Recent content by Luomussalami

 1. L

  Asevelvollisuuden pitää muuttua

  Mutta eikö tässä kuitenkin ole kysymys kansalaispalvelusta ja mahdollisimman ison reservin ylläpidosta? Aivan varmasti olet oikeassa - ei keskiverto nainen tai B-mies varmaan selviä polkupyörä kaulassa ja reppu/ apilas/ tellu selässä suon tai risukon läpijuoksussa yhtä hyvin kuin keskiverto...
 2. L

  Asevelvollisuuden pitää muuttua

  En tiedä kuinka monia maita on olemassa joissa sekä pakollinen asepalvelus että iso muslimi väestö mutta Aasiassa Singaporessa on kumpikin, ja ainakin netin perusteella ei ole mitään virallista helpotusta ramadanin aikaan, tosin joukkuekaverit varmaan kannustaa ja jelppaa.
 3. L

  Uutisia Ranskasta

  Kiitos, pahalta näytti, kaksi poliisia selällään, Belgiassa. En tiedä tuosta pampun kanssa seuraamisesta, olisiko pitänyt vetää rautaa heti esiin?? Huomasin että sivulliset auttajat (jotka ohjasivat apujoukkoja) olivat muuten pääosin maahanmuuttajien näköisiä.
 4. L

  Valko-Venäjä

  Ja epäilen että Puolalaiset eivät unohda ketkä tulivat heti avuksi, ja ketkä vaan vaativat maan erottamista EUsta ja miljoonan euron päiväsakkoja. Näin se meidän naapuri muokkaa ruohonjuuritason mielipiteitä, kiilaa lyödään aina väliin.
 5. L

  Valko-Venäjä

  Siviilejä pitää turvata, fasisti-puolalaisethan eivät kunnioita edes EUn perustuslakeja, ja perustettavaa humanitääri turva-korridoria Vv’ltä Kaliningradiin pitää suojata kun on muuten turvaton Nato gangsterimaiden välissä.
 6. L

  Naiset varushenkilöinä

  Kiitos, mielenkiintoista, yritänpä lukea asiasta enemmän.
 7. L

  Valko-Venäjä

  Kumma että Ukraina ei saa tiettyjä lentoja ylilentokieltoon (Damaskoksesta, Istanbulista, Bagdadista, Minskiin). Joutuisivat siten käymään venäjän kautta kääntymässä. Vähän ihmettelen jos Dubai ei hidastele näitä sopulilauma lentoja.
 8. L

  Uutisia Yhdysvalloista

  Olisi mielenkiintoista lukea / ymmärtää enemmän mainitusta uudesta Royal Marines taktiikasta. Olisiko epäsuoran tulen liikkuvuutta syvyydessä?
 9. L

  Naiset varushenkilöinä

  Vaikka kuinka ahkerasti emännän kanssa harrastimme, tuli monta kappaletta 'vain' naispuolista jälkikasvua. Kai ne pitäisi saada Buk'iin tai johonkin hyödylliseen.
 10. L

  Hyödyttömimmät asiat mitä teille koulutettiin vm-palveluksessa?

  No yksi asia vielä, jalkaväkikoulutuksessa, joka tuntui hieman hassulta, sen atomiviitan lisäksi, oli että jotkut niistä käsimerkeistä edellytti kumpienkin käsien irroittamista aseesta. Varsinkin se ketjuun merkki - olis ollu paha tilanne kun koko ryhmä tekee sitä jeesus merkkiä ja oppositio...
 11. L

  Suomen sisäinen turvallisuus

  Koirakin piti ottaa mukaan salakuljetuskeikalle; No ei kai sitä voinut sinnekkään jättää jos vaikka perhe päättäisi jäädä suomeen pysyvästi; Mutta nyt on sitten lapset velkaantuneita ‘toimeksiantajalle’ sen takavarikoidun 20. kilon verran.
 12. L

  Suomen sisäinen turvallisuus

  Olisi mielenkiintoista, onkohan paikallisissa alkuperäis-maiden uutisissa / lehdissä ikinä mainintaa näistä suomessa tehdyistä rikoksista? Luulisi tällaisen uutisen olevan ibrahimim kotimaillakin kuvottavaa luettavaa? (vaikka uhri onkin vääränajattelija)
 13. L

  Poliisitoiminta

  Samaa mieltä. Jopa yhden sukupuolisivellisyyttä loukkaavan kuvan oikeudettomasti hallussapito (jossa esitetään lasta, alle 18v) on rangaistava rikos. Sillanpäällä oli maybe joku vigilante homma mutta muuten tuskin mitään hyväksyttävää syytä, tuolla viranomaisella *voisi* olla sellainen.
 14. L

  Hyödyttömimmät asiat mitä teille koulutettiin vm-palveluksessa?

  En muista tuota sahanpuru hommaa, mutta ainakaan sadetta se viitta ei pitänyt ; -)
 15. L

  Hyödyttömimmät asiat mitä teille koulutettiin vm-palveluksessa?

  Se suojatumis koulutus sadeviitalla tuntui hieman hyödyttömältä. Käpyjä tuli joskus haravoitua, mutta so what, palkinnoksi sitten iso kasa kvkk’n vöitä valojuovilla. On muuten paljon hyviä muistoja sekä varusmies että henkilökunnan kouluttajista. Nyt 30 vuotta sitten, ja nimet harmiksi...
Top