Armeija lopetti sopimuksen - 18 työpaikkaa uhkaa lähteä Sodankylästä

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 23.4.2014 klo 13:57
Armeija lopetti sopimuksen - 18 työpaikkaa uhkaa lähteä Sodankylästä
Vaatetushuoltoyhtiö Comforta vähentää työntekijöitä Sodankylässä. Yhtiö arvioi, että Sodankylästä irtisanotaan 16 tekstiilihuoltajaa ja kaksi toimihenkilöä. Syynä on se, että Puolustusvoimat lopettaa yhteistyön Comfortan kanssa.

Sodankylän Jääkäriprikaatin valatilaisuus Kuva: Sauli Antikainen / Yle
Yt-neuvottelut Sodankylän palvelukeskuksessa alkavat ensi viikon maanantaina 28.4.

Comforta on huolehtinut Puolustusvoimien Pohjoisen maanpuolustuspiirin vaatetushuollosta Sodankylässä vuodesta 2007 lähtien. Comfortan Sodankylän palvelukeskuksessa on töissä 53 ihmistä, joista 49 on tekstiilihuoltajia.

Olemme tyrmistyneitä Puolustusvoimien päätöksestä siirtää tekstiilien huolto osaksi omaa toimintaansa

– Santtu Jokinen

Puolustusvoimat on päättänyt lopettaa yhteistyön ja siirtää vaatetushuoltonsa ensi vuoden alusta alkaen Puolustusvoimien vaatetuskorjaamolle Mikkeliin ja Säkylään. Puolustusvoimat on ollut Comforta Oy:n Sodankylän toimipisteen suurin asiakas ja sopimuksen päättyminen johtaa töiden merkittävään vähenemiseen Sodankylässä.

- Olemme tyrmistyneitä Puolustusvoimien päätöksestä siirtää tekstiilien huolto osaksi omaa toimintaansa, Comfortan toimitusjohtaja Santtu Jokinen sanoo.

Comforta jää Sodankylään
- Olemme kehittäneet toimintaa pitkäjänteisesti, ja tarkoitus oli säilyttää työpaikat Sodankylässä, ja kasvattaa toimintaa. Luotimme Puolustusvoimien kumppanuusstrategiaan kirjattuun tahtotilaan hankkia tekstiilihuolto yksityissektorilta, mutta jouduimme nyt pettymään, Jokinen jatkaa.

Armeijan lisäksi Comforta on huoltanut myös pohjoisen yritysten hotelli- ja ravintolatekstiilejä. Siksi yhtiö investoi Sodankylään uuteen pesulaan.

- Vaikka Puolustusvoimien menetys kolhaisee meitä työnantajana, olemme päättäneet jäädä Sodankylään, ja jatkaa tekstiilipalvelua pohjoisen matkailusektorille strategiamme mukaan lähellä asiakasta. Investoimme uuteen palvelukeskukseen Sodankylässä, ja toivomme, että saamme pidettyä ammattitaitoisen tekstiilihuollon henkilöstön pohjoisessa, Jokinen kertoo.

Jokisen mukaan Comfortan on lähdettävä Sodankylän varuskunta-alueelta ensi tammikuun loppuun mennessä. Neuvottelut pesulan uudesta paikasta ovat kesken Sodankylän kunnan kehitysyhtiön kanssa. Comforta haluaa vuokralaisiksi tiloihin, jotka omistaisi Sodankylän kunnan yhtiö.

Comforta aloitti Sodankylässä vuonna 2007, kun Puolustusvoimien vaatetuskorjaamo Sodankylässä siirtyi armeijalta yhtiölle.
 
Pohjoisessa voisi olla yksi yhtiö, joka hoitaa pohjois-Suomen, pohjois-Ruotsin ja pohjois-Norjan vaatehuoltoa. Ja vähän muutakin. Koko alueella on niin vähän porukkaa.
 
Back
Top