Eduskuntavaalit 2015

RPG83

Soome Majori
Onkohan tätä jo olemassa? Haku ei ainakaan äkkiä löytänyt...

Millaiset vaalit on tulossa? Näillä näkymin ei ainakaan eräiden povaamia Nato-vaaleja. Foorumikirjoitusten perusteella näyttäisi jopa siltä, että Nato on puolueiden yhteisellä sanattomalla sopimuksella kieltämä vaaliteema.

Tilanne on varmasti synkeä monen reserviläisen näkökannalta. Keskusta on voittamassa vaalit yli 25 prosentin kannatuksellaan, joskin kannatuksen kasvu on pysähtynyt. Suurin takaa-ajaja kokoomus on jumissa alle 18 prosentin kannatuslukemissa. Takana muutaman prosenttiyksikön päässä tulevat sosiaalidemokraatit ja perussuomalaiset.

Onko Suomella toivoa (saada ei-keskustajohtoinen hallitus)? Onko mahdollista, että kolme muuta suurta saisivat jonkin yhteisen tripletin kasaan Keskustan ohi, kenties täydentäen kokoonpanoa vielä jollakin pienemmällä puolueella?

[Sotilasarvo Nönnööönnööö] on hyvä ja esittää oman analyysinsä tilanteesta!
 
[Sotilasarvo Nönnööönnööö] on hyvä ja esittää oman analyysinsä tilanteesta!

Kiitos puheenvuorosta.

Olen sitä mieltä, että tulevat EK-vaalit tulevat olemaan erityisen mielenkiintoiset, sillä pidän kaikkia eduskuntapuolueita epäsopivina ja on ihan oikeasti vaikea mieltää mitään niistä vähiten huonoksi.

Ääneni on aina mennyt porvariehdokkaalle ja hajontakin on ollut tasan 2 puoluetta eli persut ja kokkarit. Nyt en ihan oikeasti tiedä haluanko äänestää kumpaakaan aiemmin äänestämääni puoluetta ja vähän epäilen, että uutta "poliittista kotia" ei löydy myöskään kepusta, demareista, vihreistä, kommunisteista, "hurreista" tai noista jessen nimessä kaiken kieltävistäkään.

Joku POP voisi olla vielä tänäkin päivänä, sillä se puolue, jonka näkemyksiin minun on helpoin yhtyä kiellettiin syksyn -44 häpeärauhassa... Nythän Suomessa ei ole yhtään antikommunistista eduskunnassa istuvaa oikeistopuoluetta. Valitettavasti.
 
Niin. Mallasjuoman kieltäminen on se pikkujuttu siitä sakista :)
Ne isommathan ovatkin jo aika kyseenalaisia hommia.
 
Jokainen voi tykönään miettiä mitä tuollainen olutkielto sitten vaikuttaa vaikka vähittäiskaupan kuvioihin? No ilmeisesti on syytä tappaa vielä niitä esim. haja-asutusalueilla toimivia kauppoja.

Puhumattakaan siitä, että puoli etelä-Suomea kantaa kaljarahat viroon.

Mutta täytyyhän meidän "antaa merkki", "ajatelkaa laaapsia" ja "kummin kaiman serkku joi itsensä keskarilla hengiltä ja jos yksikin voidaan pelastaa..."
 
Vaikuttaa siis sille, ettei Naton suojelevien siipien alle päästä ensi vaalikaudella. Siis, mitä puoluetta kannattaa äänestää, joka takaa Suomen puolustusvoimille niin paljon rahaa, että puolustus on todella uskottava, muidenkin mielestä, kuin vain joidenkin Suomalaisten? ei varmaan kukaan siihen pysty, mutta paras vaihtoehto? RKP...ko? Perusjuntit?
 
Näistä tulee tasa-arvo,
työllisyys ja sote vaalit. Lisätään vielä kuntaliitokset listalle.
Vähemmän tärkeää on Nato sekä maahanmuutto. Näistä ei keskustella.
 
