Ampumaradat

Tvälups

Ylipäällikkö
Ampumaratalainsäädäntökin uudistuu ja moni rata on lakkautusuhan alla.
Tänne asiaan liittyviä uutisia:12.12.2013 17:20
Onttolaan jää kolme ampumarataa
Karjalainen

Vuoden 2014 jälkeen siviilikäytöltä suljettavalle Onttolan ampumaradalle jää kolme rataa viranomaiskäyttöä varten. Säästettävät ampumaradat ovat 150 ja 300 metrin kivääriradat sekä pistoolirata. Pienoiskiväärirata ja hirvirata lopetetaan, ja lisäksi jo käytöstä poistettu villikarjurata puretaan.
Ratojen pääkäyttäjänä tulee olemaan rajavartiosto ja vähäisemmässä määrin poliisi sekä puolustusvoimat.

Aluehallintovirasto on tarkistanut Pohjois-Karjalan ympäristökeskuksen vuonna 2006 Onttolan ampumaradoille antaman toistaiseksi voimassa olevan luvan lupamääräykset.

Vuoden 2014 loppuun saakka alueen käyttöajat pysyvät entisellään, mutta tämän jälkeen ammuntoja on pääosin enää arkipäivisin kello 8-16 välisenä aikana.

Jäljelle jäävien ratojen melusuojauksia parannetaan muun muassa korottamalla meluvalleja ja uudistamalla ampumapaikkojen rakenteita.
 
Miitä luulet tvälups, miksi rvl kuittasi siviilit ulos tästä, mikä siinä on SE juttu?
 
Inhottavat sivilistit sotkemassa paikkoja ja aiheuttamassa meluhäiriötä. Eipä kait siinä muuta tarvita.
 
Inhottavat sivilistit sotkemassa paikkoja ja aiheuttamassa meluhäiriötä. Eipä kait siinä muuta tarvita.

Olisiko ympäristölupa jutuissa maininta, että PV saa aiheuttaa edelleen meteliä, mutta siviilitoiminnalle ei riitä samat perustelut.
 
Voi tosin liittyä tulevan ampumaratalainsäädännön kiemuroihinkin. RVL on laskenut käyttöasteen omien laukausmääriensä mukaan.
 
Ampumakeskus voisi tulla Paiholaan, Ukonnurmelle tai Hammaslahteen
Karjalainen 05.02.2014 20:32


Siviiliampujille suunnattu ampumakeskus voitaisiin sijoittaa esimerkiksi Hammaslahden ampumaradan, Paiholan tai Ukonnurmen alueelle.

Maakuntaliiton keskiviikkona järjestämässä seminaarissa käytiin läpi, millaisia eri vaihtoehtoja siviilikäyttöisen ampumaradan rakentamiselle olisi Joensuun seudulla. Maakuntaliitossa on tehty esiselvitystä mahdollisista ampumaradan sijoituspaikoista, ja selvityksessä Paiholan, Ukonnurmen ja Hammaslahden ampumaradan alueelle suunnitelmia on jatkettu.

Kontiorannan lakkauttaminen ja siviiliammunnan loppuminen Onttolan ampumaradalla vuoden 2015 alusta ovat nostaneet esiin tarpeen uuden siviiliampujille tarkoitetun ampumaradan rakentamisesta.

Ampumarata olisi tarkoitus toteuttaa nykyaikaisena ampumakeskuksena, jossa olisi mahdollista harrastaa yleisimpiä ampumalajeja. Keskus palvelisi ammunta- ja metsästysharrastajia sekä reserviläistoimintaa.

Ampumakeskusvaihtoehtojen selvitystyö jatkuu maakuntaliitossa, eikä uutta keskusta tulla näkemään vielä vuosiin. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton maakuntainsinööri Kari Riikonen kuitenkin uskoo, että vuonna 2020 jo osa keskuksesta voisi olla valmiina.


*Kontiorannasta lakkautettiin täysin asialliset ampumaradat (ampumakeskus) ja Onttola suljettiin siviileiltä. Nyt sitten suunnitellaan/rakennellaan korvaavia ratkaisuja.
Ei ole ihme, että velkaannumme nykyistä tahtia: HV-verkosto toimii ja yhteiskunnan verovaroja kierrätetään kansalaisilta yksityisille tahoille Kiihtyvällä tahdilla.
 
