EB Tough VoIP

Museo

Kenraali
Mikäs sydeemi tämä on? Lähteekö kyseisen firman osakkeet nousuun?

SUOMEN PUOLUSTUSVOIMIEN MAAVOIMAT TESTAA EB TOUGH VOIP -VIESTIJÄRJESTELMÄTUOTETTA ERI ASELAJIEN TARPEISIIN

LEHDISTÖTIEDOTE


Alansa edistyneimpiä autoteollisuuden ja langattomien järjestelmien sulautettuja teknologiaratkaisuja kehittävä EB (Elektrobit) on solminut sopimuksen EB Tough VoIP(TM) -viestijärjestelmätuotteiden toimittamisesta Maavoimille laajoihin kenttätestauksiin. EB on solminut aiemmin sopimuksen Tough VoIP - viestijärjestelmätuotteiden toimittamisesta Ilmavoimille.

Maavoimat testaa ja evaluoi EB Tough VoIP -viestijärjestelmätuotteita eri aselajien laajoissa kenttätesteissä vuoden 2010 aikana. Tuotteen tavoitteena on mm. laajakaistadataviestinnän, IP-pohjaisten puhepalvelujen ja erityisesti Maavoimille suunniteltujen toimintojen avulla mahdollistaa uusien, suorituskykyä parantavien palveluiden käyttöönotto. Lisäksi järjestelmä parantaa edellytyksiä verkostopohjaisen puolustusmallin hyödyntämiselle.

EB Tough VoIP on muuntautuva viestijärjestelmätuote jonka ominaisuuksiin kuuluvat mm:

·Kenttäolosuhteisiin suunnitellut VoIP-päätelaitteet

·Laajakaistadatayhteydet kenttäparikaapelia hyödyntämällä

·Itsenäisesti ja hajautetusti ilman palvelinta toimivat IP-puhepalvelut

·Toimintakyky vaativissa olosuhteissa ja erittäin häiriöllisessä ympäristössä

EB:n viestijärjestelmätuotteen etuna on, että sitä voidaan käyttää joko itsenäisenä ja skaalautuvana järjestelmäratkaisuna tai sen laiteyksikköjä voidaan liittää saumattomaksi osaksi asiakkaan olemassa olevaa verkkoinfrastruktuuria. EB Tough VoIP mahdollistaa perinteisten puhelinlinjojen ja parikaapeleiden hyödyntämisen uudella tavalla IP-pohjaisissa data- ja puhepalveluissa, jolloin Maavoimat voi hyödyntää jo olemassa olevaa materiaaliaan ja infrastruktuuriaan uuden teknologian käyttöönotossa.

"EB Tough VoIP on edistyksellinen tuote siirryttäessä IP-pohjaisiin viestiratkaisuihin," kertoo Mikko Viitaniemi, joka vastaa EB Tough VoIP tuotteesta. "Tämä uusin sopimus Maavoimien kanssa kannustaa meitä tavoitteessamme tarjota innovatiivisia viestijärjestelmäratkaisuja Suomen Puolustusvoimille sekä puolustusteollisuudelle maailmanlaajuisesti."

Lisää EB Tough VoIP -viestijärjestelmätuotteesta: www.elektrobit.com
 
Liitäntälaitteita ja IP-järjestelmiä on enenevästi tuotu kentälle. Yhden toimittajan tuotoksista taidettiin saada tuossa hiljan uutisoitu riitakin aikaiseksi.

Toimittajia maailmassa on jonkin verran, sillä merkittävin osa tekniikasta on COTSia, hiukan suojauksia päälle. Eroja toimivuudessa ja käytettävyydessä kyllä on.

Taisipa olla meneillään jopa reserviläisvoimin aiheeseen liittyvää kehitystyötä taannoin. Elektrobit ei varmasti ole huono järjestelmätoimittaja.
 
Laajakaistadatayhteydet parikaapelia hyödyntämällä. Lue: varushenkilöiden pornonlataamismahdollisuuksia parannetaan nyt myös metsässä... :cool:
 
Kysypä vain viestimiehiltä mikä viestipalvelu ensimmäisenä halutaan käyttöön kun alueellisia verkkoja viritellään... Eikä tilaajana ole varusmies vaan Iltalehden sivua uutisnälkäisenä odottava kouluttaja!

Jonkin verran paljon vakavampaakin käyttöä moiselle kalustolle voi keksiä. Tai on oikeastaan keksittykin.
 
koponen kirjoitti:
Jonkin verran paljon vakavampaakin käyttöä moiselle kalustolle voi keksiä. Tai on oikeastaan keksittykin.

Toiveeni on, että puhelut edelleen toimivat ja sanoista saa selvää :blush:
Meinaan että tekniikkahifistely, jossa parikaapeliin laitetaan IP ja VoIP, ei naurata voippipuhelun soittajaa yhtään jos homma ei toimi.
Tiedän toki, että IP:n saa liikkumaan vaikka piikkilankaa (tai vastaavasti satelliittiyhteyttä) pitkin, mutta puheenvälityksessä on vaan viime vuosina ollut paljonkin tuskailua. Toivottavasti niitä ei tarvitse oppia uudelleen tässä...

Asiasta toiseen, onkoan PV:ssa harkittu uuden nuoren nörttisukupolven käyttäytymismalleja ja kommunikointivalmiuksia? Esim "tulikomennon antaminen tekstiviestillä viranomaispuhelimesta" tai "kompp päällikön käskyttäminen chatista" :p
 
Toivottavasti viestijärjestelmä on NATO-yhteensopiva, ettei taas tarvitse ostaa sitten erikseen SITÄ NATO-yhteensopivaa... (case ilmavoimat LINK16 ).

Puolustuvoimat ovat kuulemma tilivelvollisia veronmaksajille!
 
Vähän epäilyttää. VoIP on näppärä kiinteissä verkoissa ja ennenkaikkea se on joustavampi ja halvempi kuin laaja perinteinen verkko. Mutta se on erittäin häiriöherkkä. Toimivan ja kokonaan rikkinäisen välillä on hyvin vähän välimuotoja. Esikunnassa ja kasarmilla varmasti ok, mutta en haluaisi tuollaista ihan äkkiä kentälle.

Parikaapeli ja IP on huono idea sekin kentällä.
 
VoIP:a on Viestirykmentissä ainakin koulutettu jo jokunen vuosi. Headsetitkin ja tietysti VoIP-puhelimet löytyy. Eivät vaan kuulemma paatuneimmat jääkärivanhukset suostu soittelemaan jos ei luuria löydy, eikä järki meinaa riittää suuntanumeroiden näpyttelyyn. Kyseessä olleet kuitenkin yhtymää suuremmat johtokeskukset, joten aivat kenttäkelpoisia eivät kyllä ole.
 
Back
Top