EDC; everyday carry

StepanRudanskij

Ylipäällikkö
Reppu on "aina" mukana. Siellä on pyöräilykautena (n. 10kk) tarpeelliset työkalut (jakaria ym.), paikkaustarvikkeet jne. Aina pari terävää "laitetta" ja polkupyörän lamppu joka toimii tarvittaessa taskulamppuna ja toinen pp-lamppu yleensä takin taskussa. Useampi kynä, tulitikkuja, kompassi, kiikari ja pokkarikamera vara-akkuineen. Ajohanskat ja varakalsarit + sukat. Onhan tossa jo muutama kilo.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Se on kyllä hyvä mesta jos on levantin menuuta suunnitteilla. Ja halpa, mausteet nyt tietysti mutta yllättäen varsinkin tuore liha ja vihannekset. Ja olivat tuoreita. Huom: Halal-lihaa ostan vain silloin kun se on tarkoituksenmukaista.
Fisua en noilta ostaisi, jotain pakaste-tilapiaa boxit täynnä. Never understood that. Toisaalta siikafile ja kuhafile korporaatio-fasistien K- ja S-tiskeissä jotain kolmekymmpiä niin ehkä se 7,99 per, ei olekaan yhtään hassumpi idea.
Ilman somaleita toi Puhis vois jopa mennä ihan pieninä annoksina, tosta levantin jengistä on ainakin maustepuolella jotain hyötyä, ja omaavat jotain ruokakulttuuria josta itse asiassa pidän paljon. Sompuilla ei ole mitään positiivista kontribuutiota tarjolla, yhtään missään asiassa.

Joo, noilla omilla reissuilla oli juurikin kulinaristinen tarkoitus. Kaikkea levantin kamaa ruokapöytään on bulkkimarketeista joskus vaikea saada.

Mutta aika pitkiä silmäyksiä sain ja paikallahan on jopa säkkiasuisia naisia, mihin en ihan heti ole Suomessa tottunut.
 

Pihatonttu

Respected Leader
Mitä varusteita kannat jatkuvasti mukana? Ei tarvitse puhua pelkästään mistään nk selviytymisvarusteista, vaan ylipäätään mitä tavaraa kulkee mukana? Onko sinulla jotain eri settejä eri tilanteisiin tms?

Lompakko, känny, nappikuulokkeet, sanelukone, avaimet, hattu ja käsineet.

Kylmällä kelillä yhden takin rintataskussa on aina myös merinovillainen kaulaputki sen vuoksi, että sen kaulus ei suojaa kylmältä.

Aineettomia aina mukana kulkevia varusteita: huono huumorintaju, näsäviisaus, hajamielisyys, taipumus ajatella asioita eri tavalla kuin muut, jonkinasteinen yleissivistys ja reikiä täynnä oleva muisti.

Raskain jatkuvasti mukana kulkeva juttu on ylipaino. Paino on voimaa, ylipaino on ylivoimaa ja sairaalloinen ylipaino vastaa suurvalta-armeijaa, vai mitä?

Ai niin... Toisinaan voi olla vaatteet päällä ja vyö pitämässä housuja kainaloiden korkeudella - silleen Obelix-tyylillä.

Ja eipähän akkaväki vie pirssiä multa kun on takakontti täynnä varusteita.

Riittävän huono auton sisähygienia auttaa myös tuossa.

Teet tarpeeksi sotkuisia hommia, kuljetat autossa päiväkoti-ikäistä hiekkalaatikko- ja kuralätäkkösankaria aina kun on märkä keli etkä koskaan, ikinä, mistään syystä putsaa autoa sisältä tai ulkoa niin sekä vaimot että varkaat jättävät sen rauhaan. Ja välillä tuntuu siltä että edes pysäköinninvalvojat eivät viitsi ottaa tartuntariskiä.

Aivan muutaman kerran mukana on ollut kaasu, kun kävin Helsingissä hieman omasta mielestä arveluttavalla seudulla.

Se iso levoton talo vähän Urkin Pubista keskustaan päin ja samalla puolella tietä tai se iso lasitalo rautatieaseman suuntaan ja eri puolella?

Noitten lähellä liikkuu niin pimeetä porukkaa, että hyvä varautua joko kaasulla tai Koillissanomien pressikortilla.
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Tuosta sanelukoneesta tuli mieleen muutamia vuosia taas sivistyksen pariin tullessa se, että mietin mitä helvettiä noi kadulla vastaantulijat puhuu ja kenelle... "Are you talkin to me?"

