Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Kun puhutaan siitä että turvapaikkkahakemus on otettava vastaan, niin minkähän takia ei juurikaan oteta esille sitä että hakemus on tehtävä ensimmäisessä turvallisessa maassa? Venäjä on käsittääkseni luokiteltu turvalliseksi maaksi ja varsinkin kun ilmeisesti suuri osa tulijoista oleskelee laillisesti Venäjällä niin vaikuttaisi ilmeiseltä että perustetta saada turvapaikkaa Suomesta ei ole.

En tiedä, vaikuttaako tämä varsinaisesti siihen, että tp-hakemus olisi otettava vastaan, mutta professorit voisivat ottaa tämänkin näkökulman esille.

Tämän aamun Uutis-podcastissa otettiin kuitenkin esille se, että asiaa ei voi käsitellä pelkästään pakolaisten oikeuksien kannalta vaan myös vastaanottajamaalla on oikeus kansalliseen turvallisuuteen, joten ei voida sanoa ykskantaan että pakolaisilla on oikeus joten tervetuloa.

A Studiossa Emer proffa Martti Koskenniemi äsken totesi varsin selvästi, että politiikot tekee lopullisen päätöksen rajan sulkemisesta tarvittaessa. Siinä punnitaan kansallista turvallisuutta versus kansainvälisiä lakeja. Jos kansallinen turvallisuus vaatii rajan sulkemista, sen voi tehdä.
Kyllä, Koskenniemi nimenomaan on esittänyt asian niin, että on useita periaatteessa ääritilanteissa keskenään ristiriitaisia kansainvälisen oikeuden normeja. Ja jos asiaa katsotaan pelkästään turvapaikanhakuoikeuden näkökulmasta, ei täyssulkua voida tehdä, mutta toisaalta se tällaisessa tilanteessa loukkaisi Suomen oikeutta suvereniteettiin - ja jos tulkittaisiin suvereniteetti edellä, niin silloin toki rikottaisiin oikeutta turvapaikanhakuun, mutta suvereniteetti säilyisi. Koskenniemihän ei sanonut, että olisi välttämätöntä ylläpitää oikeutta turvapaikanhakuun, jos se on suvereniteettia vastaan.

Lainaus jutusta:

Voi herranjestas nyt sentään, eiköhän ne aseet jo ole täällä joissain niissä Venäläisessä omistuksessa olevissa mystisissä kiinteistöissä.
Tai Tehtaankadulla tai bulvaaneilla. Ison joukon seassa on mahdollista soluttaa aina niitä kätyreitä kuitenkin.

Se tässä on ehkä suurin pettymys ollut itselleni, ettei Suomen toiminta vaikuta mitenkään etukäteen valmistellulta tai harjoitellulta. Aikaa on ollut vuosia, ja viimeistään Ukrainan sodan alkamisen jälkeen olisi pitänyt oikeasti ryhtyä valmistautumaan ja harjoittelemaan tällaisen tilanteen varalle.

Nyt sitten Venäjän aggressiolta puolustautuminen on kiinni yksittäisen valtion virkamiehen suorittamasta juridisesta tulkinnasta. Ei tämä mennyt ihan kuin Strömsössä, vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää oikeudellisia haasteita.
Jep, varautumisen suurvalta todellakin...

Vartiuksen kautta Suomeen saapui Venäjältä tämän päivän aikana yhteensä 24 ihmistä.
Kinnusen mukaan heistä kaikki eivät ole hakeneet turvapaikkaa.

– Sekin on mahdollista. Silloin käynnistetään eri prosessi, missä henkilön maahantuloedellytykset tarkastetaan. Näin on ollut myös aiempina päivinä, mutta lopulta kaikki ovat hakeneet turvapaikkaa, kun yhteinen kieli on löytynyt ja asia selvinnyt.

Yle
Älytöntä hommaa. Jos se turvapaikan hakeminen ei onnistu oma-aloitteisesti, niin ei sitä pitäisi kysellä ollenkaan.

