Dokumenttejä

YLE Areenasta löytyy kolmiosainen dokumenttisarja ruotsalaisista vapaaehtoisista lentäjistä, jotka taistelivat Suomen rinnalla toisessa maailmansodassa

Yksi juttu minkä huomasin 1. jaksosta oli että vielä vuonna 1939:nkin vähän ennen sodan alkua suuri osa Suomen kansanedustajista ei uskonut NL:n olevan tosissaan sodan suhteen.
 
Viimeksi muokattu:
EU:n siirtolaisongelma

Euroopan unionin rajoille nousee yhä korkeampia muureja. EU yrittää ulkoistaa siirtolaisongelman Turkkiin, Nigeriin ja Serbiaan perustetuilla keskuksilla, joihin ohjataan Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia. Miljardeja maksaneet toimet ovat kuitenkin vain lisänneet siirtolaisten ahdinkoa, ja EU itse polkee ihmisoikeuksia estämällä turvapaikan hakemisen. Lisäksi siirtolaiskeskukset antavat mahdollisuuden kiristää EU:ta ihmisten hädällä. Migration: the failures of the fortress Europe, Ranska 2023

Katso Yle Areenassa:

 
 

Aleksi Lysander - Sodan hinta ja miksi sotilas kuitenkin lähtee​

Aleksi on muukalaislegioonan käynyt Ukrainan sodan veteraani. Hän kertoi miksi sodan raakuuden nähnyt ammattisotilas kuitenkin haluaa palata, miksi sotaa vastustava sotilas on kuitenkin valmis sotaan, ja minkälainen armeija suomessa on. Kävimme läpi sodan valtavaa hintaa sotilaille ja sitä mitä PTSD:n todellisuus on.

Mistä löytyy sotilaan rauha? Haastattelussa Aleksi Lysander.​

Aleksi Lysander on Ranskan muukalaislegioonan kouluttama sotilas, joka on sotinut niin Afganistanissa, Afrikassa kuin Ukrainassakin. Mitä hän ajattelee rauhasta, mistä haaveilee ja mitä pelkää? Aleksia haastattelee Vantaan seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Rebekka Naatus ja kuvaajana on toiminut digituottaja Jani Karlsson Vantaan seurakuntayhtymästä.
 
Toipuuko sodasta koskaan? | VAPAAEHTOISENA SODASSA ep 3
Tässä jaksossa studiossa on Tina Soinin lisäksi Ukrainassa ollut vapaaehtoinen lääkintähenkilö Erkka, sekä suomalaisten sotilaiden luottoterapeutti Raili Bäckström. Raili on hyvä esimerkki siitä, että sotaan voi osallistua myös menemättä itse rintamalle. Jakso käsittelee sotatraumoja, sotilaan mielenterveyttä ja tavalliseen arkeen totuttelua. Kovettuuko sotilas pysyvästi, vai palaako normaalin ihmisen tunneskaala takaisin ajan kanssa?
 
 
Ammattina sota - Aleksi Lysander | VAPAAEHTOISENA SODASSA ep 4
Tämä jakso käsittelee sotilaan mielenmaisemaa. Miltä tuntuu olla sotilas ja millaista hintaa sotakokemuksista maksetaan? Studiossa 16 vuotta ammattisotilaan uraa tehnyt Aleksi Lysander ja Ukrainassa vapaaehtoisena lääkintähenkilönä toiminut Tina Soini.
 

Venäjän propagandakone - Nina Järvenkylä | VAPAAEHTOISENA SODASSA ep 5​

Tämän jakson vieraana on pitkän uran toimittajana tehnyt Nina Järvenkylä. Nina on raportoinut Ukrainasta aina 2014 lähtien ja päätynyt kerran jopa pidätetyksikin. Ninan kanssa puramme osiin Venäjän propagandakoneistoa ja sen toimintalogiikkaa.
 
Lisätään erinomainen vinkki ketjuun..

Nyt on ajankohta selvillä, 5.2. alkaen 10 jaksoa areenaan.

 
 
Vuonna 2016 BBC järjesti juuri eläköityneille päätöksentekijöille harjoituksen, jonka aiheena oli se mitenkä Britannian tulisi vastata tilanteessa, jossa Venäjä hyökkää Baltiaan.

 
Back
Top