EA reput/laukut/taskut

Miltecin reppu voi olla parantunut tässä ajan myötä, mutta suosittelisin vahvasti hommaamaan edes lekan Särmää tai jotain sellaista kuulapyssy-tier kamaa joka maksaa lähempänä satasta kuin kahta kymppiä. Miltecin reput ovat ihan puhtaasti tavarankuvausmassaa, repeävät usein selkämyksen yläsaumasta ja epäilen @YJT että Miltecin vetskarit olisivat YKK (voin HYVIN olla väärässä, en ole koskenut milbolnyn kamaan vuosiin) Sinänsä oikea ajatusmalli toki on, että sisältö ratkaisee; se, että sitä on riittävästi ja sitä osataan käyttää. Ilman materiaalia pystyy improvisoimaan jos tietää mitä tekee, mutta jos ei tiedä mitä tekee on hienoinkin tarvekalu yhtä tyhjän kanssa.

Mitä tulee ryhmän ja joukkueen TSTEA-materiaaliin, niin ryhmän jäsenten on järkevää kantaa kunnollista IFAKia, jolloin taistelupelastajan taakka ei kasva kohtuuttomaksi ja erikoisemmat tarpeet mahtuvat järkevänkokoiseen laukkuun/pikkureppuun ja peruskama kollataan ensisijaisesti potilaan IFAKista. Joukkueen lämäri taas kantanee jonkinlaista lääkintäreppua ja vastaa siitä että tarpeellista romua on riittämiin mukana, mutta että toiminta ei kärsi siitä että on päättänyt pakata kaappeja myöten lanssikaluston selkäänsä.

Taistelupelastajalle perinteinen TT:n laukku omalla lantiohihnallaan on loppupeleissä aika hyvä. Toki päiväreppu on sitten toinen optimaalinen paikka, esimerkiksi pienellä lokeroinnilla omat/hoitokamat. Tärkeintä on, että lääkintävarustus ei liiaksi haittaa taistelijan muuta toimintaa ja että se on jossain henkilöstä heti irti lähtevässä laukussa, taskussa tai repussa, eikä esimerkiksi vetoketjuin liivin selkäpaneeliin kiinnittyvässä pikkurepussa.

Mulla on MilTecin päiväreppu joka on kestänyt 4 vuotta....ei mitään ongelmia. Jokapäiväisenä kauppakassina raskaillakin kuormilla.
 
Reppuhommahan lähti siitä että verrattiin särmää ja milteciä, molemmat on tehty kiinassa, ja on suunnilleen samassa hintaluokassa. Topikin aloittajahan halusi yleismallin a radalle ja mökille, tst hommat erikseen jos oikein ymmärsin.
 
Miltecin reppu voi olla parantunut tässä ajan myötä, mutta suosittelisin vahvasti hommaamaan edes lekan Särmää tai jotain sellaista kuulapyssy-tier kamaa joka maksaa lähempänä satasta kuin kahta kymppiä. Miltecin reput ovat ihan puhtaasti tavarankuvausmassaa, repeävät usein selkämyksen yläsaumasta ja epäilen @YJT että Miltecin vetskarit olisivat YKK (voin HYVIN olla väärässä, en ole koskenut milbolnyn kamaan vuosiin)
No en minäkään siitä vetoketjun valmistajasta rupea väittelemään. Pointti kuitenkin on se, että aiotussa käytössä reppu ei tule kokemaan kovia ja on turhaa ostaa kallista reppua sen takia.

En omista Mil-tecin reppua mutta varustevyössä ym mulla on niiden taskuja, enkä ole kokenut niitä erityisen huonoiksi.
 
Ainakin omassa MilTecin repussa vetoketjut eivät ole hajonneet....

Tietysti jos haluaa ostaa samalta valmistajalta 5x kalliimman Särmän...niin ihan vapaasti...ne tulee tosiaan samasta maasta.
 
Meiltä löytyy molemmat reput, kumpikin on kestänyt käytössä niin Suomen luonnossa kuin Kaakkois-Aasian viidakoissa.
Tuossa olisi heti halvemmalla kuin kumpikaan noista niin military issue kamaa.