Mihinkäs se Kiteelle sijoitettava Keskus on hävinnyt? Senhän piti olla Se Helmi ja "todella varmana pidetty" mesta? Rahaakin oli jo tukottain luvassa. Olisko se ollut "liian nopeasti" toteutettava, nythän tämä siirtyy muutaman vuoden taas ja todennäköisesti joku valittaa jossain vaiheessa ja tuo homma on taas vaiheessa jne. Ehtii monen harrastajan kynnet jo pehmetä, kunnes tuo leivotaan siunattuun tavoitetilaan.
 
Valmistuu ihan yhtä nopeasti ja varmasti kuin pääkaupunkiseudun ampumaratakeskuskin...
 
Hongisto kysyy Hopiavuoren ampumaradasta
Komiat 06.02.2014 15:35

Kansanedustaja Reijo Hongisto (ps.) on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen Kauhavan Lentosotakoulun ampumaradasta.

Hongisto haluaa tietää, mitä hallitus aikoo tehdä puolustusvoimien käytöstä poistuvan Hopiavuoren radan siirtämiseksi harrastajien käyttöön.

Muun muassa reserviläisjärjestöjen ja ampuma- ja metsästysseurojen jäsenet ovat käyneet Hopiavuoressa ampumassa 1930-luvulta saakka.

300 metrin kiväärirataa harrastajat ovat äskettäin parannelleet talkoilla.
 
Tässä on kyseessä kansalaisaisten aseistariisunta. Ensin lakkautetaan ampumaradat ja sitten käytetään ratojen puutetta yhtenä syynä lupien eväämiseen. Riihimäellä sama meno:


"Puolustusvoimat lopettaa Räiskylän ampumaradan käytön tänä vuonna. Ampumarata-alue on Senaatti-kiinteistöjen ja Metsähallituksen omistuksessa.

Senaatti-kiinteistöt ja Riihimäen kaupunki näkevät varuskunnan maat paljon mieluummin uutena, 600-700 asukkaan asuinalueena. Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty ymmärtää ampujien tuskan, mutta pitää varuskunta-aluetta tärkeänä asuntorakentamiselle.

– Sieltä vapautuu tulevaisuudessa asuimistoon meille tontteja, jotka tarvitaan kyllä ehdottomasti - varsinkin, kun tämä meidän Kalmun alue seisoo vielä. Kun ajatellaan, kuinka monta vuotta varten tonttivarantoja on, niin jokainen paikka tarvitaan.

Riihimäen varuskunta-alueen maankäyttö on tarkoitus ratkaista ainakin yleispiirteisesti seuraavien kolmen vuoden aikana.

Kaupungilta todetaan, ettei Riihimäen lähitienoolta ei ole löydettävissä mitään paikkaa uudelle ampumaradalle.

Puolustusvoimat puhdistaa Riihimäen ampumarata-alueen ensi vuonna."

http://yle.fi/uutiset/puolustusvoim...ellaan_uutta_asuinaluetta_riihimaella/7076270


Eurooppalainen eliitti valmistautuu väärää äänestystulosta varten. Mielenkiintoista nähdä missä EU maassa ensimmäisen kerran hylätään tai väärennetään vaalien tulos.
 
Onko muuten rynnäkkökiväärillä ampumisen kannalta merkitystä sillä, ammutaanko ulko- vai sisäradalla? Olisikohan syytä kääntää ajatukset sisäratojen rakentamiseen ihmisten ilmoille? Näinä ympäristötietoisuuden aikoina ulkoratojen rakentaminen ja ylläpito on mennyt vaikeaksi ampumamelun ja raskasmetallien takia.

Kotimaakunnan ampumaratojen sulkeutuminen on korvin kuultavissa: Saloilla kuuluu toisinaan iloista puoliautomaattiaseiden paukutusta, jota ennen ei ole kuulunut.
 
Keski-Suomessa purettiin ihan asiallinen Hallin varuskunnan rata. Keuruun PionR:n radalle suunnitellaan uutta elämää maakunnallisena ampumaurheilukeskuksena. Elykeskukselta saatiin suunnittelurahaa. Onnistuisi nyt edes se. Jyväskylän ja Korpilahden siviiliratoja ajetaan yhä ahtaammalle. Lahden Hälvälästä häipyy rata. MPK:n/RUL:n/RES:n ampuma-alue Padasjoella säilynee.
 

Ylen uutinen ampumaratojen lisäämisestä leviää maailmalla – esiin nostetaan Venäjän läheisyys ja maanpuolustusinto​

Yle kertoi maanantaina hallituksen tavoitteesta kasvattaa ampumaratojen määrää sadoilla lähivuosina. Uutiseen on tartuttu eri puolilla maailmaa.

 
Back
Top