A-tarvikkeet+tulipalo=massaräjähdys?

Tvälups

Ylipäällikkö
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3SlOXowwC4c

No no ei
 
Hyvä video! Aina ei hommat mene niin kuin elokuvissa, mikä on toisinaan ihan hyvä asia. Saattaa olla joillekin suuri yllätys, että vaarallisuusluokkaan 1.4S kuuluvat kiväärikaliiperin a-tarvikkeet eivät massaräjähdä valtavan tehostetulipallon saattelemana. Ne vain palavat ja ehkä vähän pitävät poksahtelevaa ääntä mennessään.

Saarnaamista vielä jatkaakseni, vaarallisuusluokkien 1.1 (esim. telamiina) ja 1.2 (esim. tkr) räjähteet ovat luokituksensa perusteella massaräjähdysvaarallisia ja saattavat teoriassa detonoida tulipalon vaikutuksesta, mutta käytännössä sekin on epätodennäköistä, ja jos jokin reaktio tapahtuukin, on se todennäköisimmin deflagroituminen eli "humahdus".

Ampumatarvikkeet ja muut sotilaskäyttöön suunnitellut räjähteet ovat yleensäkin siitä merkillisiä innovaatioita, että lähtökohtaisesti ne on suunniteltu varsin robustiksi tavaraksi, mikä ei nimikkeestä riippuen kovin herkästi räjähdä omien joukkojen (vähän tumpelommassakaan) käsittelyssä, varastoinnissa tai kuljetuksessa, mutta aiheuttavat kuitenkin vastaanottavassa päässä maksimaalista tuhoa. Tositarkoituksella.

On hieman ikävää, että monet ihmiset oikeasti kuvittelevat esimerkiksi kivkal patruunoiden massaräjähtävän tulipalossa tai muuten vain itsestään. Media lietsoo hysteriaa ja pelko puoltaa kieltojen, rajoitusten sekä valvonnan lisäämistä.
 
Back
Top