Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

A-tarvikkeet+tulipalo=massaräjähdys?

Viestiketju osiossa 'Kuvat & Videot' , aloittaja Tvälups, 26.06.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3SlOXowwC4c

  No no ei
   
 2. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,319
  Pisteet:
  316
  Hyvä video! Aina ei hommat mene niin kuin elokuvissa, mikä on toisinaan ihan hyvä asia. Saattaa olla joillekin suuri yllätys, että vaarallisuusluokkaan 1.4S kuuluvat kiväärikaliiperin a-tarvikkeet eivät massaräjähdä valtavan tehostetulipallon saattelemana. Ne vain palavat ja ehkä vähän pitävät poksahtelevaa ääntä mennessään.

  Saarnaamista vielä jatkaakseni, vaarallisuusluokkien 1.1 (esim. telamiina) ja 1.2 (esim. tkr) räjähteet ovat luokituksensa perusteella massaräjähdysvaarallisia ja saattavat teoriassa detonoida tulipalon vaikutuksesta, mutta käytännössä sekin on epätodennäköistä, ja jos jokin reaktio tapahtuukin, on se todennäköisimmin deflagroituminen eli "humahdus".

  Ampumatarvikkeet ja muut sotilaskäyttöön suunnitellut räjähteet ovat yleensäkin siitä merkillisiä innovaatioita, että lähtökohtaisesti ne on suunniteltu varsin robustiksi tavaraksi, mikä ei nimikkeestä riippuen kovin herkästi räjähdä omien joukkojen (vähän tumpelommassakaan) käsittelyssä, varastoinnissa tai kuljetuksessa, mutta aiheuttavat kuitenkin vastaanottavassa päässä maksimaalista tuhoa. Tositarkoituksella.

  On hieman ikävää, että monet ihmiset oikeasti kuvittelevat esimerkiksi kivkal patruunoiden massaräjähtävän tulipalossa tai muuten vain itsestään. Media lietsoo hysteriaa ja pelko puoltaa kieltojen, rajoitusten sekä valvonnan lisäämistä.
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu