AK 47 rumpulipas.

Vääpeli

Greatest Leader
Hakusessa rumpulipas. Yritin toimareiden sivuilta etsiä, mutta siellä kaikki on jo siirtynyt AR aikaan.
Haussa Bulgaria/Romania mallinen rumpulipas. Kuulema Saksasta löytää, mutta ei mitään hajua itsellä että mistä?
 
Asemessut Ikaalisissa viikon päästä on melko todennäköinen paikka löytää AK:n rumpu.
 
Oulun Aseessa kauputeltiin talvella myös AK-rumpua.
 
Kiinalaisen rummun suuri etu rysymalliin verrattuna on, että sitä voi säilyttää täyteen ladattuna ilman, että jousi on jännitettynä. Kinukki siis soveltuu paljon paremmin pitkäaikaisvarastointiin m/AK II:D
 
Taas toisella kotimaisella foorumilla eräs jäsen on empiirisesti todennut että lippaan jouset eivät menetä jännityksensä vaikka lippaat ovat vuosikausia olleet täytettynä patruunoilla.
 
"PITKÄaikaisvarastointia" on muutama kymmenen vuotta:D, ref. se AK II:eek:
 
Taas toisella kotimaisella foorumilla eräs jäsen on empiirisesti todennut että lippaan jouset eivät menetä jännityksensä vaikka lippaat ovat vuosikausia olleet täytettynä patruunoilla.

Ja mikäli joku sattuu miettimään, niin lippaan käyttöikään vaikuttaa siihen jouseen kohdistuneet rasituskerrat.
 
Ryssämallissa pitää lipastaa syöttöaukon kautta, kun kinukki ja sen jatkokehitelmät bulgaria/romania taas takakannen kautta. Erottaa kuulema kynsien määrästä, mikä pitää kannen kiinni. ryssä 1, muut 2.
 
Ei, Romanialainen rumpu on 1:1 kopio venäläisestä, liekö jopa valmistettu varsovanliiton aikaan Rysslandiassa, Eroa on käytännössä pelkät leimat. Bulgariasta en ole varma, että ovatko tuota rumpumallia koskaan valmistaneetkaan, ei ole ainakaan tullut ikinä vastaan. Loput tuon alkuperäisen AK rummun lisäksi Euroopan markkinoilla olevista ovat noita kiinalaisia.

Venäläismallinen rumpu täytetään syöttöhuulien kautta, mutta rummun etupuolella olevan vivun avulla patruunat syötetään systeemiin, jolloin lipastaminen on helppoa ja nopeaa.
 
Kinukki malli on vähän likaherkkä mutta varastorasvojen poiston ja säännöllisen huoltamisen jälkeen ei ongelmia. Öljynä ollut ihan vain CRC 5-56.
 
Promag näköjään löytyy muovirumpuja.
Asetarvike.com
Promag AK-47 rumpulipas 7,62x39 73 panosta 97,00 €
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Back
Top