Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Ajatusleikki energiavallankumouksesta

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Sodankylän tkm, 01.09.2014.

 1. Sodankylän tkm

  Sodankylän tkm Korpraali

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hello there!

  Löysin tämän palstan hiljattain Ukrainan tilannetta seuratessani. Tällä palstalla näyttäisi olevan paljon asiallisia ja näkemyksellisiä kirjoittajia. Itse olen vasta yhden viestin tuonne Turvallisuuspolitiikka-osastolle tuottanut, ja ajattelin että jatkaisin samasta aiheesta täällä, omassa säikeessä.

  Tunnustettakoon nyt heti tähän alkuun, että olen ns. kylmäfuusiohörhö. Olen seurannut viimeiset 3 vuotta aihetta tiiviisti ja olen vakuuttunut, että LENR:in (=kylmäfuusion) läpimurto julkisuuteen tapahtuu vuoden sisään. Laitan tähän muutamia linkkejä, joista olen tietojani ammentanut:

  http://www.e-catworld.com/
  http://www.lenrproof.com/
  http://lenr-canr.org/wordpress/?p=1434
  http://animpossibleinvention.com/
  https://www.dropbox.com/s/46g0h84t93crjig/Etiam_oy_patenttihakemus.pdf

  En haluaisi kuitenkaan tässä säikeessä keskusteltavan siitä, onko LENR (kylmäfuusio) todellinen ja hyödynnettävissä oleva ilmiö vai ei.

  Olen kovasti yrittänyt miettiä, miltä maailma näyttäisi 5 - 10 vuoden päästä, mikäli ihmiskunta saisi käyttöönsä jonkin uuden mullistavan energiateknologian, jolla fossiilisten polttoaineiden riippuvuudesta päästäisiin pikkuhiljaa eroon.

  Toivoisin, arvon palstalaiset, että toisitte esiin näkemyksiänne siitä, millaisia maailmanlaajuisia seuraamuksia mahdollinen energiavallankumous toisi tullessaan.

  Energiavallankumous laittaisi epäilemättä maailmantalouden pelisääntöjä uusiksi, kuinka paljon epävakautta tämä voisi aiheuttaa esim. Venäjällä?
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,257
  Tykkäykset:
  6,447
  Pisteet:
  1,286
  Jos/kun halpaa ja ehtymätöntä energiaa luvattaisiin olevan saatavilla tulevaisuudessa, niin energian käyttö lisääntyisi aika raskaasti ja jotenkin epäilen, että noiden voimaloiden tuotanto (siis voimaloiden rakentaminen) ei pysyisi perässä. Ja öljyllä on melkoisesti muita käyttökohteita, kuin vain energian tuotanto.

  Eli ei ne öljyvaltiot ihan heti konkurssiin mene.
   
 3. Mainos 4. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,074
  Tykkäykset:
  1,470
  Pisteet:
  636
  Ei ihan heti, mutta epäilemättä jos itänaapurissa nykymeno jatkuu. Eli siis energiavientituloilla eläminen, on maa kyllä helisemässä. Saudeissa ym. No siellä se pieni hyper-rikas väestönosa joutuu hieman kulutustottumuksia muuttamaan. Irak ja Iran, kurjistuu.
   
 5. Creidiki

  Creidiki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  2,084
  Tykkäykset:
  1,528
  Pisteet:
  636
  Öljyllä voi tehdä paljon muutakin kuin polttaa sitä. Esim ilman nykyaikaisia voiteluaineita yhteiskunta pysähtyy.
   
 6. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,257
  Tykkäykset:
  6,447
  Pisteet:
  1,286
  Ja muovituotteita.
   
 7. Sodankylän tkm

  Sodankylän tkm Korpraali

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kivihiilen käytöstä pyrittäisiin ensimmäiseksi eroon, mm. ympäristöpoliittisista syistä. Tässä on avainasemassa maailman suurin kivihiilen tuottaja ja kuluttaja, Kiina. Ilmankos Andrea Rossi/Industrial Heat siellä bisneksiään jo virittelee:

  http://www.e-catworld.com/2014/05/0...ogen-energy-research-center-in-tianjin-china/

  Suurin osa maailmassa tuotetusta öljystä menee liikenteen polttoaineeksi. Mikäli akkuteknologiat eivät kehity tarpeeksi nopeasti tai uutta energiateknologiaa ei voida suoraan hyödyntää liikenteen voimanlähteenä, tulee öljyn hintakin säilyttämään nykytasonsa pitempään. Toki öljylle tulee olemaan aina kysyntää mm. voiteluaineiden ja muovien raaka-aineena.

