Armon vuosi 2020; hulluin vuosi ikinä.

Kyrätulli

Majuri
Kokeillaampa aloittaa turhanpäiväistä vitjaa ihan itse omin pikku kätösin.

En tiedä onko ikä tekemässä tepposiaan vai vain hiomassa aisteja terävämmiksi, mutta jo jonkin aikaa minusta on tuntunut että tämä armon vuosi 2020 on saatana hulluin ikinä. Henkilökohtaisella tasolla se ei sitä kohdallani ole, mutta tuntuu että havainnoimani ympäristö, jopa koko universumi, huutaa hoosiannaa kaiuttimet säristen. Voi olla että olen herkistynyt, mene ja tiedä, mutta vittu kun tuntuu ettei mistään saa selkoa ja ymmärrystä aikaiseksi. En menetä yöuniani signaalien johdosta mutta ihmeen paljon tulee vietettyä aikaa pohtien että mitä vittua ny tapahtuu.

Alla listaa omista pohdinnan genreistä ja lyhyet kommentit:

Covid -19
- vittu mitä paskaa, todennäköisesti sairastin jo pois ja odottelen toista tulemista (kuten Jeesuksenkin osalta)

EU
- vittu mitä paskaa ja paskemmaksi muuttuu. Saksa, nuo hullut hapankaalin- ja wurstinpurijat, sekä selkärangattomat ranskanialaiset ajavat täysin omaa etuaan muiden EU- maiden ja niiden asukkaiden rahoilla. Vitun näädät. Kaikki paketoidaan "yhteiseurooppalaiseen" höttöön ja hattaraan. Kohti liittovaltiota mennään "Das Reich vol.4".

Maailmanpolitiikka
- ainoa ilonaihe
- Kiina. Ryssä vs. "Länsi"- nokittelu ym. antaa kiinanialaisille melko vapaan kentän pöristä idässä ja etelässä. Jännä nähdä milloin alkaa isommassa mittakaavassa paljastua mitä kaikkea pikku kiinalaiset ovat saaneet jo aikaan.
- Turkki. Kebapin ja seinähulluuden kehto. Liekkö kebap kuitenkin kotoisin vielä idempää Intiasta asti. No seinähulluutta karvaranteilta löytyy ja sitä jakavatkin. Positiivista, mutta selkeä uhka särän lisäksi yhteiskuntarauhalle Euroopassa
- Afrikka, mitähän kaikkea nuo leikkisät tummat ystävämme vielä tekevätkään. Sääli ettei kärsimys ja muutama tuhatta kuollutta ylitä uutiskynnystä täällä pohjosessa, ei empatian vaan tilannetietoisuuden näkökulmasta

Trump vs. Biden
- vuoden ilopilleri kaikkine tapahtumineen, toivottavasti tulee näyttävä Grande Finale.

Vihreät
- tavallaan iloista seurata heidän toilailujaan ja perseilyään, ainoina huolina on että ovat perkele hallituspuolue ja todella vahvasti oman agendansa riivaamia. Tätä kautta vittu mitä paskaa. Eikä tule paremmaksi muuttumaan.

Suomen hallitus/eduskunta
- Vittu mitä paskaa. Jokainen värittömien linssien takaa maalimaa tarkasteleva imhinen näkee että vituiks menee eikä ketään haittaa, ei edes oppositiota. Valiokunnat- vittu mitä paskaa. Ministeriöt- vittu mitä paskaa. Virkamiehet- vittu mitä paskaa. Kansanedustajat- muutama poikkeusta lukuunottamatta vittu mitä paskaa. Siivoojat ja vahtimestarit on (varmaan) ihan jees.

Suomen talous
- hei nyt tulee miljardeja taikaseinästä- vittu mitä paskaa. Ja nämä miljardit jaetaan vihreään siirtymään, energiatehokkuuteen ja sotepaskaan. Niilläkö nuo rahat ja vähän enemmänkin maksetaan takaisin kun aika koittaa, häh? Back to basics & suota ja kuokkaa- niillä se kilpailukyky ja maksukyky saadaan parantumaan.

Ympäristö
- tuntuu että koko hallinto- ja valtarakenteemme on vihreää ja/tai punaista riippuen siitä kummalla silmällä katsoo. Haatana The Saulikin piilotti ruman rakkinsa kun todettiin että se on pahojen ihmisten vialliseksi jalostama ja siten epäkelpo edustamaan tiedostavaa valtiotamme. Olis The Saulikin käskeny tiedostavan Jennin taka- alalle ja pitäny itsenäisyyspäivän puheensa piereskelevä epäsikiö sylissään niinko miehet.

Kaikesta yllä mainitusta huolimatta rakastan Georg Otsin sanoin elämää ja odotan jatkossakin kokevani kipua, iloa, onnea ja ahdistusta. Olo on kuin Villin Luonnon ketulla...
 
Minä kuvaisin edelleen EU:n laajentumis- ja liittovaltiokehitystä NL:n volyymiksi nro 2 enemmän kuin neljännen valtakunnan tulemista.

Mutta niin, olet oikeassa että tämä vuosi on kyllä taas tuonut roppakaupalla lisää kurimuksia niin globaalisti kuin tänne meillekin sen seurauksena. En sanoisi että hyvällä tiellä ollaan oikein missään osa-alueessa, mutta uskon silti että valonpilkahduksia tulee kuitenkin näkymään tunnelin päässä kaikesta huolimatta.

En ole muuten itse sairastanut minkäänlaista flunssaa taikka muutakaan ylähengitysteiden infektiota pariin vuoteen. Yksi työkaveri toisesta yksiköstä oli saanut pelätyn "ison Koon", mutta tolpillaan tuo oli muutaman viikon päästä oltuaan karanteenissa sairastettuaan ko. taudin.
 
Back
Top