24h Jack Bauer

ajs178

Respected Leader
Katselen nyt ensimmäistä kautta 24h - tv-sarjasta - jotenkin missasin sen silloin, kun se oli uusi. Hymyilyttää, kun olin ihan unohtanut, että silloin 2001-2002 serbit olivat amerikkalaisten pahiksia. Johtui tietysti Kosovon sodasta, josta ei ollut kauaa. Tietenkin sitten tämänkin tv-ohjelman pahikset ovat serbejä ja aika v-mäisiä mulkeroita ovatkin.

Seuraavassa vastaavassa tv-sarjassa varmaan sitten palataan taas peruspahiksiin eli venäläisiin, kun veivät Kriminkin. Mielenkiintoista nähdä miten suoraan amerikkalainen viihdeteollisuus reagoi kansainvälisiin tapahtumiin. Kyllä se amerikkalaisten maailmankuva on todella mustavalkoinen. On vain hyviä kavereita (eli amerikkalaiset itse ja anglosaksiset liittolaiset UK ja Australia ja jos vähän venytetään käsitettä, niin ehkä saadaan muut Nato maat mukaan hyviksiin pois lukien tietysti Ranska, josta ei kukaan tykkää) ja sitten on pahiksia. Kestopahiksia ovat tietysti natsit ja kommarit ja sitten muuten ne vaihtelee sen mukaan missä Amerikka käy sotaa: japanilaiset, vietnamilaiset, serbit, arabit.

Jos amerikkalaisilla on todella näin lapsellinen maailmankuva, että heti kun he keksivät lähteä jonnekin sotimaan, niin sen maalaisista tulee jotain kauheita hirviöitä, niin vähän pelottaa, että heillä on niin suuri sotakone käytössä. Tai ainakaan ei kannata riskeerata, että joutuisi jotenkin lasketuksi niitten pahisten joukkoon. Mitään kolmatta vaihtoehtoa ei amerikkalaisten maailmassa ole: joko puolellamme tai vastaan - ei ole puolueettomia.
 
Back
Top