Orpo on ripittänyt Merta..

Pääministeri Orpo: Valtioneuvoston tehtävä ei ole arvostella oikeuskansleria
Petteri Orpon (kok.) mukaan hallituksen päätökseen olla sulkematta rajaa vaikutti apulaisoikeuskanslerin arvio.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) kommentoi keskiviikon A-studiossa kritiikkiä, jota poliitikot ovat antaneet apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaiselle.

– Laillisuusvalvoja tekee työtään ja tekee ratkaisunsa. Asiasta voi olla eri mieltä, mutta valtioneuvoston tai sen jäsenien tehtävä ei ole arvostella oikeuskanslerin toimintaa.

Esimerkiksi oikeusministeri Leena Meri (ps.) kommentoi Ylelle keskiviikkona, ettei hän tiedä, millä perusteella oikeuskansleri on arvionsa tehnyt. Puumalainen arvioi tiistaina, ettei hallituksella ollut riittävää perustetta sulkea koko itärajaa.

Orpo kertoo käyneensä asian Meren kanssa läpi.

– Hän totesi sanoneensa, ettei tiedä, mihin arvio perustuu, koska ei ollut nähnyt päätöstä.


Hallitus kertoi keskiviikkona, että se sulkee itärajan ylityspaikat yhtä lukuun ottamatta. Päätös astuu voimaan perjantaina ja se tarkoittaa, ettei Suomen rajaa voi ylittää Venäjältä muualta kuin Raja-Joosepin kautta.

Orpon mukaan hallituksen päätökseen olla sulkematta rajaa vaikutti apulaisoikeuskanslerin arvio.

– Tulkitsin niin, että tässä vaiheessa kriteerit ei täyty sille, että turvapaikanhaku voitaisiin keskittää muualle kuin rajalle.

– Tämä on kansallista turvallisuutta uhkaavaa toimintaa. Venäjän viranomaiset eivät peittele sitä, että he auttavat ja ohjaavat ihmisiä rajalle. Siksi minusta kriteerit täyttyivät, mutta nyt mennään näin.

Orpo korostaa, että päätös ei ole huono ja lisätoimia tehdään tarvittaessa.

Lisäksi ennustan, että viimeistään kun Raja-Jooseppi menee kiinni, Venäjä junailee joitakin ruumiita: nälkäisiä, paleltuneita. Sille jopoilijan henki ei ole penninkään väärti.

No niin, nyt taas tauolle.

Zyskowicz toteaa saman mitä Myrskyhiiri on koittanut täällä piipittää:

https://www.verkkouutiset.fi/a/hyvi...cz-ihmettelee-tulkintaa-itarajan-tayssulusta/

”Hyvin hämmentävää” – Ben Zyskowicz ihmettelee tulkintaa itärajan täyssulusta​

  • KAISA PAASTELA
  • JULKAISTU 23.11.2023 | 14:00
  • PÄIVITETTY 23.11.2023 | 15:19
  • ITÄRAJA
...
"Zyskowicz sanoo Verkkouutisille, että kun rajavartiolain muutoksesta säädettiin vuonna 2022, tuolloin perustuslakivaliokunta kuuli perustuslakiasiantuntijoita, joiden mukaan laki oli vastoin perustuslakia ja Suomen solmimia kansainvälisiä sopimuksia.

– Valiokunta ei yhtynyt näiden asiantuntijoiden näkemyksiin, vaan katsoi, että laki on sopusoinnussa perustuslain ja velvoittavien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kanssa. Jo silloin esitettiin argumentti, että laki ei turvaa tosiasiassa mahdollisuutta hakea turvapaikkaa, mutta valiokunta torjui tämän.

– Valiokunta erikseen totesi, että tietyissä erittäin poikkeuksellisissa tilanteissa voidaan turvapaikanhaku keskittää myös itärajan rajanylityspaikkojen ulkopuolelle.

