Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Daily Telegraph: Britannia joutuu leikkaamaan puolustusvalmiutta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja kunnas, 23.07.2010.

 1. kunnas

  kunnas Majuri

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  1,050
  Tykkäykset:
  28
  Pisteet:
  156
  Lontoo/Helsinki. Britannialla ei ole enää varaa ylläpitää nykyistä puolustusvalmiuttaan, varoittaa maan puolustusministeri Liam Fox Daily Telegraph -lehden haastattelussa.

  Britannia on tähän asti ylläpitänyt valmiutta sekä täysimittaiseen sotaan, lyhyen aikavälin sotilasoperaatioihin sekä Afganistanin tapaisiin kriisinhallintaoperaatioihin. Jostakin on Foxin mukaan jatkossa luovuttava.

  "Meidän on pohdittava, missä todelliset riskit ovat. Venäläiset eivät ole ihan lähiaikoina vyörymässä Eurooppaan", hän vertasi.


  Sotalaivojen, hävittäjäkoneiden ja panssariajoneuvojen määrää aiotaan vähentää, ja Fox harkitsee myös kaikkien 25 000 brittisotilaan kotiuttamista Saksasta. Jos ajatus toteutuu, se olisi ensimmäinen kerta sitten vuoden 1945, kun Britannialla ei ole joukkoja Saksassa.


  Hallitus saattaa leikata puolustusministeriön budjettia jopa viidenneksellä nykyisestä 44 miljardista eurosta osana laajaa julkisen talouden säästösuunnitelmaa.
   
 2. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Mielenkiintoista että aiotaan puristaa tuosta suunnasta. Olin aika varma että säästöjä haettaisiin vähemmän kärkkäällä kriisin hallinnalla... Tai no eiköhän sekin tule kokemaan kutistuksia vaikkei sitä ihan ääneen sanota.

  Yhdusvalloissa kai tuon pelko on hieman aiheuttanut harmaita hiuksia kun Britannia on kuitenkin ollut ja jatkossakin tulisi olemaan arvokas liittolainen.

  Ja toisaalta britit ovat vain uuden ajan airut. Yhdysvallat on jo päätöksen tehnyt ja satsaa enemmän armeijaansa rahallisesta. Euroopassa ei luultavasti tätä tendenssiä kovinkaan paljoa esiinny ja edessä onkin entistä kovempi näivettyminen kun tavara kallistuu mutta raha ei lisäänny, puolustusbudjetteja tultanee myös kutistamaan kautta Euroopan.
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,914
  Tykkäykset:
  23,925
  Pisteet:
  1,286
  Euroopassa on moniakin äänekkäitä tietäjiä, jotka haluavat saada puolustusvoimien rahoitusta siviilisektorin käyttöön. Tähän voidaan sitten aloittaa vasuri--vihreä-älinä, mutta nämä äänet ovat pankkiireja, teollisuusmagnaatteja, pörssiväkeä jne. Eli Euroopassa halutaan saada kaikki kohtuudella irtisaatava varallisuus hyödyttämään elinkeinoelämää, siitä tässä on kysymys. Ja sotalaitoksetkin sitten joutuvat osallistumaan talkoisiin.

  Sanokaas herrat, miksi pitäisi kiveen hakata eri maiden puolustuslaitosten käyttämä rahoitus????? Aiku kommonistit tulee ja tuikkaa Nato-yhteensopivan pistimen Neurooppalaisen peffaan??? Vaiko muslimit tulvii Yhteiseen eurooppalaiseen kehtoon käyttäen mekanisoituja asevoimia? Mikä valtio nähtävissä olevana aikana on ryöhäämässä asevoimillaan Eurooppaan???

  Tiettyyn rajaan saakka ymmärrän hyvin tuon logiikan, ns. tuottamattomasta ruletista raha pois tuottavaan rulettiin.

