Afganistan

ctg

Greatest Leader
hhhrrrmmm

iu


Mikä pointti on sosiaaliavussa heille, kun kotimaassa on niitä pakolaisia ihan tarpeeksi? Kiina on luvannut auttaa, joten miksi meidän pitää mennä sinne lompakko auki tukemaan Talebaanien tekoja?
 

Passi

Respected Leader
Afghanistanilaiset naiset twiittailevat kuvia, joissa käyttävät perinteisiä afghanistanilaisia vaatteita.


Joku twiittaile netistä löydettyjä muotikuvia vuosien takaa joita ei ole edes Afganistanissa kuvattu.


Seengar Fashion: Reviving Pashtun Fashion Trends and Culture on the Internet​


https://propakistani.pk/2018/10/15/...n-fashion-trends-and-culture-on-the-internet/

https://piekielko.com/etniczne/zwyczaje/afganscy-pasztunowie


https://8tracks.com/explore/afghani
 

Coffee Man

Respected Leader

Näinköhän on Haqqani-verkosto eliminoinut kilpailijansa ja ottanut valtikan karvaiseen käteensä.

Haqqani-verkostoa on kuvailtu Talibanin kovan linjan siiveksi, liittolaisryhmittymäksi ja eliittijoukoksi, joka on yhdistelmä sukuklaania, rikollisryhmää ja terroristijärjestöä.

Haqqani-verkosto on vastannut useimmista tuhoisista iskuista Afganistanin hallitusta ja länsimaalaisia joukkoja vastaan.
Perinteisesti Haqqanit ovat saaneet tukensa ja rahoituksensa Pakistanilta ja Persianlahden mailta sekä terroristiverkosto al-Qaidalta. Saudi-Arabian suuntaan verkostoituneet Haqqanit ovat toimineet linkkinä al-Qaidan ja Talibanin välillä.


 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: EK

ctg

Greatest Leader
Helmand’s new Taliban governor, who spent years as a commander fighting the British in Sangin, welcomes visitors with an assault rifle lying on his desk. Yet he insists the time for fighting is over.

He has a message for the British, and the rest of Nato: recognise the Taliban as Afghanistan’s legitimate leaders and then come back, but with money not guns.

“We faced each other in battle, we didn’t get to know each other in normal times,” said Talib Mawlawi, a Helmand native who fought for the Taliban the first time the group controlled Afghanistan. “Now you can win our hearts and make us happy if you recognise this government.”

Nope.

“All those foreign countries invaded and killed our women and our children and our old people, and destroyed everything,” he said. "Now the international community should help us with humanitarian aid and focus on developing education, business and trade.”
Still no. Mikä ironia syyttää länttä tappelusta ja sitten pyytää rahaa siitä.
 
RT Newsin uutinen Brownin yliopistossa tehdystä Pentagonin rahankäyttöä 2000-luvulla käsittelevästä tutkimuksesta "Profits of War".

Tutkimuksen esittely yliopiston omilla sivuilla.

23-sivuinen tutkimusselostus "Profits of War: Corporate Beneficiaries of the Post-9/11 Pentagon Spending Surge"

Brownin yliopiston esittely Wikissä.
 

rty19

Kenraali
Viimeksi muokattu:

Teräsmies

Respected Leader
Viisas EU:han ehti jo suunnitella humanitaarisen avun NELINKERTAISTAMISTA Afganistanille sen jälkeen kun Nato-joukot joutuivat poistumaan paikalta.

Eli lompsa esiin ja sotakorvauksia maksamaan....

Eikö se ole tapana että tappion kärsinyt osapuoli maksaa ne sotakorvaukset? Meillähän on tuollaisesta kokemusta ennestäänkin joten sinällään tuttua puuhaa.
 

rty19

Kenraali
Eikö se ole tapana että tappion kärsinyt osapuoli maksaa ne sotakorvaukset? Meillähän on tuollaisesta kokemusta ennestäänkin joten sinällään tuttua puuhaa.
Minusta länsimaat olivat voitolla sotilaallisella puolella, mutta poliittinen voitto meni silti talebaaneille kun saivat lopulta maan haltuun.
Pitääkö sotilaallisesti vahvemman ruveta maksamaan korvauksia - kuten EU haluaisi tehdä?
En tiedä että NL olisi Suomelle tukirahoja ruvennut maksamaan.
 

Solidsnake

Ylipäällikkö
Minusta länsimaat olivat voitolla sotilaallisella puolella, mutta poliittinen voitto meni silti talebaaneille kun saivat lopulta maan haltuun.
Pitääkö sotilaallisesti vahvemman ruveta maksamaan korvauksia - kuten EU haluaisi tehdä?
En tiedä että NL olisi Suomelle tukirahoja ruvennut maksamaan.
Venäläiset voisivat kyllä maksaa, ettei ihan heti liitytä natoon, sopivaa summaa vain kehiin ;)
 

Creidiki

Kenraali
This what winning looks like dokkarin tekijä Ben Anderson ennusti loppupelin haastattelussa 2013 (24 minuutin kohdalla, mutta koko haastattelu on katsomisen arvoinen)
"I don't see the police lasting weeks after we actually leave."
Tämä siis 8 vuotta sitten.
 

arix

Ylipäällikkö
Kannattaa lukea tämä juttu. Oli muutenkin hyvä kirja:

Tämä lainaus kertoo jotain PV:n ylimpään johtoon nostettujen kyvyistä, vahvaa uskoa löytyy...
"Arvelin, että aloite siirtyisi muutamassa vuodessa islamisteille. Pääesikunnan tiedusteluosaston analyysikeskuksessa pitämässäni loppubriefissä herätti hämmennystä ja vastakommenttejakin, mutta pidin pääni vaikka minulle kerrottiin talibanien tulleen murskatuiksi ja Yhdysvaltojen operaation sekä ISAF:in onnistuneen siihen mennessä mainiosti.”"
 

ctg

Greatest Leader
the long-term geopolitical consequences of U.S. withdrawal vis-à-vis China are becoming increasingly apparent, as well. If the objective is to refocus U.S. resources on besting China, our withdrawal does the precise opposite by providing fertile ground for China’s expansionist ambitions. The U.S. departure from Afghanistan creates a large opening for Beijing to execute on its geostrategic aims, which range from capitalizing on Afghanistan’s supply of rare earth metals, estimated to be worth $1-3 trillion, to undermining perceptions of a U.S.-led world order.

Now, there's the number! Mä vähän uumoilin että se 1 trilijoona oli hatusta vedetty konservatiinen arvio. Jenkeillä on varmasti hyvä käsitys kuinka paljon mineraalirikkauksia siellä oikeasti on ja Talebaanit on ihan uunona koko totuudesta. Uskon että kiinalaisilla on vainu, mutta ei heilläkään ole tarkkaa tietoa, vaan arvio että sitä on paljon. Samaan aikaan a-maan nykyinen hallinto hymyilee kun ne saa kuparin tuotannosta lompakon täytettä.

Kuten sanoin useita kymmeniä sivuja sitten a-maalla on potentiaalia tehdä saudit. Nyt se potentiaali näyttää katoavan toisien herrojen taskuihin.
 
Top