Aarnio paljasti viimein varojensa alkuperän - Rahat tulivat kuolleelta liikemieheltä

Tetra

Respected Leader
BAN
Mistä löytyy hyvä poliisi?
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Derekh tzleha veli @Fremen Suosittelen juutalaisen vaimon hankkimista, pääset heti harjoittelemaan lähitaistelua sekä mikäli omaat vielä sen roiskeläpän, niin sen kivuliasta sulamista hitaasti toistuvien aktien takia :p

Ja asiaan, onhan tuo aivan helvetin naurettavaa toimintaa jo. Toisaalta, ei suomen poliisi ole mikään yyber hyvä, loppu pelissä suhteellisen huonosti (poliittisesti) johdettu laitos jossa kateus, pienisieluisuus ja hölmöily on kaiken a ja o.
Poliisi tutkii tutkivaa poliisia joka tutkii poliisia. Vain suomessa, muualla on ihan erillinen laitos, mutta täällä on vielä valloillaan höpö-höpö kuva että poliisi on lahjomaton ja rikkeetön.
Poliisissa on hyvin paljon loistavia tyyppejä ja asiansa osaavia henkilöitä, mutta paateron tapaiset pellet pilaavat juuri heidän maineensa, samoin kuin tälläiset aivan järjettömät tutkimukset (pituus siis)

Entä jos aarnio onkin syytön? Mitä sitten?
No ei ole, kukaan oikeudessa ei tule koskaan uskaltamaan tuomitsemaan näin. Joten aarnio on todisteista riippumatta jo syyllinen.

Menit sitten suosittelemaan juutalaista vaimoa...siinä kun tulee mukana koko suku! :D

Kyllä on suomalaisen poliisin kuva romahtanut omissa silmissä.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Kyllä on suomalaisen poliisin kuva romahtanut omissa silmissä.

Muualla maailmassa tällainen on "normaalia" (ja on organisaatiot tällaisia käryttämään) mutta suomessa harvinainen yksittäistapaus eikä vastaavaa organisaatiot ole poliisijohdon (entisen mielestä ainakin) mielestä ole suomessa tarpeellinen :facepalm:
 

Lone Soldier

Kapteeni
Menit sitten suosittelemaan juutalaista vaimoa...siinä kun tulee mukana koko suku! :D

Kyllä on suomalaisen poliisin kuva romahtanut omissa silmissä.

Pitää sitä saada veli @Fremen ille hieman äksöniä, ettei aina maleksisi täällä. :D
Oppii elämään siivosti ja huomaa miten nopeasti suomalaisen miehen juro luonne muuttuu pakokauhusta täyttyväksi paniikiksi. :p
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Pitää sitä saada veli @Fremenille hieman äksöniä, ettei aina maleksisi täällä. :D
Oppii elämään siivosti ja huomaa miten nopeasti suomalaisen miehen juro luonne muuttuu pakokauhusta täyttyväksi paniikiksi. :p

Israelilaisen naisen kanssa 2+ vuotta Israelissa eläneenä...tiedän tunteen :D

"Im chipsim" :D
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Pidän kyllä suomalaista poliisia ihan hyvänä, mutta en ole auktoriteettiuskovainen kuten moni suomalainen tuntuu olevan. Hyväänkin organisaatioon kuuluu mätiä omenoita ja sen sellaista, eikä niitä pidä puolustella. En ymmärrä miten joku Paatero pilaisi niiden rivipoliisien maineen, jotka hoitavat hommansa asiallisesti. Tätä suomalaisten uskoa viranomaisiin voi peilata kun miettii esimerkiksi sitä, kuinka moni on valmis luopumaan yksityisyydestään jotta saadaan vähän turvallisuuden tunnetta.
 

Fremen

Respected Leader
Pitää sitä saada veli @Fremen ille hieman äksöniä, ettei aina maleksisi täällä. :D
Oppii elämään siivosti ja huomaa miten nopeasti suomalaisen miehen juro luonne muuttuu pakokauhusta täyttyväksi paniikiksi. :p

Oy!! Olenhan puoliksi britti-mamu... mutta jurotus kylla onnistuu, ei tosin puoliksikaan niin hyvin kuin suomalaiselta naiselta... saatana viikon jalkeen sita jo myontaa syyllistyneensa kaikkeen Jeesus-lapsen sieppaamisesta nine-eleveniin. Kolmen viikon mykkakoulu on siiderivalaiden karonkka... 'sisaret' matkustaa ympari maan juhlistamaan sita.
Ja artisti maksaa.
 

Bushmaster

Greatest Leader
Poliisi on köyhän kaveri ja uusi sosiaalitoimisto...?

