Antakaa palautetta Warhammer 40000 Astartes jaoston organisaatiosta.

Protheon_93

Respected Leader
BAN
0LMZbyk.jpg


Eli avatakseni vähän tätä jaostoa ja sen organisaatiota. Astartes-jaosto on biologisesti paranneltujen Adeptus Astartes - erikoisjoukkojen tuhannen etulinjamiehen vahvuinen erikoisosasto. Siihen kuuluu 10 komppaniaa, joissa kussakin 100 miestä. Komppanioiden koostumus vaihtelee. 10. tiedustelukomppania sisältää vain tiedustelijoita. Ja 1. veteraanikomppania sisältää jaoston kokeneimmat sotilaat, joille on uskottu käyttöön jaoston parhaimmat panssarit ja aseet. Ja muissa jaoston komppanioissa on joko devastator - ryhmiä (fire support squad), jotka vastaavat nykypäivän konekiväärein ja raskaammilla aseilla varustettuja tulitukijoukkoja. Tactical squad vastaa taas perusjoukkoja, jotka vastaavat rynnäkkökiväärein varusteltuja jääkärejä. Assault-ryhmät (close support squad) taas eivät sisällä modernia vastinetta vaan he ovat jetpackeillä varusteltuja joukkoja, joiden aseistus on lähitaisteluun erikoistunut ja heidän tarkoitus on tehdä läpimurtoja vetämällä jetpackillä nopeaa vihollisen lähelle ja sitten tuhota vihollisen joukkoja samalla kun devastatorit ja tactical - joukot tulevat perässä. Komppaniat jakautuvat kahteen 50 miehen demikomppaniaan. Keskimääräinen Astartes - tehtävä vaatii komppanian, jolle alistetaan jokunen ryhmä veteraanikomppaniasta ja tiedustelukomppaniasta.

Sitten kaikki tuki ml. ajoneuvot tulevat itse esikunnasta ja jaetaan tehtävän vaatimuksien mukaan. Esikunta sisältää noin 700 tukijoukkoa tukemaan tuhatta etulinjamiestä, ja kuten mainitsin jo, esikunnasta päättää tehtävälle myönnettävän tuen määrän kuten logistiikkajoukot, lääkintäjoukot ja ajoneuvot. Ja jokaisella jaostolla on oma laivasto, joka sisältää omat planetaariset maahanlaskualukset ja niiden tarvitsemat saattoalukset. Itse avaruustaisteluihin pitää pyytää tukea avaruusvoimilta. Esikuntaan kuuluu laivasto, armoury mekaanikkoineen ja jaoston ajoneuvoineen, jne... kappalaiset, lääkintäjoukot, librarium-joukot, jotka ovat yliluonnollisia kykyjä kuten tulen syöksemiseen, asioiden liikuttelemiseen mielenvoimalla, jne... kykeneviä joukkoja (joita löytyy ehkäpä joukkueen verran jaostolla) ja logistiikkajoukot.

Ja dreadnought on astartes, joka on kuollettavasti loukkaantunut ja pysyvästi asennettu dreadnought-robottikehoon, joka on muutaman metrin korkuinen robottikeho, joka sisältää paljon tankkitason aseistusta. Ja jokaisella komppanialla on näitä. Ja jokaisella komppanialla on tarpeeksi panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja. Mutta itse rynnäkköpanssarivaunuja ja taistelupanssarivaunuja on pienempi määrä alistettavaksi.

Adeptus Astartes - joukot ovat biologisesti modifioitu niin, että pystyvät juoksemaan kymmeniä metrejä sekunnissa, heidän luuranko on vuorattu komposiiteillä kestämään .50 kaliiberin ammukset, he pystyvät nostamaan useita tonneja, heidän unentarve on sellainen, että neljällä tunnilla per pari viikkoa pärjäävät hetken aikaa ja keskimäärin nukkuvat neljä tuntia päivässä. Adeptus Astartes - joukkoja käytetään pahimmissa paikoissa tekemään tarvittavat läpimurrot, jotta Imperial Guard eli normiarmeija pystyy jatkamaan näiden murtojen lävitse hyökkäystään ja valtaamaan tietyn alueen. Tai sitten esimerkiksi Astartes- joukkoja käytetään tuhoamaan planeetalla tärkeitä kohteita tärkeän kohteen jälkeen esim. viestiasemia, voimalaitoksia, jne.... jotta Imperial Guard voi helpommin useilla (jopa kymmenillä) miljoonilla sotilaillaan vallata kohteita, kun sadasta tuhanteen Astartesta tekee vaikeimmat hommat planeetan valtaamiseksi.

@Hanski koska olet näihin organisatiojuttuihin ottanut innokkaimmin kantaa, olisin mielenkiintoa täynnä sinun mielipiteestä.
 
Veteraanikomppania. Huono ajatus. Kokemusta on parempi hajauttaa joukkoon kuin kerätä se yhteen paikkaan. Vasta-alkaja pysyy pidempään hengissä ja taistelee tehokkaammin kokeneemman rinnalla, tämä opittiin jo toisessa maailmansodassa täydennysmiesten kanssa puljatessa.
 
