Cold Responce 2014 Norjassa

Taitolaji

Ylipäällikkö
BAN
Lahjoittaja
Suomi on aiemmin osallistunut Cold Response harjoituksiin Pohjois-Norjassa. Seuraava teksti on vuodelta 2012: Porin Prikaatin Suomen Kansainvälinen Valmisjoukko osallistuu 215 sotilaan voimin Norjan isännöimään kansainväliseen kriisinhallintaharjoitukseen. Suomen kansainvälinen valmiusjoukko koostuu varusmiehistä, kouluttajista ja esiupseereista. Harjoitusjoukon ja kaluston siirto toteutetaan lento- ja junakuljetuksin sekä moottorimarssina Kemistä Norjan Bjervikin alueelle 10–12.3.2012. Tilannekehysharjoitus - Field Training Exercise toteutetaan 14–22.3.2012.

Vuonna 2014 tilanne on toinen:
10.3.2014 - 21.3.2014
Cold Response 2014 -harjoitus, Norja

Pääesikunnan logistiikkaosasto osallistuu Norjan johtaman harjoituksen JLSG:n esikuntaan kahdella upseerilla.

No, ei ole kummoinenkaan kontribuutio tuohon harjoitukseen jos vertaa vaikka Ruotsiin (1400 sotilasta) - rahapula vai tahtotila? Ruotsalaiset puolestaan korostavat sitä, että pääsevät harjoittelemaan yhdessä Naton kanssa.Sverige övar med Nato i Nordnorge
Samtidigt som krisen i Ukraina fått den svenska försvarsdebatten att hetta till inleds Natos storövning Cold Response i Nordnorge. Bland de 16 000 soldater från 16 länder som deltar finns 1 400 svenskar.

9 mars 2014 kl 01:30 , uppdaterad: 9 mars 2014 kl 01:32

Den återkommande fredsbevarande övningen, den största som Sverige deltar i under 2014, pågår 8-21 mars.

- Försvaret behöver öva och det här är ett utmärkt tillfälle att öva tillsammans med Nato, säger överste Jan Mörtberg vid Försvarshögskolan till Dagens Nyheter.
 

sherlokki

Kapteeni
Ajaisivat koko porukan Suomen Lappiin, siinä olisi sitä jotakin.
Rutiinivierailu :)
 

Stagideus

Majuri
Lahjoittaja
Oma mielipiteeni on, että tämä on just oikea ratkaisu! Vyönkiristyksen viimeinen vuosi menossa ja jos valmarit lähetettäis Norjaan, söisi se leijonan osan touhurahasta joukon kokoon suhteutettuna. Nykyäänhän valmiusjoukkokoulutusta annetaan Porissa jo useammassa yksikössä, kummassakin saapumiserässä. Tämä varmaan omalta osaltaan muuttaa vakiintuneita käytäntöjä ja pistää paletin uusiksi.

Tiedä tosin sitten, ovatko kenties menossa johonkin toiseen harjoitukseen..
 

PJ85

Eversti
Lahjoittaja
Eip mittään, sattuuhan noita. :)

Suomalaiset ovat osallistuneet Cold Response-harjoituksiin 09,10 ja 12. (varusmieskomppanialla siis)
Jos kesän Liettuan harjoitus on(kuten nyt), niin se on ilmeisesti etusijalla. CR on helmi-maaliskuussa järjestettävä kuulemma hivenen liian "aikaisin" harjoitusjärjestelmään peilattuna.
 
Top