Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Apunen povaa uutta maailmanjärjestystä

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 13.06.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Apunen povaa uutta maailmanjärjestystä
  Ruotuväki Ronni Läpinen 28.5.2012

  Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Matti Apunen puhui Suomen Atlantti-Seuran kevätkokouksessa aiheesta Uusi järjestys: USA, Nato ja Eurooppa uudessa järjestyksessä. Apusen puhe esitteli ajatuksia siitä kuinka maailman kaikki mainitsemisen arvoinen sotilaallinen mahti on Yhdysvalloilla ja mikä on Euroopan asema tässä asettelussa.

  Apusen mukaan nykyään eletään G2-maailmassa. G2-maailmalla hän tarkoittaa asetelmaa, jossa maailman meno on keskittynyt Yhdysvaltain ja Kiinan ympärille.

  – Sotilaallisesti olemme tietyllä tavalla jo G1-maailmassa. Yhdysvaltain puolustushallinnon tutkimus- ja kehitysbudjetti vastaa noin 80 % Kiinan kaikista puolustusmenoista, Apunen toteaa.

  Tällaisen asetelman vallitessa Apunen on huolissaan Euroopan asemasta. Yhdysvaltain ja Euroopan suhde on aina ollut ongelmallinen.

  – Yhdysvaltain ja Euroopan suhde on kuin vanha avioliitto, johon kuuluu rakenteellista tyytymättömyyttä, hetkittäin jopa nalkutusta. Hyvät asiat otetaan annettuina, ja suhteen pitkäaikaiseen turvallisuuteen suhtaudutaan jonkinlaisena itsestäänselvyytenä, Apunen tiivistää.

  Kireästä suhteesta Apunen syyttää molempia.

  – Molempia osapuolia voidaan moittia suhteen huonosta hoidosta, kun työkiireitä on ollut toisaalla, Yhdysvalloilla Irakissa ja Afganistanissa, Euroopalla lähinnä omassa velkakriisissään.

  Vaikka sotilaallinen suhde löystyy, Apunen ei näe, että Euroopalla olisi mitään vakavia uhkia näköpiirissä.

  – Mutta tänään hiljainen ei ole välttämättä huomenna rauhallinen, Apunen muistuttaa.

  Tämä kaikki johtaa Apusen mukaan lopulta siihen, että maailma muuttuu GZero-maailmaksi (G0-maailma). GZero-maailmassa ei enää ole Naton tai YK:n kaltaisia organisaatioita, joiden avulla kansainvälisiä suhteita säädellään.

  – Tämä uusi maailma koostuu blokeista, vaikutuspiireistä ja merkantilistisista verkostoista, Apunen luettelee.

  Euroopan roolin hän näkee elämäntavan elämyspuistona, jossa eurooppalaiset kylpevät menneen ajan loistossa.

  – Nato on todennäköisesti tärkein instituutio siinä, että länsi säilyy yhteisten arvojen ja intressien yhteisönä, yhtenäisenä ja tehokkaana, Apunen lopettaa siteeraten Charles A. Kupchania.
   
 2. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Minä jo ajattelin, että taas tämä on näitä Hejsan-tråådeja. Sitten luulin, että Tväl-ups on vinksahtanut, kunnes avasin aiheen ja perehdyin uutiseen vähän paremmin.
   
 3. Mainos 4. Einomies1

  Einomies1 Kenraali

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  2,436
  Tykkäykset:
  1,399
  Pisteet:
  636
  Apunen, tuo vanha Bilderberg-kävijä kertoo ummikoille totuutta, raottaen hieman uuden ajan esirippua. Eipä tule kummoisena uutisena.
   

Jaa tämä sivu