Aikuisten rokotuskäytännöt halutaan yhtenäistää

Tvälups

Ylipäällikkö
Aikuisten rokotuskäytännöt halutaan yhtenäistää
STT 23.02.2012 13:11

Aikuisten rokotuskäytännöt halutaan yhtenäistää

Aikuisten rokotuskäytäntöjä halutaan yhtenäistää. Pohjois-Suomessa on luotu uusi aikuisten rokotteita koskeva ohjeistus yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Ohjeistuksissa suositellaan kaikille perusterveille aikuisille influenssarokotusta sekä yli 65-vuotiaille pneumokokkirokotetta.

– Aikuisten rokotuskäytännöt vaihtelevat suuresti sekä maantieteellisesti että terveydenhuollon eri yksiköiden välillä riippumatta siitä, kuuluko henkilö riskiryhmään vai ei, sanoo rokoteohjeistusta laatineen Lapin keskussairaalan sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri Markku Broas.

Rokotesuositus koskee alussa Lapin, Länsi-Pohjan, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirejä sekä Kainuun maakuntaa. Jatkossa ohjeistus on kuitenkin tarkoitus laajentaa valtakunnalliseksi.
 
Toimimme lääketehtaiden koelaboratoriona; huomioiden narkolepsian laukaisseet rokotteet ja muut viime vuosien jättirokotetilaukset milloin minkäkin super-taudin ollessa kulloisenakin uhkakuvana.
 
Joopa joo, järkeäkin voi käyttää.

Tosiasia on että roktteilla on saatu monta tautia hävitettyä. Totta on myös että kaikilla lääkkeillä on sivuvaikutuksia ja joillain onnettomalle ne voivat olla rajuja. Sellaista lääkettä ei ole keksittykkään joka kävisi kaikille.

Narkolepisi menee ikävä kyllä samaan sarjaan vaikka ikävä vaikutus onkin. Tosin tämänkin asian voi laitta raameihin. Miljoonia rokotettiin ja parisataa sairastui, Menee tihan tilastojen mukaan.

Suositan iltapäivälehtien jättämisen vähemmälle.
 
Tuota tuota. Joka armon vuosi ilmestyy milloin mistäkin minkkitarhasta tai kanafarmilta uusi supervirus tahi pasilli, joka uhkaa pistää ukkoa ketoon....jos ei rokoteta niin tuoni se korjaa jepen.... Lääketeollisuus vyöryttää aivan selvästi uhkakuvia, joihin länsimainen turvallistamisen kulttuuri ja reagointitapa vastaa: "kyllä myö ostetaan, makso mitä makso". Homma osataan ja ansaintalogiikka toimii vuodesta toiseen.

Mistä helvetistä lääketeollisuus osaakin "täsmävalmistaa" rokotteita vuotta etukäteen ennenkuin julkistetaan uusi tappopakteeri? Häh. Joku viisas laski edellisen kierroksen seuraavasti: rokotevalmistajan täytyi valmistaa rokotetta jo vuotta ennen kuin julkistettiin edellinen hirmuepidemia....miten helkkarissa tämä oikein toimii? SE ON SUURTA KUSETUSTA JA PULJAAMISTA.
 
Nyt äkkiä foliohatut esiin...
Suosittelen tutustumaan rokottamisen perusperiaatteisiin, mutta yksinkertaistettuna näissä "superflunssat" kategoriaan kuuluvissa taudeissa rokotus perustuu epidemian katkaisemiseen. Eli ota rokete, niin et sairastu, etkä toimi taudin kantajana. Tietenkään rokote ei ole 100% turvallinen, eikä myöskään takaa täyttä turvaa taudilta. Mikään rokote, tai lääke ei ole 100% turvallinen.
Viime vuosien influenssat eivät välttämättä ole kuolemaksi terveelle ihmiselle, mutta heikon vastustuskyvyn omaavalle kylläkin.
Rokottamaton ihminen toimii siis taudin levittäjänä.

Mitä tulee Baikalin ajatukseen kusetuksesta, muistutan, että nämä virukset ovat yleensä mutaatioita edellisvuoden viruksesta, tai muusta tunnetusta viruksesta. Rokote täytyy siis hienosäätää uutta virusta varten. Joskus nopeaa, joskus ei.
 
Vaan yhteen puutetautiin eivät rokotusta anna nimittäiin tuohon KRA-pulaan. Ja se jos mikä leviää nopeasti ja siihen ihmiset ottaisivat rokotteen kyselemättä.
 
Varmasti lääkeyhtiöt harrastavat myynninedistämistä, aivan kuten mikä tahansa muukin yritys. Eihän siinä mitään kummallista ole. Enemmänkin näkisin että media paisuttelee näitä asioita ja tyhmät ihmiset uskovat. JA heitä löytyy ikävä kyllä todella paljon, kuten lintuinfluessakohusta näkyy. Nyrkit heiluivat rokotejonossa ja hysteria levisi.

Rokotteiden teho ja tarve on moneen kertaan osoitettu. Uskon myös että tämän maan lääkärit ovat sen verran koulutettuja että tietävät mikä on oikeasti hyödyllistä ja mikä ei.

Aiheeseen sopivaa katsottavaa:
 
Last edited by a moderator:
RDF kirjoitti:
Varmasti lääkeyhtiöt harrastavat myynninedistämistä, aivan kuten mikä tahansa muukin yritys. Eihän siinä mitään kummallista ole. Enemmänkin näkisin että media paisuttelee näitä asioita ja tyhmät ihmiset uskovat. JA heitä löytyy ikävä kyllä todella paljon
...meidän maksamien torkkupeittojen alta.

Rokotteiden teho ja tarve on moneen kertaan osoitettu. Uskon myös että tämän maan lääkärit ovat sen verran koulutettuja että tietävät mikä on oikeasti hyödyllistä ja mikä ei.
Ongelma onkin siinä, että lääkärit olettavat uusien rokotteiden olevan sovittujen sääntöjen mukaan testattuja ja tekevät päätöksensä ja suosituksensa sen mukaan. Mutta ei nykyään enää likikään aina täysiä testauksia ole tehty kun paniikki saadaan lietsottua ja on kiire.
 
Torkkupeittovertaus meno yli ja ohi mutta kyllä iltapäivälehdistö ja muu media osasivat repiä sikainfluessakohusta joka sentin irti; kohu palvelee myös mediaa.

Sikapiikki tuotiin kyllä noeasti markkinoille ja lienee kait yksittäistapauksia.
 
noska kirjoitti:
Vaan yhteen puutetautiin eivät rokotusta anna nimittäiin tuohon KRA-pulaan. Ja se jos mikä leviää nopeasti ja siihen ihmiset ottaisivat rokotteen kyselemättä.

Rokotetta ei ole, mutta hyvät läkkeet löytyy. Vaatii tosin reseptin ja hiukan osaamista.:lanssi::a-grin:
 
RDF kirjoitti:
JA heitä löytyy ikävä kyllä todella paljon, kuten lintuinfluessakohusta näkyy. Nyrkit heiluivat rokotejonossa ja hysteria levisi.

Ei kai Suomessa ole juuri ketään rokotettu lintuinfluenssaa vastaan? Vai onko multa mennyt jotain ohi?
 
Back
Top