Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

BICC GMI: Israel militarisoiduin, Suomi 25.

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja yrjö, 20.11.2012.

 1. yrjö

  yrjö Kenraali

  Liittynyt:
  29.01.2012
  Viestejä:
  2,648
  Tykkäykset:
  3,173
  Pisteet:
  636
  http://www.verkkouutiset.fi/index.php/ulkomaat/983-ulkomaat/74605-maailman-militarisoitunein-maa-on-israel


  Pohjois-Korea on militarisaation kruunaamaton kuningas. Niistä valtioista joista tietoja saa, Israel on ykkönen. Israelin tai PK:n ykkössijoja huomattavasti mielenkiintoisempaa on Suomen menestys vertailussa. Suomi on sijoittunut 25. sijalle. Kelpo tulos ottaen huomioon että Suomi on kehittynyt teollisuusmaa, pieni länsimaa, Pohjoismaa, EU:n jäsen, ei ole jäsen sotilasliitossa, puolustusbudjetti on alhainen, Suomi on avoin demokratia, "pehmeä" maa (eli tasa-arvo, ympäritönsuojelu, ihmisoikeudet, sananvapaus jne. ovat kunnossa) ja (ainakin jonkinlainen) hyvinvointivaltio sekä (ainakin toistaiseksi) kolmen A:n luottoluokituksella vaikeassa eurokriisitilanteessa. Lisäksi Suomi pärjää vuodesta toiseen samaan aikaan gini-indeksissä, pisavertailussa, korruptiovertailussa, kilpailukykyvertailussa jne. Eli lyhyesti sanottuna on kuitenkin aika hiton hyvä maa.

  Suomen 25. sija verrattuna USA:n 31. ja Kiinan 86. sijoihin tosin on omiaan aiheuttamaan vähintäänkin lievää epäilystä indexin luotettavuudelle tai paremminkin indexilukuun vaikuttavien kriteerien valintaperusteille. Sveitsikin on sijalla 63. Kuitenkin pienten läntisten valtioden ryhmässä (esim. Hollanti, Belgia, Itävalta, Sveitsi, Pohjoismaat) Suomi on paras.

  Tämän postauksen keskeinen pointti on, että esitän uutisen perusteella olettaman: Suomessa tehdään kuitenkin puolustusrahojen allokointi melko tehokkaasti. Vaikka toisin saattaisi olettaa tätä keskustelupalstaa lukieassa.

  http://www.bicc.de/publications/publicationpage/publication/biccs-global-militarization-index-gmi-2012-factsheet-274/

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Global_Militarization_Index

  PS.
  En minä tätä sillä, että luulisin tämän nyt hirveän vakavasti jotain tarkoittavan. Näin siis ihan etukäteen totean tämän. Kuitenkin yksi kotimaahan liittyvä uutinen.
   

Jaa tämä sivu