– Näin siis katsoi perustuslakivaliokunta, jolle viime kädessä tämän asian tulkitseminen kuuluu, Zyskowicz korostaa.

Siksi hänen mukaansa onkin ”äärettömän hämmentävää”, että apulaisoikeuskansleri tämän jälkeen esittää saman argumentin, jonka perustuslakivaliokunta on jo kerran torjunut, eli että kaikkia maarajan rajanylityspaikkoja ei voitaisi sulkea.

– Tämä on tietysti tulkintaa ja kaikilla on omat perusteensa, mutta mielestäni tulkinta on nyt ristiriidassa sen kanssa mitä ylin elin on päättänyt. Lisäksi lainsäätäjän tahto tässä asiassa on täysin selvä."
Ei ihan. Professori Martti Koskenniemi teki selväksi, että on yksin poliittisen päätöksenteon asia, laitetaanko raja hyökkäyksen kohteeksi jouduttuamme, näissä olosuhteissa, kokonaan kiinni vai ei. Se ei ole oikeuskanslerin asia eikä hän voi sitä päättää. Hän voi antaa tulkintoja ja ohjeistaa, mutta hän ei päätä eikä ratkaise. Raja olisi voitu sulkea jo ja olisi voitu käsitellä aikanaan sitten EIT:ssä, oliko toimi oikea, mutta päätös tai päättämättömyys, koko vastuu, on valtioneuvoston.

Orpo on aika ovela. Peltokangas kyseli, voiko yksi mies, Puumalainen, oikeasti päättää tällaisen asian. No ei voi! 😂
Eihän näistä voi kuin todeta, että joko Orpo ei tunne lainsäädäntöä, ei uskalla käyttää toimivaltaansa, tai sitten hän nimenomaisesti haluaa tilanteen jatkuvan.

Tietenkin sitten on vielä se vaihtoehto, että tässä pelataan jotain 4D-shakkia ja yritetään luoda pohja jollekin monimutkaisemmalle himmelille, esim. että päätös varmasti kestää EIT:ssa, mutta tällainen pohdinta tuntuu vähän itsepetokselta, kun EIT:n todellinen kyky puuttua tähän on mitätön.

Moskovan lähetystöön tietysti ... Koko lauma kertyisi Moskovaan odottelemaan päätöstä.

Ja hyvin pitkät käsittelyajat. Hyväksymisprosentti lähes nolla. Ja jos joku hakemus hyväksytään niin siitä isot mainokset arabian kieliseen mediaan joka taas houkuttelee lisää porukkaa Moskovaan.
Esim. siten, että sama/samat henkilöt, jotka ottavat vastaan hakemukset vain yhdeltä luukulta, myös hoitavat haastattelut. Siellä sitä olisi hitaasti etenevää jonoa Moskovassa kerrakseen.

Oli vähän hölmö vertaus Rantaselta. Olisi mieluummin sanonut että mitä jos siihen rajalle tulisi 100 000 vihollisen sotilasta ja ne pudottaisivat aseensa ja hakisivat turvapaikkaa. Ehkä tuon tyylinen tokaisu olisi paremmin kuvannut tätä nykymenon järjettömyyttä.
Niinpä. Ironista kyllä, vihollissotilaan ei siis kannattaisi antautua, vaan hakea turvapaikkaa, koska sotavangilla on paljon rajoitetummat oikeudet kuin turvapaikanhakijalla.
 
Viitataankohan tällä ylilaudan kampanjaan?

"Koivumaan mukaan sosiaalisessa mediassa on viime aikoina lisääntynyt myös vihamielinen käytös, jossa aggressiiviset käyttäjät varoittavat turvapaikanhakijoiksi pyrkiviä tulemasta Suomeen.

