Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Alpo K. Marttinen

Viestiketju osiossa 'Menneet sodat ja sotahistoria' , aloittaja miheikki, 15.06.2013.

 1. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,373
  Tykkäykset:
  8,445
  Pisteet:
  1,286
  Vähän erilainen turvapaikanhakija.

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Sotilassankaruutta%20Suomessa%20seurasi%20raskas%20pako%20USA:n%20armeijan%20leipiin-4807
   
  KorpiSISSI tykkäsi tästä.
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,093
  Pisteet:
  1,286
  Tuossa viimeinen rivistö: vihataan diktatuuria, ideologiaa jne. mutta hyväksytään diktatuuri, jos se on varustettu oikean värisellä lipulla. Tätä ajattelua ja asennetta en ole ikinä ymmärtänyt, en mitenkään. Hlökoht. diktatuurit näyttäytyvät yhtä vastenmielisinä, kantoivat ne mitä lippua hyvänsä. Kapiainen sanoi joskus: kaikki olemme aikamme lapsia, niin se vaan menee.
   
 3. Mainos 4. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Kyse on pienemmän pahan valitsemisesta, oikeistodiktatuurit kaiketi ovat olleet aika viattomia verrattuna sosialistien luomiin totalitäristisiin jäljestelmiin (Kiina, Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa) ja niiden suorittamiin massamurhiin. Oikeastaan jonkun banaanivaltion diktaattorin harrastamaa toisinajattelijoiden likvidoimista ei oikein voi verrata mihinkään suuriin harppauksiin, kulttuurivallankumouksiin, lopulliseen ratkaisuun tai holodomoriin. Varsinkin kun pitää mielessä että oikeistodiktaattoreiden harrastama vasemmistolaisten vastainen toiminta oli juuri estämässä sosialistien ajamia hirmuohjelmia! Tuolloin kun ihmiset tekivät valinnan ei ollut vaikea nähdä kumpi oli absoluuttinen paha keskitysleireineen mikäli oli vähänkin inhimillisyyttä olemassa!
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,093
  Pisteet:
  1,286
  Näinhän asia on aina selitetty, minusta haiskahtaa siltä, että selitys ontuu monta kertaa. Oli miten oli, kyllä minun kulmakarvani kohoavat aina, kun joku selittää ideologia-pohjalta jonkin "pienemmän pahan". Epäilen, että selittäjällä on ketunhäntä kainalossa.

  Oikeistodiktatuurien onnea ja auvoa oli väli- ja etelä-Amerikka pullollaan, ei kovin hääviä ollut. Tosin kommunismin maihinnousu laajassa mitassa ko. alueelle tuskin olisi ollut sen jalompi asia. Olipa diktatuuri minkä värinen tahansa, niin aina ns. tavallinen kansa saa huokailla sen onnessa.

  Kyllä se on totta, että NL:n ja Kiinan levittämä international-malli kommunismista ansaitsi tulla torjutuksi, ei siitä ole epäilystäkään.
   
 6. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Tuo oikeistodiktatuurin "hyväksyminen" on monisyinen juttu. Commando on oikeassa kun listaa nuo syyt joilla niiden tukemista on perusteltu. Silti koen, ettei niillä ole moraalista oikeutusta toimilleen. Siksi haluan kannattaa länsimaista vapaata demokratiaa, jossa kansalaisella olisi oikeus sananvapauteen ja muihin perustaavaa laatua oleviin perusoikeuksiin.

  Tämä on tietysti helppo kirjoittaa tähän, mutta Pinochetin hallintoa ja muita vastaavia ei kyllä voi kehua, sen enenmpää kuin Bresnevin vastaavaa. Samaa paskasakkia koko kööri. Jos taas halutaan pistää näitä johonkin järjestykseen, eivät banaanivaltioiden pikkunilkit sijoitu kovin korkealle, verrattuna Aatuun ja Josef setään.
   
 7. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Vapaat ja aseistetut tasavaltalaismiehet ovat kansanvallan tae. Yhdistävä seikka erinäisissä diktatuureissa on ollut väestön aseistariisunta. Yhdysvaltojen perustuslain toinen lisäyskään ei ole olemassa ampumaurheilua tai metsästystä varten…
   

Jaa tämä sivu