 
Ainakin omassa MilTecin repussa vetoketjut eivät ole hajonneet....

Tietysti jos haluaa ostaa samalta valmistajalta 5x kalliimman Särmän...niin ihan vapaasti...ne tulee tosiaan samasta maasta.

Eikai se Särmä halpisreppu nyt sentään viisinkertaisesti maksa, eikö ne lähes samoissa hinnoissa pyöri?
 
Hyvin on Miltecci kestänyt jo 7 vuotta. Työmatkareppuna, virkamatkoilla, koulutuksilla ja SH:oissa.
 
Eikai se Särmä halpisreppu nyt sentään viisinkertaisesti maksa, eikö ne lähes samoissa hinnoissa pyöri?
Joo, vastaava Särmä assault pack maksaa jotakuinkin saman kuin Mil-Tec. Särmällä on kuitenkin myös kalliimmat TST-reput jotka maksavat huomattavasti enemmän. Mutta se ei olekaan vastaava tuote.
 
Ainakin omassa MilTecin repussa vetoketjut eivät ole hajonneet....

Tietysti jos haluaa ostaa samalta valmistajalta 5x kalliimman Särmän...niin ihan vapaasti...ne tulee tosiaan samasta maasta.
Tuossa osin tainnut olla se ongelma että käyttäjät ovat sulloneet niin miltec kuin särmät täyteen ties mitä tiiliskiviä ja jättäneet remmikiristykset tekemättä kunnolla jolloin liikkeessä vetoketjuihin kohdistuu kohtuuton veto ja lopulta antaa periksi. Btw tiiliskivien kanssa suositellaan ihan viiltosuoja hanskoja, jos hanskoja tykkää käyttää.. :D


Jos noita vyölaukkuja hankitte niin kannattaa oikeasti sitten kiinittää huomiota remmin pituuteen. Pitkät remmit, monessa ne ovat liian lyhyet ja kun on paljon muita varusteita päällä niin menee hyvin vittumaiseksi päällelaitto
 
Mulla assault packin toinen osio(pienempi) täynnä lisä ea kamaa ja toisessa on omat henk.koht. kamat.
tst- liivissä ifak ja kiristysside tietysti rinnalla.
Tällä systeemillä olen pystynyt helposti hoitamaan oman ryhmän kaikki murheet ja aika monen muunkin.
 
Nykyisin omassa EA-pakkauksessa on taistelupelastajan peruskama (iippo, CAT, lakana, sakset). Näiden lisäksi on pieni määrä haavanhoitotarpeita, joku halpa pieni ensiside isompiin viiltoihin ja muutama tabletti yleisimpiä lääkkeitä, niitä kun aina joku tarvii.

Auton EA-laukussa suunnilleen samat mutta lisäksi muutamia perusensisiteitä ja lakanoita, periaatteena että riittää kolaritilanteessa useammalle avuntarvitsijalle.
 
Nykyisin omassa EA-pakkauksessa on taistelupelastajan peruskama (iippo, CAT, lakana, sakset). Näiden lisäksi on pieni määrä haavanhoitotarpeita, joku halpa pieni ensiside isompiin viiltoihin ja muutama tabletti yleisimpiä lääkkeitä, niitä kun aina joku tarvii.

Auton EA-laukussa suunnilleen samat mutta lisäksi muutamia perusensisiteitä ja lakanoita, periaatteena että riittää kolaritilanteessa useammalle avuntarvitsijalle.

Minulla oli autossa mainittu mil-tec reppu punaisena ea yms varusteille. Isompaa ei oikein viitsi pitää tilaa viemässä ja lopulta tuokin oli kuulemma liikaa. Kestossa ei ongelmaa kun ei oletuksena roudata laisinkaan eikä saa edes uv-valoa.