”Siellä on näkynyt ilkeämielistä viestintää Suomesta, ei tietenkään viranomaistoimijoilta vaan ihan muilta toimijoilta. Sellaista, mitä Suomessa on kutsuttu öyhötykseksi, eli että tänne ei kannata tulla ettekä ole tervetulleita. Mitä ne toimijat ovat, sitä en osaa sanoa, mutta se on sellaista”, mitä sosiaalisessa mediassa olemme tottuneet näkemään."

 
Mikä on veikkaus, koska Raja-Jooseppi menee kiinni ?

Minä itse olen aivan varma, että rajan takana nyt järjestellään porukkaa ja niitä aletaan syöttämään tuonne. Eli tietysti tämä nykyinen hiljaisuus on väliaikaista.

Kun on selvää, että venäjä tulee ajamaan porukkaa afrikasta ja lähi-idästä, oman maansa kautta EU:n itärajalle. Sen tarkoituksena on toki kerätä mahdollisimman isoja massoja ja pyrkii syöttämään niitä mahdollisimman nopeasti sisään (sehän ei todellakaan halua omassa maassaan tuota porukkaa säilöä yhtään pidempään kuin pakko).

Tuon EU:n itärajan heikoin kohta on nyt Suomi. Jos venäjä saa jalasijaa vähänkin, se pahenee heti ja massoja masinoidaan yhä enemmän liikkeelle tänne.

Jos ajatellaan hiukan pidemmälle. venäjä on vielä paperilla toistaiseksi tässä voitolla. Tänne on nyt ajettu jo n. 600 kpl sisään populaa. Se on kuitenkin menettänyt psykologista asemaansa. Väestö Suomessa alkaa reagoimaan tähän tosissaan. Lisäksi puolueita ei ole saatu jaettua tässä kysymyksessä. Venäjä ehkä luottanut liikaa 5 kolonnan voimaan, Shaisseneihin, Amnestyyn yms paskajärjestöihin. Ei niiden vaikuttamisyritykset näytä purevan.

Nyt sitten jos oletetaan että kaikki asemat saadaan kiinni. Tämän jälkeen Suomen rajalla toki alkaa uudet toimet venäjänkin puolelta. Rajanylitykset asemien ulkopuolelta, ihmisten jäädyttäminen raja-alueille yms. Sen jälkeen, ehkä aletaan jakamaan noille hybridiaseille työkaluja millä saavat mahdollisimman paljon vahinkoa aikaan.

En tiedä mihin kaikkeen tämä johtaa loppujen lopuksi. Tämä tulee kestämään vuosikausia, kuten Puolassakin on tapahtunut. Kyllä on valtavan pitkä raja Suomelle valvottavaksi …
 
Venäjällä on edelleen vain testivaihe tässä päällä.
Kunhan saavat kuvionsa kuntoon, niin saadaan kertarysäyksellä se ensimmäinen tuhannen turhapaikanhakijan aalto.

Ja toinen.

Ja kolmas.

Jne... Katsotaan sitten että joko se raja alkaisi mennä oikeasti kiinni.
 
Hävettää kyl toi tuon migrin tän päivänen sekoilu niin et haluisin pyytää sitä henkilökohtasest ukrainalaisilta anteeksi vaikka en siitä mitenkää oo vastuussa, erityisesti niiltä jotka kärsii siitä.
Samoin. Täysin ala-arvoista toimintaa sisäministeriön virkamiehiltä ja Migriltä, kuulostaa suoraan siltä, että heitä ohjattaisiin enemmän Moskovasta kuin valtioneuvostosta.

Sisäministeri Rantanen ei mikromanageeraa vaan luottaa alaisiin niin kuin pitää normaalisti tehdäkin. Tämä Ukrainalaisten pakkosiirto pääsi tapahtumaan migrin virkamiesten hölmöilyn vuoksi.

Orpo totesi:
”Olen tyytyväinen, että asiaan löytyi nopeasti inhimillinen ratkaisu viranomaisten ja sisäministeri Rantasen hyvällä yhteistyöllä.”

