Recent content by Jopuni

 1. Jopuni

  MiKu

  Mitens olisi jäykisteen kiinnitys harvalla niittauksella/pulttauksela eikä hitsaamalla?
 2. Jopuni

  Ukrainan konflikti/sota

  Mielenkiintoinen juttu ilmasodasta Ukrainassa: https://www.mikrobitti.fi/uutiset/uutta-tietoa-venajan-ilmahyokkayksista/8946059c-64c6-451c-917d-96386dc1828c?fbclid=IwAR2xfyhtHDpqpnzQGE0SfMeZ30GY3UpQtDEWv87GrCrky_tI42nI4PvacLE
 3. Jopuni

  Euroopan energiakriisi

  Mie olen pitkään ihmetellyt "maalaisjären puutetta" monessa asiassa, esim. puretaan sähköntuotantokapasiteettia ennen kuin varmistetaan että nuo uudet tuotantolaitokset ja menetelmät riittävät korvaamaan/täyttämään tarpeen, eikä huomioida tarpeeksi mahdollisia toimitus häiriöitä, reserviä pitäs...
 4. Jopuni

  MiKu

  Pitäsköhän keulassa olla vahvistusta/kiinnitys kohdat esim. lumiauran tai puskulevyn yms. asennusta varten?
 5. Jopuni

  Ukrainan konflikti/sota

  En tiedä, mutta olisko syy sille että viimeaikoina on Israelista paljon hankittu kamaa, se että Israel myy edullisimmin, jos vaikka taustalla USA:n sotilaalinenapu Israelille jolloin esim. kehityskustannuksia on voitu karsia/tai pistää jenkkien piikkiin. Toisaalta minusta nuo Israelin...
 6. Jopuni

  Panssari-Sisu GTP

  Karhuryhmälle?
 7. Jopuni

  Euroopan energiakriisi

  Pitempiä aikoja ei voi ainakaan kaupungissa ei voi sähköttömänä aikana sangolla vettä wc pönttöö kaataa, jätevesi putket täyttyy, kun pumput ei toimi.
 8. Jopuni

  Ukrainan konflikti/sota

  Mie luulin että kuulivat kohtaavansa suomalaisia vapaaehtoisia ja sen vuoksi pakenivat
 9. Jopuni

  Ilmatorjunta

  No jaa, olis voinut sanoa, että keski (itä)- ja etelä-suomi. Tällä hetkellä asun Tampereella, mutta itä-suomesta kotoisin Seppo Rädyn koulukavereita.
 10. Jopuni

  Panssari-Sisu GTP

  Mietinpä vaan, että kai puolustusvoimilta on kyselty vaatimuksia/toiveita, ennen kuin tuota GTP:tä on lähdetty suunnittelemaan.
 11. Jopuni

  Ilmatorjunta

  Etelä-suomella tarkoitan tässä tapauksessa Kuopion eteläpuoleista aluetta :rolleyes: Tosin minun ajatuksessa tarvitaan AWACS koneita ja 150km kantaman ilmatorjunta ohjuksia.
 12. Jopuni

  ZU-23-2 "Sergei" 23 Itk 61: Käyttö modernissa sodankäynnissä ja modernisoinnit

  Jotain tuollaista omassa päässä suunnittelin, ja siihen tuosta soveltaen
 13. Jopuni

  Hauskat Videot

  Tää on niin tätäpäivää.
 14. Jopuni

  MiKu

  Sitapä juuri tarkoitin, nyky nuoriso on suurempaa kuin esim. minun nuoruudessa ja tulevat varusmiehet viellä isompia joten riittävästi tilaa kooko poppoole. Ajattelin että yksi ryhmä/vaunu ja joku extra mies ylimääräinen tarkkaampuja tai viestimies yms. varusteineen pitäisi sopia vaunuun.
 15. Jopuni

  Ilmatorjunta

  Risteilyohjuksilta ja droneilta voisi tärkeimät suojata (etelä-suomi), mutta ne ballistiset ohjukset ovat riesa.
Top