Entäs yleisesti jako noin moneen pienempään yksikköön? Suurin jakautuminen yksikköihin, mitä olen nähnyt, on jenkkien kehitelmä pentomic division, joka nimensä mukaisesti jakautui viiteen osastoon.

Tässä puhutaan melkein tuplat suuremmasta kun otetaan huomioon, että tiedustelukomppania harvoin toimii omana yksikkönään vaan siitä alistetaan osia tehtävän mukaan ja sama muutes veteraanikomppanialle.

Eli käytännössä miten sen nyt katsoisi, niin kahdeksasta kymmeneen yksikköön jakautuminen kyseessä.
 
Nämä scifi-organisaatiot eivät ole kovinkaan tuttuja, mutta katsotaanpa....
  • Johtamisesta ei ole mitään mainintaa. En tiedä, viestivätkö joukot telepaattisesti, mutta maan organisaatiot vaativat johtamisjärjestelmän. Komppaniatasolta pitäisi löytyä komppanianpäällikkö ja varapäällikkö. Näillä pitäisi olla sopiva johtamisjärjestelmä ja viestivälineet alajohtoportaille ja pataljoonaan.
  • Komppaniassa ei ole selkeää joukkuetasoa, jos demi-komppaniaa ei tulkita sellaiseksi. Joukkuetaso helpottaa maan organisaatioissa johtamista.
  • Demi-komppania antaisi viitteen kaksijakoisesta organisaatiosta. Tämä ei ole kaikkein tyypillisin, mutta hyökkäyspainotteiseen toimintaan toimiva. Kolmi- tai nelijaolla komppanianpäällikölle jäisi suoraan sopiva reservi yllättäviin tilanteisiin.
  • Jos joukkuetasoa ei ole, komppanian johtaminen on aika hanurista. Komppanianpäällikön aika menee yksittäisten ryhmien johtamiseen...
  • Sinällään tällainen räätälöitävä organisaatio on nykyaikainen ja toimiva. Uskoisin, että pikatilanteita varten organisaatiossa on sovittu vakiotaistelumenetelmät. Muuten taistelujaotus räätälöidään tehtäväkohtaisesti, mikä on joustava ja hyvä toimintamalli!
  • Joukolla on hengästyttävä määrä erilaista erikoisvermettä, joista en osaa sanoa mitään.
 
Johtamisesta ei ole mitään mainintaa. En tiedä, viestivätkö joukot telepaattisesti, mutta maan organisaatiot vaativat johtamisjärjestelmän. Komppaniatasolta pitäisi löytyä komppanianpäällikkö ja varapäällikkö. Näillä pitäisi olla sopiva johtamisjärjestelmä ja viestivälineet alajohtoportaille ja pataljoonaan.
Komppanian päällikkönä toimii kapteeni. Siitä alaspäin sitten luutnantti komentaa demikomppaniaa, ja varapäällikköä ei varsinaisesti ole. Viestinnässä käytetään kommunikaatioasemaksi modattuja panssarivaunuja, joiden kautta yksittäiset Astartekset kommunikoivat toisilleen. Pienemmillä kokoonpanoilla sitten pelkillä radioilla. Telepaatti-librarius-Astartekset voivat myös kommunikoida muiden joukkojen kanssa ja välittää tietoa mistä tahansa taistelukentältä mihin tahansa sekunneissa.

Ja pataljoonaa ei varsinaisesti ole. Jaosto jakautuu suoraan 10 komppaniaan, joista ensimmäinen on veteraanikomppania, josta yleensä alistetaan muille komppanioille yksittäisiä joukkueita tai ryhmiä. Ja 10. komppania on tiedustelukomppania, johon sysätään nuorimmat tulokkaat tiedustelutehtäviin. Tästä suoriuduttuaan elossa, tulokkaat sijoitetaan 6-9. reservikomppaniaan koulutukseen riippuen tuleeko heistä lähitaisteluun erikoistuvia Assault Astartes - joukkoja (jotka muiden edellä vetävät jetpackillä täysillä vihollisten joukkoon ja alkavat lähitaisteluun sopivilla tuliaseilla ja muilla kättä pidemmällä tuhoamaan vihollista tehden vihollisen linjaan reikiä Tactical ja Devastator Astarteksille), tulitukeen erikoistuvia Decastator Aatarteksiä tai perusjalkaväkitouhuun erikoistuvia Tactical Astarteksiä. Reservikomppaniat sitten täydentävät myös tarpeen mukaan 2-5. taistelukomppaniaa, jossa on jaoston kokeneempaa väkeä, ja täysin valmistuneiksi katsotut yksilöt.

