Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Armeija harkitsee tiedustelulennokkien ostamista

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Teräsmies, 23.05.2010.

 1. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,964
  Tykkäykset:
  3,283
  Pisteet:
  1,286
  http://www.hs.fi/artikkeliredirect/1135257033316
   
 2. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,728
  Tykkäykset:
  4,219
  Pisteet:
  1,286
  Ymmärrän kyllä noiden kevyiden tiedustelu lennokki järjestelmien ostamisen koska siitä on varmasti hyötyä suoraan joukkojen tiedusteluun eikä vain tykistön. Mutta ranger sitä vastoin voisi olla tehokkaampi! Suomi voisi harkita jollain aikavälillä raskaamman järjestelmän hankintaa missä olisi myös sar tutka ja mahdollisuus myös ohjuksiin. Yleisesti ottaen suomella on lennokkeja aivan liian vähän eli ilmeisesti noitakin on tarkoitus hankkia sitten "harmaan" vaiheen aikana niin kuin kaikki muutkin asejärjestelmät. Kulutus tavaraa ovat kuitenkin koska lentokorkeus on optimaalinen melkein mille tahansa it ohjusjärjestelmälle.
   
 3. Mainos 4. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  kysymys mikä herää on että mitä PV tekee raskaasti aseistetuilla lennokeilla. Yleinen käsitys harrastelija piireissä kuitenkin tuntuu olevan että ne ovat juuri kamelikuski- ja banaanitasavaltoja vastaan ihan toimivia, mutta jos vastustajalla on käytettävissään tehokasta IT:tä niin nuo ovat lähes turhia. Miten hyvin mm Ranger oikeasti toimii siinä vaiheessa kun sen pitää tunkeutua vihollisen "ryhmitykseen".

  Jos voidaan ostaa kymenen pikkulennokkia esim yhden Rangeria vastaavan ison lennokin hinnalla niin kumpi on taistelukestävämpi? Pitäisikö tässä luottaa määrälliseen laatuun.

  Tämmöisiä ovat tämän asiaa tuntutemattoman henkilön aatteet.
   
 5. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,410
  Tykkäykset:
  6,558
  Pisteet:
  1,286
  Minäkään en rupeaisi hankkimaan aseistettuja lennokkeja. Jos jotakin pitäisi olla, niin sitten laser-maalinosoitin tai maalinosoitustutka. Itse asevaikutus tulisi sitten epäsuoralla. Jos aivan välttämättä pitää saada jotakin Hellfireä ammuttua vihollista kohti, niin ammutaan se maa-alustalta. Uskaltaisin väittää, että tälläinen menettely takaa että lennokki saa pysytellä kauempana vihollisesta ja siksi kestää kauemmin käytössä. Puhumattakaan siitä, että lennokit ovat tällöin halvempia ja niitä sitten saattaa olla enemmänkin (jos ei, niin jääpähän rahaa johonkin muuhun. Ei välttämättä maanpuolustukseen, huom.) . Jos lennokkeja on sitten enemmän, niin niitä kerkeää useampaan paikkaan ja siten saadaan suurempi hyöty esim. tykistöstä.
   
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Minkä tason yhtymää palvelee lennokkitieto, jota tuottaa yksi lennokki, jonka toimintasäde on kymmenen kilsaa ja lentokorkeus 100-200 metriä? Millekäs tämäkin taas haiskahtaa?
   
 7. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä tuommottinen on loistava peli. Ei sen varassa prikaateja tai armeijakuntia komenneta, mutta pataljoonatasolle ja epäsuoralle tulee runsaasti hyödyllistä tietoa. Tuossa hinnassa vaan ei ole mitään tolkkua. Tuommoisia vehkeitä tulee ketoon, kuin mummoja Anttilan alennusmyynnissä. Niitä pitäisi olla läjäpäin.

  Ulkomaille menee tietysti tämä rääppimä. :dodgy:
   
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Joo en epäile ollenkaan käyttökelpoisuutta enkä käytettävyyttä. Ja ala on taatusti sellainen, joka kehittyy Seitsemän penikulman saappain, mukana pitää olla. Mutta onko siitä hyötyä, jos käyttölkm on mallia kategoria? Yksistään lentokorkeus ja vauhti takaa sen, että niitä tulee myös tonttiin lotkeella.
   
 9. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,855
  Tykkäykset:
  2,056
  Pisteet:
  1,286
  Voisko tätä keskustelua käydä tuolla kalustopuolella kun sama aihe löytyy sieltäkin.
   
 10. CarlH

  CarlH Korpraali

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Teknisenä laitteena Rangerin suorituskyky on jossain määrin parempi - pidempi toiminta-aika, paremmat sensorit jne. mutta usein unohtuu että useimmat lennokit ovat lento-ominaisuuksiltaan ja taistelunkestoltaan lähinnä ultrakevyen lentokoneen luokkaa ja epäilisin pätevää valtiovihollista vastaan niiden käyttöiän olevan erittäin lyhyt.

  Sen sijaan nyt puuhatut kevytlennokit voivat olla hyvinkin hyödyllisiä. Niiden avulla vaikka komppapäällikkö saattaa tarkistaa edessä olevan vihollisen ryhmityksen. Niiden tulisi olla vaan riittävän halpoja jotta menetykset voi kestää. Panssariekspertit voinevat vastata, mutta eiköhän moisen lennokin tuhoaminen nykyaikaisella kk-tornilla / vast. liene aika lasten leikkiä?

  Muutavien vuosien sisällä käyttöön tullee myös pieniä heko-uav:eja joita voi käyttää myös asutuskeskustaistelussa kurkistelemaan ikkunoista sisään jne. Periaatteessa COTS-laitteistolla voisi tehdä moisia pelejä jo nyt. Seuraava vaihe on moisen lennokin varustaminen omalla aseella, esim. jollain kevyen singon tapaisella raketilla.
   

Jaa tämä sivu