Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

E-reseptit takkuilevat pahasti - lääkkeet voivat jäädä saamatta

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 26.10.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 26.10.2012 klo 5:52
  E-reseptit takkuilevat pahasti - lääkkeet voivat jäädä saamatta

  Sähköisten e-reseptien toiminnassa on ollut ongelmia jo viikon verran apteekeissa ympäri Suomea. Reseptien hakeminen tietokannasta on voinut olla hidasta tai reseptiä ei ole saatu haettua lainkaan.

  Mistä on kyse?

  Sähköisten e-reseptien toiminnassa on ollut ongelmia.
  Ongelmat johtuvat tietoliikennejärjestelmästä, apteekkiverkosta.
  Pahimmillaan reseptejä ei ole saatu toimimaan lainkaan.
  Järjestelmän tarjoaja Pharmadata on selvittänyt ongelmia.
  Vikojen taustalla arvellaan olevan e-reseptien yleistyminen.

  Apteekkariliiton mukaan sähköisten e-reseptien ongelmat ovat vaikeuttaneet apteekkien asiakaspalvelutilanteita, kun järjestelmä on pitänyt käynnistää monia kertoja uudelleen. Ongelmat johtuvat useiden apteekkien käyttämän tietoliikennejärjestelmän, apteekkiverkon, ylikuormittumisesta. Syynä siihen arvellaan olevan e-reseptien käytön reipas yleistyminen.

  - Pahimmassa tapauksessa asiakkaalle ei ole voitu toimittaa reseptiä ja lääkkeet ovat jääneet saamatta, mutta yleensä ongelmat näkyneet lähinnä hitautena, kertoo asiantuntijaproviisori Iiro Salonen Apteekkariliitosta.

  Tällä vinkillä saat lääkkeesi

  Apteekkiverkkoa käyttää yli 600 apteekkia ympäri Suomea. Järjestelmän tarjoajan Pharmadatan mukaan apteekkiverkon ongelmia on selvitetty viime viikonloppuna, ja nyt verkko näyttää toimivan paremmin.

  - Meidän tiedossamme ei ole, että verkossa olisi enää hidastuksia. Toisaalta hidastukset voivat johtua verkon lisäksi apteekin käyttämästä e-reseptiohjelmistosta tai Kelan kantapalvelusta, toteaa Pharmadatan toimitusjohtaja Jukka Litmanen.

  Useista apteekeista kerrotaan häiriöitä kuitenkin yhä ilmenevän.

  Kyllä meillä on ollut päivittäin ongelmia edelleenkin, lähinnä verkon hidasta toimintaa.

  - Minna Hakulinen

  - Kyllä meillä on ollut päivittäin ongelmia edelleenkin, lähinnä verkon hidasta toimintaa, kertoo farmaseutti Minna Hakulinen Mikkelin ensimmäisestä apteekista.

  Pharmadatassa seurataan Litmasen mukaan tilannetta ja tehdään apteekkiverkkoon tarpeen mukaan uusia päivityksiä. Ongelmien varalle Litmanen antaa asiakkaille neuvon.

  - Kannattaa pyytää lääkäriltä tulostettava potilasohje e-reseptin lisäksi. Jos apteekissa on ongelmia e-reseptin käytössä, potilasohjeella saa lääkkeet.
   

Jaa tämä sivu