En ollut ihan hands-free kännykköihin kuulokkeineen tottunut, joten meni muutama hetki tajutessa. :D
 

Pihatonttu

Respected Leader
Tuosta sanelukoneesta tuli mieleen muutamia vuosia taas sivistyksen pariin tullessa se, että mietin mitä helvettiä noi kadulla vastaantulijat puhuu ja kenelle... "Are you talkin to me?"

En ollut ihan hands-free kännykköihin kuulokkeineen tottunut, joten meni muutama hetki tajutessa. :D

Mulle yksi tenavista teki isänpäivälahjaksi sanelukoneeseen vaahtomuovisen tuulisuojan päälle villasta neulotun lisätuulisuojan.

Antaa hyvän vaikutelman allekirjoittaneen tasapainoisuudesta naapuruston ihmisille kun kävelyllä ollessani sanelen juttuja. Vähän kuin joku kaaho laahustaisi nappikuulokkeet päässä ja juttelisi kämmenestä pilkistävälle rullalle kääritylle villasukalle.

Kyllä vaimo saa taas olla ylpeä miehestään ja lapset isästään!
 

Vääpeli

Respected Leader
Aina mukana.
-Avaimet, joissa pikkuvalo ja käsirautojen avaimet.
-Lompakko, jossa myös varuilta parikymppiä rahaa, jos automaatit yms kyykkää.
-Täys setti EA-vehkeitä, pikku iipposide, CAT kiristysside, hemostaattiside ja avaruuslakana.
-Vyöllä isompi lamppu.
-Leatherman
Autossa on sit enemmänkin tavaraa. Hinausköyttä, apuvirtakaapelit (ehkä korvata jollain pikkuboosterilla), työkaluja yms...
 

crane

Kenraali
Aina mukana on ainoastaan
Kännykkä,lompakko(missä käteistä), avaimet+avaimenperävalo,rannekello.
Autossa:
ea-kamat,kirves,puukkoja,pikkusaha,työkaluja aika läjä, vaihtokerrasto, varatakki, otsalamppu, taskulamppu
Töissä sit kassissa:
leathermani, puukko, vaihtovaatteet koko kerrasto, kypärä, suojalasit, vettä pari pulloa, otsavalo, varapattereita, laturinjohtoa,aux-piuha, lääkkeitä, putkikauluri, varapipo, hätävarasäilykepurkki/pari purkkia, jeesusteippirulla,nippusiteitä,vessapaperirulla, ompelutarvikkeita pikkupaketti.
 

Kyrätulli

Kapteeni
Eikäkö se Stockmannin "köyhät kyykkyyn" ostoskassi. Siihen olis hyvä pakata kaikki "white military trash"- tykötarpeet...
 

Sleeper_agent

Kersantti
Mukana kulkee:
-Avaimet, kaksi nippua, joista toisessa koti ja auton avaimet, toisessa työ ja kaikki muut avaimet
-CAT S60 puhelin
-Lompakko
-Sätkäkamat
-sytkäri
-"multifunction headwrap" pyörii yleensä takin taskussa tarjoten rajoitettua sää ja identiteetti suojaa, sekä tarvittaessa käytän sitä sidetarpeena/kiristyssiteenä.
 

Huhta

Greatest Leader
Fenix WT20R
Nitecore Thumb
Princeton Tec Switch
Zebralight H501
Muutama vara-akku (Eneloop)

Leatherman Core
Pari pientä Opinel-linkkaria, No 4 ja 6.

Pari bussilippua
Pieni kirjoituslehtiö, pari kynää
Passi
Cordurakankainen korttipidike jossa paikka myös seteleille.

Pari avainta
Pari ostoskärryn polettia
Iso kolikkorenki

Kännykkä, Samsung A70

Kaikki tämä kulkee Fjällräven Reporter-liivissä kesät talvet.

Käytät siis "shoot me first" -liiviä?
 

Herman30

Greatest Leader
Käytät siis "shoot me first" -liiviä?
No tuo nyt ei taida olla validia pelkoa täällä meillä, Jänkkistanissa kenties.
Mutta joo, tämännäköinen, minulla taskut pullottaa. Ei ole näin tyköistuvä kuin kuvassa. Enkä ole näin laiha.

 
Top