Eli sisäministeri joutui puuttumaan asiaan ja hoiti homman hienosti ja nopeasti.
Nyt sisäministeri Rantasen pitäisi toimia samalla tavalla, kuin Sanna Marin toimi koronakriisin aikaan. Ilmoittaa suorassa lähetyksessä, että Migrin ylijohtaja Ilkka Haahtela ei nauti enää hänen luottamustaan.

Tai orvon hommahan se tietenkin olisi, mutta ei mopolla mahottomia.
Migrin sekoilu tänään on todellinen Suomen mainehaitta-esimerkki.
EU laajuisesti tuetaan Ukrainaa ja otetaan vastaan pakolaisia sieltä . Sitten joku päättää siirtää suojatteja muualle sen takia, että ryssän työntämiä siirtolaisia majotettaisiin niihin tiloihin.

Siis nyt voisi oikeastaan Tytti Tuppurainen ja muut mainehaitasta huolissaan olevat todella perehtyä aitoon tapaukseen. Ei mitään teoriaa vaan ihan oikeasti tällainen tapahtui.

Joku pitäisi kyllä laittaa luiskaan Migristä tämän mokan takia. KYLLÄ.

.
Migrin johto pitäisi laittaa vaihtoon kokonaan. Aivan täysin anteeksiantamatonta toimintaa yrittää häätää oikeasti sotaa pakoon lähteneitä ukrainalaisia *venäjänkielisellä* ilmoituksella Venäjän hybridisodankäynnillään tänne puskemien siirtolaisten alta pois. Toiminta kuulostaa täysin siihen verrattavalta, että sitä ohjattaisiin Moskovasta eikä valtioneuvostosta.

Mielenkiintoinen tieto, päätökset valmistelee Rajavartiolaitos, ei sisäministeriön virkamiehet tai hallitus.
Puumalainenko jokin sankari? Not. Sen sijaan mielenkiintoinen on tieto, että se on suoraan RVL:n valmistelu jota on lähtenyt rajoittamaan.
No taitaa Ohisalon kauden jälkeen olla välttämätöntä, että valmistelu toteutetaan Rajavartiolaitoksessa, koska sinne ei ilmeisesti vielä Ohisalon hengenheimolaisten koura ulottunut.

Sinänsä voisi olla hyväkin vaatia valmistelua myös sisäministeriöltä, niin vastaanhangoittelijat voisi laittaa kilometritehtaalle.
 
Migrin johto pitäisi laittaa vaihtoon kokonaan. Aivan täysin anteeksiantamatonta toimintaa yrittää häätää oikeasti sotaa pakoon lähteneitä ukrainalaisia *venäjänkielisellä* ilmoituksella Venäjän hybridisodankäynnillään tänne puskemien siirtolaisten alta pois. Käytännössä

Onko tuo edes mahdollista ? Minä en oikein tiedä noiden virkamiesten työsuhdeasioita. Mutta eikö se iso peli mene aina niin, että kulloinkin vallassa oleva hallitus ja poliitikot ajavat tuonne sisään omaa ideologiaansa noudattavia ihmisiä. En usko että noita kerralla pystyy vaihtamaan. Vasemmisto yleensä on hyvä näissä asioissa. Se pystyy ajattelemaan pitkää peliä ja pyrkii häikäilemättömästi ajamaan aina kaikki omat suosikkinsa isoihin nimityksiin, jotka aukeaa omalla hallintokaudella.

Kyllä tämä Oulun case on varmaan tahallinen Migrin johdolta. En oikein voi oikein mitenkään muuten käsittää sitä. Kai nyt jokainen normaali ihminen tajuaisi että ei noin voi toimia.

Toisaalta ei noita uusia tulijoita pystyisi edes samoihin keskuksiin kuin ukrainalaiset laittamaan. Eikös siellä ole niillä ukrainalaisia perheitäkin, lapsia yms. Tuollahan alkaisi heti ahdistelut, raiskaukset, ryöstöt yms jos samassa keskuksessa olisivat.

