Atomiviitta voi pelastaa henkesi

RPG83

Soome Majori
Ainahan sen antamaa suojaa vähätellään, mutta lukekaapas tämä:

Even staying in a car, the studies show, would reduce casualties by more than 50 percent; hunkering down in a basement would be better by far.

http://www.nytimes.com/2010/12/16/science/16terror.html?pagewanted=all

Kop kop, nyt se atomiviitta sinne varustukseen mukaan. On se parempi kuin ensin märissä ja sitten polttavissa kuuskekkosissa kyhjöttäminen. Ja sen nassenkin voisi ottaa mukaan eikä jättää reppuun. Eikä lapiostakaan olisi haittaa.
 
Jep. Taikaviitta on erittäin hyvä suojavaruste monenlaista uhkaa vastaan, jopa sadetta. Sen hyötyjä ei vaan aina osata perustella, mistä juontunevat aiheesta väännetyt vitsit.

Tälleen sivuhuomiona: radioaktiivinen laskeuma noin ylipäätään on huomattavan paljon vähemmän vaarallista kuin yleisesti luullaan, ja suojautuminen siltä on melko helppoa. Suojautuminen sisätiloihin, akkunoiden sulkeminen ja ilmastoinnin katkaisu esimerkiksi pudottavat saadun annoksen about kymmenesosaan, ja aiheutuvat haitat useimmissa tapauksissa vastaaviksi kuin mitä saa jos jättää vihannekset syömättä muutaman vuoden ajan.

Ainoa todella hengenvaarallinen laskeuma syntyy silloin, jos isoilla atomipommeilla kaivetaan kuoppia maahan lähiseuduilla.
 
Sadeviitan huonona puolena on että se sulaa. Polttotaisteluvarustus ennen kuin pamahtaa ja atomiviitta niskaan vasta sen jälkeen.
 
Jos olet lämpöaallon alueella olet vaikeuksissa siinä polttotaisteluvarustuksessakin.
Sadeviitta auttaa kun olet kauempana ja saat päällesi vain paineaallon ripeet ja sen mukana tulevan laskeuman.
 
Back
Top