  Maakaasun hinta tulee laskemaan hitaasti, mutta varmasti, kun uusi teknologia otetaan käyttöön mm. kiinteistöjen lämmitykseen ja kaikkiin niihin teollisuuden prosesseihin, joissa lämpöenergiaa tarvitaan. (Oletan tässä siis ettei uudella tekniikalla voida alkuvaiheessa tuottaa sähköä yhtä kilpailukykyisesti kuin pelkkää lämpöenergiaa.)
   
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,257
  Tykkäykset:
  6,447
  Pisteet:
  1,286
  Akkuteknologialla on suuria ongelmia edessä, koska tehokkaisiin akkuihin tarvittavia materiaaleja on aika rajallisesti tiedossa ja akut eivät loputtomiin kestä, vaan ne joutuu uusimaan aika usein. Tästä vissiin johtuu, että polttoainekenno teknologiaa pidetään huomattavasti pysyvämpänä ratkaisuna.
   
 9. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  5,056
  Tykkäykset:
  4,181
  Pisteet:
  1,286
  Jos haluaisin etsiä mullistavaa keksintöä maailman energiaongelmiin, niin kylmäfuusion sijasta löisin rahaa ennemmin Polywelliin. Kyseessä on kuuluisan fyysikon Robert Bussardin kehittelemä pienikokoinen fuusioreaktori. Bussard väitti sen olevan satoja, ellei tuhansia kertoja kustannustehokkaampi kuin nykyään kokeiltavat Tokamak-reaktorit. Bussardin firma EMC2 on rakentanut testikappaleita, pienestä WB-1:stä on nyt edetty WB-8:aan ja ainakin osa Bussardin väitteistä on osoittautunut paikkansapitäviksi.
  Suurin osa ydinfyysikoista ei usko että laite pystyy tuottamaan nettovoimaa, mutta jos se siihen kuitenkin pystyisi, niin seuraukset olisivat mullistavat: siksi Yhdysvaltain laivasto onkin investoinut projektiin parikymmentä miljoonaa taalaa. Nyt EMC2 yrittää kerätä rahoitusta 100 megawatin koelaitokseen jolla pitäisi selvitä lopullisesti toimiiko laite luvatusti vai ei.

  WB-6:

  [​IMG]
   
 10. Sodankylän tkm

  Sodankylän tkm Korpraali

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
 11. reservin esikuntaupseeri

  reservin esikuntaupseeri Kapteeni

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  282
  Pisteet:
  76
  Aloituspostaajan kysymyksiin on kyllä pienoisia vaikeuksia suhtautua vakavasti, koska tämä julistautui heti alkumetreillä kylmäfuusiouskovaiseksi.

  Kylmäfuusiossa kun on tosiaan kyse uskonnosta eikä tieteestä. Rossi on kusettaja. No, tästähän AP ei toivonut keskustelua, mutta pakko oli mainita, miksi en aio osallistua muuhunkaan huuhaaseen mitä tässä alustettiin. Tosin AP:n oma tyyli on kyllä hieman outo. Ensin tullaan sisään tuolla kylmäfyysioargumentilla - sitten kielletään siitä keskustelu - ja siitä huolimatta ITSE spammitaan jotain Rossin viimeisimpiä fuularaportteja vaikka keskustelun ei pitänyt kyseistä aihetta koskea? Joko siitä kylmäfuusioaiheesta keskustellaan - ja sana on vapaa kaikille - tai sitten ei keskustella - ja se kielto koskee myös AP:ta itseään.

  Mitään mullistusta energian suhteen ihmiskunta ei valitettavasti ole kokemassa ainakaan niin lyhyellä sinnillä kuin 5 vuotta.Perustelu: Koska se teknologia pitäisi olla tiedossa jo. Sitä pitäisi itseasiassa olla jo kovaa vauhtia vyöryttämässä kentälle.