Ääneni menee eräälle Natoon myönteisesti suhtautuvalle kokoomuslaiselle. Kokoomuksessakin on kaikenlaista vipeltäjää eikä puolue missään nimessä ole ihanteellinen, mutta kyseinen ehdokas on valtakunnallisestikin arvioituna hyvä vaihtoehto. Muuten ääneni saattaisi mennä jollekkin kielipuolueen edustajalle. Persuissakin toki olisi se hommasiipi, mutta en ole vakuuttunut kyseisen puolueen aidosta halusta vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaan, ja puolue ei muuten minua miellytä.

Jotenkin sellanen fiilis, että kokoomus jäisi oppositioon ja hallituksesta tulisi punamulta tai peruspunamulta.
 
Onkohan tätä jo olemassa? Haku ei ainakaan äkkiä löytänyt...

Millaiset vaalit on tulossa?

Ihan normi vaalit. Soumilaista vaalikarjaa viedään kuin litran mittaa, niin kuin aina ennenkin.


Näillä näkymin ei ainakaan eräiden povaamia Nato-vaaleja.
NATO on kielletty aihe, jos ei Putlerin toisin sano.



Foorumikirjoitusten perusteella näyttäisi jopa siltä, että Nato on puolueiden yhteisellä sanattomalla sopimuksella kieltämä vaaliteema.
kts. yllä

Tilanne on varmasti synkeä monen reserviläisen näkökannalta.
Da. Kannattaa opetella myös kyrillisiä kirjaimia ja lauseiden muodostamista. :(



Keskusta on voittamassa vaalit yli 25 prosentin kannatuksellaan, joskin kannatuksen kasvu on pysähtynyt.
Pääministeri Sipilä ja Sisäasianministeri Vanhanen. Eihän me muita tarvitakaan. Näillä eväillä Soumi nousuun ... :(


Suurin takaa-ajaja kokoomus on jumissa alle 18 prosentin kannatuslukemissa.
Fantsuu hei. Twiittaa seuraavalle Ulkoministerille, Stubidolle.



Takana muutaman prosenttiyksikön päässä tulevat sosiaalidemokraatit ...
Punikit saavat omiensa tuen liitoista ja julkiselta suojatyöpaikkasektorilta. Rinne Valtionvarattomuusministeriksi. Suomi takaa ja maksaa, piikki auki ja kaikki kylään. :(


... ja perussuomalaiset.
*huoh* :(

Onko Suomella toivoa (saada ei-keskustajohtoinen hallitus)? Onko mahdollista, että kolme muuta suurta saisivat jonkin yhteisen tripletin kasaan Keskustan ohi, kenties täydentäen kokoonpanoa vielä jollakin pienemmällä puolueella?
Ei. :(

[Sotilasarvo Nönnööönnööö] on hyvä ja esittää oman analyysinsä tilanteesta!

Analyysi: Lappu luukulle, viimeinen sammuttaa valot.
 
http://yle.fi/uutiset/sipila_olutlinjauksesta_ei_lahimainkaan_keskustan_karkihankkeita/7792995

Sipilä olutlinjauksesta: Ei lähimainkaan keskustan kärkihankkeita
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ottanut blogissaan kantaa olutkeskusteluun. Hänen mukaansa Suomella on edessään merkittävämpiäkin päätöksiä.

Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ottanut blogissaan kantaa maanantaina nousseeseen olutkeskusteluun.

Sipilän mukaan kaupassa myytävän oluen alkoholipitoisuuden pienentäminen ei kuulu lähimainkaan puolueen seuraavan vaalikauden kärkihankkeisiin.

– Emme tingi tavoitteestamme pienentää alkoholin aiheuttamia haittoja suomalaisille perheille ja yksilöille, mutta keinoista olemme valmiita keskustelemaan ja jopa niitä vaihtamaan. Olemme myös tietoisia siitä, että asia on EU-oikeudellisesti tulkinnanvarainen, hän kirjoittaa.

Sipilän mukaan keskustan linjauksessa on myös useita ehdotuksia, jotka tukevat normien vähentämistä ja sallivuutta, muun muassa ravintoloiden aukioloaikojen pidentäminen.

Puheenjohtaja katsoo, että älämölö syntyy aina, puuttuu sitten alkoholin saatavuuteen, hintaan tai mainontaan.