Voihan olla niin, ettei isoja keskuksi oikein ole, missä noita turhiksia majoittaisi. Migri varmaan haluaa pitää nuo samassa paikassa käsittelyn ajan, mistä sitten pääsevät vapauttamaan nuo yhteiskuntaan, eivätkä ole enää Migrin päänsärky
 
Viimeksi muokattu:
Petteri toteaa ettei Putlerin kanssa tulla neuvottelemaan.

Kannattaisi myös pitää tuo linja, sillä jos tästä asiasta lähtee ryssän kanssa mihinkään neuvonpitoon, niin tämän jälkeen luodaan vieläkin isompi ongelma, joka selviää vain "neuvottelemalla" Toivottavasti tämä menee kerrasta valtiojohdon kaaliin!
 
Värittää? Tietopyynnöllä saatua materiaalia, josta selviää minuutilleen mitä on tapahtunut

Ok. Olin Puumalais-syndrooman (viha) vallassa, enhän edes ole tilaaja joten en pääse otsikkoa pidemmälle.

Otsikko antoi minulle ymmärtää että Puumalainen ohjasi asiaa jotenkin positiiviseen suuntaan...
 
En minäkään ollut, mutta äsken ostin Black Friday tarjouksesta puoli vuotta..

Monet asiat ovat nyt muuttuneet päälaelleen. Äsken teki mieli taputtaa SDP:n pj. Antti Lindtmanille, kun oli YLE:n lauantaiaamussa ja tuki rajan täyssulkua eduskunnan yksimielisenä tahtotilana vaikeassa tilanteessa ja sitten ehdotti että EU laittaisi "rauhanrahastoon" Ukrainalle annettavaksi 100 000 eur jokaista turvapaikanhakijaa kohden, jonka Venäjä puskee rajallemme. Tai siis jonka Suomi joutuu ottamaan siellä vastaan.

Ja sitten olen nyt tilaamassa itselleni Hesaria :oops::oops::oops::whistle::whistle::whistle::unsure::unsure::unsure:
 
Monet asiat ovat nyt muuttuneet päälaelleen. Äsken teki mieli taputtaa SDP:n pj. Antti Lindtmanille, kun oli YLE:n lauantaiaamussa ja tuki rajan täyssulkua eduskunnan yksimielisenä tahtotilana vaikeassa tilanteessa ja sitten ehdotti että EU laittaisi "rauhanrahastoon" Ukrainalle annettavaksi 100 000 eur jokaista turvapaikanhakijaa kohden, jonka Venäjä puskee rajallemme. Tai siis jonka Suomi joutuu ottamaan siellä vastaan.

Ja sitten olen nyt tilaamassa itselleni Hesaria :oops::oops::oops::whistle::whistle::whistle::unsure::unsure::unsure:
Pitää laajentaa näkemyksiä ja vaan lukea, lukea ja lukea. En minäkään arvannut tilaavani. Itseasiassa olin tehnyt saman 2015 vyöryn aikaan, kun oli tunnus jo olemassa.
 
Vihreiden Virta messusi, että liikenne on saatava loppumaan mutta oikeusvaltioperiaatteesta ei saa tinkiä. Lindtman haluaa jotain rahoja muilta mailta. Riittääkö todisteeksi, jos vie vallesmannille kynnet?

Voi elämän kevät. Ei oppositiosta olisi mihinkään. Ehkä Kaikkosesta.
 
Yllättäen kymmeniä eksyi Raja-Joosepillekkin jostain.


Pitäisi saada tuo nyt myös kiinni.
Päästäisiin ottelemaan sitä 2 erää, joka on tulossa.

Ensi viikolla kun saisi tuon kiinni, niin viikon lopulla alkaa ne puskut rajalle muista paikoista, ulkopuolella asemien.
 
Back
Top