Asevelvollisuus ja muunsukupuolisuus

yrjö

Ylipäällikkö
Mielestäni on perusteltua olettaa, että (lähi?)tulevaisuudessa sukupuoli on kansalaisen verkon kautta ilmoittama asia. Siitä ei ilmoituksen jälkeen luultavasti perään kysellä.

Palstan aatemaailman tuntien, epäilemättä tähän tulee vastakkainasettelua. Mutta hetkinen! Ennen kuin tuohon väittelyyn päädytään, tässä on myös tärkeä maanpuolustusulottuvuus. Ennen kuin juupas-eipäs-väittely siitä "onko sukupuolia vain kaksi" alkaa, niin miettikääs tätä:

Asevelvollisuuslaki:
"Jokainen miespuolinen Suomen kansalainen on asevelvollinen sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta."

Perustuslain yleinen maanpuolustus-velvollisuus:
"Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen tai avustamaan sitä sen mukaan kuin laissa säädetään."


Asevelvollisuuden näkökulmasta tämä on olennainen asia. Sanotaan ihan hypoteettisesti, että aiemmin cis-mies (=mies) kokee olevansa muunsukupuolinen esim. ikävuosien 18-30 välisenä aikana. Tästä seuraa myös se, että kyseinen henkilö ei ole asevelvollinen ja käytännön tasolla ei tarvitse suorittaa varusmiespalvelusta.
 
Kyllähän tuo on yksi argumentti miehiä syrjivän asevelvollisuuden arkkuun. Nykyaikaa pitäisi olla, että kaikki kutsuntoihin ja tavalla tai toisella raakataan sopivimmat riviin. Moni reipas nuori nainen täyttäisi paremmin aukon rivissä kun joku ES-CS-Jonne.
 
Asevelvollisuus ja muunsukupuolisuus

Tämä asia on helppo korjata.:unsure:

"Jokainen Suomen kansalainen on asevelvollinen sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta."

Tuohon pitäisi olla sitten lihaa luiden päälle eli toteutuspuolelle materiaa. Ei sillä sukupuolituntemuksella ole niin väliä, rynkky kouraan vain ja tähtäin vyön kohdalle, siitä se lähtee! Pkrl kun kaikki olisivat rivissä niin saatettaisiin saada reservin kera kunnollinen miljoona-armeija kasaan!

Kapisen kansan jalostaminen pitäisi aloittaa ihan alusta nousevien polvien kasvattamisella ja tähtäin tulisi asettaa tulevaisuuteen. Se, mikä on menetetty, on menetetty. Älliä omaavat kansalaiset ohjattaisiin lisääntymistalkoisiin että kansa ponnistaisi myös älyllisesti korkeammalle tasolle maailman kansojen joukossa. Nykyiset velliperseet ja kitisijät ovat toivottomia tapauksia joista aika pitäisi aikanaan huolen.
:D
 
Asia on hyvin yksinkertainen.

Asevelvollisuuden vaatiminen naisille on pelkkä keppihevonen.

Asevelvollisuuden epätasa-arvoisuudesta vinkujat ovat pääsääntöisesti niitä, jotka haluavat lopettaa asevelvollisuuden kokonaan.

Suomeen ei tule miesten ja naisten yleistä asevelvollisuutta. Ei tässä todellisuudessa jossa elämme. Sen ehdottaminen on poliittinen itsemurha, eikä Suomen kansan enemmistö tule sitä koskaan kannattamaan.

Maanpuolustukseen positiivisesti suhtautuva henkilö joka kannattaa asevellisuutta myös naisille, on todellisuudessa hyödyllinen idiootti, joka pelaa pasifistien ja paskahousujen pussiin.

Missä maassa on naisten asevelvollisuus? Israelissa, mutta sielläkin huomattava osa naisista saa vapautuksen. Mihinkään Norjaan on turha vedota koska siellä "velvollisuudesta" kieltäytminen ei johda mihinkään rangaistukseen - eli asevelvollisuus on norjassa de facto ja de jure täysin vapaaehtoinen.
 
Miten voi olla noin vaikeaa.
Siinähän sanotaan että ”Jokainen Suomen kansalainen on asevelvollinen ”.
On täysin eri asia, ketä palvelukseen kutsutaan, täyttämään tämä velvollisuus.
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Asevelvollisuuden vaatiminen naisille on pelkkä keppihevonen.

Asevelvollisuuden epätasa-arvoisuudesta vinkujat ovat pääsääntöisesti niitä, jotka haluavat lopettaa asevelvollisuuden kokonaan.

Olen joskus pohtinut ihan samaa. Asevelvollisuuden romuttelun yksi keino on todistella sitä, miten epätasa-arvoinen se onkaan....

Nykyisessä maailmassa oikein mikään ei ole enää sitä, miltä ensin näyttää. Mies siittää lapsen terhakasti ja voi olla seuraamassa syntymää naiseksi muuttuneena. Ompahan joutavilla jotakin, ei siitä muuta voi sanoa. Rooman valtakunta levisi aikanaan kuin Jokisen eväät, hipihiljaa siihen hiipi erilaisia tapoja ja -uudistuksia- ja niin se käy tälle nykyisellekin ökysivilisaatiolle. Toivottavasti kestää nyt edes minun iän.:poop:
 
Geenitestillä määritellään onko henkilö mies vai nainen. Ei fiilispohjalla. Häiriötapaukset päättäköön itse haluavatko asepalvelukseen.

Sukupuolen määräytyminen ihmisellä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ihmisen kromosomisto koostuu 23 kromosomiparista, joista 22 on autosomeja ja yksi pari sukupuolikromosomeja. Yksilö saa toisen sukupuolikromosomin äidiltään (X-kromosomi), toisen isältään (Y- tai X-kromosomi). Isältä saatu kromosomi määrää sen tuleeko jälkeläisestä mies vai nainen.[1] Meioosissa muodostuviin siittiöihin tulee joko X- tai Y-kromosomi. Kun nisäkkäillä X-kromosomin sisältävä siittiö hedelmöittää munasolun, jälkeläisen XX-sukupuolikromosomisto tuottaa naaraan. XY-kromosomistoinen yksilö taas kehittyy urokseksi.

Y-kromosomi on kooltaan vain murto-osan X-kromosomin koosta ja näin ollen se ei sisällä yhtä paljon geenejä kuin x-kromosomi. Ne geenit, joita Y-kromosomi sisältää liittyvät lähinnä sukupuolen kehittymiseen, kun taas X-kromosomi sisältää useita kehitykseen ja toimintakykyyn vaikuttavia geenejä. [1] Sukupuoleen kytkeytyviä ominaisuuksia määräävät geenit sijaitsevat X-kromosomin siinä osassa, jolle ei ole vastinetta Y-kromosomissa. Näin ollen kyseiset periytyvät ominaisuudet ovat yleensä resessiivisiä ja siksi ilmenevät yleisemmin miehillä kuin naisilla. Esimerkiksi punavihervärisokeutta esiintyy lähinnä vain miehillä, koska se periytyy X-kromosomissa.[2]

Sukupuolikromosomien häiriöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Sukupuolikromosomien epänormaali määrä voi aiheuttaa erilaisia häiriöitä. On mahdollista, että X-kromosomeja on enemmän tai vähemmän kuin normaalisti. Turnerin oireyhtymässä naisella on vain yksi X-kromosomi (X0). Klinefelterin oireyhtymässä miehellä on yksi tai useampi ylimääräinen X-kromosomi.[1] Yleensä tällaiset yksilöt ovat steriilejä.[3]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuolikromosomi#cite_note-''Kromos''-3
 
Back
Top