  Pitäisikö Suomessa ryhtyä samoihin temppuihin? Mielestäni ei, ihan siitä syystä, että meidän puolustusbudjettimme on aina ollut ja on nytkin maltillinen.

  Joku ranskalaiskenraali sanoi kutakuinkin näin: armeijat ovat menoautomaatteja ja hyvin pitkälle siksi teollisuus pystyy hyödyntämään tilanteen nostamalla hintoja jatkuvasti....kuulostaa jos ei tutulta niin ainakin ymmärrettävältä. Jos asevoimien rahoitusta leikataan, se voi toden totta vaikuttaa myös siten, että materiaaliteollisuus on pakotettu tarkistamaan hintatasoaan.

  Olen aika ajoin pyrkinyt ohjaamaan keskustelua siihen suuntaan, että otettaisiin järki käteen kun tehdään näitä ostoslistoja. Todellisuus on se, että puolustusmateriaalin reaalihinnat nousevat 7-8 vuodessa kaksinkertaiseksi. Kysymys: millä hitolla rahoitetaan entisenlainen tai entisenlaisena pidetty sotalaitos???? Ollaan vähintään haasteellisen tilanteen edessä, aivan taatusti. Näköpiirissä ei ole tilannetta, jossa valtakuntaa puolllustaa vimpan päälle teknoarmeija...tai puolustaa, mutta se armeija on erittäin pieni.

  Tästä se Korkeaoja puhui kun avasi keskustelua taannoin Kolmannesta Tiestä...se lytättiin armotta, se ei sopinut gloori gloori - hallesheigaraa - henkeen.
   
 5. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,966
  Tykkäykset:
  3,287
  Pisteet:
  1,286
  Nyt ollaan lännessä siinä tilanteessa että panssaroitu 4x4 ajoneuvo maksaa miljoonia. Noilla hinnoilla ei mitään panssariprikaateja perusteta saatika ylläpidetä isoja määriä.
   
 6. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,426
  Tykkäykset:
  1,107
  Pisteet:
  636
  Britannia leikkaa rajusti puolustusmenojaan

  http://uutiset.msn.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Britannia+leikkaa+rajusti+puolustusmenojaan/1135260512649

  LONTOO. Maailman suurimpiin sotilasmahteihin kuuluva Britannia leikkaa rajusti puolustusmenojaan. Neljän vuoden kuluttua puolustusmenoihin käytetään 10–20 prosenttia vähemmän kuin nyt. Todellisuudessa puolustusvoimia myllerretään enemmän kuin 10–20 prosentin säästötavoite antaa ymmärtää. Hallitus joutuu tinkimään myös suunnitelluista kaluston korvausinvestoinneista.

  "Edellinen hallitus tilasi ja suunnitteli valtavasti korvausinvestointeja, joiden rahoituksesta ei ole tietoa", IISS-tutkimuslaitoksen puolustustalouden asiantuntija Alexander Nicoll huomauttaa.

  Säästökuuri on kuumentanut tunteita puolustushallinnon sisällä. Maavoimat, merivoimat ja ilmavoimat taistelevat joukkojensa ja investointiensa puolesta.

  Lokakuun lopussa julkistetaan puolustuspoliittinen selonteko, jossa linjataan strategisia päätöksiä sotavoimien tulevaisuudesta. Puolustusasiantuntijat ovat huolissaan vauhdista, jolla suuria strategisia päätöksiä tehdään.

  Puolustushallinnon sisällä ei ole yhteisymmärrystä edes siitä, minkälaisiin uhkiin tai tarpeisiin sotavoimia tulevaisuudessa tarvitaan.

  Lokakuussa puolustusvoimien komentajana aloittava kenraali David Richards on vakuuttanut pääministeri David Cameronin siitä, että armeijan vahvuuden täytyy säilyä 100 000:ssa, jos Britannia aikoo pitää 10 000 sotilasta Afganistanissa.

  Suurimmat leikkaukset kohdistunevat Britanniassa merivoimiin ja ilmavoimiin.
   