Sisältö autossa keskeisen tarpeen mukaan eli EA materiaalia on 2. prioriteetti ja näkyvyys & suoja säältä 1.
esim:
Normi EA laukku, jossa myös pikkuhaavatarvikkeet (noita kannattaa vertailla ja ostaa identtisiä kotiin, mökille, veneeseen, töihin, jne)
Niskatuki tai pari
4x avaruuslakana
1-2x filtti tms (joka kestää kantaa)
5x heijastinliivi
1x oranssi sadeviitta
2x käsineet
2x taskulamppu
2x otsalamppu
2x oranssi vilkkulamppu (kaikki em. samalla paristokoolla)
2x varaparistot kaikkiin
Varakännykkä, laturi 12&240v, lisäakku, yhteystietoja lapulla,
Puukko, sakset, narua (kirkas väri), nippusiteitä, teippejä, rautalankaa, turvavyöleikkuri, lasinsärkijä, tulitikut, jätesäkkejä, muistiinpanovälineet, jne

Nuo vaikka siis em reppuun, joka on syytä sinetöidä ja päivätä kiinni, ettei paristot, teipit, yms. kierrä hallitsemattomasti hävöksiin. Repun saa nopeasti mukaan kun autot on sateisena syysyönä pimeinä ja päreinä moottoritien keskellä odottamassa, että joku rekka lanaa kaiken kasaan. Valo ja heijastusmateriaalilla voi suojata mahdollista pelastustoimintaa. Yleensä liikenteen onnettomuuspaikoilla ei tarvita ea-materiaalia tai ambulanssia mutta riski lisävahingoille on suuri.

Auton työkalut, käsineet, heijastinliivit, sammutin, 2x varoituskolmio, hinausköysi, kartta, eväät, yms. erikseen.

Tarvittaessa erikseen mukaan ea setti arvioitua tarvetta varten esim. mökkikeikka, vaellus, veneily, ampumarata jne.

Keskeistä on myös että tilannetietoisuus on olemassa se. takapenkkiläisetkin tietää edes suunnilleen missä sitä apua tarvitaan...
 
Peruskuvio. Laukussa on se, mitä osaan käyttää. Tärkeimpinä akuuttiin laajaan ongelmaan Celox, Ifak sekä paineside. Suhteellisen pieneen kokoon sekä grammamäärään saa mahdutettua suhteellisen laajan EA-tarvikkeiston.
Oma pakkaukseni painaa n. 1000g. Tuolla kykenen hoitamaan, toki rajallisessa määrin, omat tai muiden vammat, ennen siirtymää varsinaiseen hoitoon.
Painotus kokoomassa on ollut ja toivottavasti tulee olemaan siviilihoidon puolella.

Varsinainen toiminta, tilanteissa joissa kanssaihmistä uhkaa hengenvaara, ei ole mitenkään erityisen vaativaa. Perustoimissaan. Omille pojilleni olen alkeet pyrkinyt opettamaan, tietynlaisilla mentaaliharjoituksilla. Perusteet hallitessaan, jokainen kykenee edesauttamaan toimien kohteen selviytymistä.
 
Ensiavun laukkua valitessa kannattaisi mielestäni kiinnittää huomiota lokerointiin, laajenevaan avautumiseen. Kaiken olennaisen olisi syytä näkyä heti avatessa. Tuntemus sisältöön sekä käyttötarkoituksiin olisi syytä harjoitella. Oletuksena kannattanee pitää negatiivista suhdetta viiveestä toimintaan. Pelkällä mielikuvaharjoitelulla, oman välineistön tuntemuksella, tuota voi muuttaa suotuisampaan suuntaan.
 
Jos tetsaushommissa tarvitsee kantaa enemmän EA-kamaa kuin rivimies, mutta kuitenkin vähemmän kuin varsinainen lääkinnän spesialisti, on vanha kunnon olkalaukku ihan hyvä form factor. Sen voi kääntää eteen työskentelyä varten ja selkäpuolelle helposti pois tieltä, se on nopea ja helppo ottaa mukaan tai siirtää tiimin jäseneltä toiselle, ei sulje oman taktisen repun tai kaukopartio-rinkankaan käyttöä pois, ja laukku vetää tarvittavan määrän lääkinnän peruskamaa vaikka puolijoukkueelle. Esim tällainen (Vanquest Tolcat 2.0):29137
 
Back
Top