Aarnio-käräjät: KRP:n poliisi antoi Malmin naiselle 300 euroa kuukaudessa


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1449193904320.html

Keskusrikospoliisin esimiehet eivät tienneet poliisin toiminnasta.

Jari Aarnion oikeudenkäynnissä on kuultu tänään niin sanotun Malmin naisen kuulustelijana toiminutta keskusrikospoliisin poliisimiestä.

Poliisi kertoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa, että hän antoi naiselle yhteensä noin 3 000 euroa rahaa, 400 euron skootterin ja puhelimen. Lisäksi mies osti naiselle ruokaa. Hän nosti rahat omalta tililtään.

Poliisimiehen mukaan hänen esimiehensä KRP:ssä eivät tienneet hankinnoista. Hän ei kysynyt lupaa ja uskoo, ettei olisi sellaista edes saanut. Mies sanoo auttaneensa talousvaikeuksissa ollutta naista hyvää hyvyyttään.

– Vankeusaikana kävi ilmi, ettei hänellä ole tällaista läheisten turvaverkkoa, joka voisi ottaa asioita hoitaakseen, poliisimies sanoi.


Kävi ilmi, ettei hänellä ole tällaista läheisten turvaverkkoa

Poliisi kertoi auttaneensa urallaan muitakin niin sanottuja asiakkaita. Esimerkiksi eräs täpärästä paikasta selvinnyt mies oli asunut viikon poliisin sohvalla ennen oman asuinpaikan saamista.

Malmin nainen kertoi esitutkinnassa yksityiskohtaisesti asioita, jotka yhdistivät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huumeisiin. Oikeudessa nainen perui puheensa ja sanoi KRP:n painostaneen häntä kovasti ja halunneen, että Aarnio nimetään.

Malmin nainen on sanonut aiemmassa oikeudenkäynnissä, että kuulustelija antoi hänelle muun muassa skootterin ja rahaa. Malmin nainen perui samalla esitutkintakertomuksensa, joka liitti Aarnion huumeisiin. Nainen kertoi, että KRP painosti häntä.

Oikeudessa piti tänään kuulla myös Malmin naista, jolle vaaditaan huumerikoksista vähintään kahdeksan vuoden tuomiota.

Naisen asianajaja sanoi kuitenkin, ettei nainen välitä tulla paikalle, koska hänen mielestään kyse on viranomaisten välisistä asioista.

Uutista päivitetty tuoreimmilla tiedoilla kello 10.06.
 

krd

Ylipäällikkö
Rahojen luovuttaja avautuu (seiska..):
"Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynnin tähän mennessä kiinnostavin hetki koettiin marraskuussa, kun Aarnio selvitti oikeudelle miten hänellä on ollut vuosien ajan käytössään satojentuhansien eurojen käteisvarat.
Aarnio kertoi, että hän sai 447 000 euroa edesmenneen miljonääriliikemiehen Heikki Tammisenliikekumppanilta Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynnin läheisyydessä vuonna 2002.
Aarnion mukaan hän oli auttanut Tammista vuosien ajan erilaisissa liiketoimissa, ja rahat olivat palkkiota tästä työstä.
Aarnio kertoi Veikosta
Syyttäjä kysyi oikeudessa Aarniolta, kuka oli liikekumppani, joka luovutti Tammisen rahat.
– Hän on virolainen Veiko, Aarnio vastasi.
– Tiedetäänkö mitään muuta kuin, että se oli Veiko? syyttäjä kysyi.
– Veiko, Aarnio vastasi.
Oikeudenkäynnin jälkeen Veikon nimi tuntuu unohtuneen syyttäjiltä kokonaan, vaikka hän olisi kiistatta erittäin tärkeä todistaja.
Seiska selvitti, kuka on Veiko ja mitä hän tietää Aarnion tapauksesta.
"Poliisimies valehtelee"
Seiska tapasi Veikon joulukuussa keskieurooppalaisessa kaupungissa.
– Mietin miksi hän mainitsi nimeni. Olin jättänyt kaiken tämän paskan taakseni kauan sitten ja tulin vihaiseksi, Veiko kertoo.
Hän myöntää osan Aarnion tarinasta todeksi.
– Pitää paikkaansa, että annoin Jarille rahat Helsingin Kaupunginteatterin parkkipaikalla, mutta mikään muu kertomuksessa ei pidä paikkaansa. Poliisimies valehtelee, Veiko sanoo.
Veikon mukaan rahat tulivat mafialta."
http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/...e-Seiska-loysi-salatun-liikekumppanin/1091526
 

Bushmaster

Greatest Leader
http://tarvas.puheenvuoro.uusisuomi...men-poliisi-on-kuinka-korruptoitunut-suomi-on

Kuinka epäpätevä Suomen poliisi on? Kuinka korruptoitunut Suomi on?
1.2.2016 01:23 Veikko Tarvainen


Aarnio-oikeudenkäynnin seuraaminen on jo pitkään tuntunut siltä, että Frantz Kafka on noussut haudasta ja nyt hän tarjoilee meille lähes päivittäin uusien, entistä kafkamaisempien novelliensa alkuaihioita.

