tilaa.

Äkkiä se Putte sai meidät liriin. Ei tarvittu asevoimaa siihen.
 
Ihan hyvältä tämä nyt näyttää vaikka viimeksi jouduin kyllä pettymään :coffee:

Odotin jo silloin paljon voimakkaampia toimenpiteitä kun mikään muu ei tässä tilanteessa toimi. Mutta jos rajat suljetaan nyt ja "turvapaikan" hakemisesta tehdään käytännössä mahdotonta, niin vielä ei ole liian myöhäistä.
Eihän tilanne oikeastaan ole muuttunut miksikään. Helvetinmoinen työmäärä tehty rajoja linnoittamalla mutta käytännössä läpi mennään niin että heilahtaa kun osaa sanoa asylym, heittää takin hankeen ja menee maahan hetkeksi makaamaan. Miksi tehdä raskaita toimenpiteitä jos niillä ei saavuteta tavoitetta että rajan yli ei pääse ketään? Nyt ollaan estetty se laillinen liikenne joka ei ongelma itsessään alunperin edes ollut. Se ongelmallinen siirtolais liikenne elää, jatkuu ja voi hyvin. Hirvittää miten paljon kansalaisia kusetataan, että kyllä nyt lähtee ja nyt tilanne on hallinnassa. Ei se ole mihinkään muuttunut vaikka raja-asemat muodollisesti kiinni onkin.
 
Miten se olisi eri asia? Ennen pitkää voi muuten ollakin tulossa myös noita parempia turvapaikanhakijoita, jos naapurin sisäinen tilanne kärjistyy...

Kyse on kantokyvystämme ja tulevaisuudestamme. Jossakin menee se raja, montako ulkomaalaista maahan voidaan päästää. Olivat sitten miehiä tai naisia, valkoisia tai mustia, lapsia tai vanhuksia... Suuri määrä maahantulijoita muuttaa pysyvästi kansakunnan rakenteen. Sitä pahemmin tietysti, mitä heikommin koulutettua ja sivistynyttä väkeä ovat, mutta ei se onnea ja auvoa olisi, vaikka olisivat mobilisaatiota pakenevia venäläisiä yliopistokoulutettuja nuoria aikuisia.
Tämä. Lisäksi meillä ei ole yhtään omaa rahaa käytettävissä tähän maailman sosiaalitoimistona toimimiseen, vaan kaikki ylimääräiset kulut on hoidettava ottamalla lisävelkaa. Suomi niminen yritys alkaa muutenkin olla vaikeuksissa velkojensa kanssa. Jos olisimme perhekunta meillä olisi ylisuuri asuntolaina, kulutusluottoja ja osamaksuja, joita yrittäisimme hoitaa ottamalla lisälainoja ja pikavippejä. Jokainen ymmärtää miten kestävällä pohjalla talous silloin on. Jostain syystä isommassa mittakaavassa asia tuntuu kuitenkin hämärtyvän. Sitten kun korttitalo viimein jossain vaiheessa luhistuu tulevat reaaliteetit ja palautus maan pinnalle olemaan katkeraa lääkettä tällaisessa kylmässä ja syrjäisessä maassa.
 
Back
Top