Burj Khalifa 828m, tähystystorni Porvooseen?

Charlyn_enkelit

Kersantti
ALTTERI
Saudi-Arabia aikoo rakentaa 1000m korkean talon. Arabiemiraattien Dubain 828m korkea hotelli/toimistorakennus Burj Khalifa on jo valjastettu monenlaiseen viranomaiskäyttöön. Sieltä katsotaan tehokkailla kaukoputkilla autojen yli- ja alinopeudet, kännykän ja turvavyön käyttö ajaessa, autojen väliset turvavälit ja kaikenlaista, jopa raskaan liikenteen pysymistä kaistoillaan.

Kaava on että näköetäisyys on 3.6 * sqrt(h) eli Burj Khalifasta näkee n. 110km päähän. Siis maan tasalle, lentokoneet ja korkeat laivat näkyisi vielä kauempaa. 828m korkeudella oleva helikopteri näkyy siis 220km päästä esim lidarilla (lasertutka).

Jos vastaava torni olisi Kouvolassa tai Porvoossa, niin sitä voisi käyttää maa-, meri- ja ilmavalvontaan. Ehkä myös helikopterien tankkauspaikkana. UAV datalähetyksen vastaanottopaikka, tutkat sinne, ohjuksen ohjailuun ja miksei vaikka perinteisen tykistön ja raketinheittimien alustapaikka. Voisi lentää aika kauas.

Rakennus pysyy ehjänä, jos siellä on paljon ulkomaisia siviilejä, esim lehdistön hotelli, turvapaikan hakijoita, ulkomaiden lähetystöjä ja EU:n virastoja.

Miten tämmöinen talo parhaiten edistäisi kokonaismaanpuolustusta ja minne se pitäisi sijoittaa ?

800px-HorizonDistance.png
 
Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi sen suunnitteluun.

Aikoinaan laskin että 100 metrinen torni Oulussa jonka katolla valonheittimet taivaalle ja valaisisi pilviä näkyisi jo Ylivieskaan asti.
 
Rauhanajan käyttöä tuolla voisi varmaan olla, mutta jos rakennuksen katolla on vaikka tutka, niin se on automaattisesti maali sotatilanteessa ja kenenkään ei tarvitse tehdä kuin yksi pyyntö siirtää joko siviilit tai tutka, niin sen saa vapaasti ampua hajalle. Tuo pyyntö on sellainen muodollisuus joka varmaankin voidaan tehdä jo rauhanaikana.

Lehdistö ei ole niin tyhmää, että jäisi tuohon rakennukseen.

Ja kaikki tuo muu mitä charly olisi tunkemassa tuonne, niin mikä helvetin järki on tunkea kaikki tuo yhteen paikkaan?
 
Mihin tuossa tornissa sijoitetaan karttaruutupommi?
 
Within the British military, a common nickname is "Grid Square Removal System", a play on the initialism GSRS (from the older General Support Rocket System).
 
http://www.skyscrapercenter.com/jeddah/kingdom-tower/2/

pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg
pic.jpg


Maailman korkeimman pilvenpiirtäjän rakennustyöt alkoivat:

Saudi-Arabiaan nousevasta jättiläisestä on tarkoitus tulla ainakin kilometrin korkuinen. Pilvenpiirtäjän arvioidaan valmistuvan vuonna 2018.

Uudeksi maailman korkeimmaksi rakennukseksi tähtäävän Kingdom Towerin rakennustyöt ovat alkaneet Saudi-Arabiassa.

Öljyrahoilla rikastuneen valtion toiseksi suurimpaan kaupunkiin Jeddaan nousevasta pilvenpiirtäjästä on tulossa ainakin kilometrin korkuinen. Tarkka korkeus halutaan vielä pitää salassa.

Alun perin Kingdom Towerista piti tulla jopa 1,6 kilometriä korkea, mutta rakennuspaikan maaperä osoittautui epäsuotuisaksi niin korkealle rakennukselle.

Kingdom Tower ohittaisi valmistuessaan nykyisen maailman korkeimman rakennuksen, Dubain Burj Khalifan, ainakin 170 metrillä.

Pilvenpiirtäjän on tarkoitus valmistua vuonna 2018. Se olisi kuusi kertaa korkeampi kuin Suomen korkein vapaasti seisova rakennelma, Tampereella sijaitseva 168-metrinen Näsinneula.

Hankkeen arvioidaan maksavan yli 850 miljoonaa euroa.


http://yle.fi/uutiset/maailman_kork...eulaa_paallekkain__video_ja_grafiikka/7221052
 
Within the British military, a common nickname is "Grid Square Removal System", a play on the initialism GSRS (from the older General Support Rocket System).

Joo, ja jenkit käyttävät tuota lempinimeä myös. Mutta tosielämässä vaaditaan hieman enemmän kuin pelkkä vekkuli lempinimi.
 
Back
Top