Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Belgia tekee tarkastuksen Pohjois-Suomeen

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 27.05.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 27.5.2013 klo 8:09
  Belgia tekee tarkastuksen Pohjois-Suomeen

  Belgian tekemä sotilaallinen tarkastus on Wienin asiakirjan mukainen luottamusta ja turvallisuutta lisäävä tarkastus. Pääesikunnan mukaan maanantaista keskiviikkoon kestävä vierailu suuntautuu Pohjois-Suomen Sotilasläänin alueelle.

  Belgian tarkastusryhmään kuuluu neljä upseeria, joista yksi on kanadalainen ja yksi unkarilainen. Ryhmää johtaa everstiluutnantti Peter van den Broeck.

  Tarkastus on Wienin asiakirjan mukainen luottamusta ja turvallisuutta lisäävä tarkastus, jonka tavoitteena on todentaa, ettei tarkastettavalla alueella ole meneillään sellaisia sotilaallisia toimintoja, joista olisi Wienin asiakirjan mukaisesti ilmoitettava ennalta.
   
 2. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Mitä ovat ennalta ilmoitettavat sotilaalliset toimet?
   
 3. Mainos 4. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,971
  Tykkäykset:
  2,508
  Pisteet:
  636
  Isot harjoitukset sun muut sellaiset.

  http://www.fas.org/nuke/control/osce/news/vienna_document_1999_fact_sheet.htm
   
 5. viesti-timo

  viesti-timo Kersantti

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  131
  Tykkäykset:
  125
  Pisteet:
  16
  Wienin asiakirja
  Eli aika isot harjoitukset. Ei taida MVH täyttää kriteerejä
   
 6. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,615
  Tykkäykset:
  1,979
  Pisteet:
  636
  Ja otetaas komento takaisin! Maanpuolustusnetin valmiusprikaatit harjoittelevat juuri lapissa ruotsin invaasiota.

  Ylipäällikkö baikal on hyvä ja komentaa joukot näyttämään mahdollisimman viattomilta.
   
 7. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  805
  Tykkäykset:
  308
  Pisteet:
  76
  Helppo nakki. Venttiseiskat viedään sisulla luolastoon ja toisaalla erään logistiikkaketjun rekat tuovat paikalle metsästyspuhelimet ja lenkkimakkaraa. Peitetarinaksi sävelletään "uuden eurooppalaisen riistanhoito- ja luonnonvarasuunnitelman mukainen synkronoitu lääninlaajuinen sorkkaeläinten metsästys". Maastopukuja ja telttoja ei tarvitse vaihtaa, eikä kukaan ihmettele kymmenillä nuotioilla istuvia XL-koon jermuja.
  Kyllä tällä pari asiamiestä sumuttaa, tarvittaessa.
   
 8. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,075
  Tykkäykset:
  1,474
  Pisteet:
  636
  Shhhh!
  Mieki tässä viikon ajanu varust......siis tavaroita p-pohjanmaalta rajanpintaan
   
 9. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  niin Shhhh.....ne tekee tarkastuken jos Lapissa asuu ihmisiä :D...sori oli vaan pakko kirjoitaa sen...:)
   
 10. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Menee "vähän" offtopiciksi, mutta...

  Ajatelkaapa, millainen kusetuksen ja ketutuksen multihuipennus olisi järjestää pikaisesti "ylimääräiset kertausharjoitukset", joissa vaikkapa Tornion seudulle sekä käsivarren Lappiin kerättäisiin vaikkapa 60000 sotilasta ja raskasta kalustoa oikein perkeleesti. Samaan aikaan ilmoitettaisiin, että kyseessä on vain puolustusvoimien virka-apuun liittyvä harjoitus, jolla ei ole missään tapauksessa mitään sotilaallista merkitystä ja vielä erikseen korostettaisiin, että Suomi ei suinkaan ole aikeissa hyökätä Ruotsiin tai Norjaan näillä joukoilla (tämä toistettaisiin vielä pariin kertaan tiedonannossa). Joukkojen kerrottaisiin vain olevan tarkkailemassa poroja ja karhuja sekä telttailemassa hyvän joukkohengen nostattamisen merkeissä.

  Tämmöinen pikapikaa kerätty runsas harjoitus keräisi varmasti ulkomaisia sotilastarkkailijoita selvittämään, mitä hittoa tsuhna oikein puuhaa. Sotilastarkkailijoita otettaisiin kylmän diplomaattisesti vastaan ja yritettäisiin kaikin tavoin ohjailla heitä pois noilta alueilta ja joukkoja katsastamasta ilmiselvien tekosyiden ja "erehdysten" avulla. Mahdolliset lentotiedustelut ja siviilikoneetkin torpattaisiin tylysti ja ilmoitettaisiin syyksi "lentokoneiden oma turvallisuus". Johan alkaisi heräämään epäilys Sweamammallakin, että mitä ihmettä Suomi oikein aikoo tehdä. Jotkin tiedusteluelimet ja tarkastajata varmasti pääsisivät kuitenkin perille joukkojen aikeista ja toimista.

  Mitäpä tarkkailijat sitten lopulta löytäisivät? Joukkoja laskemassa poroja ja karhuja, telttailemassa ja paistelemassa makkaraa, saunomassa telttasaunoissa ja laulemassa hilpeitä kansanlauluja. Panssarivaunuja käytettäisiin vain vaikeassa maastossa liikkumiseen ja porojen laskemiseen pimeässä jne. Voitte olla varmoja, että tuon jälkeen tarkkailijoita lähetettäisiin kaksinverroin selvittämään, että mitä ihmettä se tsuhna nyt OIKEASTI touhuaa. Kriisi voisi kasvaa kuin pullataikina kun kaikki tahot olisivat varmoja, että nyt on menossa jokin harvinaisen hyvin suunniteltu ja toteutettu harhauttamisoperaatio. Jossain vaiheessa Puolustusministeriö ilmoittaisi, että joukkojen määrä nouseekin 200000 sotilaaseen, mutta ilmoitus vedettäisiin äkkiä pois julkisista lähteistä. Viimeistään tässä vaiheessa alkaisi jo sellainen kohina ja tohina ja ihmettely, että oksat pois.

  Koko jutun jujuna olisi tietenkin se, että nuo joukot vain ja ainoastaan laskevat poroja ja karhuja, saunovat, paistavat makkaraa ja viettävät hilpeätä aikaa parisen viikkoa, jonka jälkeen harjoitus loppuu. Voisi aiheuttaa mielenkiintoista WTF kommenttia. :-D
   
 11. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,287
  Tykkäykset:
  6,469
  Pisteet:
  1,286
  Vaan sanokaapa, että miten pienellä porukalla tuollaisen vaikutelman voisi saada aikaan? Muutama sata ei varmana riitä, etenkin noiden tarkkailijoiden takia, mutta riittäisikö muutama tuhat? Kukaan ei varmana alkaisi erityisen tarkkaan laskemaan ensimmäisen tuhannen jälkeen.

  Mutta pitää nyt sanoa, että olisihan tuo tekemisen arvoinen temppu, jos ei muusta syystä, niin saisipahan tietää, että mitä Ruotsalaiset sanoisivat. :a-grin:
   

Jaa tämä sivu