 7. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,270
  Tykkäykset:
  615
  Pisteet:
  636
  Hesarin artikkelin mukaan todennäköisiä leikkauskohtia olisivat uudet lentotukialukset ja F-35 hävittäjät. Tukialuksista jälkimmäinen jätettäisiin kokonaan rakentamatta tai se myytäisiin heti valmistumisen jälkeen. Tuo hävittäjien määrän leikkaus muistaakseni 135:stä 50:neen ei ehkä ole USA:n mieleen, joten siitä voipi sitten seurata vähän vääntöä.
  Nuo tukialuksethan ovat heti USA:n alusten jälkeen suurimmat maailmassa ja suurimmat UK:n laivastolla koskaan olleet alukset. Kuka sen toisen niistä ostaisi, Venäjä, Kiina? Ei taida kovin monta potentiaalista ostajaehdokasta pallollamme olla.
   
 8. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
  Nämä on taas näitä spekulaatioita. Ihan hyvin on mahdollista että laivastosta leikataan melkein kaikki muu paitsi ne uudet tukialukset. Poliittinen vääntö vaikuttaa ainakin tuon puolustusministerin pääministerille lähettämän ja "vahingossa" lehdistölle vuotaneen kirjeen perusteella aika kovalta.

   
 9. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,270
  Tykkäykset:
  615
  Pisteet:
  636
  Laivaston osalta on kaksi isoa asiaa ollut jo aiemmin vastakkain. Ydinsukellusveneet ja lentotukialukset. On ollut jo pitkään selvää, että käytännössä molempiin ei ole varaa. Ydinsukellusveneet edustavat UK:n ydinpelotetta yksinään, joten niitä ei voida lakkauttaa. Jäjelle jäävät nuo LTA:et. Saattoaluksien radikaali vähentäminen taas jättää ne suojattomiksi, eikä niistä ilmeisesti hirveitä säästöjä saada. Siinähän britit ihmettelevät.
   
 10. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
  Uutiset saarivaltakunnasta tarkentuvat (katsoin BBC:n uutiset ja listasin itse):

  *8% leikkaus puolustusbudjettiin
  *Harrier- ja Nimrod -kalustosta luovutaan
  *25 000 siviilityöntekijän vähennykset
  *kehitysapu ongelmamaihin tuplataan
  *armeija menettää 7000 sotilasta, laivasto 5000
  *tykistöstä ja panssarivaunuista leikataan 40%
  *jatkossa kyky ylläpitää prikaatia missä tahansa maailmassa jatkuvasti ja 30 000 sotilasta isommassa konfliktissa
  *uusiin lentotukialuksiin katapultit
  *sotilaat pois Saksasta
  *ydinkärkien määrää vähennetään
  *laivasto menettää neljä alusta
   
 11. Raveni

  Raveni Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  5,730
  Tykkäykset:
  4,224
  Pisteet:
  1,286
  Mahtaa kohta olla halpaa telatykkiä ja panssaria myynnissä... F35 hinta taas voi vähän pompsahtaa kun tilaukset vähenevät?
   
 12. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,966
  Tykkäykset:
  3,287
  Pisteet:
  1,286
  http://www.guardian.co.uk/politics/2010/oct/19/david-cameron-defence-cuts-decade-aircraft-carriers-no-jets?CMP=twt_gu

  :a-lipsrsealed:
   
 13. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
  La special relationship - Britannia ja Ranska tiivistävät sotilasyhteistyötään
  [​IMG]
  Kuvateksti: "Luulen että hän hyppäsi itse."
   
 14. Mainos 15. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  599
  Pisteet:
  316
  Siinä on uusi Britannian ja Ranskan sotilasyhteistyösopimus: http://www.number10.gov.uk/news/statements-and-articles/2010/11/uk%E2%80%93france-summit-2010-declaration-on-defence-and-security-co-operation-56519

   

Jaa tämä sivu