Christopher Lee täyttää 91 vuotta

miheikki

Greatest Leader
http://www.iltasanomat.fi/elokuvat/art-1288568683859.html kirjoitti:
Uskoisitko ikää? Tämä tähti on jo yli 90-vuotias

Julkaistu: 27.5.2013 11:46

Sarumania ja Draculaa näytellyt sir Christopher Lee juhlii 91-vuotispäiväänsä julkaisemalla hardrocklevyn.
Muun muassa Taru sormusten herrassa -elokuvissa pahiksena ihastuttanut sir Christopher Lee täyttää huomenna tiistaina kunnioitettavat 91 vuotta. Juhlapäivästä on tulossa erityinen, sillä näyttelijä julkaisee tuolloin jo toisen hardrockalbuminsa.

-Levy on 100-prosenttisesti metallia. En kilju, mutta se on ehtaa hardrockia, Lee sanoo Guardianille.

Sir Christopher Lee on saanut musisointiin apua Judas Priestin kitaristilta Richie Faulknerilta. Faulkner tunnustaa, että hänen oli vaikea erottaa näyttelijä roolihahmostaan.

-Tuntui epätodelliselta istua kotona ja kuunnella Sarumanin jylisevän kaiuttumista. Minulla ei ole hajuakaan, mitä naapurini ajattelevat tästä, Faulkner vitsailee.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Christopher_Lee kirjoitti:
Vuonna 1939 sotilaskoulussa ollut Lee yritti osallistua talvisotaan Suomen maavoimissa, mutta muiden brittiläisten vapaaehtoisten tavoin häntä ei päästetty sotatoimiin.[3] Heille annettiin kuitenkin lumipuvut ja noin viikon kestänyt vartiotehtävä kaukana taistelulinjojen takana. [4] Myöhemmin Lee on todennut, että suomalaiset pelastivat hänen henkensä, koska eivät päästäneet häntä rintamalle. Vuonna 1941 Lee päätti osallistua toiseen maailmansotaan värväytymällä kuninkaallisiin ilmavoimiin, ja hän sai lentokoulutusta Etelä-Afrikassa mutta joutui vetäytymään tehtävästä näkövaikeuksien takia. Hänen kuitenkin onnistui liittyä brittien tiedustelupalveluun, jolle hän suoritti tehtäviä Sisiliassa ja Italiassa. Sodan päättymisen jälkeen Lee erosi asevoimista.

1288568682781.jpg
 
http://www.iltalehti.fi/leffat/2013061417152591_le.shtml
Tiesitkö:
Sormusten herran tähti oli Suomen talvisodassa
Sunnuntai 23.6.2013 klo 08.57
Christopher Lee halusi 17-vuotiaana pelastaa pienen maan venäläisten kynsistä.

Legendaarinen näyttelijä Christopher Lee, 91, oli jo nuorena Suomen ystävä.

Hauskassa ja huomattavan sivistyneessä muistelmakirjassaan Lord of Missrule (2003) Lee paljastaa, että vasta koulusta päässeet pojat olivat pettyneet Britannian sotaministeriöön ja halusivat "pelastaa pienen Suomen venäläisten kynsistä".

"Halusimme auttaa"

Taru sormusten herrasta -elokuvaa mainostaessaan Lee kertoi Turun Sanomille: "Olin 17-vuotias, kun kuulin sotilaskoulussa, että Suomessa käytiin sotaa Neuvostoliittoa vastaan. Lähdimme matkaan kaveriporukalla ja sanoimme, että haluaisimme auttaa."

Lee ja hänen ystävänsä saapuivat Suomeen vuonna 1939, kun talvisota oli jo alkanut. Rintama oli silloin suurin Euroopassa, sillä muualla käytiin vain paikallisia taisteluita.

Lee kuului eri puolilta maailma tänne vapaaehtoisina hakeutuneisiin joukkoihin, niiden brittiläiseen siipeen.

Leen mukaan suomalaiset vastaanottajat olivat suorastaan liikuttuneita kuultuaan, että englantilaiset olivat maksaneet matkansa ihan itse.

- He antoivat meille valkoiset lumipuvut ja veivät meidät turvalliselle alueelle, Lee kertoi.

- Emme nähneet yhtään venäläistä, ja palasimme kotiin kahden viikon kuluttua.

Turun Sanomissa Lee vielä tarkensi:

- Ampua kyllä osasimme, mutta emme hiihtää. Meitä kiitettiin avusta, mutta emme tietenkään päässeet lähellekään rajaa. Mutta se oli vain hyvä asia. Muuten tuskin olisin tässä nyt.

Lee ehti kuitenkin vaikuttua suomalaisten kamppailuhengestä ja ystävällisyydestä.

- Oli päivänselvää, että Suomen pieni armeija pärjäsi aika hyvin venäläistä jättiläistä vastaan - ihan ilman meidän apuammekin.

Monesti Suomessa

Talvisodan jälkeen Lee on käynyt maassamme lukuisia kertoja. Erityisesti häntä houkuttelevat tänne pohjoisen avarat ja kauniit maisemat sekä suomalainen ooppera, jota hän pitää korkeatasoisena. Leen suosikkilaulajiin kuuluu Karita Mattila, jota hän pitää maailman parhaana lajissaan.

Käydessään Night Visions -elokuvatapahtumassa vuonna 2002 Lee piti melko pitkän puheen suomalaiselle kauhuleffaväelle suomalaisen oopperan erinomaisuudesta. Karita Mattila sai taas erikoismaininnan, mutta niin saivat muutkin.

Lee mainitsi tietämistään suomalaista laulajista Jorma Hynnisen, Martti Talvelan, Jorma Silvastin, Matti Salmisen, Jaakko Ryhäsen...

KARI SALMINEN
 
Haha..se on Hammer films Dracula!!!!
 
Back
Top