Mikä on totta ja mikä ei?

Ennen kaikkea olivat syylliset sitten ketkä tahansa, miten on mahdollista, että poliisin johdon sisällä on niin pitkään tapahtunut niin monia niin outoja asioita. Miksi niihin puututtiin niin myöhään?

Mitä kaikkea muuta me emme tiedä?

Usein saamme lukea tällaisia uutisia:

” Karvonen kertoi myös viime vuosikymmenen puoliväliin ajoittuvasta tapauksesta, jossa Espoon huumepoliisi oli asentanut eräälle huumausaineiden maastokätkölle seurantalaitteet. Paikalle tuli Helsingin huumepoliisi, joka rikkoi laitteet.

”Keskusrikospoliisin mukaan siitä olisi pitänyt tehdä rikosilmoitus”, Karvonen kertoo.

Karvonen kertoi selvitelleensä tapausta jälkikäteen kasvokkain Aarnion kanssa Keimolan Kesoilin takapihalla. Jo tuolloin kävi Karvosen mukaan ilmi, ettei Aarnion välit keskusrikospoliisin olleet kummoiset.” (HS 28.1.2016)

Niinpä.

Iso kysymys yksi:

  • Miksi Helsingin huumepoliisi rikkoo maastokätkön seurantalaitteet?
Iso kysymys kaksi:

  • Miksi asiasta ei tehty rikosilmoitusta?
Eikö poliisin kannattaisi selvitellä tällaisia asioita muuallakin kuin Keimolan Kesoilin takapihalla? Ja vähän isommalla porukalla. Ja jopa laittaa asioita paperille.

Ja tästä on noin kymmenen vuotta aikaa.

Vai eikö tämä(kään) juttu pidä paikkaansa? No silloinkin poliisissa on mätää.

Ehkä suurin syy on kulttuurissa, jossa asioita välillä selvitellään Keimolan Kesoilin takapihalla. Se ei ole kovin avointa. Eikä hedelmällistä.

Aarnio-vyyhti voi olla oiva paikka tuulettaa poliisin organisaatiota ja kulttuuria. Se voi olla myös käännekohta pahempaan. Valtasuhteet menevät entistä kireämmiksi ja yksinvaltaisemmiksi jaa suut supistuvat/supistetaan entistä tiukemmin kiinni.

Kun poliisin määrärahoja supistetaan, se ei tätäkään tilannetta yhtään helpota.

Jos ja kun poliisikonnat – varmasti heitä on enemmän kuin yksi ja lie heitä rintamalinjojen eri puolillakin varsinkin niin, että kyse ei ole varsinaisista poliisikonnista, mutta kylläkin virkamiehistä, jotka ovat toimissaan menneet virkakäytännön väärälle, kaltevalle puolen.

Poliisissa on varmasti paljon hyviä ja fiksuja ihmisiä. Sellaisessa organisaatiossa, jossa valvonta pettää pahasti, voi käydä niin, että heidän sanansa ei paljoa paina.

Rikollisuus ja korruptio ilmeisesti voimistuvat maailmalle, emmekä me enää ole suojaisia lintukoto, leppoisa Koivuja tähti idylli. Paineet poliisia kohtaan kasvavat. Paineet yhteiskunnallisia päättäjiä kohtaan kasvavat. Politiikan vaalirahakohujuttu pari vuotta sitten on jo aika unohdettu, mutta kuinka paljon sen käytännöt vielä jatkuvat.

Kuinka paljon on epäpätevyyttä on oikeuslaitoksessa?

Lukiessani ylläolevan uutisen, mieleeni nousi ensi kertaa kysymys:

  • Kuinka paljon korruptiota on oikeuslaitoksessa?
Ennen Aarnion tapausta en osannut esittää samaa kysymystä poliisin suhteen.

En syytä. Kysyn.

Poliisi ei toimi tyhjiössä. Jos ja kun Aarnio on syyllinen, silloin hän on malliesimerkki tavoitteesta, joka on yhä useamman ihanne: paljon rahaa, paljon rahaa –ja lisää paljon rahaa. Nopeasti ja helposti. Hyvä supliikki, hyvä manipulaatio ja aggressiivinen röyhkeys. Ja monen muun välinpitämättömyys, alistuvaisuus, arkailu, pelko oman pallin horjumisesta.

Veikko Tarvainen
 
Top