digi digi digi digi

noska

Ylipäällikkö
Vanha analoginen maailma digitalisoituu. Ensin tuli digitaalinäyttöiset laskimet laskutikkujen tilalle, sitten viisarikellot väistyivät digitaalikellojen edeltä, syntetisaattorit digitalisoitiin ja siinä perässä äänilevyt, perässä seurasivat kännykät, kamerat televisiot ja maastokuviot. Joko kaikki on digitalisoitu? Ja mitäs sitten tehdään? Mikä on seuraava kehitysaskel? Geeni-, bio- tai nanoteknologia? Humanoiditi? Vai joku muu?
 
No, jossain määrin alkaa digi voittaa alaa mutta vielä on sarkaa kynnettävänä.
Erityisesti tämä jo jonkin aikaa vallinnut digi"huuma" asettaa vaatimuksia tiedon tallennustekniikoille, jotka ovat jo kauan olleet lähellä sydäntäni :rolleyes:
Siellä on aika huimia kehityskulkuja menossa, osa tosin kehitysvaiheessa ja tuotteita saamme odottaa vielä jonkin aikaa.

Luulisin, että seuraavaksi nousevat kehityksen vetureiksi nano- ja biotekniikat, noillahan on jonkin verran yhtymäkohtiakin....
 
Jos ajatellaan sotilaspuolta niin varmasti uutta pukkaa tasaisesti, mikä olisi sitten sellainen läpimurtojuttu, joka jopa ylittäisi digi-jutut? Voisiko se olla joku sellainen juttu, jota ei osata nyt edes arvata?

Wuosia sitten luin kokeellisesta jonkun maan merivoimien protosta, joka oli tehty puusta. Muistaakseni lähes 50-metrinen aluksen tekele, joka omasi lähtökohtaisesti erittäin hyvät häiveominaisuudet, kesti rankkaa merenkäyntiä eikä loistanut tutkissa kuin majakka. Siihen saatiin jollain heijastemenetelmällä synnytettyä jollain tapaa "valheellinen" lämpöjälkikin.

Jos en väärin muista niin se oli rakennettu seuraavista palikoista: liimapuupalkkeja, kyllästettyjä parruja, suht paksua erikoisvaneria ja jotain vielä, en muista. Saumat oli liimattu SALAISELLA teollisuusliimalla ja ruuvattu haponkestävillä ja merivedensietävillä tolhakilla ruuveilla.

Sitä ei lopultakaan voi aina arvata, mitä kulloinkin "uutuutena" tullaan näkemään ja sitten ihmetellään suut renkaina, että ohhhoh. Nanoista ja hybrideistä puhutaan paljon ja varmasti niille tulee sijansa, mutta saas nähdä..
 
Niin tällä hetkellä muotisanoja ovat modulaarisuus ja hybridit. Nekö ovat seuraava kehitysaskel vai viedäänkö ennsin digimuutos loppuun. Velä on paljon tehtävää. Edes rankaita ei ole vielä muutettu digimuotoon.
 
noska kirjoitti:
Niin tällä hetkellä muotisanoja ovat modulaarisuus ja hybridit. Nekö ovat seuraava kehitysaskel vai viedäänkö ennsin digimuutos loppuun. Velä on paljon tehtävää. Edes rankaita ei ole vielä muutettu digimuotoon.
Hybrideistä noin yleisesti sanoisin että kaksi voimanlähdettä = kaksi kohdetta joka voi olla rikki, ja monimutkaisuus kasvaa. Toki hyötyjäkin on (niiden kulutuslukemien ohella) esim että saadaan hurja vääntö sähkömoottorilla heti pieniltä kierroksilta. Vaikuttais sopivalta tela-ajoneuvoon?
Digimuutos on mielestäni vietävä loppuun tai pidemmälle, ennenkuin tietojärjestelmien modulaarisuus saavutetaan. Siis että voi liittää "vapaasti" sensorikomponentin X väylään Y. Mutta siinäpä on tietoturvallisuusasiaa, joiden hoitamista laajassa mitassa yleisesti ottaen vasta opitaan. MIL-kentän vast asioista en tässä puhu kun ei ole tietoakaan...
 
Ajattelet asiaa liian ahtaasti. Voihan hybridi olla muutakin kuin kahden voimanlähteen yhdistelmä. Hybridihän voi olla periaatteessa lähes minkä tahansa kahden asian yhdistelmä.
 
Back
Top