Arctic Lock 2021 - Suomessa järjestettävä laaja kansainvälinen sotaharjoitus

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
Ilmassa on ollut suuren sotaharjoituksen tuntua ja nyt työnimi on tullut julki.


Suomessa järjestettävä laaja kansainvälinen sotaharjoitus sai veikeän työnimen

Suomessa vuonna 2021 järjestettävää harjoitusta kutsutaan puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan työnimellä Arctic Fox eli naali. Harjoituksen lyhenne on AFE21. ess.fi

621px-Iceland-1979445_%28cropped_3%29.jpgHarjoitus tulee kovin äkkiä, 2021, joten rasvatkaa mutkanne ja näppiksenne spekulointia varten...
 
Vaste Venäjän pohjoisten alueiden joukkojen pönkittämiselle?

Ilmeisesti tämä on jonkinlainen Aurora 17 -harjoituksen suomalaisversio, tulossa ainakin Pohjoismaat sekä todennäköisesti myös Jenkit. Laajaa Nato-harjoitusta pukkaa?
 
Tämä vuodatus liittyy Trident Junctureen mutta minusta on aina huvittavaa seurata mitenkä kotimaista kommunistia nämä harjoittelut v@tuttavat. :) Lintusta sen sijaan ei häiritse lainkaan se, että Venäjä pitää omia rauhanharjoituksiaan rauhan aseillaan Suomen rajan tuntumassa.

http://raunolintunen.puheenvuoro.uu...n-ja-jussi-niiniston-sotapeli-venajaa-vastaan

Vihollinen on jo tullut lännestä, ja se on valmis uhraamaan pienen Suomen kansan Siperian luonnonvaroista.

Rauno on ihan liekeissä tuolla.
 
Erittäin hyvä, että Naali on päätetty toteuttaa. Jos tämä harjoitus avaisi nyt päättäjien lompakon nyörityksen ja saisimme välttämättömiä investointeja infraan ja kalustoon!
Sitäpaitsi opimme merkittävästi uutta kun saadaan porukkaa käymään!
 
Vaihdappa kuitenkin vähemmän kansallissosialistinen avatar itsellesi.

Olkoonkin eliittiyksikkö, Wiking SS logossa heiluminen ei välttämättä ole eduksi kenellekkään suomalaiselle reserviläiselle.

Ok.

Valinta johtui siitä, että eräs sukuuni kuuluva henkilö oli ko. yksikössä ja kaatui Lapin rintamalla, kotikulmilla.

Mutta kuva vaihdettu :)
 
Tässä tulee vielä Janus Ilja Johan de Witt osaston puolelta Polarfuchs juttua...

Bring it on (y)
 
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006022892.html


Arctic Fox ei kelvannut natsi-yhteistyön vuoksi – vuoden 2021 sotaharjoituksen nimeksi Arctic Lock


Harjoitukselle alun perin valitun Arctic Fox -nimen pelättiin tuovan mieleen Suomen ja natsi-Saksan yhteistyön.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) paljasti maanpuolustuskurssin avauspuheessaan maanantaina uuden nimen vuodelle 2021 kaavaillulle kansainväliselle suurharjoitukselle.
Nimeksi tuli Arctic Lock, eli arktinen lukko.

Niinistö ehdotti harjoituksen nimeksi alun perin Arctic Foxia, eli naalia.
Puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnat toivoivat nimen vaihtamista, koska Arctic Foxin katsottiin tuovan mieleen Suomen ja natsi-Saksan yhteisen operaation vuodelta 1941.

Polarfuchs-nimisessä operaatiossa natsi-Saksa hyökkäsi Lapin Sallasta Neuvostoliittoon osana laajempaa Operaatio Barbarossaa. Englanniksi operaatio on käännetty Arctic Foxiksi.
 

Puolustusvoimien vuoden 2021 ARCTIC LOCK -harjoitus korvataan kansallisella pääsotaharjoituksella


Puolustusvoimien vuoden 2021 pääsotaharjoitus ARCTIC LOCK suunniteltiin järjestettäväksi touko-kesäkuussa 2021.
ARCTIC LOCK:in oli määrä olla puolustusvoimien suurin harjoitus vuonna 2021, johon liittyisi merkittävä kansainvälisen yhteistoiminnan harjoittamisen osuus.
Harjoitukseen kutsuttiin Suomen puolustusyhteistyön kannalta 13 keskeistä kumppanimaata ja esikuntahenkilöstöä sekä tarkkailijoita EU:sta ja Natosta.

Harjoituksen valmistelua on kuluvana vuonna jatkettu COVID19-pandemian aiheuttamat matkustus- ja kokoontumisrajoitukset huomioon ottaen. Harjoitukseen kutsutut kansainväliset kumppanimaat ovat edelleen sitoutuneita osallistumaan harjoitukseen, mutta kansainvälistä suunnittelua ei COVID19-rajoituksista johtuen ole kyetty jatkamaan maaliskuun 2020 jälkeen. Harjoituksen toimeenpanemiseksi välttämättömiä kansainvälisiä suunnittelutilaisuuksia sekä niihin liittyviä valmistavia tilaisuuksia, kuten harjoitusalueen maastontiedustelut, ei ole enää mahdollista siirtää myöhempään ajankohtaan.

Edellä mainituista syistä sekä vallitsevasta pandemiatilanteesta ja sen kehittymisennusteesta johtuen TP-UTVA linjasi puolustusministeriön esityksestä 18.9.2020, että ARCTIC LOCK 21 -harjoituksen suunnittelu keskeytetään, harjoitus peruutetaan ja se korvataan Puolustusvoimien kansallisella pääsotaharjoituksella 2021.

-Kansainvälinen harjoittelu on tärkeää, mutta tässä tilanteessa vielä tärkeämpää on pitää koronavirus aisoissa.
Siksi ARCTIC LOCK on perusteltua korvata kansallisella harjoituksella, toteaa puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Ministeri Kaikkosen mukaan puolustushallinto selvittää mahdollisuudet järjestää merkittävä kansainvälinen harjoitus myöhemmin 2020-luvulla.

ARCTIC LOCK-harjoitukseen suunnitellun noin 20 000 osallistujan sijaan Puolustusvoimien pääsotaharjoitus 2021 tullaan toimeenpanemaan noin 15 000 kansallisen osallistujan tasolla.
 
Noh, onhan tuo 15000 sentään melkein 2% suomen asevelvollisista.
 
Back
Top