Jaoston koko on useimmissa jaostoissa paalutettu turvatoimenpiteenä noin tuhanteen etulinjasotilaaseen, ja Astartekset eivät vanhene biologisesti joten keskimääräinen Astartes on 300-350 vuotta vanha. Kun Astartes on käynyt kaikki biologiset muokkaukset lävitse ja peruskoulutuksen lävitse, Astartes on siinä 50 vuoden tienoilla liittyessään tiedustelukomppaniaan. Koska Astartes palvelee kuolemaan saakka, ylennys tulee silloin kun ylempiarvoinen upseeri/aliupseeri kuolee ja onnistuu ylentymään. Tämän takia keskimääräinen kapteeni on taas muita joukkojaan parisataa vuotta vanhempi. Ja jaoston komentaja eli jaoston mestari saattaa olla tuhatvuotias.
Jos joukkuetasoa ei ole, komppanian johtaminen on aika hanurista. Komppanianpäällikön aika menee yksittäisten ryhmien johtamiseen...
Komppanian kapteeni antaa deminomppanioita komentavile luutnanteille käskyt.
Demi-komppania antaisi viitteen kaksijakoisesta organisaatiosta. Tämä ei ole kaikkein tyypillisin, mutta hyökkäyspainotteiseen toimintaan toimiva.
Astartekset ovatkin erittäin hyökkäyspainotteinen voima. Perusjantterin rynkkykin, Bolter, on .75-kaliiberinen ja Devastatorilla taas Heavy Bolter 1-kaliiberinen.
Joukolla on hengästyttävä määrä erilaista erikoisvermettä, joista en osaa sanoa mitään.
Dreadnought:
Venerable_Dreadnought_5th_ed.jpg
Raskaasti aseistettu robottikeho, johon muuten kuolettavasti vahingoittunut Astartes asennetaan jatkamaan taistelua.

Jaston perusavaruusalus on nelikilometrinen Strike Cruiser, joka yleensä kantaa komppanian taisteluun, vaikka pystyy todellisuudessa venymään satakin komppaniaa kantamaan. Näitä jaostolla on 7-10 keskimäärin.

Sitten on taisteluproomu, joka on 6-8km pitkä ja kantaa monikertaisesti sen määrän, mitä Strike Cruiser. Keskimäärin 2-3 löytyy per jaosto.

Ja sitten on 1-2km pitkät saattajat, joita löytyy 2-3 per capital ship ja yleensä eivät kuljeta Astarteksiä ja silloin kun kuljettavat, mukana on yleensä vain ryhmä varmistamaan turvallisuuden aluksella. Saattajatkin mahduttavat tuhat tarpeen tullen.

Laivastoa operoi jaoston palvelijat, jotka ovat normaaleja ihmisiä, jotka epäonnistuivat Astarteksi tulemisessa joko esim. biologisten parantelujen hylkimisen vuoksi tai kenttäkokeet epäonnistumalla.

Astarteksen laivastot ovat pääosin keskitetty planeetalle hyökkäykseen, ja avaruusalusten välisessä taistelussa vain lyhyen ja keskipitkän matkan taisteluun, jotta yksittäinen jaosto ei olisi avaruustaisteluissa itsenäinen vaan vaatisi laivaston tuen. Tämä juontaa juurensa aikaan kun Astartekset olivat keskitettyjä 18 legioonaan, jossa pienimmässä oli 80000 Astartesta ja suurimmassa 250000 Astartesta ja yksittäisessä legioonassa oli alistettuna suoraan kaikki tarvittavat normaali-ihmisistä koostuvat maavoimat ja avaruuslaivasto ja puolet legioonista pettivät imperiumin. Kun yksi tuhannen Astarteksen jaosto voi vallata aurinkokunnan, niin sata tai parisataa niitä yhdessä legioonassa, ja maavoinat, joilla se pidetään hallussa valtauksen jälkeen ja laivasto, jolla tuhotaan sitä aurinkokuntaa puolustava laivasto kertaa yhdeksän katsottiin liian isoksi määräksi valtaa, ja legioonat jaettiin tuhannen Astarteksen jaostoihin ja maavoimat ja avaruuslaivasto muuttuivat itsenäisiksi puolustushaaroiksi.
 
Ja linkkien takana komppanian ja jaoston organisaatiota hahmotettuna:


3. komppanian "ajoneuvot" ovat noita orbital drop podeja, joissa he laskeutuvat planeetan pinnalle tai toiseen avaruusalukseen sen valtausyritykseen.

Ja käyttäen Blood Angels - jaostoa esimerkkinä, heillä on käytettävissä 47 taistelupanssarivaunua, 10 raketinheitintä, 10 rynnäkkötykkiä, yli 50 miehistönkuljetuspanssarivaunua, 9 ilmatorjuntatykkiä, 12 ilmatorjuntaohjusalustaa ja reilut 50 taisteluhekon vastinetta.

Ja yleensä dreadnoughteja löytyy parista muutamaan per komppania.
 
Nyt pojat korkkia kiinni...
 
Miksi reservikomppanioiden Dreadnoughtit on jaettu epätasaisesti, miksei assault companylla tai tulituki/tykistökomppanialla ole yhtään, lähisuojaksi? Lisäksi yhden ainoan komppanian vahvuinen orbital drop -osasto tuntuu kevyeltä. Se ei ole reserviosasto jolla vahvistetaan hätätilanteessa, mutta yhtenä ainoana komppaniana sillä yksin ei varmasti myöskään tehdä valtavia urotekoja hyökkäyksellisesti. Komppaniat tuntuvat tosi erikoistuneilta.
 
Back
Top