Divisioona 14 jatkosodassa

Torrakko

Kapteeni
Täällä on paljon sotahistorian tietomiehiä niin tämän yksikön historia kiinnostaa erittäin paljon.

Ei vielä kantakorttia ole käsissä mutta soitto sukulaisille kertoi että minun ukki oli hevosmiehenä ja lähettinä jatkosodassa. Muurmannin radalla ainakin ja Petsamossa. Eikä sieltä sama mies tullut takaisin, niinkuin joskus sotilaista sanotaan. Kun sen kantakortin sitten vihdoin saan niin sotapäiväkirjat tietty, mutta ei niitten käsialasta ota mitään tolkkua.

Linkkejä, kirjoja, mitävaan. :salut:
 
http://www.veteraaniperinne.fi/etusivu
Tuolta löydät varmaan kaiken tiedon tai siis ohjeet mistä tiedon saat.
Youtube löytyy tammenlehvä sukupolven kanava minne on haastateltu veteraaneja ja taisi olla joku tuon joukon veteraanikin haastateltuna.
 
14.Divisioona on yksi parhaiten dokumentoituja yhtymiämme, joten kirjallisuutta kyllä löytyy, esimerkiksi Antti Tuurin Rukajärvi-sarja; Rukajärven tiellä, Rukajärven aika ja Rukajärven linja. Onni Palaste puolestaan on kirjoittanut melko vastaavat Korpisodan sankarit ja Raappanan miehet. Mielenkiintoinen, jo 1960-luvulla julkaistu dokumentti on Veli Lumialan Rukajärven rautaporteilla. Myös komentajien henkilöhistoriikeissä on paljon tietoa, varsinkin E.J. Raappana-rajan ja sodan kenraali on hyvä, jotain tietoa sisältää myös Robert Brantbergin Everstiluutnantti Arnold Majewski-Rukajärven legenda sekä Ermei Kannisen sota-ajan kirjeenvaihtoon pohjautuva Rukajärven luutnantti. lisäys: Äskettäin ilmestyi myös Tauno Oksasen Raappanan nyrkki , KevOs 2:n historiikki.
 
Back
Top