Armeija säästyi uudelta vyönkiristykseltä

pstsika

Haukka
Armeija säästyi uudelta vyönkiristykseltä

26.3.2014 20:48 Helsingin Sanomat


Puolustusvoimissa huokaistiin kehysriihen jälkeen helpotuksesta. "Puolustusvoimiin ei tule mitään uusia leikkauksia tai säästöjä", vahvisti puolustusministeri Carl Haglund (r) keskiviikkona.

"Puolustusvoimat on tehnyt aika kunnianhimoisen ja onnistuneen rakenneuudistuksen, joka viedään loppuun tänä vuonna. Koin, että oli syytä huomioida, mitä oli tehty aikaisemmin tämän hallituksen aikana."

Puolustusvoimissa on käynnissä uudistus- ja säästöohjelma, joka vähentää armeijan menoja 800 miljoonaa euroa vuosina 2012–2015. Samaan aikaan henkilöstöstä leikataan 2100.

"Ei olisi ollut kohtuullista, että luokan paras oppilas saa lisäläksyjä koko ajan", Haglund sanoi.

HS:n tiedon mukaan kehysriihessä esitettiin Puolustusvoimille jopa kymmenien miljoonien eurojen lisäsäästöjä. Niitä ajoivat vasemmistoliitto, Sdp ja vihreät.

Kaikki puolustushallinnon kehyksiin tulevat muutokset ovat olleet tiedossa aikaisemmin. Puolustusvoimien ei tarvitse osallistua myöskään sovittuun valtionhallinnon tehostamisohjelmaan.

"Jokainen ministeriö ja jokainen virasto joutuu elämään 0,5prosenttia pienemmällä kehyksellä joka vuosi koko kehyskauden ajan. Sovittiin, että koska puolustushallinto on tehnyt niin paljon, se jätetään ainoana valtion toimijana sen ulkopuolelle."

http://www.hs.fi/politiikka/a1395810639090

Edit. Korostin vähän, jotta kenellekään ei jää epäselväksi.
 
Viimeksi muokattu:
Koska sosialistit eivät tunnusta velvollisuudekseen maanpuolustusta on heidän erottava kaikista luottamustoimistaan.

Pala Kokoomuksen vaiettua historiaa:

pois-kommunismin-saasta.jpg
 
Älä irrota yksittäistä osaa kokonaisratkaisuista. Kyse oli muustakin kuin puolustukseen käytettävistä summista.

-Setämies-
 
Älä irrota yksittäistä osaa kokonaisratkaisuista. Kyse oli muustakin kuin puolustukseen käytettävistä summista.

-Setämies-

Nyt olikin kyse puolustusmäärärahojen leikkaamisesta ja sitä nämä punaviher-tyypit ajoivat. Elintason säilyttämistä turvallisuuden kustannuksella. Siitä tuossa uutisessa on kyse eikä minkäänlaista vääristelystä.

"Ensin on rajat turvattava, sitten leipä levennettävä."
- Svinhufvud
 
Keskiluokka tuhlaa joka Joulu puolustusbudjetin tai enemmän, pelkkiin kukkiin menee 100 miljoonaa.
Itse olen valmis tinkimään jos rahat menee järkeviin kohteisiin, en tarvi kaikkea tilpehööriä.
 
En puhu nyt uutisesta vaan sen jälkeen pistämästäsi kommentista.

Miten se muka on irrotettu asiayhteydestään? Sateenkaarihallitus leikkasi juurikin sosialistien vaatimusten takia Puolustusvoimien rahoitusta 2011 vaalien jälkeen, vaikka päähallituspuolue Kokoomus ennen vaaleja lupaili jopa lisää rahaa. Onkin käsittämätöntä, että Kokoomus meni hallitukseen kommunistien ja sosialistien kanssa rikkoen myös tämän lupauksen, vaikka perinteisesti Kokoomusta on voinut pitää maanpuolustukseen ja Puolustusvoimiin lämpimästi suhtautuvana puolueena.

Kokoomus on myös osasyyllinen nykyiseen kurjuuteen, mutta ainakaan he eivät nyt olleet leikkaamassa vielä lisää, kuten hallituksen toiseksi suurin puolue demarit. Demarit, vihreät ja kommunistit asettavat kaiken muun puolustusmäärärahojen yläpuolelle ja siten eivät kanna vastuuta rajojemme turvallisuudesta. Right?
 
Anna olla jo. Ei ole meikäläisen tehtävä selittää muiden näkökantoja. Niiden sietäminen kuitenkin kuuluu politiikkaan.
 
Anna olla jo. Ei ole meikäläisen tehtävä selittää muiden näkökantoja. Niiden sietäminen kuitenkin kuuluu politiikkaan.

Enkä anna, koska tuota et kirjoittanut moderaattorina vaan keskustelijana!

Tämä on niin tärkeä aihe, että siitä pitää pitää meteliä, jotta hommaan on mahdollista saada jotain tolkkua parlamentaarisin keinoin ensi kaudella. Turvallisuuspolitiikka ja Puolustusvoimien rahoitus on paljon tärkeämpi aihe nyt kuin 3 vuotta sitten.

Ymmärrän kekkoslovakialaisen itsesensuurin jossain asioissa, mutta tämä ei ole sellainen ja jos kyse on kansakunnan elinmahdollisuuksien turvaamisesta, niin siihen negatiivisesti vaikuttavia päättäjiä tulee lyödä molemmin käsin eikä antaa minkäänlaista armoa.

Koska en ole poliitikko, niin minun ei tarvise sietää politiikkaa tai poliitikkoja, jotka aiheuttavat toiminnallaan kansallisen ja henkilökohtaisen turvallisuuteni heikkenemisen sekä samaan aikaan riistävät kovenevalla verotuksella juurikin sitä porukkaa, joka Suomea pitää jaloillaan.
 
Back
Top