Hänen mukaansa nyt oluesta käytävä keskustelu edustaa tyypillistä poliittista keskustelua Suomessa.

– Esitettyjä keinoja ammutaan joukolla alas, mutta kukaan ei esitä mitään muuta tilalle.

---Tässä yhteydessä olisi tietty mielenkiintoista kuulla myös niistä muista vaaliohjelman kirjauksista, joista ei ole niin suurta huolta piitata.... Kepu pettää aina!
 
Terho on ehdokkaana tsadissa...

Voiko kansanedustaja olla myös Euroopan Parlamentin jäsen?

Kansanedustaja ei voi olla samaan aikaan myös Euroopan parlamentin jäsen. Edustajantoimen hoitaminen keskeytyy siksi ajaksi, jonka kansanedustaja toimii Euroopan parlamentin jäsenenä. Edustajantointa hoitaa tänä aikana hänen varaedustajansa.

-Eduskunta.fi

Eli miten Vanha (YK-)Veteraani aikoo hoitaa tuon? Käy vaalit täällä ja jatkaa hommia Euroopassa? Vai lähtee Euroopasta kansanedustajaksi Arkadianmäelle?
 
voihan vietävä sentään, onkohan persut se ainoa toimiva vaihtoehto äänestettäväksi enään.. Jessus tätä maata ja näitä seteliselkärankaisia poliitikoita.. *HUOH*
 
Monlla puolueilla on turpo-siipensä. Kokoomuksella se on NATO. Muissakin on nähtävillä yksilöturpopainotuksia, vaikka eivät NATO-haukkoja olisikaan. Keskustassa ovat profiloituneet Mikael Pentikäinen ja Alpo Rusi poispäin Väyrys-linjasta. Kristillisdemokraateissakin on turpo-siipi.

Huomioitavaa on se, että Keskustan riviväessä on 30%:n NATO-kannatus, Perussuomalaisissa 25%. Keskustan linja on että Suomi pysyy sotilaallisen liittoutumattomuuden tiellä, mutta säilyttää mahdollisuuden arvioida tilanne tarvittaessa uudelleen.

Molempien puolueiden väki ei väheksy maanpuolustusta keskimäärin muutenkaan, mutta vierastavat "vieraita" apuja. Perussuomalaisten mukaan vaihtoehto Natolle on oma, itsenäinen ja uskottava puolustus, Sampo Terho on selkeä NATO-mies eivätkä Soini ja Jussi Niinistökään länttä varsinaisesti pelkää.

RKP:n kanta Nato-jäsenyyteen on neutraalimpi, kuin mikä kuva julkisuudessa on ehkä syntynyt. Talven aikana puolueessa on kirjoitettu uutta puoluepoliittista ohjelmaa, mutta en tiedä, mitä siitä on tullut.

Sosialidemokraattien näkökulmasta Nato-jäsenyys lisäisi jännitystä ja heikentäisi turvallisuustilannetta. Yksilöinä esimerkiksi SDP:n Kymäläinen ja Jaakonsaari ovat ainakin selvästi ainakin rähmästelyä vastaan.

Vasemmistoliitossa on kentällä eriäviä mielipiteitä lapintieläistä rauhanaatetta, jossa kaikki paha tulee lännestä, kohtaan. Vasemmistolaiset voivat hiukan perata näitä edustajia ja katsoa, josko löytyisi vähän verenvaihtoa. Lapintien mukaan Nato-jäsenyys aivan varmasti lisäisi turvattomuutta ja esimerkiksi terrorismin uhkaa Suomessa. Vasemmistoliitto on kuitenkin puolustuspoliittisen selonteon yhteydessä hyväksynyt Suomen rauhankumppanuuden Naton kanssa.

Vihreiden Heidi Hautala on aika täpäkkä. Puolueena Vihreillä on kesäkuulta tuore tavoiteohjelma, johon on kirjattu että puolue ei kannata Nato-jäsenyyden hakemista. Tavoite on, että Suomi säilyttää sotilaallisen liittoutumattomuutensa ja kehittää yhteistyötä muiden EU-maiden ja Pohjoismaiden kanssa
 
Back
Top