  Öljyyn nojaava energianjakeluinfra on AIVAN valtava maailmassa ja sitoo valtavasti kapitaalia. Sitä ei korvata hetkessä. Ei rakennus- eikä pääomitusmielessä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2014
 12. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,406
  Tykkäykset:
  1,030
  Pisteet:
  636
  Tästä olen samaa mieltä, tutkimusta aiheen ympärillä on tehty vuosikymmeniä. Ratkaisevaa läpimurtoa ei ole näkyvissä ainakaan lähivuosina, jos vuosikymmeninä.
   
 13. reservin esikuntaupseeri

  reservin esikuntaupseeri Kapteeni

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  282
  Pisteet:
  76
  Rossin paljastaa huijariksi hänen käytöksensä. Eihän kukaan järjissään oleva ihminen yrittäisi kaupallistaa merkittävää keksintöä tuolla tyylillä mitä hän esittää. Sen sijaan huijarin puheiksi kaikki tuo salamyhkäinen touhuilu sopii kuin nenä päähän.

  Vaikkei (ydin)fysiikasta mitään ymmärtäisikään - mitä moni ihminen ei luonnollisesti tee - niin kannattaisi käyttää edes arkipsykologiaa eikä hurmaantua huijarin kuuta taivaalta lupaavista puheista. Rossin tapaisia huijareita on ollut maailman sivu (meillä Suomessakin 2000 luvulla oli fysiikkahuijari, muistatteko nanoakkumiehen?). Mutta mikä minua hämmästyttää, että ihmiset eivät näytä ikinä oppivan. Aina löytyy hyväuskoisia hölmöjä, jotka menevät ketkun retkuun. Kuten se tuusulalainen autokauppiaskin. Olihan sekin farssi.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2014
 14. Mainos 15. Sodankylän tkm

  Sodankylän tkm Korpraali

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  No entäs Etiam Oy? Heidän väitteensä ja menetelmänsä eroavat hyvin vähän Rossin vastaavista. Etiamin taustalla on erittäin ansioituneita suomalaisia nanoteknologian asiantuntijoita. Henkilöllä, jonka nimi on keksijän paikalla Etiam Oy:n patenttihakemuksessa, on takanaan loistava ura ja lähes 30 vuoden kokemus ALD-teknologiasta. Etiam Oy:n hallituksen puheenjohtaja työskentelee puolestaan VTT:llä asiakkuuspäällikkönä, on väitellyt tohtoriksi ALD-teknologiasta vuonna 2008. Mikä ihme on ajanut nämä henkilöt yrittämään lähes samaa kuin Rossi?
   
 16. reservin esikuntaupseeri

  reservin esikuntaupseeri Kapteeni

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  282
  Pisteet:
  76
  Keitähän nämä ihmeelliset nanotekniikka-henkilöt ovat?

  Rahahan se yleensä monta asiaa selittää.

  Miksi muuten tuon kylmäfuusion pitäisi olla automaattisesti tie johonkin auvoon ja onneen? Sekin seikka on osoittamatta - vaikka joku kylmäfuusio täysin kaikkien odotusten vastaisesti joissain olosuhteiteissa jotain energiaa tuottaisikin. Se saattaa silti olla prosessina energianegatiivinen - ja ei-itseään-ylläpitävä.

  Fuusioista puheenollen, moniko tiesi sen, että ultraäänipesurissa saattaa tapahtua pieniä ydinreaktioita? Puhutaan ns. sonofuusiosta. http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_fusion

  Siinä teille kylmäfuusio. Nyt vaan keksitte, mitenkä se jalostetaan voimatalouden veturiksi :)


  Edit. Ohessa oikean ydinfyysikon kirjoitus vuodelta 1989, miksi kylmäfuusio on aika lailla mahdonta isommassa mittakaavassa. http://books.google.fi/books?id=wIp85LMKp-8C&pg=PA29&lpg=PA29&dq=fusion barrier leggett baym&source=bl&ots=g8EWSOOoRR&sig=BbGxF0vg9bIsb0iBs3DzGv6iZXY&hl=en&ei=wpk-TYKUIIWglAeU4dDmAg&sa=X&oi=book_result&ct=result&sqi=2&redir_esc=y#v=onepage&q=fusion barrier leggett baym&f=false
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2014
 17. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,262
  Tykkäykset:
  32,449
  Pisteet:
  1,286
  Jonain päivänä joku keksii jotain josta tulee taloudellisesti kannattavaa, mutta mikä se on, siinäpä kysymys. Tässä taas yksi kokeilu, joka joko johtaa johonkin tai ei.

