Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Bitcoin ja kryptovaluutat yleisesti

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Huhta, 05.07.2016.

 1. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,599
  Tykkäykset:
  4,637
  Pisteet:
  1,286
  Joillakin byrokraateilla on ongelma. Huomaa kyllä, ettei Brysselissä ymmärretä tästäkään asiasta pätkääkään!

  Bitcoin on luonteeltaan hajautettu ja verkottumiskykyinen järjestelmä, jonka taistelunkesto niin sisäisiä kuin ulkoisia vihollisia vastaan on omaa luokkaansa. Mitään "lompakkopalveluja" ei välttämättä tarvita, kuka tahansa voi ladata itse ohjelmiston kännykkäänsä tai tietokoneelleen, ja todellinen hardcore-harrastaja pitää lompakkonsa vain fyysisessä muodossa.

  Virtuaalivaluuttojen vaihdantapalveluiden säätely taas on ajatuksena varsin heikosti toimiva. Ei ole mitään keskuspankkia, jonka kautta kaikki bitcoin-transaktiot kulkisivat. Jos kaverillani on euroja, ja minulla bitcoineja, jotka haluan vaihtaa euroiksi, niin vaikea siihen vaihtokauppaan on byrokraatin puuttua. Jos kauppa käytäisiinkin vain laillisissa ja säädellyissä vaihdantapalveluissa, niin on mahdotonta sanoa, mitä bitcoineille tapahtuu sen jälkeen. Siirrot lompakoista toisiin lompakoihin ovat julkisia, mutta kun lompakon luominen ei ole millään tavalla säädeltyä, niin ei ole mahdollista kertoa, kuka minkäkin lompakon omistaa. Yksinkertaisuudessaan voidaan ajatella, että ostan bitcoineja viralliselta välittäjältä, joka kirjaa henkilöllisyyteni ja lompakkoni osoitteen talteen. Sitten luon toisen lompakon, johon siirrän bitcoinini. Sitten siirrän bitcoinit tästä toisesta lompakosta terroristi-kaverini lompakkoon. Jos kaverini myöhemmin jää kiinni puuhistaan, on mahdotonta osoittaa pelkän vaihdantapalvelujen lokien perusteella, että olisin rahoittanut terrorismia. Olen siirtänyt bitcoinit toiseen lompakkoon, joka voi kuulua kenelle hyvänsä. Ehkä vaimolleni, rakastelijattarelleni tai vaikka yliopiston edessä kerjänneelle köyhälle tietotekniikan opiskelijalle. Lisäksi netissä on olemassa lukuisia ns. mixereitä. Mixer ottaa pienen provision sinne lähetetyistä bitcoineista ja sotkee loput bitcoinit muiden käyttäjien lähettämien bitcoinien kanssa. Lopuksi mixer lähettää käyttäjiensä bitcoinit heidän toivomiinsa uusiin osoitteisiin. Tuon käsittelyn jälkeen on äärimmäisen vaikea edes arvioida saati sitten todistaa, mikä bitcoin kuuluu kenellekin, jos mixer on hyvin suunniteltu ja volyymit ovat riittävän isoja.

  Mitä tulee sähköisten maksuvälineiden anonyymiin käyttöön, niin ei Jeesus mitä spedeilyä. :facepalm: Joo, en varmaan saa enää ostaa nettipelin jäsenyyttä R-Kioskilta ostetulla Paysafecardilla. Mutta entä Bitcoinin kaltaiset kryptovaluutat? Miten säätelet niillä tapahtuvia kauppoja? Huumekauppa on nykyiselläänkin laitonta, mutta silti sitä käydään TOR-verkossa, jonka kauppapaikkojen sulkeminen on hyvin lähellä mahdotonta, ja ihmiset maksavat toisilleen Bitcoineilla. Eipä ole sääntely onnistunut tähän mennessä!

  http://yle.fi/uutiset/euroopan_komi...ivaluutta_bitcoinin_anonyymia_kayttoa/9004686

  Edit: Korjattu pieleen mennyt lainaus.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2016
 2. Vääpeli

  Vääpeli Kenraali

  Liittynyt:
  22.11.2012
  Viestejä:
  2,902
  Tykkäykset:
  5,583
  Pisteet:
  636
  Ja ottaahan se verottajaakin kupoliin, kun ei pääse noista osingoille.
   
 3. Mainos 4. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,618
  Tykkäykset:
  21,324
  Pisteet:
  1,286

  EU "arvoyhteisö" on ihan sikakiva juttu :rolleyes: eikä sillä ole mitään yhteneväisyyttä N-liittoon tai johonkin muuhun ex / nykyiseen "demokraattiseen" valtioon :p
   
 5. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  Bitcoinissa on paljon epämääräisyyttä. Ei kannata ihmetellä jos kupla poksahtaa ja ponzi romahtaa.
   
 6. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,599
  Tykkäykset:
  4,637
  Pisteet:
  1,286
  Niin, bitcoin on vahvasti spekulatiivinen, kun se ei ole yleisesti hyväksytty maksuväline. Sitä ei siis voi suositella mitenkään vakaana sijoituskohteena, kurssihan on heitellyt aika paljonkin, ja esimerkiksi pari vuotta sitten koettiin eräänlainen romahdus Kiinan viranomaisten puututtua paikallisten bitcoin-pörssien toimintaan.

  Muutoin pidän bitcoinia kuitenkin hyvin mielenkiintoisena järjestelmänä. Kohtalaisen anonyymi ja hajautettu maksujärjestelmä/valuutta, jota ei voi printata lisää, kun valtiosta siltä tuntuu. Samalla koetellaan perinteisen yhteiskunnan rajoja monin tavoin. Jos maksujärjestelmä ei ole yhteiskunnan hallinnassa, toisin kuin nykyinen pankkijärjestelmä on, tulee esimerkiksi verojenkeräyksestä haasteellista. Samalla fyysinen raha, se minkä tunnemme käteisenä, tulee entistä katoavaisemmaksi. Onko se hyvä vai huono asia, siitä voi olla montaa mieltä, mutta kyllähän se kylmää ajatella, että aurinkomyrsky, ydinsota tms. kaataisi maksujärjestelmän täydellisesti...
   

Jaa tämä sivu