  Turkulaistutkijoiden tuore läpimurto on herättänyt toiveita propaanista tulevaisuuden uusiutuvana energialähteenä.

  Turun yliopiston tutkijat onnistuivat ensimmäisinä maailmassa tuottamaan propaania biosynteesin avulla.

  Propaani on helposti paineessa nesteytyvä kaasu, jota käytetään jo laajalti esimerkiksi kaasupolttimissa ja kylmälaitteissa. Se voisi myös nousta tärkeäksi autojen polttoaineeksi.

  Kun aikaisemmin propaania on saatu uusiutumattomista lähteistä öljynjalostuksen sivutuotteena, nyt keksityssä menetelmässä sitä tuottavat bakteerit. Propaania on näin mahdollista valmistaa ilman, että käyttö tai valmistus vapauttaa ilmakehään lisää kasvihuonekaasuja.

  Jatkotutkimuksia kuitenkin vaaditaan, jotta propaania voitaisiin tuottaa merkityksellisiä määriä. Tutkijatohtori Pauli Kallio Turun yliopiston molekylaarisen kasvibiologian laitokselta kertoo, että varmuutta menetelmän taloudellisesta kannattavuudesta ei vielä ole.

  – Onnistuimme teoreettisesti todistamaan propaanin biosynteesin mahdolliseksi. Jatkotutkimusta tehdään jo monin paikoin, ja myös me osallistumme siihen, Kallio kertoo.

  http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288746975834.html
   
 18. reservin esikuntaupseeri

  reservin esikuntaupseeri Kapteeni

  Liittynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  282
  Pisteet:
  76
  Noiden bio-pohjaisten ohjelmien uskon tuottavan läpimurron paljon helpommin kuin tämän LENR-touhuajien hommien. Eipä mikro-organismien kyky tuottaa yksinkertaisia hiilivetykaasuja tyyppiä metaani nyt mikään iso uutinen ole.

  Yleensä ongelma noissa bio-pohjaisissa on ollut, että niitä on ollut vaikea skaalata täyden tehdastuotannon ympäristöön. Esim. tuotettava biodiesel on kontaminoinut kasvatusalustan niin että tuotanto on hyytynyt. Tuossa propaanissa ei ehkä sitä ongelmaa ole, koska basillien tuottama "jäte" poistuu kaasuna ja onkin itseasiassa arvokasta biokaasua.

  Turkulaisten propaanibasilli näyttää "syövän" polttoaineekseen glukoosia. Nyt kun joku vielä keksii, mitenkä koivupölli saadaan muutettua basillien avulla kasaksi glukoosia, niin vot.

  http://www.nature.com/ncomms/2014/140902/ncomms5731/full/ncomms5731.html
   
 19. Sodankylän tkm

  Sodankylän tkm Korpraali

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
 20. Sodankylän tkm

  Sodankylän tkm Korpraali

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ja mitä tulee tuohon "Rossi on huijari" väitteeseen, niin Rossihan on jo rahastanut keksintönsä. Rossi myi LENR-teknologiansa oikeudet Industrial Heat nimiselle firmalle mitä ilmeisemmin jo viime vuoden puolella:

  http://www.prnewswire.com/news-rele...andrea-rossis-e-cat-technology-241853361.html

  Rossi on nyt siis IH:n työntekijä ja mitä ilmeisemmin myöskin osakkaana kyseisessä firmassa. IH:n pääomistaja on lähes 2 miljardin dollarin arvoista sijoitusrahastoa hallitseva pääomasijoitusyhtiö nimeltä Cherokee:

  http://www.cherokeefund.com/company.htm
   
 21. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,145
  Tykkäykset:
  8,015
  Pisteet:
  1,286
 22. Sodankylän tkm

  Sodankylän tkm Korpraali

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1

Jaa tämä sivu